Καλησπέρα σας.
Μια ωραία ημέρα πριν απο 14 χρόνια και εντελώς ξαφνικά ξεκίνησα να έχω πόνους κατά την εκσπερμάτιση, δηλαδή μόνο στη διάρκεια του οργασμού (κάτι μεταξύ ισχυρού καύσου / Tabasco-σπερμα όπως λέω και σουβλιών).
Έχω κάνει πάνω από πέντε με έξι φορές φουλ εξετάσεις, καλλιέργειες, σπερματογραφήμματα, ψηλαφήσεις, υπερήχους, σε τέσσερις διαφορετικούς ουρολόγους και εξαρχής όλα ήταν πεντακάθαρα. Πήρα ciproxin, σκευάσματα με saw Palmetto, λυκοπένια, τσουκνίδες, κρανμπερι, Ζούμπερι ό,τι μπορείτε φανταστείτε σε συμπληρώματα κατά της προστατίτιδας και ενίσχυσης ουροποιητικού. Τίποτα.
Μπορώ να πω οτι μία φορά μονο πριν καμιά πενταετία που χρειάστηκε να παρω augmentin για γρίπη ή λοίμωξη του αναπνευστικού αν θυμάμαι καλά, είδα μια βελτίωση της τάξης του 30% για λίγες μέρες.
Ένυγουεϋ, σ'αυτά τα 14 χρόνια πόνου και τώρα στα 38, δε ξέρω αν είναι πλέον λόγω ηλικίας, αλλά όσο περνούσε ο καιρός προστίθενται και τα εξής: σχετική στυτική δυσλειτουργία, μειωμένο σπέρμα και αδύναμη "εξοδος", μείωση της αίσθησης. Ο πόνος όμως πόνος όπως και τη πρώτη μέρα.
Τι θα μπορούσα να κάνω?
Οι γιατροί όλοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και μου είπαν να μη το ψάξω περαιτέρω (καλό ε?) επειδή θα μπλέκω με αντιβιοτικά χωρίς λόγο και ότι τους ασθενείς με προστάτιδα τους "παντρεύονται" (ότι τάχα μου τους έχουν για πάντα πελάτες)

Καλησπέρα Αλεξ, εφόσον έχεις πάρει αντιβιωτικά, έχεις κάνει εξετάσεις και είναι καθαρές κλπ, μάλλον πρέπει να το ψάξεις με την νευρομυική θεωρεία. Πόνους πέρα απο αυτόν κατά την εσκπαρμάτιση έχεις? Και συνήθως περνάει μόνος του?

Καλησπέρα.
Ο πόνος (εντονότατο κάψιμο/τσούξιμο) υπάρχει μόνο κατά την διάρκεια της εκσπερμάτισης/οργασμού. Δηλαδή λίγα δευτερόλεπτα μάξιμουμ. Ούτε στην ούρηση έχω παρατηρήσει κάτι, ούτε να παραμένει η δυσφορία μετά την ολοκλήρωση.
Απλά (δε ξέρω αν είναι και λόγο ηλικίας πλέον) η "καλή" αίσθηση του οργασμού, όσο μπορεί να ξεχωρίσει από τον πόνο, έχει μειωθεί αρκετά, συν μείωση ποσότητας σπέρματος, συν το ότι μερικά χρόνια τώρα δεν εκτινάσσεται, συν μείωση ποιότητας στύσης.
Όπως ανέφερα και στην αρχή, έχω κάνει όλες τις εξετάσεις ουρολογικού ενδιαφέροντος και υπερήχους. Όλα καθαρά εξαρχής.
Δεν έχω κάνει όμως πυελογράφημα αν δε κάνω λάθος.
Αύριο παραλαμβάνω (τα τελευταία κιόλας που θα ασχοληθώ) συμπληρώματα κουερσετίνης και κουρκουμίνης. Θα κάνω ένα μήνα και ο θεός βοηθός...

#3 10 Δεκεμβρίου, 2022, 08:49:34 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου, 2022, 08:52:03 ΠΜ από LUKAS
Καλημερα Alex
Θα φανω λιγο γλαφυρός αλλα καλιεργεια προστατιού υγρου εχεις κανει ? Απλα να αναφερω οτι και εγω τα ειχα κανει ολα αυτα που γραφεις αλλα συνεχιζαν οι ανοχλησεις μου για 2 χρονια , και αντιβιωτικά ειχα παρει . Σιγουρα η αποροφητικότητα στον προστατη διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Δες μπας και το ψαξεις και με αυτο το τροπο. Ειναι σιγουρα αρνητικο οτι ταλαιπωρησε 10 χρονια.
Ξαναγραφω για μια ακοομα φορα Μην φοβαστε να πατε να σας βαλουν δαχτυλο για να σας παρουν προστατικό υγρο , αφορά την υγεια σας αυτο,
Πριν δυο χρόνια ξεκίνησαν όλα με τη παρουσία εντερόκοκκου που δε καταπολεμηθηκε σωστα. Τον Μαρτιο του 2013 , εμφανίστηκαν έντονοι  πόνοι αρχικά στους όρχεις, αναταράξεις εντέρων, πόνο στο προστάτη , δυσκολία στο περπάτημα, πόνοι στη μέση. Οι εξετάσεις στην αρχή έδειξαν εντερόκοκκο και στη συνέχεια χλαμυδιο. Πήρα  διάφορες αγωγές εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο προστάτη, ενοχλητικό μπαλάκι και σφίξιμο στο περίνεο. Το χλαμύδιο ανιχνεύεται μόνο με κυτταρομετρία ροής και οχι με pcr. Πλέον δεν έχω ενοχλήσεις.

Όχι ομολογώ πως δεν έχω κάνει καλλιέργεια προστατικού υγρού.
Έχεις απόλυτο δίκιο περί υγείας vs φόβου. Θα προσπαθήσω να βρω κάποιον που μπορεί να το κάνει εδώ Κρήτη. Το λέω αυτό διότι η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι όταν πας στον Χ ας πούμε γιατρό για να ζητήσεις να σου γράψει/κάνει Χ εξετάσεις, σου λέει "είσαι γιατρός για να υποδείξεις εσύ στο γιατρό τι θα σου κάνει?" ή "ήρθες να μας πεις τι θα κάνουμε ή να σου πούμε εμείς τι θα κάνεις?"

Μην φοβάσαι να προτείνεις στον γιατρό κάτι που δεν το συστήνει, πρέπει να ακούνε και τους ασθενείς γιατί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ασθενής μπορεί να έχει περισσότερη εμπειρία.
Προσωπικά έπεισα ουρολόγο ότι η καλλιέργεια του προστατικού υγρού είναι η σωστή και όχι του σπέρματος, επειδή καθηγητής μου είπε ότι είναι ερώτημα στις εξετάσεις ειδικότητας και τους κόβει.
Προς τιμή του το υιοθέτησε και μάλιστα μου βρήκε και μικροβιολογικό που σου παίρνουν επιτόπου δείγμα.