Καλησπέρα σε όλους, είμαι και εγώ με χρόνια βακτηριακή  προστατίτιδα από το 2004, (μετά από οξεία προστατίτιδα), πιστεύω ότι έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και μπορώ  να δώσω αρκετές συμβουλές (λόγω και ηλικίας 60+), έχω αλλάξει  με τη σειρά μου 5-6 γιατρούς, (σε κάποιους ξαναγυρίζω), από όλους όλο και κάτι έχω πάρει, σταθερό έχω έναν που τον εμπιστεύομαι της παλαιάς σχολής που λέει και ο ίδιος. Το γηράσκω αεί διδασκόμενος ισχύει πάντως, αφού μετά από 17 χρόνια κατάφερα να βρω ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο που να κάνει stamey mears, γιατρό δεν έχω βρει ακόμη, πήγαινα στο Λαϊκό στα εξωτερικά ιατρεία, ουρά, αναμονή ωρών κ.λ.π., όμως ήταν αξιόπιστα τα αποτελέσματα και ευγενικοί οι ειδικευόμενοι γιατροί που συνήθως βρίσκεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.  Ξεκίνησα το 2004 με  e-coli, το 2016 έπαθα πάλι οξεία, πέρασα από πρωτέα, κλεμπσιέλλα και το 2021 από εντερόκοκκο, (έχω ακόμη),  και έχει ο μεγαλοδύναμος. Αυτά προ το παρών ευχαριστώ. 
Υ.Γ. Θέλω τη βοήθειά σας για το πώς επικοινωνούμε μεταξύ μας για σύσταση κανενός γιατρού ή εργαστηρίου που δεν μπορεί να γίνει δημοσίως, ευχαριστώ και πάλι.

Πως ξέρεις ότι πασχεις από χρόνια βακτηριακη προστατιτιδα?
-Εχω καταλάβει τι συμβαίνει με το σωμα μου και τον εαυτο μου.
- Εχασα λεφτα, χρονο και επεσα θυμα παραπληροφόρησης απο διάφορες πηγές.
- Ειμαι καλα, δεν συμβιβαστικά. Συνεχίζω κανονικά την ζωη μου με γνώμονα την υγεία μου.
'' Το πρόβλημα ολων των ανθρώπων ειναι οτι θέλουν να ακούσουν αυτο που ηδη πιστεύουν ''

Από τις καλλιέργειες του προστατικού υγρού με τη μέθοδο stamey meares.
Πάντως σε σχέση με αυτά που διαβάζω σε άλλους δεν έχω πάρει  αντιβίωση συνεχόμενα πάνω από 30 μέρες, και στο σύνολο των 17 χρόνων έχω πάρει 9 φορές, εάν εξαιρέσουμε την πρώτη φορά με την οξεία που νοσηλεύτηκα και πήρα και ενδοφλέβια 5 μέρες. Έπαιρνα κεφαλοσπορίνες CECLOR στην αρχή , γιατί όπως είπα ο σταθερός γιατρός που έχω είναι της παλαιάς σχολής και είναι πολύ προσεκτικός με τις αντιβιώσεις,  δεν ήθελε να εξαντλήσει  εξ αρχής τα όπλα που διέθετε και να μου δώσει κινολόνες (ciproxin κλπ). Τώρα που έχω εντερόκοκκο 1.000 cfu/ml στο μετά την μάλαξη δείγμα δεν πήρα αντιβίωση, έκανα επανάληψη ενάμιση μήνα μετά, πάλι ίδια συγκέντρωση οπότε πάλι επανάληψη στους 2-3 μήνες, έκανα και από μόνος μου μια καλλιέργεια ούρων σε άλλο εργαστήριο αρνητική. Εδώ θέλω να σταθώ στην αξιοπιστία και ακρίβεια των διαγνωστικών κέντρων, τα μεγάλα δεν σου προσδιορίζουν συγκέντρωση κάτω από 10.000 CFU/ML ούρων και τις ονομάζουν αρνητικές, για μας είναι θέμα αυτό.
Εάν μπορεί κάποιος από το φόρουμ να μου συστήσει κάποιο εργαστήριο στην Αττική που να κάνει stamey mears, με δικό του γιατρό, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα για να έχω και δεύτερη εναλλακτική.

