21 Ιανουαρίου, 2014, 04:53:33 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιανουαρίου, 2014, 05:06:08 ΜΜ από Nordic
Καλώς (σχήμα λόγου  :-\ ) σας βρίσκω.

Μπαίνω αισίως στα 39 σε λίγους μήνες.
Πριν τις γιορτές, μια ωραία μέρα, αισθάνθηκα μια ενόχληση παραταιταμένη εκει κάτω χαμήλα, την οποία δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς. Προστάτης, πέος, κάτι άλλο;...
Πέρασε η μέρα και ήρθε η επόμενη. Εκείνο το βράδυ  (κατά τις 22.00) ξανά τα συμπτώματα. Αλλά πολύ πιο έντονα. Τρομερή αίσθηση καψίματος και ΠΑΓΟΥ να το πω μαζί (λες και κάποιος πήγε και ακούμπησε ράβδο πάγου εκεί). Κατάλαβα ότι ήταν πια στην περιοχή ανάμεσα σε όρχεις και όρθο, άρα προστάτης. Μούδιασμα τρομέρό όμως σε όλη την περιοχή. Η ούρηση που ήταν συχνή βεβαίως με ανακούφιζε για 2-5 λεπτά το πολύ. Έψαχνα να βρω απεγνωσμένα στάση, θέση του σώματος μήπως και ηρεμήσω λίγο. Τίποτα...
Άυπνος λοιπόν όλη νύχτα και με το βιβλιάριο στο χέρι για τα επείγοντα. Επειδή όμως ήταν Παρασκευή δίσταζα να κάνω την κίνηση νυχτιάτικα με τον φόβο μήπως και με κρατήσουν μέσα ΣΚ.
Το πρωί κατά τις 08.00 σαν να ένιωσα λίγο καλύτερα. Επιστέπτομαι νοσοκομείο αλλά επειδή δεν ήμουν ΕΠΕΙΓΟΝ και άρα έπρεπε να κλείσω ραντεβου στα εξωτερικά,  απλά με εξέτασε ουρολόγος με υπέρηχο (όχι διορθικό) και μου έγραψε καλλιέργεια σπέρματος, ούρων και PSA. Η γενική ούρων είχε δείξει λίγα ερυθρά μέσα.

Δεν μπορούσα να περιμένω τις εξετάσεις, μόνο με την σκέψη ότι την νύχτα θα περνούσα πάλι τα ίδια.

Απόγευμα λοιπόν, επίσκεψη σε ουρολόγο. Υπέρηχος στα νεφρά ώστε να αποκλείσουμε υπήρξη διάτασης και ενδεχομένως να κατέβασα καμια μικρή πετρούλα που να έδωσε πόνο εκεί. Τϊποτα, καθαρός.
Διορθικός έλεγχος λοιπόν. Καλό αυτό, καλό εκείνο, σαφώς και δεν υπάρχει κακοήθεια, σαν να υπάρχει ένδειξη φλεγμόνης, οπότε το γνωστό: Θα σπρώξω να βγει λίγο υγρό στην ουρήθρα και μετά πας να μου αδείασεις το δείγμα να δούμε να είναι βακτηριακή η όχι...
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ. Καμιά σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές (βλεπε ιστορικό παρακάτω) που το είχα ξανακάνει*.

*(Πρώτη παρένθεση εδώ: Διορθικό έλεγχο είχα κάνει και στο παρελθόν 2-3 φορές. από το 2010 και μετά. Μια φορά επειδή με έστειλε η σύντροφος να κάνω γενικά εξετάσεις εκει κάτω λόγω νοσήματος σεξουαλικού που είχε. Την δεύτερη φορά επέιδη πάλι είχα κάτι ενοχλήσεις αλλά αμελητέας έντασης σε σχέση με αυτό που περιγράφο στην αρχή του θέματος μου. (Δηλαδή πήγα απλά για να μου φύγει η σκέψη).
Βακτηριακή προστατίτιδα την πρώτη φορά. (Aντιβίωση και εγώ και η σύντροφος - δεν μπορώ να πω ότι τήρησα το διάστημα που μου είχε πει ο γιατρός διότι δεν τα πάω καλά με τα φάρμακα μόνο που τα βλέπω).Λοιπόν, μη βακτηριακή την δεύτερη με μόνη αγωγή τα libeprosta.)
Το Αύγουστο του 2012 παθαίνω και έναν ξεγυρισμένο κολικό στο νεφρό έτσι για να μην έχω παράπονο από τη ζωή μου. Ουρολόγος (άλλος, διότι ήμουν και σε άλλη πόλη). Υπέρηχο, σαφώς και βρίσκει διάταση, μου κάνει και ουροδυναμικό έλεγχο. Μέγιστο σημείο ροής=normal, μέσος όρος ροής=αποφρακτικός. Μου εξηγεί τι σημαίνει. Όντως αρκετά χρόνια είχα κάποια δυσκολία στην ούρηση όχι όμως τόση ώστε να δώσω σημασία. Και σχεδόν πάντα μετά από ούρηση αισθανόμουν ότι είχα ακόμα λίγο "κάτι" να δώσω.
Στο ένα νεφρό μου υπάρχει μια κύστη περίπου 2cm Bosniac 1 αν θυμάμαι καλά. Ο ουρολόγος μου έχει πει σε κάθε επίσκεψη ότι είναι ανευ σημασίας τέτοιες κύστες
Κλείνει η παρένθση του ...ιστορικού μου εδώ.

...Λοιπόν το δείγμα δεν δείχνει βακτήριο. Στο μεταξύ είχε βγει το PSA από το μικροβιολογικό...3.51. Μάλιστα, ανήκουμε λέει στην κατηγορία των 50-59 ετών. Ωραία.

ΑΝτιβίωση tavaric για ένα μήνα και επανέλεγχος.

Την επόμενη βγαίνουν και οι υπόλοιπες μικροβιολογικές (σπέρπα, χλαμύδια κτλ). Αρνητικές. (Την καλλιέργεια ούρων δεν την πήρα ποτέ από το νοσοκομείο και δεν ξέρω αν έκανα καλά ή αν έδειχνε και κάτι παραπάνω τελικά μετά από την διαπίστωση του PSA και του διορθικού ελέγχου που έκανα.)

