Καλησπέρα στην ομάδα!!!
Νέο μέλος και θα ήθελα να σας
πω και εγώ την ιστορία μου μπας και μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Τέλος Ιανουαρίου 2024 βλέπω κάποιο έκκριμα από την ουρήθρα. Επισκέπτομαι ουρολόγο και με στέλνει για εξέταση εκρίματος όπου μου βγαίνουν χλαμύδια και γονόρροια. Μου δίνει αντιβιωση vibramicin για 7 μέρες και ceftoral για 4. Στο τέλος της 7 ημέρας τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω ότι μετά από ώρες που δεν έχω ουρήσει βλέπω πάλι λίγο έκκριμα και μου δίνει αντιβίωση vibramicin για 20 μέρες. Επισκέπτομαι και 2ο ουρολόγο για 2η γνώμη και μου δίνει αντιβίωση prixina για 10 μέρες χωρίς να μου κάνει κάποια εξέταση και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για το προστάτη. Μετά το πέρας της αντιβιωσης με στέλνει για σπερματοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος, βγαίνουν αρνητικά όμως υπήρχαν 6-9 πυοσφαίρια, μου λέει θα φύγουν με το συμπληρωμα διατροφής για το προστάτη. Μετά από 15-20 μέρες αφού είχα τελειώσει τις αντιβιώσεις έβλεπα πάλι λίγο έκκριμα μετα από ώρες που δεν είχα ουρήσει και ενιωθα ενα ερεθισμό μετα την ούρηση. Επισκέπτομαι τον 1ο ουρολόγο(11/03/24) του λέω τι μου συμβαίνει και μου λέει ότι σου έχει αφήσει χρόνια προστατίτιδα χωρίς να μου κάνει κάποια εξέταση. Μου δίνει αντιβιωση ufexil (κινολόνη) για ένα μήνα και vibramicin.
Επισκέπτομαι άλλο ουρολόγο στην Αθήνα που μου σύστησαν επειδη ειμαι απο επαρχία και δεν εχει πολλούς μου κάνει μαλαξη για προστατικο υγρό και ούρηση μετα απο αυτό και τα πηγα για έλεγχο και μου λεει και αυτος άρχισε την ufexil χωρίς να μου κάνει κάποια εξέταση και αυτός. Το μόνο που μου είπε ότι ο προστάτης σου είναι μαλακός.Τωρα περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα.
Μετά από όλα αυτά άρχισα να ψάχνω για χρόνιες προστατιτιδες και βρήκα αυτό το forum και διαβάζω περιπτώσεις ομοιοπαθων.
Έτσι έμαθα και για την εξέταση stamey meares και ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνονται με pcr έλεγχο για να έχουμε πιο σωστά αποτελέσματα.
Ααα ήμουν έτοιμος να πάω και στον ακατανόμαστο αλλά με έσωσε το forum. :P
Μήπως γνωρίζετε κάποιον ουρολόγο στην Αθήνα που να έχει ιδέα πάνω σε αυτά τα θέματα και να ασχολείται με τον ασθενή( Στείλτε σε προσωπικό μήνυμα)?
Μήπως γνωρίζετε εσείς κάτι πάνω σε αυτό το θέμα?
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

@Epid29 κακώς μας χρειάστηκες και καλώς μας βρήκες :)

Χαίρομαι που τουλάχιστον γλύτωσες παραπάνω μπερδέματα ;)

Θεωρώ δεδομένο ότι χρόνια προστατίτιδα δεν έχεις. Ακόμα. Μπορεί και να σου αφήσει κάτι μπορεί και όχι. Δεν το ξέρεις ακόμα.

Γονόρροια και χλαμύδια. Με τις υγείες σου.... Πες και στην/στις συντρόφους να κοιταχτεί/ούν. Σκουφάκι.....

Αντιβίωση προφανώς. Τι άλλο??

