Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Μηνύματα - n/a

1
 Έπασχα από χρόνιο πυελικό άλγος για 7 συνεχόμενα χρόνια (2008-2014). Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν ξαφνικά και τα αναφέρω στο νήμα του ιστορικού μου:
https://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=825.0
Επισκέφθηκα αρκετούς ουρολόγους, ιδιωτικούς και δημόσιους. Έκανα πολλές και συχνές εξετάσεις, ηπερηχογραφηματα, καλλιέργειες ούρων, σπέρματος,προστατικού υγρού και μικροσκοπικές αναλύσεις.
Τα υπερηχογραφήματα , από το πρώτο ως και το τελευταίο έδειχναν μόνο πολλές και διάσπαρτες αποτιτανωσεις. Το μέγεθος του προστάτη πάντα φυσιολογικό. Οι μικροσκοπικές αναλύσεις πάντα φυσιολογικές. Οι περισσότερες καλλιεργείες ήταν αρνητικές πλην 2 εξαιρέσεων που αναπτύχθηκε E.coli τόσο στο σπερμα όσο και στα ουρά («μικρή ανάπτυξη» όπως αναφερόταν) και άλλη μια φορά που αναπτύχθηκε «Staphylococcus κοαγκουλάση θετικός» (χωρίς να προσδιορίζει αν η ανάπτυξη ήταν μικρή ή μεγάλη). Καλλιέργεια προστατικού υγρού έκανα μόνο φορά και ήταν αρνητική . Έλαβα παρά πολλές και διαφορετικές αντιβιωσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα... 6 μήνες κινολονη (συνεχόμενα), 3 μήνες κεφαλοσπορινες και πολλές άλλες που πλέον δεν θυμάμαι. Οι ουρολόγοι μου έδιναν αντιβιωσεις είτε είχα αρνητικές είτε θετικές καλλιεργείες. Τις λιγοστές φορές που ανιχθεφθηκε μικρόβιο ακολούθησαν αρχικά το αντιβιογραμμα χωρίς αποτέλεσμα και στη συνεχεια πάλι στα τυφλά.
Δεν είχα ποτέ καμία βελτίωση με τις αντιβιωσεις. Κάποια στιγμή έλαβα αντιφλεγμονώδη, και κάποιες φορές ναρκωτικά παυσίπονα για να περιοριστεί τουλάχιστον ο πόνος. Ήταν αναποτελεσματικά ... συνέχιζα να πονάω στο ίδιο βαθμό.
Ο τελευταίος ουρολόγος που επισκέφθηκα ήταν σε δημόσιο νοσοκομείο. Είδε όλες τις παλιές εξετάσεις και  μου ξαναέκανε  καινουριες για τελευταία φορά. Μου είπε ότι εξετάσεις μου είναι φυσιολογικές, ότι δεν πάσχω από τίποτα παθολογικό και δεν χρειάζεται να πάρω καμια αντιβίωση.Η διάγνωση του ήταν «χρόνιο πυελικό άλγος».
Όταν του ανέφερα ότι νιώθω πολύ άσχημα όλα αυτά τα χρόνια, όχι πλέον μονο σωματικά αλλα και ψυχολογικά, με συμβούλεψε  να επισκεφτώ ψυχίατρο.

Αποφάσισα να τον ακούσω και επισκέφθηκα ψυχίατρο, ο οποίος μου χορήγησε  ψυχοφάρμακα. Ολα τα συμπτώματα μου υποχώρησαν πλήρως μέσα σε λίγες μέρες.  Συνεχίζω την φαρμακευτική αγωγή ως και σήμερα, παραμένοντας 100% ασυμπτωματικός και λειτουργικός.Έχουν περάσει συνολικά 6 χρόνια (2014 - 2020) και δεν παρουσιάζω καμία υποτροπή όσο λαμβάνω τα φάρμακα μου. Περιόδους που δοκίμασα να διακόψω την αγωγή, άρχισε να εμφανίζεται ξανά η ίδια συμπτωματολογία. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχω επισκεφθεί ποτέ ουρολόγο, δεν έλαβα ποτέ ξανά αντιβίωση, δεν ακολουθώ ειδικές δίαιτες, δεν λαμβάνω συμπληρώματα διατροφής και ο τρόπος ζωής μου παραμένει ο ίδιος με αυτόν που είχα πριν εμφανιστεί το σύνδρομο.