Ξεκινάω λοιπόν αντιβίωση με 4 libeprosta 2+2 πρωί βράδυ. Πόνος δεν υπήρχε. Αυτό που παρατήρησα κατά την διάρκεια της αντιβίωσης όμως ήταν ότι η ανάγκη-πίεση να πάω για κατούρημα ήταν πιο έντονη απο πριν. Κρατιόμουνα μεν, αλλά υπήρχει αυτό το αίσθημα της πίεσης. Την νύχτα βέβαια την μία επίσκεψη στην τουαλέτα την είχα.
Τελείωσε η αντιβίωση. Μόνο libeprosta συνεχίζω να παίρνω.
Πριν απο κάτι μέρες αρχίζει πάλι μια αίσθηση πίεσης στην περιοχή με συχνοουρία. Η πίεση αυτή είναι σχεδόν όλη την ημέρα. Μόνο μετά από τις ουρήσεις και για κάποια λίγά λεπτά ώς δευτερόλεπτα!!!! χαλαρώνω! Επίσης δεν μπορώ να "σφίξω μυικά" την περιοχή, όπως πριν. Όπως συμβαίνει με τον πρωκτό δηλαδή που σφίγγει μόλις δόσεις την εντολή....
Επαναλαμβάνω λοιπόν εξέταση PSA μόνο. Η τιμή του πεσμένη στο 2.19.Καλό αυτό φυσικά. Επισκέπτομαι εκ νέου τον ουρολόγο μου και του λέω και τα καινούργια συμπτώματα.
Δεν θέλει να μου δώσει φάρμακα (και καλά κάνει για μένα) και απλά μου λέει να συνεχίσω για λίγο καιρό τα Libe. Πάνω στην συζήτηση του λέω (δεν το είχα αναφέρει στο παρελθόν) ότι σχεδόν πάντα κατουρώ με δύο δέσμες ούρων. Παραξενεύεται και μου αναλύει τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό. Αποκλείοντας την διπλή ουρήθρα (το έμαθα ότι μπορεί να υπάρχει και αυτό!) και αποκλείοντας και παρελθοντικό τραύμα από ιατρική εξέταση η ύπαρξη σεξουαλικής νόσου (θα την έδειχναν οι εξετάσεις), μου λέει πρέπει να κάνουμε ουροδυναμικό έλεγχο. Στήνομαι πάνω από το δοχείο, τίποτα. Ψυχολογικό, δεν είχα και πολλά ούρα. Πάμε για αύριο..

Και το αύριο ήρθε. Υπέρηχο πριν για να διαπιστώσει πόσα ούρα έχω. Πραγματοποιω τον έλεγχο. Άσχημα απότελέσματα. Μaximum flow=18ml/sec. Average flow=3ml/sec!!
Αποφρακτικός μέχρι αηδίας δηλαδή.. :-\
Βγάζω 212 ml.
Στον υπέρηχο της κύστεως αμέσως μετά, ο όγκος των ούρων εντός της είναι περίπου 75-80ml. Δεν είναι καλό αυτό μου λέει. Κρατάς αρκετά ούρα στην κύστη σου. Οπότε θέλω δεν θέλω, μ' αρέσει δεν μ' αρέσει πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγηηηηή!
Xatral ένα την μέρα για έξι μήνες που λέει.


Και σε εκ νέου μεγάλη συζήτηση που ακολουθεί μαθαίνω το εξής: Ότι φτάσαμε στο σημείο στο οποίο υπάρχουν αμφιλεγόμενες απόψεις στην ουρολογία. "Η ύπαρξη φλεγμονής δημιουργεί την κατακράτηση ούρων; Ή η κατακράτηση ούρων στην κύστη δημιουργεί συνεχείς φλεγμονές στον προστάτη;"

Στα ερωτήματα μου τώρα, που δυστυχώς είναι πολλά.

Α. Σαν άνθρωπος όπως είπα απαιχθάνομαι τα φάρμακα.
Β. Σε κάθε ασθένεια, το μυαλό μου πάει στο χειρότερο. Και όχι μόνο σε ασθένεια. Δυστυχώς σχεδόν πάντα σκέφτομαι αρνητικά.
Β. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω. Γαστρεντερικό (σύνδρομο ερευαίσθητου εντέρου)- άγχος, Έκτακτες κοιλιακές συστολές στην καρδιά (μετά από γολγοθά εξετάσεων- ως και μαγνητική έκανα-φτάσαμε στο αναμενόμενο συμπέρασμα ότι είναι ψυχολογικό και θέμα άγχους), μείωση βάρους/μυικής μάζας-τενοντίτιδες-επικονδυλίτιδες-φυσιοθεραπείες(πάλι μετά από εξετάσεις κτλ κτλ....ψυχολογικό, άγχος), κόπωση, έλλειψη διάθεσης.
Αποκλείωντας λοιπόν γιατρούς και γιατρούς καταλήξαμε στο συμπέρασμα αν όχι όλα, τα περισσότερα είναι θέμα strees, στεναχώριας και κάκιστης ψυχολογικής κατάστασης. Δελαδή μαντάμ...καταθλιψούλα. Το δέχομαι, γνωστό δώ και χρόνια. Αλλά λόγω Α λόγου, είπαμε, αποφεύγω φάρμακα. Έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι με τα διάφορα συμπτώματα και προβλήματα που βγάζω σαν άνθρωπος και είπα μια μέσα (πάλι πριν τις γιορτές) "δεν πάει στο διάλο, ας ακολουθήσω την ρημάδα την αγωγή γιατί τελικά δεν μπορώ να γίνω πιο σκ***(συγνώμη για την έκφραση) από ότι είμαι. Βαρέθηκα από το 2010 και μέτα να τρέχω σε νοσοκομεία και γιατρούς. Και απλά ο μόνος λόγος είναι να διαπιστώσω ότι τα σωματικά συμπτώματα που βγαίνουν κατά καιρούς θα μειωθούν-μηδενιστούν ή θα συνεχίσουν. Και αν ισχύει το πρώτο τουλάχιστον θα ξέρω τι έχω.