Προσωπικά δεν ξέρω πολλά να σου πώ για την πρακτική πλευρά αυτού που περνάς. Ίσως κάποιος άλλος να έχει να μοιραστεί εμπειρία...

Ερώτηση: Το σπερμοδιάγραμμα τι έδειξε? Δεν μπορεί να είναι αρνητικό το σπερμοδιάγραμμα...


Σπερμοδιαγραμμα που έκανα μετά από 9 ημέρες  από το τέλος της αντιβίωσης prixina βγήκε αρνητικο το μόνο ότι υπήρχαν 6-9 πυοσφαίρια.
Χθες βγήκαν και τα αποτελέσματα από το προστατικο αρνητικά και αυτά (25 μέρες μετά την αντιβιωση έγινε εξέταση προστατικου) μονο υπήρχαν κάποια πυοσφαιρια 8-10.
Αυτό που με προβληματίζει είναι από που προέρχονται τα πυοσφαιρια... ουρήθρα η προστάτη?
Γιατί και στο σπερμοδιαγραμμα και στο προστατικο υπήρχαν... μάλλον μόνο μια stamey θα με σώσει!!
Ποσο καιρό μετά από αντιβιωση πιστεύεις ότι πρέπει να κάνω για να έχει σωστά αποτελεσματα?
Πιστεύεις να θέλει μέθοδο pcr για να βγουν πιο σωστά?
Ευχαριστώ!!

Κοίτα, το σπερμοδιάγραμμα δείχνει υγεία σπέρματος. Άρα πρέπει εκτός από τα πυοσφαίρια (που στην περίπτωσή σου είναι πολλά) να βλέπεις σπερματοζωάρια, κινητικότητα και μορφολογία.

Τα πυοσφαίρια είναι ένδειξη φλεγμονής. Αν τα βρήκες από δείγμα σπέρματος, τότε είναι στο σπέρμα. Αλλά ανάλογα με τα νούμερα του σπερμοδιαγράμματος, μπορεί να καταλήξει ο γιατρός αν η πιθανή "πηγή" της φλεγμονής είναι ο προστάτης, οι όρχεις κλπ.

Γενικά οποιαδήποτε εξέταση σε αίμα/ούρα/σπέρμα λογικά θα πρέπει να γίνει 10 μέρες? δύο εβδομάδες? τρεις? ένα μήνα? Αν τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, τότε η επανάληψη στο μήνα ίσως είναι καλύτερα. Σίγουρα όμως όχι πριν το 10ήμερο.

Είναι πολλοί που λένε stamey και ξερό ψωμί. Πιστεύω ότι το σπέρμα λέει πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα μετά, για συγκεκριμένα μικρόβια κλπ ανάλογα την περίπτωση. Δεν σου λέω μην κάνεις stamey σου λέω μόνο μην περιμένεις ότι αφού την έκανες ξέρεις τα πάντα. Τα τόσα πολλά πυοσφαίρια έχουν μια αιτία (ή και περισσότερες?) και συνήθως όσο πιο γρήγορα βρεις την αιτία και την ταίσεις αντιβίωση, τόσο πιο γρήγορα θα δεις αποτελέσματα.

Άρα. Ερώτηση. Δες το σπερμοδιάγραμμα τι νούμερα λέει.

Ποσότητα 1.9ml
Ph 7.4
Βλεννη-> όχι
Αριθμός σπερματοζωαρίων 137.800.000/ml
Συνολικός αριθμός σπερματοζωαρίων 261.820.000/ εκσπερμάτιση
Κινητικότητα
Άριστη 10
Μέτρια 14
Επιτόπια 20
Ακίνητα 56
Τυπικές μορφές 16%
Ανώμαλες μορφές 84%
Συγκόλλησης σπάνιες
Ζωτικότητας 70%
*** λόγω ότι μένω επαρχία και το διαγνωστικό είναι κάνα 45 λεπτό μακριά μέχρι να πάω το δείγμα πέρασε σχεδόν 1 ώρα και μπορεί εκεί να οφείλεται η χαμηλή Κινητικότητα.
Πυοσφαίρια βγήκαν και στο σπερμα και στο προστατικο.

