Ειπα να μοιραστώ μαζι σας τον παρακατω σύνδεσμο, γτ πολλα ακούγονται για μικροβια και αν υπαρχουν κρυμμένα μικροβια και τι προκαλεί χρονιές ουρολοιμωξεις και προστάτιτιδες
Αν θελετε ρίξτε μια ματια και πείτε μου, πως σας φαινεται σαν θεωρία?

http://www.chronicutiinfo.com/intro-key-info/a-picture-guide-to-the-evolution-of-a-chronic-uti/


Γεια χαρά,
Ενδιαφέρον συλλογισμός, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από κάποιον σχετικό επιστήμονα, και όχι από κάποιον ανώνυμο που ΄ποστάρει' ότι να ναι στο διαδίκτυο. Όμως εσύ έχεις τέτοιο πράγμα; Γιατί στο ιστορικό σου δεν κατάλαβα να έχεις.
Αυτό που παραθέτεις εδώ είναι μια σχηματική απεικόνιση των σταδίων μιας χρόνιας λοίμωξης.
Έχει αρχή, μέση και τέλος.
Στο τέλος μάλιστα γράφει 'From time to time, a microbial swarm may overwhelm this support and an acute flare develops despite treatment being in place'. Δηλαδή 'Από καιρό σε καιρό, ένα μικροβιακό πλήθος μπορεί να καταβάλει αυτή την υποστήριξη και μια οξεία φλεγμονή αναπτύσσεται παρά τη θεραπεία που βρίσκεται σε εφαρμογή'.
Γράφει δηλαδή, όπως το καταλαβαίνω εγώ, και βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, ότι το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις. Μοιάζει με τη χρόνια μικροβιακή προστατίτιδα (Κατηγορία ΙΙ) στους άνδρες, όπου έχουμε από καιρό σε καιρό υποτροπιάζουσες προστατίτιδες ή και ουρολοιμώξεις.
Η πάθηση αυτή νομίζω θίγεται και από το ΙΜΟΠ με τον τίτλο 'υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις' http://www.imop.gr/uroinfo-urinary-tract-infections και σαφώς διαχωρίζεται από τη διάμεση κυστίτιδα http://www.imop.gr/provlhmata-oyrhshs/diamesh-kystitida η οποία φαίνεται να συνδέεται περισσότερο με το  σύνδρομο επώδυνης ουροδόχου κύστης και το σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους, τα οποία με τη σειρά τους δε συνδέονται κατά αποκλειστικότητα με μικροβιακούς παράγοντες όπως οι 'υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις'.
Να επισημάνω επίσης ότι το ΙΜΟΠ, το οποίο εγώ θεωρώ αξιόλογο, και αξιόπιστο, δεν αναφέρει πάθηση 'χρόνια κυστίτιδα'. Απλώς επισημαίνω.
Φαντάζομαι ότι όσοι έχουν υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις  το γνωρίζουν, δεν το υποθέτουν. Η ουρολοίμωξη είναι κάτι που έχει σαφή διάγνωση, πολλά πυοσφαίρια και ουροπαθογόνο μικρόβιο σε μεγάλη ανάπτυξη, στα ούρα. Στο ιστορικό σου γράφεις για 'μπαλάκι', πόνους σε μέση, πόδια, κάψιμο σε ουρήθρα και διάγνωση χρόνιου πυελικού άλγους. Ίσως να κατάλαβα λάθος για αυτό και σου συνέστησα και μυοσκελετική αξιολόγηση, με εύρεση πυελικού σπασμού – έντασης στην πύελο καθώς και εντοπισμό πιθανών ενεργών εναυσματικών σημείων πόνου. Είναι κάτι που το συνιστώ σε όλους όσους πονάνε, άνδρες ή γυναίκες, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που οδήγησαν στο χρόνιο πόνο και που μπορεί να είναι διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει, ακόμα και να επιμένει σε συγκεκριμένες μόνο εξετάσεις και συγκεκριμένες μόνο 'θεωρίες'.
Ανεξάρτητα από αυτό, σχολιάζω το άρθρο, και μάλιστα πράγματα που τα έχω γράψει πολλές φορές σε πολλά ιστορικά. Για παράδειγμα:
1. Για τους 'αποστειρωμένους' και για αυτούς που 'βρήκαν το μικρόβιο'
'Note that the normal bladder is not sterile and contains at least 550 different species of bacteria so this is an idealised picture. We have shown bacteria called bacilli swimming in the urine. You will see that the urothelium is the same as before. It is probable that the normal bladder has plenty of microbes swimming around in the urine but they are in comfortable balance with the body and not causing symptoms.'
Δηλ:
'Μία κανονική ουροδόχος κύστη δεν είναι αποστειρωμένη και περιέχει τουλάχιστον 550 διαφορετικά είδη βακτηρίων... ...Είναι πιθανό η κανονική ουροδόχος κύστη να έχει πολλά μικρόβια στα ούρα, αλλά να βρίσκονται σε άνετη ισορροπία με το σώμα και να μην προκαλούν συμπτώματα'.
Δηλαδή οι προστάτες μας, οι κόλποι των γυναικών μας, οι κύστες και οι ουρήθρες μας ΔΕΝ είναι αποστειρωμένες, στο άρθρο γράφει για 550 διαφορετικά είδη βακτηρίων που μπορεί να βρίσκονται σε άνετη ισορροπία με το σώμα και να μην προκαλούν συμπτώματα...
2. Το ανοσοποιητικό!
Το καλό ανοσοποιητικό και προφυλάσσει και θεραπεύει. Γράφει ο καθηγητής και διευθυντής ερευνών:
'The body's innate immune system responds to the cellular infection by shedding the cells and this is a most effective way of clearing the problem. When we treat, we depend heavily on the innate immune shedding of cells and support this process by using antibiotics and antiseptics to attack any microbes that escape from the cells.'
Δηλ:
'Το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στην κυτταρική μόλυνση με την αποβολή των κυττάρων και αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την εκκαθάριση του προβλήματος.  Όταν θεραπεύουμε, εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από την αποβολή των κυττάρων από το ανοσοποιητικό και υποστηρίζουμε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας αντιβιοτικά και αντισηπτικά για να επιτεθούν σε οποιοδήποτε μικρόβιο που διαφεύγει από τα κύτταρα'.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

Θεωρείται ότι έχει αποκτήσει γνώσεις για να χρησιμοποιηθεί ως εμπειρία.