Αρχίζω λοιπόν ταυτόχρονη αγωγή για κατάθλιψη (Ήπια αγωγή, μην φανταστείτε τα χειρότερα ;D. Είχα ξεκινήσει και πριν 2 χρόνια αλλά στον μήνα το έκοψα χωρίς την γνώμη του γιατρού, επειδή ήμουν πολύ καλύτερα. Και μάλλον δεν έπραξα σωστά, τέλος πάντων), με αγωγή για ουροποιητικό. Ο ουρολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τον πιστεύουμε όμως; (με την καλή έννοια ρωτάω βέβαια)

Πως είμαι σίγουρος ότι με την εξάμηνη αυτή αγωγή θα λυθεί κάτι; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι θέμα προστάτη, αλλά το πρόβλημα να είναι στην κύστη; Μήπως θα χαθεί πολύτιμο χρονικό διαστημα χωρίς λόγο; Και θα φορτώσω και τον οργανισμό μου με χημικά; (το μίσος στα φάρμακα, είπαμε)

Είναι σόφρων λετε να επαναλάβω διορθικό έλεγχο και ύπαρξη φλεγμονής. Μήπως επανήλθε αμέσως μετά την παύση της αντιβίωσης; Μήπως είναι βακτηριακή τελικά και δεν την πιάσαμε την πρώτη φορά;

Από διατροφή στο μεταξύ τι κάνουμε; Τρως κανονικά που είπε.

Από γυμναστική; Κάνει να σφίγγεται η περιοχή; Ποδήλατο; Ελέυθερα μου είπε επίσης.

Όμως το φλέγον ερώτημα μου είναι αν τα συμπτώματα της πίεσης, του πάγου και αυτού που αναφέρω εδώ "Επίσης δεν μπορώ να "σφίξω μυικά" την περιοχή, όπως πριν. Όπως συμβαίνει με τον πρωκτό δηλαδή που 'σφίγγει' μόλις δόσεις την εντολή...." θα σταματήσουν γρήγορα; Και χθες δεν κοιμήθηκα από συχνοούρία και πίεση-μουδιάσμα. Πόσες νύχτες να αντέξω άυπνος; Εργάζομαι και έχω και παιδιά τα οποία δεν μπορώ να κλειδώσω ή φοιμώσω ώστε να κοιηθώ όποτε μου έρθει. Μιλώντας για ποιότητα ζωής.....  :-[

ΥΓ. Μια προσθήκη. Δεν υπάρχει πρόβλημα στύσης.. Το αναφέρω επειδή βλέπω ότι πολύ αναγνώστες αναφέρουν και αυτό το σύμπτωμα. (πρόβλημα στύσης μπορεί να μην υπάρχει, αλλά...στύση δεν υπάρχει, διότι είμαστε 17 χρόνια με την ίδια γυναίκα....Καταλαβαίνετε...1-2 φορές σεξ τον μήνα και άν. Δυστυχώς επειδή είμαστε ακόμα σε "τρυφερή" ηλικά, παίζει αυτοχειρία πολλές φορές. Τελικά μήπως να βρω καμιά ερωτική σύντροφο μπας και μας φύγουν όλα;  :D :D :D

Ενδεχομένως να υποβάλλω και άλλα ερωτήματα στην συνέχεια. Ελπίζω για την κατανόηση σας για τυχόν ασυνέπεια στην περιγραφή του προβλήματος. Καταλαβαίνεται ότι πολλές φορές δεν μπορείς να περιγράψεις προβλήματα υγείας με 100% στον γραπτό λόγο.

Ευχαυριστώ.
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

#1 22 Ιανουαρίου, 2014, 01:53:39 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου, 2014, 06:40:11 ΜΜ από Hyper Ban
Παράθεση από: Nordic στις 21 Ιανουαρίου, 2014, 04:53:33 ΜΜ
Καλώς (σχήμα λόγου  :-\ ) σας βρίσκω.

Μπαίνω αισίως στα 39 σε λίγους μήνες.
Πριν τις γιορτές, μια ωραία μέρα, αισθάνθηκα μια ενόχληση παραταιταμένη εκει κάτω χαμήλα, την οποία δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς. Προστάτης, πέος, κάτι άλλο;...
Πέρασε η μέρα και ήρθε η επόμενη. Εκείνο το βράδυ  (κατά τις 22.00) ξανά τα συμπτώματα. Αλλά πολύ πιο έν..............................................................................
Μην ζητάς απαντήσεις σε θέματα του forum που έχουν απαντηθεί δεκάδες(αν όχι εκατοντάδες κάποια) φορές  .
   Μασημένη τροφή θα είναι και είναι κρίμα για τον χρόνο που χαλάσαμε για να τα γράψουμε.Ξεκίνα απο το 'Α και φτάσε σιγά-σιγά στο Ώ .
  Θα καλυφθείς σε ότι μας ρωτάς είμαι σίγουρος ! Ο χαρακτήρας γραφής σου πάντως ,εμφανίζεται συχνά - πυκνά στο forum .Πάνω - κάτω έχεις τα ίδια στοιχεία και χαρακτηριστικά με πολλούς που μπήκαν εδώ να αναζητήσουν βοήθεια .Λίγο κατάθλιψη ,λίγο ψυχαναγκασμός ,λίγο από εκείνο ,λίγο από το άλλο που  συνθέτουν τον χαρακτήρα του τέλειου προστατιδοπαθή.
     Κλείνοντας όπως σου είπα και πιο πάνω μην ζητάς μασημένη τροφή να σου δοθεί ως απάντηση .Αν είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις ιστορικά,άρθρα ,απόψεις πολλά από τα παραπάνω δεν θα τα έιχες ρωτήσει.Εγώ π.χ. έχω λάβει θεραπεία με alpha blockers για 6 μήνες με πολύ θετικά αποτελεσματα .
  Διάβασε ,διάβασε ,διάβασε . .  .*και κατέληξε μόνος σου (πολύ βασικό αυτό ) .
   
   Φιλικά .
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

Καλή χρονιά Nordic

Το θέμα σου περισσότερο με ιστορικό μοιάζει, οπότε καλύτερα να ζητήσεις να μεταφερθεί στα ιστορικά.