Τέλεια! ;)

Άρα τα πυοσφαίρια είναι το θέμα.

Για πάμε πάλι, τι συμπτώματα έχεις σήμερα?

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ότι μετά από αρκετές ώρες χωρίς να ουρησω 5-6 η συνήθως το πρωί που ξυπνάω βλέπω 1-2 στίγματα κάποιου εκρίματος.
Κάποιες φορές και έναν ερεθισμό στο περινεο(όχι συχνα).

Το συμπλήρωμα που παίρνεις για τον προστάτη? Ποιό είναι?

Παίρνεις άλλα φάρμακα τώρα? Αντιβίωση κλπ?


Το lycoprost της immuvit.
Μου έδωσε και την ufexil( κινολόνη) για τον προστάτη... λέει μην τυχόν υπάρχει κάποιο μικρόβιο και δεν μας το δείχνει.
Τον ρώτησα και για το έκκριμα μου λέει πιες πολλά νερά να καθαρίζει η ουρήθρα...πόσα ποια??  :D  :P

προς το παρόν καλά μου φαίνεται ότι πας.

Δεν ξέρω αν κανείς άλλος θέλει να προσθέσει κάτι.

Νομίζω τελείωσε για τώρα ότι παίρνεις, κάνε επανάληψη εξετάσεων να δεις που βρίσκεσαι, και βλέπεις.

Πότε περιμένεις τα τελευταία αποτελέσματα?

Τα τελευταία αποτελέσματα βγήκαν χθες από το προστατικο υγρό που έκανα πριν αρχίσω την ufexil. Άρνητικα με 8-9 πυοσφαίρια.
Τι γνώμη έχεις για τη μέθοδο ανάλυσης pcr?
Εμένα κανένα αποτέλεσμα δεν είναι με pcr..

Χθες είχα ανέβει Αθήνα για το 2ο ραντεβού... Μου είχε δώσει αγωγή με ufexil(κινολόνη) πριν 15 μέρες.
Με έχει βοηθήσει σε θέμα κάποιων ενοχλημάτων όμως παρατηρώ ότι βγαίνει ακόμα λίγο έκκριμα μετα από αρκετές ώρες χωρίς να ουρήσω.
Τώρα μου πρότεινε να κάνω pcr όμως λόγω αντιβιωσης δεν μπορώ. Ωστόσο μου λέει να κόψω την ufexil και να αρχίσω πάλι την αγωγή που έπαιρνα όταν μου είχε αρχίσει η ουρηθριτιδα(vibramicin + ceftoral) .
Σκέφτομαι ότι δεν έχουμε κάνει ένα σωστό κύκλο και πιστεύω αρχίζουμε πάλι από την αρχή.
Φοβάμαι μη τυχόν μου αρχίσουν τίποτα συμπτώματα άμα τη σταματήσω.
Έχει κάποιος κάποια γνώμη?
Ευχαριστώ

Καλησπέρα στην ομάδα!!
Όποιος είχε αντιμετωπίσει χλαμύδια θα μπορούσε να μου δώσει μερικές πληροφορίες...
Όπως ποια αγωγή πήρε και για πόσο καιρό??
Αν του εμφανίζονται ακόμα στις εξετάσεις?
Ευχαριστώ!!