Αποφάσισα να ακολουθώ αυτή την συντηρητική θεραπεία προκειμενου να έχω μια φυσιολογική ζωή.
2
Ιστορικό Αναγνωστών / Ιστορικο detox
21 Νοεμβρίου, 2013, 02:16:09 ΜΜ
N/a
3
Είδη Θεραπείας / ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ (ST JOHN'S WORT)
19 Νοεμβρίου, 2013, 08:20:30 ΜΜ


ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ (ST JOHN'S WORT)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το βαλσαμόχορτο (St. John's Wort, βότανο του Αγίου Ιωάννη ή υπερικόν το διάτρητον , Hypericum perforatum) είναι ένα θαμνώδες φυτό με έντονα κίτρινα άνθη. Το φυτό προέρχεται από διάφορα μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη φροντίδα των πληγών.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ
Έχει αποδειχθεί ότι το St. John's Wort έχει ηρεμιστικές και αιμοστατικές ιδιότητες (καταπραΰνει και ανακουφίζει). Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ευερεθιστικότητας, νευραλγίας, συνδετικίτιδας (μυϊκός ρευματισμός), ισχιαλγίας (άλγος στο ισχιακό νεύρο που εντοπίζεται στο γλουτό, στο οπίσθιο μέρος του μηρού, τη γάμπα και το πόδι), καθώς και για τη φροντίδα των πληγών (αντιβακτηριδιακό).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ
Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: ΒΟΤΑΝΟ ΜΕ ΑΝΘΗ.
Σκόνη βοτάνου: 2-4g τρεις φορές ημερησίως.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ST. JOHN'S WORT
Το St. John's Wort χρησιμοποιείται από άτομα με έντονη ευερεθιστικότητα, για άλγη νευρικής φύσεως, για μυϊκό ρευματισμό, ισχιαλγία, νευρικότητα και/ή κατάθλιψη κατά την έμμηνο ρύση. Το St. John's Wort έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενάντια στην Bordetella pertussis (προκαλεί κοκίτη), το Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος, προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες), τη shigellae και την E.coli (εντεροβακτηρίδιο, προκαλεί ουρολοιμώξεις) (1,2). Τα εκχυλίσματα έχουν αντιικές ιδιότητες κατά της γρίπης (3).
Κατάθλιψη και σχετιζόμενα προβλήματα
Έχει αναφερθεί ότι το εκχύλισμα του St. John's Wort βελτιώνει συμπτώματα όπως η νευρικότητα, η αϋπνία και η κατάθλιψη (4). Μια διπλή τυφλή μελέτη με 100 ασθενείς έδειξε ότι το βότανο αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από το diazepam (5). Επίσης, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το St. John's Wort μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης εμποδίζοντας την επαναπρόσληψη των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη (6), με αποτέλεσμα αυτοί οι νευροδιαβιβαστές να γίνονται πιο διαθέσιμοι για τον εγκέφαλο. Η hyperforin, ένα συστατικό του βοτάνου St. John's Wort, ευθύνεται πιθανά για την ιδιότητα αυτή (7). Το St. John's Wort μπορεί επίσης να ανακουφίσει από εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (σύνδρομο SAD).
Αναλγητικό / Παυσίπονο
Μελέτες έδειξαν ότι τα φλαβονοειδή του βοτάνου St. John's Wort έχουν αναλγητικές ιδιότητες (8).