Οι δικές μου παρατηρήσεις:
-Στους διορθικούς που είχες κάνει παλαιότερα πόσος ήταν ο όγκος του προστάτη και πόσος στον πρόσφατο;
-Όταν λες 'βακτηριακή την πρώτη φορά': α)Συμπτώματα ΕΣΥ είχες; β)Μικρόβιο σε εσένα βρέθηκε; Ποιο; γ)Στη σύζυγο ποιο; δ)Έφυγαν τα συμπτώματα μετά από τη θεραπεία; ε)Τι θεραπεία (αντιβίωση) και για πόσο;
-Όταν λες 'μη βακτηριακή τη δεύτερη φορά': α)Τι συμπτώματα; β)Έφυγαν με τα liberprosta;
-'Επίσης δεν μπορώ να "σφίξω μυικά" την περιοχή, όπως πριν'
Αυτό το έχω κι εγώ. Στο τέλος της ούρησης, ενώ παλιότερα με το σφίξιμο έφευγε και δεύτερη ριπή, τώρα όχι. Αυτό είναι ίσως ένα σύμπτωμα της όλης 'νευρομυικής απορύθμισης' της περιοχής. Αυτή την έννοια την προτοδιάβασα εδώ στο φόρουμ. Μπορεί όμως και να οφείλεται και σε αύξηση του μεγέθους του προστάτη. Αυτό με πολύ επιφύλαξη...
-'Δυστυχώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω. Γαστρεντερικό (σύνδρομο ερευαίσθητου εντέρου)- άγχος, Έκτακτες κοιλιακές συστολές στην καρδιά (μετά από γολγοθά εξετάσεων- ως και μαγνητική έκανα-φτάσαμε στο αναμενόμενο συμπέρασμα ότι είναι ψυχολογικό και θέμα άγχους), μείωση βάρους/μυικής μάζας-τενοντίτιδες-επικονδυλίτιδες-φυσιοθεραπείες(πάλι μετά από εξετάσεις κτλ κτλ....ψυχολογικό, άγχος), κόπωση, έλλειψη διάθεσης.'

Τι άλλο πρέπει να σου συμβεί για να μειώσεις το άγχος; Δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις κακό στην υγεία σου;
Φίλος αντιμετώπιζε πόνους στην καρδιά. Μετά από εξαντλητικές και υπέρ αναλυτικές εξετάσεις, δύο καρδιολόγοι του είπαν ότι είναι λόγω άγχους (ο άνθρωπος πέρασε διαζύγιο και χρεωκοπία μαζί). Παλιά οι καρδιολόγοι δεν δεχόντουσαν τα 'ψυχοσωματικά'. Τώρα ναι. Ο φίλος το αντιμετωπίζει πολύ καλά με τρέξιμο! Τον ηρεμεί και τον βοηθάει να κοιμάται. Παράλληλα μείωσε το σωματικό του βάρος, τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια κλπ.
Στο ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) πάλι κατηγορείται το άγχος αλλά και η αλλαγές στη χλωρίδα του εντέρου (κακή διατροφή, αντιβιώσεις κ.α.). Η σπαστική κολίτιδα μάλιστα μπορεί (χαλαρά) να ενοχοποιηθεί και για συμπτώματα 'προστατίτιδας'... δες και εδώ http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=609.0
Δες στο φόρουμ (μεταξύ άλλων) και για τα φυτικά συμπληρώματα. Saw palmetto, cranberries, κερσετίνη (έτσι προφέρεται ρε παιδιά), κλπ.
Η αγωγή για την κατάθλιψη τι είναι; Τα xanax, zoloft κλπ δημοκρατικές δυνάμεις; Αυτά καταστέλλουν τα συμπτώματα (και αν...) και όχι την αιτία. Την αιτία πρέπει να τη βρεις ΕΣΥ. Να κάνεις παρέα με άτομα που γουστάρεις και σε διασκεδάζουν. Να κάνεις ένα χόμπι που πραγματικά γουστάρεις. Ένα σπορ που πραγματικά γουστάρεις. Έστω γυμναστήριο. Θα σε ηρεμήσει και θα σε εκτονώσει. ΟΧΙ εξωσυζυγική σχέση. Ειδικά εσύ, μόνο με το άγχος μην το μάθει η γυναίκα σου, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Γίνε και λίγο 'σταρχιδιστής'! Ο Μητσοτάκης έκλεισε τα 95 και ο Βενιζέλος ζυγίζει 200. Βλέπεις να πάθανε κάτι;
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

ΕΥχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ενδεχόμενο μικρόβιο υπάρχει περίπτωση να διαφύγε της καλλιέργειας σπέρματος και ούρων, και απλά με την αντιβίωση του ενος μηνός να κρύφτηκε και σιγά σιγά να ξακανάκει την εμφάνιση της;

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω με τίποτα τους παλιούς διορθικούς. Απλά στον τελευταίο αναφέρει κάπου σε μια εικόνα
DIST: 2.21cm
       : 4.2cm

Επισυνάπτω εικόνα απο τον διορθικό.

@evans
Παράθεσηα)Συμπτώματα ΕΣΥ είχες; β)Μικρόβιο σε εσένα βρέθηκε; Ποιο; γ)Στη σύζυγο ποιο; δ)Έφυγαν τα συμπτώματα μετά από τη θεραπεία; ε)Τι θεραπεία (αντιβίωση) και για πόσο;

Πήγα πιο πολύ προληπτικά. ΓΙα να είμαι ειλικιρνής κάτι πρέπει να ένιωσα όμως διότι αλλίως δεν νομίζω να πήγαινα σε γιατρό. Μικρόβιο βρέθηκε, αλλά ο γιατρός ποτέ δεν μου έιπε όνομα. Στην σύζυγο όχι. Προφανως δεν είχα συμπτώματα τα οποία έχριζαν σημασίας, αλλιώς θα τα θυμόμουν. Θεραπεία ήταν ανιβίωση vibramicyn. Μου είχε δώσει πολλά κουτιά. Δεν τα πήρα όλα, ακόμα υπάρχουν.

Παράθεση-Όταν λες 'μη βακτηριακή τη δεύτερη φορά': α)Τι συμπτώματα; β)Έφυγαν με τα liberprosta;
Δεν είχα συμπώματα καθόλου.

ΠαράθεσηΗ αγωγή για την κατάθλιψη τι είναι; Τα xanax, zoloft κλπ δημοκρατικές δυνάμεις; Αυτά καταστέλλουν τα συμπτώματα (και αν...) και όχι την αιτία.

Ευτυχώς όχι αυτά που αναφέρεις, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται.
Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες. Απλά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι (και χτένι είναι οι άπειρες επισκέψεις σε γιατρούς! μόνο ρευματολόγος και γυναικολόγος μου έχουν ξεφύγει....που θα μου πάνε) ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσεις βοήθεια. Ας μην γελιόμαστε, καλή η yoga, καλοί η χοροί και οι γυμναστικές, αλλά υπάρχουν καταστάσεις που χρειάζεται και φαρμακευτική αγωγή. Και προσοχή μην παρεξηγηθώ. ΑΠΟΦΕΥΓΩ τα φάρμακα όπως ο διάολος το λιβάνι που λένε. Αλλά κάποια στιγμή, όταν δεν μπορείς να ελέγξεις κατάστάσεις στην ζωή σου που συμβαίνουν γύρω σου,  χρειάζεσαι ένα boost με κάποιο τρόπο ώστε να να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Και προς θεόυ όταν το κάνεις ενσυνέιδητα δεν το κάνεις με σκοπό το "να πάρω χάπια να ηρεμήσω" ΛΑΘΟΣ.  Τουλάχιστον σε μένα την πρώτη φορά που πήρα μια αγωγή με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να οργανώσω κάποια πράγματα. Σαφώς και απο μόνη της η αγωγή δεν κάνει μαγικά πράγματα.


Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

ΠαράθεσηΣαφώς και απο μόνη της η αγωγή δεν κάνει μαγικά πράγματα
Έτσι είναι. Καμία αγωγή, αντικαταθλιπτική, ή αντιβιοτική. Προσέχουμε για να έχουμε που λέμε.
ΠαράθεσηΕνδεχόμενο μικρόβιο υπάρχει περίπτωση να διαφύγε της καλλιέργειας σπέρματος και ούρων, και απλά με την αντιβίωση του ενος μηνός να κρύφτηκε και σιγά σιγά να ξακανάκει την εμφάνιση της;
Αυτό δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Ίσως μια νέα καλλιέργεια σπέρματος ή προστατικού υγρού (η καλλιέργεια ούρων δεν έχει νόημα στην προστατίτιδα). Όπως όμως είπαμε προσοχή στα αντιβιωτικά. Μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνταγογράφηση του γιατρού που σε παρακολουθεί.
Ο γιατρός θα εκτιμήσει και τους παλιούς υπέρηχους σε σχέση με το νεώτερο, και στο θέμα της ενδεχόμενης αύξησης του όγκου του προστάτη, ως πιθανή αιτία της κατακράτησης ούρων στην κύστη.
Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις!
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

επειδη στο ισορικο του καθενος πεφτω συχνα πανω στις λεξεις αγχος ψυχαναγκασμος καταθλιψη ...υπαρχει περιπτωση το προβλημα μας να ειναι καθαρα ψυχολογικο; Εννοω οτι λογω αγχους σφιγγουμε τις εκει περιοχες χωρις να το καταλαβουμε (μπορει και στον υπνο);

Η περιγραφη της προσωπικοτητας  του Nordic ταιριαζει με την δικια μου αλλα και αλλων παιδιων. Μηπως να στραφουμε πρωτα στον ψυχολογικο τομεα; Αγχολυτικες αντικαταθλιπτικες θεραπειες; 

Nordic οταν ησουν σε αγωγη για την καταθλιψη ειχες τις ενοχλησεις στην καρδια και ολα αυτα;
Εμφανιση στα 31(Δεκ/13). Ενοχλησεις στο περινεο στο πεος, βαρος στους ορχεις, συχνοουρια πονος μετα την εκσπαρματωση. Χαμηλη λιμπιντο ενοχλησεις και μετριες στυσεις. Πονοι στην πλατη μεση. Εχει βρεθει εντεροκοκκος σε καλλιεργεια. Δοκιμη με αντιβιωση αποτυχημενη. Αντιμετωπιση κυριως με χαλαρωση και μειωση του στρες. Οι ενοχλησεις παραμενουν καθημερινα. Ισως επιχειρησω να καθαρισω τον εντεροκοκκο ..αλλα οχι για το πυελικο αλγος. Ειμαι σιγουρος πως το προβλημα ειναι μυοσκελετικο.

#6 23 Φεβρουαρίου, 2014, 06:23:26 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου, 2014, 06:38:55 ΠΜ από Nordic
Πρώτα εμφανίστηκε το "πρόβλημα" στην καρδιά και μετά με πήρε από κάτω. Τα εισαγωγικά τα έβαλα διότι κατά γενική ομολογία δεν αποτελεί πρόβλημα οργανικό-παθολογικό-λειτουργικό. Άρα για να απάντήσω στην απάντηση σου, όχι, δεν είχα συμπτώματα κατά την διάρκεια της αγωγής. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα πάνε και έρχονται πια στο άσχετο.

Λοιπόν, μια ενημέρωση του θέματος.
Είμαι περίπου στον μήνα με τα Xatral. Δυστυχώς το μεσημεριανό το libeprosta συνεχώς το αμελώ. (βλακεία μάλλον).
Τα συμπτώματα συνεχίζουν αλλά με μεγαλύτερη περιοδικότητα και επίσης με μικρότερη ισχύ. Τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι μια ενόχληση-κρύο στην απο κάτω μεριά του πέους (κατά μήκος της ουρήθρας δλδ και αρκετά ψηλά πολλές φορές μέχρι το "κεφάλι" :D. Όχι δηλαδή ακριβώς στο περίνεο ή στον προστάτη. Τώρα, απλά εκεί χτυπάει το πρόβλημα, είναι κάτι άλλο; δεν ξέρω. Δεν ξαναπάω σε γιατρό πριν το τρίμηνο. Φτάνει. Τους βαρέθηκα. Προτιμώ το τρέξιμο και την γυμναστική. Α ναι, και βαρέθηκα να κάν ποδήλατο όρθιος, επειδή δεν θέλω να πιέζω την περιοχή. (Θα διαλύσω τα γόνατα έτσι όπως πάει... ;) )
Όσον αφορά την ούρηση, δεν μπορώ να πω ότι βλέπω σοβαρή βελτίωση. Πάλι θα πάω για κατούρημα 5 λεπτά αφού έχω κατουρήσει πχ για να βγάλω 5-6 σταγόνες, πάλι κάποια πρωινά δεν θα κρατιέμαι. Τα βράδυα που σηκώνομαι βέβαια έχουν λιγοστέψει. Κάποιες φορές επίσής παρατηρώ ότι με κινήσεις που πιέζουν την περιοχή, όπως πχ να κάτσω απότομα, να αλλάξω το κέντρο βάρους (κοινώς να γύρω στον άλλο γλουτό) όταν κάθομαι, τέλος πάντων όταν πιέζεται μυικά μάλλον η περιοχή, υγραίνεται η ουρήθρα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Δεν το είχα.