Οκ... Και γιατί δεν έγινες καλά? Ή είσαι καλά?
-Εχω καταλάβει τι συμβαίνει με το σωμα μου και τον εαυτο μου.
- Εχασα λεφτα, χρονο και επεσα θυμα παραπληροφόρησης απο διάφορες πηγές.
- Ειμαι καλα, δεν συμβιβαστικά. Συνεχίζω κανονικά την ζωη μου με γνώμονα την υγεία μου.
'' Το πρόβλημα ολων των ανθρώπων ειναι οτι θέλουν να ακούσουν αυτο που ηδη πιστεύουν ''

Από ότι φαίνεται την πρώτη φορά που έπαθα οξεία δεν θεραπεύτηκα πλήρως, με αποτέλεσμα να μου μείνει η Χρόνια, συνήθως στη κλασική ιατρική ότι δεν μπορούν να το θεραπεύσουν το βαπτίζουν Χρόνια. Τώρα έχω εντερόκοκκο σε μικρή συγκέντρωση όπως έχω γράψει,  δεν παίρνω τίποτα και το παρακολουθώ με Stamey, όταν ρώτησα έναν καθηγητή ουρολογίας πως λειτουργεί ο μηχανισμός αυτών των λοιμώξεων που μια είναι e-coli, μια πρωτέας μετά  κλεμπσιέλλα κατόπιν  εντερόκοκκος κοκ, μου απάντησε ότι εάν τον ανακαλύψω να το πω και σ' αυτόν να πάρει νόμπελ ιατρικής. Πάντως έχει υπάρξει και  διάστημα 2,5 ετών που ήμουνα καλά. Δυστυχώς όταν ξεπερνάς τα 50-55 χρόνια προστίθεται και η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη με τα γνωστά προβλήματα και αυτή (μειωμένη ροή, συχνουρία κ.λ.π.) οπότε όταν έχεις και την Χρόνια Βακτηριακή ή μη Προστατίτιδα μπερδεύεσαι ακόμη περισσότερο.

υποψιασμένος από τις ερωτήσεις σου 123, και διαβάζοντας προσεκτικά τις αναρτήσεις του φαέφων για τις κατηγορίες της προστατίτιδας δεν αποκλείεται να έχω κάνει λάθος στον αυτοπροσδιορισμό μου ως Χ.Β.Π., θα ρωτήσω και τον γιατρό μου να δω που με κατατάσσει.

Zefiros το θέμα με τα cfu/ml μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς. Νομίζω ότι το ουσιαστικό συμπέρασμα είναι πως για μικρό "πληθυσμό" μικροβίων, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Μέσα σου "ζουν" πολλά και διάφορα καλά μικροβιο-βακτηριο-λοιποί οργανισμοί. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε ένας από αυτούς κάνει κακό. Ειδικά στη "γειτονιά" του εντέρου.

Επιπλέον, δεν μιλάμε για χρόνια προστατίτιδα, αλλά για χρόνιο πυελικό άλγος. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένα κακό μικρόβιο, μπορεί να μπεί σήμερα σε έναν άνθρωπο, να μείνει εκεί καμιά δεκαετία, να τρώει, να πίνει, και μετά να την πέφτει για ύπνο για κανά-δυο χρόνια και πάλι τα ίδια. Οπότε ναι νομίζω, ένας *κοκκος δεν κάνει τίποτα, και είναι μέρος του φυσιολογικού πληθυσμού στο σώμα μας. 100.000 *κόκκοι όμως ναι είναι σαν τα ποντίκια. Με ένα ποντικό ζείς δεν σε ενοχλεί, αλλά αν πολλαπλασιαστεί τότε θα βλέπεις ποντικό σε κάθε γωνία του σπιτιού. Σε αυτή την συζήτηση έχουμε μπεί συχνά-πυκνά, πολλοί θεωρούν "ευκολότερο" να έχουν να κάνουν με ένα και μόνο πράγμα, με ένα μικρόβιο, το πνίγουμε στα φάρμακα και τελειώσαμε. Τις περισσότερες φορές είναι δεκάδες οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο να έχουμε ή να μην έχουμε συμπτώματα. Γιατί μεταξύ μας, αν δεν είχαμε συμπτώματα, ούτε που θα συζητούσαμε.

Οπότε,
Βήμα 1, ποια είναι τα συμπτώματα (με ακρίβεια),
Βήμα 2, πως αυτά τα συμπτώματα "δικαιολογούνται" από τις αποδείξεις της ιατρικής,
Βήμα 3 τώρα που ξέρουμε τι αποδείξεις έχουμε/με τι εχουμε να κανουμε, αρχίζουμε τον πόλεμο με τα φάρμακα,
Βήμα 4 Βλέπουμε τι μένει (από συμπτώματα), που δεν δικαιολογούνται από την ιατρική, και ψάχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτά (τι θα δουλέψει στην δική μας περίπτωση)Βήμα 5 Επαναλαμβανουμε όσες φορες χρειάζεται.
Ειδικά για το Βήμα 4, κάνουμε ένα πράγμα τη φορά. Για παράδειγμα, δεν "πλακώνουμε" ότι φυτικό σκεύασμα κυκλοφορεί με την πρώτη. Ενα ενα. Να δουμε τι (και αν δουλεύει)
Αυτά προς το παρον!