Αντιμετώπιση Ελκών
Το κλάσμα «amento-flavone» του εκχυλίσματος του βοτάνου St. John's Wort είναι αντιφλεγμονώδες και δρα κατά των ελκών (9). Μια μελέτη έδειξε μείωση κατά 90% του άλγους που οφείλεται σε δωδεκαδακτυλίτιδα (φλεγμονή του άνω τμήματος του εντέρου) με τη χρήση αυτού του βοτάνου.
Καταπράυνση
Το St. John's Wort είναι ηρεμιστικό και καταπραϋντικό, ιδιότητες που αποδίδονται στα κλάσματα biflavonoid (φλαβονοειδή). Η υπερισίνη (hypericin) μπορεί επίσης να δράσει ως ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα (10).
Λεύκη
Το St. John's Wort είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ορισμένων δερματικών διαταραχών, όπως της λεύκης (10).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Έχει παρατηρηθεί σε μερικά άτομα φωτοευαισθησία του δέρματος έπειτα από λήψη αφεψήματος από τα φύλλα του St. John's Wort. Το πτητικό έλαιο του βοτάνου αυτού έχει ερεθιστικές ιδιότητες. Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το St. John's Wort δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη. Υπερβολικές δόσεις μπορεί να αυξήσουν τη δραστικότητα της εκάστοτε θεραπείας (όπως τα φάρμακα με αναστολείς της MAO: φάρμακα με αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης) και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. Το St. John's Wort μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα που περιέχουν αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI), π.χ. Prozac.
Έχει αποδειχθεί ότι το St. John's Wort αυξάνει τη δραστηριότητα μιας ομάδας ηπατικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό ενός σημαντικού αριθμού συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Τα εν λόγω φάρμακα είναι η theophylline (θεοφυλλίνη, βρογχοδιασταλτικό), η cyclosporine (κυκλοσπορίνη, ανοσοκαταστολέας), η indinavir (αντιιική θεραπεία ενάντια στον HIV), η warfarin (βαρφαρίνη), η digoxin και τα αντισυλληπτικά χάπια. Τα άτομα που λαμβάνουν τέτοιου είδους φάρμακα θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους ή ένα φαρμακοποιό πριν χρησιμοποιήσουν προϊόντα με St. John's Wort, καθώς το βότανο μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Sakar MK et al. Antimicrobial activities of some hypericum species growing in Turkey. Fitotherapie, 59:49-52, 1988.
2. Zakharova NS et al. Action of plant extracts on the natural immunity indices of animals. Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, ,3:75-78, 1986.
3. Mishenkova EL et al. Antiviral properties of St John´s Wort and preparations produced from it. Tr S'ezda Mikrobiol Ukr,:222-223, 1975.
4. Müldner VH, Zöller M. Antidrepressive effect of a hypericum extract standardised to the active hypericine complex/biochemistry and clinical studies. Arzneimittelforschung, 34:918, 1984.
5. Panijel M. Die behandlung mittlshwerer angstzustände. Therapewoche, 41:4659-4668, 1985.
6. Müller WE, Rolli M, Schäfer C, Hafner U. Effects of hypericum extract (LI 160) in biochemical models of antidepressant activity. Pharmacopsychiatry 1997;30(suppl):102-7. 7. Müller WE, Singer A, Wonnemann M, et al. Hyperforin represents the neurotransmitter reuptake inhibiting constituent of hypericum extract. Pharmacopsychiatry 1998;31(suppl):16-21.
8. Vasilchenko EA et al Analgesic action of flavonoids of Rhododendron luteum Sweet, hypericum perforatum L., Lespedeza bicolor Turcz and L. hedysaroides (Pall.) Kitag. Rastit Resur, 22:12-21, 1986.
9. Berghöfer R, Hölzl J. Isolation of I3´,II8-biapigenin (amentoflavone) from hypericum perforatum. Planta Med, 5:91, 1989.
10. "Herbal Medicines A Guide to Health-Care Professionals", C A Newall, L A Anderson, J D Phillipson, The Pharmaceutical Press, 1996.