To κακό είναι ότι έχω πια ισχυρές ενοχλήσεις από μια....αρχόμενη βουβωνοκοίλη όπως μου είχαν πει 2 περίπου χρόνια πριν στα δεξιά η οποία χτυπάει από τον όρχι μέχρι και μουδιάζει το πόδι μου. (χθες με δυσκολία βάδιζα). Και δεν ξέρω τι ρόλο παίζει πια στο όλο πρόβλημα ή τι συνέπεια θα έχει μια ενδεχόμενη επέμβαση (ρουτίνας....) εκεί. Ο ίδιος ουρολόγος μου το είπε όταν πήγα παραπονούμενος για τον όρχι στον οποίο μου έκανε υπέρηχο και τα βρήκε όλα οκ. Και μετά ακολούθησε και η διάγνωση του χειρούργου.
Να μην τα πολυλογώ, δεν ξέρω που βαδίζουμε. Δεν μπορώ να πω πως βλέπω ότι σε 6 μήνες θα είμαι όπως πριν τις γιορτές.

Τώρα φίλε μου σχετικά με την άλλη ερώτηση σου, πιστεύω πια ακράδαντα ότι αν όχι το 100%, το 90% αυτών που μας συμβαίνουν τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Και το KAKOΗΘΕΣ stress (πές το στεναχώρια-θλίψη-παρατεταμένη οργή-νεύρα) είναι ο πρωταρχικός παράγοντας δημιουργίας προβλημάτων στον οργανισμό μας. Δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία νομίζω.

Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

Eπανέρχομαι.
Δυστυχως αυτό με την πίεση στην περιοχή αρχίζει να με βάζι σε σκέψεις. Είναι φυσιολογικό η όχι. Όρθιος μια χαρά. Όταν πάω να κάτσω γενικά κάνω σαν καμιά γιαγιά 90 χρονών. Επίσης πονάω όταν περιεργάζομαι την περιοχή ανάμεσα σε όρχεις-ουρήθρα, αλλά και ακριβώς κάτω από τους όρχεις. Το τελευταίο σημείο μάλιστα το αισθάνομαι αρκετά φουσκωμένο. Υπάρχει περίπτωση να είναι καμιά επιπλοκή;
Δεν μπορώ πάλι γιατρούς.
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

nordic δεν εχω καταλαβει ..τα προβληματα που ειχες αρχικα λογω του αλγους πλεον ειναι μικρα και τωρα σε ενοχλει η κοιλη; Πως εισαι σιγουρος οτι τα "νεα" συμπτωματα ειναι λογω της κοιλης και οχι τους αλγους ;

επισης εισαι σιγουρος οτι το προβλημα ειναι λογω στρες και ψυχολογικο ..μηπως οταν επανηλθαν οι ενοχλησεις ..αλλαξε κατι στην ψυχολογια σου;
Εμφανιση στα 31(Δεκ/13). Ενοχλησεις στο περινεο στο πεος, βαρος στους ορχεις, συχνοουρια πονος μετα την εκσπαρματωση. Χαμηλη λιμπιντο ενοχλησεις και μετριες στυσεις. Πονοι στην πλατη μεση. Εχει βρεθει εντεροκοκκος σε καλλιεργεια. Δοκιμη με αντιβιωση αποτυχημενη. Αντιμετωπιση κυριως με χαλαρωση και μειωση του στρες. Οι ενοχλησεις παραμενουν καθημερινα. Ισως επιχειρησω να καθαρισω τον εντεροκοκκο ..αλλα οχι για το πυελικο αλγος. Ειμαι σιγουρος πως το προβλημα ειναι μυοσκελετικο.

Καλησπέρα στην παρέα..

Μετά από αρκετό καιρό, αρχίσαν πάλι οι ενοχλήσεις.

Δυσουρία, αίσθηση ατελούς ούρησης. Μειωμένη ροή. Αισθάνομαι την περιοχή να υγραίνεται αν κάτσω απότομομα. Διάφορα... Ευτυχώς όχι πόνος όπως αυτός που με οδήγησε εν' τέλει και στο φορουμ. 1.5-2 μήνες με τα xtal δεν ένιωθα τίποτα και η ροή των ούρων ήταν απρόσμενα για μένα κανονική.
Να πώ πως παρότι ο doc που είχε πι να πέρνω τα Xtral για 6 μήνες, εγώ κάπου εκεί τον Απρίλιο τα είχα σταματήσει. Τα liberpr;osta δε....ούτε θυμάμαι πως είναι. Δυστυχώς όπως ανέφερα, δεν τα πάω καλά με τα φάρμακα. Και μάλλον κάνω ζημιά στον εαυτό μου.

΄Ηδη περιμένω psa και καλλιέργια σπέρματος να την πάω στον ουρολόγο μου. Δεν ξέρω αν συνεχίσω αγωγή με xtral (το πιθανότερο). Σκέφτομαι και σοβαρά για εξέταση ουρήθρας και κυστεοσκόπηση.
Τα xtral ρε παιδιά δρουν ως "εξαφανιστές" των συμπτωμάτων ή εξαλείφουν σιγά σιγά το πρόβλημα. ΔΙότι αν έχω μόνιμα φλεγμονή και απλά τα xtral ή άλλη χάπια την "κρύβουν", τότε δεν κάνουμε τίποτα. Εκτός αν παίρων μια ζωή χάπια δλδ...Δύσκολο για μένα όμως δυστυχώς.
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

#10 19 Ιουνίου, 2014, 02:12:41 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουνίου, 2014, 02:15:45 ΠΜ από Hyper Ban
Παράθεση από: Nordic στις 18 Ιουνίου, 2014, 04:05:57 ΜΜ
Σκέφτομαι και σοβαρά για εξέταση ουρήθρας και κυστεοσκόπηση.