Ταλαιπωρουμε εδω και 1 χρονο και εχω κανει πολυ μεγαλη ερευνα και εχω δαπανησει υπερογκα ποσα σε γιατρους εξετασεις, θερπαειςς (πανω απο 5κ). Λοιπον θα σου πω το εξης απο τη δικη μου εμπειρια
Σταμει μαρς μακρια , εμενα η μαλαξη προστατη πηροδοτησε ΧΠΑ (μη βακτηριακη προστατιτιδα), ενω οι εντιβιωσεις εξελλειψαν τ υπαρχοντα συμπτωματα και τα πυοσφαιρια που ειχα ( κινολονες 1 μηνα , 1 διακοη και αλλες 20 μερες μετα ). Οποτε θεωρω επικινδυνη την οποια επαφη με προστατη. Βεβαια δεν νμζ οτι αυτο ισχυει για ολους
Προτεινω pcr σπερματος για 13 βακτηρια

αν το εκκιμα μποριε να συλλεγει καλλιεργεια pcr για 13 βακτηρια στ εκκριμα (ιδανικο θα ηταν αυτο)
αν εχεις πυοσφαιρια υπαρχει φλεγμονη πυο δν εχει αντιμετοπιστει σωστα και ισως πρπειε να πας σε καλο γιατρο να δωσει συνδυαστικη αγωγη για να καταπολεμησεις αποτελεσματικα τον αορατο εχθρο
Εχω δει 25 ουρολογους, οποτε αν θες τειλε μου προσωπικογια να σου προτεινω εναν σοβαρο που ξεχωριζει σαν τη μυγα μες στο γαλα σε σχεση με τους ''παραγωγικους'' ουρολογους που ενδιαφερονται  μονο για τα λεφτα και δεν κοιτανε ουτε τις δημοσιευσεις των ουρολογικων συνεδριων να παρουν και λιγο μυρωδια

Δυστυχς δεν ταιριαζεις με τη δικη μου περιπτωση καθως εγω πλεον εχω ξεκαθαρα ΧΠΑ , αλλα χωρις να θελω να τρομαξω κανεναν η ψιλαφιση προστατη μου κατερστεψε τη ζωη με τρομακτικα συμπτωματα που ευχομαι να μην συναντησει κανεις ποτε (ενω ειχα ηδη γιατρευτει απο τ βακτηρια εξαλειφοντας συμπτωματα και ππυοσφαιρια ). Με παρεσυραν κατι διευθυντες/καθηγητες ουρολογιας και τη πατησα και τωρα μ λενε μαθε να ζεις με αυτο
Τα γραφω πιο πολυ για να σωθει και κανενας παθωντας του μελλοντος
Για το ΧΠΑ (μη βακτηριακη προστατιδα), εχω πεισμωσει να τη γιατρεψω χωρις να μ νοιαζουν τ λεφτα και θα επανελθω ελπιζω στ επομενο 6μηνο με τ νεοτερα καθως θα εμβαθυνω σοτ πρωτοκολο wise anderson , ως τελευταια λυση
Οι πιελικες φυσιο βοηθησαν πολυ , αλλα δεν εξαλλειψαν και θελω να μπω πιο δραστικα πλεον

Προσοχη οι ουρολογοι δεν ενδιαφερονται καντε οσοι εχετε συμπτωματα ολες τις ξεετασεις με δικα σας εξοδα να ειστε ησυχοι , αλλα ποτε αντιβιωσεις χωρις καθοδηγηση ιατρου (παρτε πολελς γνωμες πριν επιλεξετε ποιον γιατρο θα εμποστευτειτε), εγω που ειδα 25 ουρολογους εναν μονο εμπιστευομαι , αλλα δεν κανω διαφημιση για αυτο δεν τ γραφω και φυσικα δν εχω και την αδεια του , απλα επειδη ειμαι πολυ ταλειπωρημενος απο την ιστορια αυτη θελω να βοηθησω οσο μπορω και εαν ποτε γινω καλα θα συνεισφερω πολυ πιο εενργα στη κοινοτητα των ομιοπαθων με την εμπειρια μου και τις γνωσεις που εχω αποκομισει

Καλησπέρα!!!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας...
Γνωρίζετε κάποιον  γιατρό που θεωρείται ότι είναι καλός??
Έχω διαβάσει στο φόρουμ για ένα γιατρό του χρήστη βέρτης... τον Γνωρίζετε? Ή κάποιον άλλο..
Ευχαριστώ