Καλησπέρα, απότι διάβασα εδώ, οι καλλιέργειες σπέρματος / ούρων, δεν είναι και οι πιο έγκυρες εξετάσεις για να διαγνώσουμε εαν πάσχουμε από μικρόβια ή βακτήρια...ποια θεωρείται η πιο σίγουρη εξέταση?

Για τον Προστάτη είναι η stamey meares, έχει περιγραφεί στο φόρουμ πως γίνεται.

stamey ΜΟΝΟ, από δικιά μου εμπειρία, πάντα είχα καθαρή καλλιέργεια σπέρματος και ούρων. η stamey τα έδειξε όλα

Παιδιά είναι πιθανόν η stamey να δημιουργήσει προβλήματα στην ουρήθρα;

Εάν πας στον ακατανομαστο Ναι και χηροτερα !!!
***Το παρόν μήνυμα έχει τροποποιηθεί από την διαχείριση****

Χρειάστηκε να κάνω 4 φορές, Κάνοντας μια φορά σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έπαθα τίποτα αλλά η διαδικασία δεν ήταν και πολύ ευχάριστη, νομίζω ότι ο γιατρός δεν το είχε και πολύ εκεί! αλλά επόμενες 3 φορές σε ιδιωτική κλινική όλα οκ. δεν ξέρω αν είμαι λάθος αλλά ο καθένας κατανοεί με τον καιρό πράγματα.. δεν καταλαβαίνω τους γιατρούς που δίνουν τυφλά αντιβίωση η μένουν σε μια καθαρή εξέταση ούρων και σπέρματος. όταν πραγματικά η εξέταση που θα σου δείξει έγκυρα αν έχεις κάτι είναι η stamey. από εκεί και πέρα αν έχεις κάτι με ένα αντιβιόγραμμα ξέρεις τον εχθρό σου και τον πολεμάς με τον τρόπο σου.
ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να βγει και καθαρή αλλά είναι σημαντικό να αποκλείσουμε πιθανότητα μικροβίου.


Παράθεση από: qazqaz στις 08 Οκτωβρίου, 2022, 08:05:59 ΜΜ
Χρειάστηκε να κάνω 4 φορές, Κάνοντας μια φορά σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έπαθα τίποτα αλλά η διαδικασία δεν ήταν και πολύ ευχάριστη, νομίζω ότι ο γιατρός δεν το είχε και πολύ εκεί! αλλά επόμενες 3 φορές σε ιδιωτική κλινική όλα οκ. δεν ξέρω αν είμαι λάθος αλλά ο καθένας κατανοεί με τον καιρό πράγματα.. δεν καταλαβαίνω τους γιατρούς που δίνουν τυφλά αντιβίωση η μένουν σε μια καθαρή εξέταση ούρων και σπέρματος. όταν πραγματικά η εξέταση που θα σου δείξει έγκυρα αν έχεις κάτι είναι η stamey. από εκεί και πέρα αν έχεις κάτι με ένα αντιβιόγραμμα ξέρεις τον εχθρό σου και τον πολεμάς με τον τρόπο σου.
ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να βγει και καθαρή αλλά είναι σημαντικό να αποκλείσουμε πιθανότητα μικροβίου.
και καθαρή να βγει η εξέταση του προστατικού υγρού έχω διαβάσει ότι οι ουρολόγοι αν έχεις συμπτώματα δίνουν 15 μέρες κινολονη αντιβίωση δοκιμαστικά.Τωρα αν στην δωση στα τυφλά χωρίς εξέτασης σε ουρά σπέρμα προστατικό υγρό το θεωρώ λάθος εντελώς αλλά το αν βγουν καθαρές θα επερνες αντιβίωση δοκιμαστικά όπως λένε οι ουρολόγοι?
Στυτική δυσλειτουργία και προωρη εκσπερμάτωση μετά από 7 μηνες φιναστεριδης τον Νοέμβριο του 2013.βελτιωση μετά από κάνα χρόνο  η οποία βελτίωση κράτησε λίγους μήνες και μετά από έντονη σεξουαλική ζωή  αρχίζουν καψίματα σε απροσδιόριστο σημείο κοντά στην λεκάνη.Παω σε γιατρό Ιανουάριο του 2016 και.μετα από εξέταση με μπατονετες στην ουρήθρα που μου βρήκε χλαμύδια και μου έδωσε 14 μέρες αντιβίωση η στύση μου χειροτέρεψε ξανα  αμέσως μετά την τρομερά επίπονη εξέταση και επανήλθε η πρόωρη εκσπερμάτωση που κρατανε ως σήμερα μαζί με  το κάψιμο στην περιοχή της λεκάνης που  δεν είναι συνεχές αλλά με πιάνει τακτικά και όταν με πιάνει είναι ελαφρύ .Τα χλαμύδια δεν ξαναεμφανίστηκαν σε καμοια εξέταση ούτε κάνα άλλο μικροβιο.Η ορμόνες μου είναι εντός φυσιολογικών ορίων και το τριπλές πέους δεν έδειξε κάτι παθολογικό.Το σπερμοδιαγραμμα είναι καλό εκτός από το ιξώδες που είναι πολύ αναιβασμενο το ph που είναι 8.5 αναιβασμενο και αυτό και μικρός όγκος σπέρματος 1.8.Η ηλικία μ είναι 30 χρόνων.