Έτσι και εγώ σίγουρος πως έχω στένωση ,πήρα την κατάσταση στα χέρια μου  ,έκλεισα ραντεβού για κυστεοσκόπηση ,την έκανα και ΤΊΠΟΤΑ(και όμως σε αυτό δεν κρύβεται δάχτυλος  ΑΚΑΤΑΝ -οχι  δεν αυτός είναι υπεύθυνος  ) .
Οι γιατροί ξέρουν αν πρέπει να κάνεις κυστεοσκόπηση απο τις ενδείξεις την ουροομετρίας ,αν  δεν υπάρχουν ένδείξεις και άν σου  λένε πως δεν χρειάζεται να το κάνεις , να τους ακούς .Αυτοί ξερουν ,βλέπουν.
Σε εμένα όπως και σε όλους όσους έκαναν κυστεοσκόπηση ,μάτωσε ο αυχένας της κύστης  εσωτερικά με τις όποιες επιπρόσθετες μελλοντικές επιπτώσεις.Με τις υγείες μας κοινώς .Μακρία  απο δαύτα .
Απο όσο θυμάμαι και μάλιστα αυτό θα σε ενδιαφέρει ,ο γιατρός που έκανα την κυστεοσκόπηση ,μου πρότεινε λήψη xatral για 6 μήνες (δεν υπήρχε κανένα εύρημα ) όπως και έκανα .Με το πέρας εκείνης της πολύμηνης θεραπείας θυμάμαι ,ήταν απο τις πρώτες φορές που άρχισα να νιώθω πως το πρόβλημα απομακρύνεται .Πραγματικά η προτεινόμενη εκείνη μακρόχρονη λήψη xatral πιστεύω πως με βοήθησε .
Να το κάνεις αυτό το τελευταίο ,ναι ...Για το πρώτο που σκέφτηκες  κατηγορηματικά ΟΧΙ .
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

Λοιπόν, απλά συνεχίζουμε xatral για ένα 6μηνο ακόμα κ βλέπουμε.
Υπάρχει φλεγμονή ακόμα.
PSA μικρό
Καλλιέργειες οκ
Αιματολογικές οκ
Νεφρά ΟΚ (απλά μια προυπάρχουσα φλοιώδης κύστη εξωτερική που δεν επηρεάζει λειτουργία οργάνου)

Και ο γιατρός δεν με άφησε καν να σκεφτώ ουρηροσκοπήσεις κ κυστεοσκοπήσεις. Χωρίς ευρύματα θες να κάνεις κάτι τέτοιο; εγώ λεφτά θα πάρω αλλά μην είσαι μ*****ς" μου είπε εν ολίγοις. Τέσπα.
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0

#12 24 Οκτωβρίου, 2014, 03:02:22 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 24 Οκτωβρίου, 2014, 03:08:06 ΜΜ από Nordic
Λοιπόν το κακό με εμένα είναι ότι δν μπορώ να ακολουθήσω αυστηρά την αγωγή.

Απο προχθές λοιπόν πάλι ενοχλήσεις, πάλι συχνοουρία, πάλι καύσος, πάλι δυσκολία στην καθιστική στάση κλπ κλπ κλπ..
Δεν έχω διάθεση να επισκεφτώ πάλι τον ουρολόγο. Δεν πέρασαν καν οι έξι μήνες από τον Ιούνιο.

Επειδή όμως εκτός από προστατίτιδα έχω και άλλα συμπτώματα διαφορών ειδών και σε διαφορετικά σημεία του σώματος, αποφάσισα πια να στραφώ στην ομοιπαθητική.

Φάρμακο για το ένα, φάρμακο για το άλλο, φάρμακο για εκείνο δεν είναι λύση. Τόσους γιατρούς επισκέφτηκα, δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω και αυτό.
Και πέραν από την συμβουλή ενός νωστού που μου είχε συστήσει την ομοιοπαθητική για άλλα προβλήματα πριν κάποια χρόνια, η αφορμή ης απόφασης μου αυτής ήταν την εκπληκτική βελτίωση που είδα σε κάποια μυοσκελετικά προβλήματα μέσω βελονισμού. Όχι φαρμάκων δλδ.

Πηγαίνω λοιπόν σε έναν ομολογουμένως (από γνώμες της τοπικής κοινωνίας) πολύ καλό, αλλά τσουχτερό σε έξοδα επίσκεψης, ομοιοπαθητικό ο οποίος ξεκινάει να μου παίρνει αναλυτικά το ιστορικό μου. ΦΥσικά μέσα στα χρόνια προβλήματα μου δεν είναι όπως προανέφερα η προστατίτιδα. Σε όλα αυτά , από τον Μάιο λοιπόν προστέθηκε και οπιστορινική καταροή μετά από μία εμμένουσα ίωση που είχα περάσει. Για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρομαι στην συνεχή έκριση βλέννας από το πίσω μέρος της μύτης προς τον φάρυγγα, με άκρως ενοχλητικές και κουραστικές συνέπειες (βήχας, το εκνευριστικό γκ γκ γκ που κάνουν συνήθως τα παπούδια, το σιχαμερό εκείνο μούγκρισμα του φάρυγγα που κάνουν διάφοροι προκειμένου να βγάλουν αυτό που νοιώθουν ότι έχουν στο λαιμό κτλ, κούραση, αυπνία και εδώ και πολλά άλλα).

Χωρίς να του πω κάτι για έντερο λοιπόν, ο γιατρός με ρώτησε γενικά για υπάρχοντα προβλήματα εντέρου, συνήθειες κτλ. Φυσικά έχω και απο αυτό. Μου είπε (βασισμένος στην γενική εικόνα) ότι το πρόβλημα το καθαρά σωματικό εστιάζεται στο έντερο. Η απώλεια βάρους, και το πρόβλημα των ιγμορείων οφείλεται καθαρά σε δυσλειτουργία του εντέρου. Δυσαπορρόφηση είναι υπευθυνη για την ήδη υπάρχουσα ατροφία των μυών όλου του σώματος μου. Ο οργανισμός μη μπορώντας να "τραβήξει" θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, τα αντλεί από τους υπάρχοντες μυες μεταξύ άλλων.
Η προστατίτιδα μου είπε, είναι κάτι που ακόμα και η ίδια η ουρολογία δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια της, πράγμα φυσικά που είχε αποδεχθεί και ο ίδιος ο ουρολόγος μου επισκεπτομαι.
Χωρίς να του πω κάτι σχετικό με ρώτησε σχεδόν βέβαιος αν είχα ποτέ πέτρα ή κολικό στο δεξί νεφρό! Εξεπλάγην βέβαια, διότι όντως είχα κολικό στο δεξί νεφρό, 2 καλοκαίρια πριν!
Ήταν σίγουρος για ύπαρξη λίπους στο συκώτι, για δερματολογικά συμβάντα στο παρελθόν χωρίς να του πω τίποτα, χωρίς να του δείξω υπερήχους και εξετάσεις.

Επιπλέον για την προστατίτιδα η ερώτηση (ήξερε την απάντηση) ήταν το σε τι βαθμό "σφίγγομαι" - κρατίεμαι από το να τελειώσω κατά την σεχουαλική επαφή και από πότε ισχύει αυτό. Πάρα πολύ καθότι μου έρχεται αρκετά γρήγορα (μπορεί και στο λεπτό) και είναι και η γυναίκα πολυοργασμικιά! οπότε το να την κόψεις και να την αφήσει στα κρύα του λουτρού δεν είναι το καλύτερο για την γενική ευχαρίστηση του σεχ. Φυσικά αυτό ισχύει από τότε που θυμάμαι να κάνω σεξ με γυναίκα και όχι με την ...παλάμη μου.