Αυτά που έχω καταλάβει εγώ είναι τα εξής:
Έχεις μικρόβιο? Θα πάρεις σίγουρα αντιβίωση.
Έχεις συμπτώματα (κυρίως πόνο), χωρίς μικρόβιο? Μπορεί να σου δώσει αντιβίωση, επειδή έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Οπότε πολεμώντας την φλεγμονή πλέον, πολεμάς τον πόνο.
Η ερώτηση είναι γιατί δεν σου δίνει αντιφλεγμονώδη. Ίσως γιατί δεν μπορείς να πάρεις για παραπάνω από 5-7 μέρες. Εκτός από στομάχι, πειράζει και καρδιά.
Οπότε σου λέει, τόση αντιβίωση έχεις πάρει, πάρε άλλες 15-30 μέρες. Άσε που μπορεί να υπάρχει και μικρόβιο, το οποίο δεν έχουμε βρει. Ή να ξαναβγεί το ίδιο μικρόβιο σε ένα μήνα.
Κινολονη λοιπόν και άγιος ο Θεός.

Υπαρχει γενικά μια παρανόηση και ενας δογματισμός με τη Stamey, χωρίς φυσικά να θέλω να την "ακυρώσω" σαν εξέταση, αλλά και χωρίς να σημαίνει οτι κάνει θαύματα. H Stamey είναι για να σου δείξει κυρίως ΠΟΥ βρίσκεται το μικρόβιο. Για να βρεις ΑΝ έχεις μικρόβιο, υπάρχουν οι υπόλοιποι γνωστοί τρόποι...Πιστεύει κανείς οτι αν έχει μικρόβιο σε μικροβιακό φορτίο που το κατατάσει ουροπαθογόνο, δεν μπορεί να βρεθεί με μάλαξη και κατόπιν καλλιέργεια προστατικού ή σπέρματος? Ποια η διαφορά στη Stamey ως τεχική? Μάλαξη γίνεται πάλι για να στραγγίξει ο προστάτης και να πάρεις το δειγμα απο ουρήθρα, όπου και είναι η δίοδος που περνούν όλα τα υγρά (ούρα, σπέρμα, προστατικό). Συνεπώς μην τρελαίνεστε οτι αν δεν κάνετε Stamey σας ταλανίζει το χτυκιό και δεν μπορείτε να το βρείτε....
Όσο για τον προβληματισμό του γιατί παίρνουμε αντιβίωση και οχι αντιφλεγμονώδη η λογική είναι πολύ απλή. Τα αντιφλεγμονώδη καταπολεμούν απλά την φλεγμονή και οχι το πρόβλημα...Αν έχεις μικρόβιο και πάρεις αντιφλεγμονώδη, απλά θα καλύπτεις τον πόνο ή τα συμπτώματα, που μόλις σταματήσεις την αγωγή θα σου επανέλθουν, όπως και η φλεγμονή, γιατί το αίτιο που τα προκαλεί παραμένει...Η αντιβίωση δίνεται για να καταπολεμηθεί το ουροπαθογόνο μικρόβιο, σε περίπτωση που για κάποιους λόγους δεν βρέθηκε σε εξέταση και έχεις ιστορικό. Και το οτι δίνουν κινολόνη οι γιατροί, είναι ναι μεν κακό, αλλά δεν έχουν όλα τα μικρόβια αντιβιόγραμμα. Αν βγάλεις για παράδειγμα χλαμύδιο, πάλι αντιβίωση ευρέως φάσματος θα πάρεις και κυρίως κινολόνη ή αζιθρομυκινη...

Στην δικιά μου περίπτωση , είχα καλλιέργεια ούρων και σπέρματος καθαρές πάντα, παρ' όλ' αυτά συμπτωματολογία έντονη εκείνη την εποχή, κάνοντας stamey έδειξε το μικρόβιο.

Στην δικιά μου περίπτωση το μικροβιακό φορτίο δεν ήταν μεγάλο στα νούμερα (Αναρωτιέμαι αν δεν είχα κάνει stamey και ανακάλυπτα το μικρόβιο, με τον καιρό αυτό δεν θα ήταν ένα παρατημένο μικροβιακό φορτίο που με τα χρόνια ίσως τα νούμερα μεγαλώνανε και είχα μια χρόνια προστάτιδά);;
Από εκεί και πέρα σε κάθε κύκλο αντιβίωσης που πήρα, Έκανα stamey στο τέλος να δω αν καθάρισα. όταν έδειχνε η stamey το μικρόβιο στην δικιά μου περίπτωση είχα και συμπτωματολογία (αν δεν είχα πιθανόν να το άφηνα, θέμα απόφασης είναι όλα και προσωπικής και με τον γιατρό σας). Συμφωνούμε ότι αν δείξεις μικρόβιο η αντιβίωση πάντα σε μεγάλους κύκλους είναι ρίσκο.
Εγώ έκανα 4 κύκλους με παύσεις. (τονίζω κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός) πάντα με συμβουλή τον γιατρό που εμπιστεύεστε.