Για να καταλήξω, ελπίζω να δω βελτίωση, έστω και δια μέσου κάποιας γενικής θεραπίας, και όχι συγκεκριμένης που στοχεύση σε αυτήν καθαυτήν την προστατίτιδα.
Θα προσπαθήσω να κρατάω το thread ενήμερο.
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0


Ακούγεται πολύ καλός ,ελπίζω να σε προσεγγίσει σωστά με την προτεινόμενη θεραπεία του για το ...ΕΝΤΕΡΟ !!!!;;;;

Upsssss....Κοίτα να δεις !!!

Ακόμα μια φορά μπροστά μας αυτό !!!

Μήπως και οι λοιποί νέοι ασθενείς ψάχνεστε προς λάθος κατεύθυνση ;;;Για δώστε βάση μεγαλύτερη σε αυτά που εχουν γραφτεί ,το έντερο πρωταγωνιστεί και με διαφορά σε πολλά thread εδώ μέσα και δεν είναι τυχαίο να ξέρετε ...
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

Ερωτησούλες παιδιά.

1. Η δράση όσων αφορά την (αναμενώμενη) παρενέργεια της μέιωσης της πίεσης από το xatral δρα προσθετικά; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να σου αφήσει με χαμηλή πίεση ακόμα και μετά την πάροδο της αγωγής; Αν ναι υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο που να μην μειώνει την πίεση; Κάτι άκουσα για κάποιο το οποίο δυστυχώς σε κάνει να μην έχεις στύση, κάποιο άλλο το οποίο σε κάνει να μην εκσπερματώνεις (γυρίζει το σπέρμα στην κύστη)

Έχει κανείς εμπειρία ανάλογη;
Το ρωτώ διότι έχω μια κάποια κούραση που "παίζει" ανάλογα με τις συνθήκες. Αισθάνομαι κούραση, λαχάνιασμα σε άνοδο στον α όροφο (πόσο μάλλον φορτωμένος με 1-2 σακούλες), πολλές φορές όταν απλά μασάω επίσης αισθάνομαι καταπονημένος!

Το χειρότερο είναι όταν σηκώνομαι νύχτα για ούρηση, την στιγμή που είμαι πάνω από την λεκάνη η καρδιά μου πάει σαν τρελή, με έντονο το αίσθημα της εξάλντησης-έχω ένα αίσθημα ότι ο επόμενος σφυγμός θα είναι και ο τελευταίος, ότι θα εκραγώ, με επακόλουθω να σκύβω το σώμα μου για να προλαβαίνω την αναπνοή μου που λένε. Και συνήθως γυρίζω καμπουριαστός στο κρεβάτι από τον φόβο.
Μου λένε όλοι για ορθοστατική πίεση αλλά δεν το νομίζω, διότι πολλές φορές έχοντας το αίσθημα αυτό πχ στο γραφείο όταν σηκώνομαι από την καρεκλα και "χάνομαι" ή σκύβω, ή ψάχνω τοίχο να πιαστώ, μετρώντας την πίεση 2-3 μετά (μέχρι να φτάσω στο ιατρείο της δουλειάς) την βρίσκουν όλη τέλεια.

Βέβαια τεστ κόπωσης φυσιολογικό. Όταν περπατάω συνεχόμενα όλα καλά. Όταν τρέχω χαλαρά, επίσης. Κανένα τέτοιο αίσθημα. Εξετάσεις θυροειδούς, φυσιολογικές.

Οπότε δεν ξέρω αν τελικά το xtral δρα με τον τρόπο του σε όλη αυτή τη κατάσταση ακόμα και μετά το τέλος της αγωγής.


2. Όπως προανέφερα πάσχω από τον Απρίλιο από οπισθορρινική καταροή, με μόνο τους μήνες του καλοκαιριού να έχω ηρεμήσει. Υπάρχει περίπτωση τόση βλέννα και τόσες εκκρίσεις να προκαλούν βλάβη στο ουροποιητικό; (Σε καλλιέργεια ρινικού εκκρίματος τον Ιούνιο, βρέθηκε S. Aureus, για το οποίο ο ΩΡΛ μου έδωσε μεν vybramicym αλλά δεν του έκανε και άισθηση καθότι όπως είπε είναι πιο πολύ δερματικό το μικρόβιο και σπάνια να ενοχοποιηθεί για τέτοια κατάσταση στα ιγμόρεια. ο ίδιος σε παρόμοια ερώτηση μου, αν με τόσο κατάποση βλέννας δημιουργείται πρόβλημα σε άλλα οργανα του σώματος, με καθυσήχασε λέγοντας μου ότι είναι απλά πρωτείνη και δεν προκαλεί βλάβες σαν ουσία.

3. Τέλος, επειδή τελικά επισκέφθηκα ουρολόγο με τις γνωστές πια εξετάσεις ανα χείρας (ούρα-σπέρμα- PSA δεν έκανα αυτή τη φορά) και όλες ήταν στείρες-καθαρές, εκτός από τα libeprosta και επειδή του είπα να μην αρχίσω αμέσως xtral λόγω των προαναφερομένων περι πίεσης, του είπα αν μπορώ να πάρω κάτι απλά για τον πόνο. Και μου έδωσε το Nοrgesic που βελτιώνει σαφώς την κατάσταση ως μυοσκελετικό αναγλητικό (το έχω πάρει στο παρελθόν για τραυματισμό-θλάση από μπάλα!).

Αλλά είναι και αντιφλεγμονώδες; Δεν θα ήταν καλύτερη μια αγωγή με voltaren πχ όπως έχω διαβάσει σε πολλούς εδώ μέσα;


4. Δυστυχώς το επόμενο ραντεβού της ομοιπαθητικής αργεί πολύ! Θέλω όμως να το ψάξω με το έντερο γενικότερα. Αρκεί μια επίσκεψη σε έναν γαστρεντερολόγο και νααναφέρω τα περι προστατίτιδας και τι εξετάσεις ειδικές μπορώ να κάνω ώστε να διαπιστώσω ύπαρξη ή όχι σχεση της με το έντερο;
Η δική μου ιστορία ΕΔΩ:
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=843.0