Βγαίνοντας η stamey καθαρή φύγαν και όλα. συγκεκριμένα είχα εντερόκοκκο που έδειχνε μόνο εκεί, πλέον είμαι καθαρός και σε εξετάσεις και σε συμπτώματα ενάμιση χρόνο.

Αν δεν είχα βρει όμως το μικρόβιο τότε με stamey και έμενα σε μια καλλιέργεια σπέρματος πιθανόν (και πάντα μιλάμε υποθετικά) να ήταν πλέον μια παρατημένη προστάτιδα που τα νούμερα να ήταν μεγαλύτερα τώρα


qazqaz
Αρα πήρες αντιβίωση και έγινες καλα?
-Εχω καταλάβει τι συμβαίνει με το σωμα μου και τον εαυτο μου.
- Εχασα λεφτα, χρονο και επεσα θυμα παραπληροφόρησης απο διάφορες πηγές.
- Ειμαι καλα, δεν συμβιβαστικά. Συνεχίζω κανονικά την ζωη μου με γνώμονα την υγεία μου.
'' Το πρόβλημα ολων των ανθρώπων ειναι οτι θέλουν να ακούσουν αυτο που ηδη πιστεύουν ''

Στην δικιά μου περίπτωση ναι, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. δεν πήρα απλά αντιβίωση (πήρα πολύ αντιβίωση)
εξάλλου το βλέπω και στα νούμερα. όταν βγήκε καθαρή η stamey φύγαν και όλα. ενάμιση χρόνο πολέμαγα.
αν τρέξουμε σε πολλά θέματα στο blog, συμφωνούμε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. και η μεγάλη χορήγηση αντιβίωσης ίσως είναι ρίσκο για πολλά.

το θέμα εδώ στο συγκεκριμένο post είναι η εξέταση που μπορούμε να δούμε μικρόβιο, και αναφέρω απλά οτι στην δικιά μου περίπτωση φαινόταν μόνο εκεί, άρα η stamey μου έκανε καλό. αν κρίνω από το σημερινό αποτέλεσμα

Να κανω δυο παρατηρήσεις στην δική σου περίπτωση αν μου επιτρέπεται, απλά και μόνο για να μη διαβάσει κάποιος νέος το thread και "μείνει" μόνο στο "καθάρισα με πολύ αντιβίωση"....
1ον και βασικότερον, κατα τη διάρκεια της αντιβίωσής σου και για κάποιες μέρες αργότερα όπως διάβασα στο ιστορικό σου, ήσουν καλά απο συμπτωματολογία. Αυτό σημαίνει οτι η αντιβίωση δούλευε σε σένα και έχει υποθεί και παλιότερα οτι σε προτατίτιδες τύπου ΙΙ, μια φαρμακευτική αγωγή που συνήθως καλυτερεύει τα συμπτώματα αντί να τα χειροτερέυει κατα τη διάρκεια λήψης της, σημαίνει οτι καταπολεμά κάποιο μικρόβιο και δεν έχει μονο αντιγφλεγμονώδη δράση.
Και 2ον, προφανώς και μια απλή καλλιέργεια ούρων και σπέρματος είναι απλά μια τυπική εξέταση στην περίπτωσή μας....Σε σένα οι καλλιέργειες βγαίναν καθαρές, οχι επειδή δεν έκανες Stamey, αλλά επειδή δεν έκανες Μάλαξη...Κατόπιν μάλαξης προφανώς και πήρες μικρόβιο ακόμα και μόνο δείγμα με στιλεό να έκανες...Αυτό που θέλω να τονίσω είναι, σε οποιαδήποτε καλλιέργεια κάνετε (ούρα, σπέρμα, προστατικό), κάντε μάλαξη προηγουμένως...

Γιαυτό και είπα ''στην δικιά μου περίπτωση''. κάθε περίπτωση διαφορετική και πάντα με συμβουλή γιατρού που έχουμε εμπιστευτεί, θέλει και σύμμαχο να έχεις! όπως επίσης είπα ''κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. και η μεγάλη χορήγηση αντιβίωσης ίσως είναι ρίσκο για πολλά'' 

Πιστεύω συμφωνούμε Niklop.  ;)Πάντως ο δικός μου γιατρός με εντερόκοκκο 10.000 CFU/ml (κατόπιν εξέτασης) stamey δεν μου έδωσε τίποτα.
Έχει περάσει ενάμιση χρόνος και δεν έχω θέμα, κανονικά μετά τις 100.000 παίρνεις αντιβιοτικά.
Μάλιστα πριν είχα πάει σε ένα τοπικό ουρολόγο που θεωρείται καλός και μου έδινε μιξ δύο αντιβιώσεις για 40 μέρες.
Ο δεύτερος που είναι  καθηγητής και περίπου 65 χρονών όταν το άκουσε βγήκε απ΄τα ρούχα του, είπε να περάσουν δυο τρία χρόνια να πάρω σύνταξη να μην βλέπω τι γίνεται από τους συναδέλφους μου γιατρούς.