Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Μηνύματα - maevius

16
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
23 Μάρτιος, 2013, 10:21:28 ΜΜ
Φίλε mavrilous αφού ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα σταριλίκια!

Το σημείο που κόλλησε το κεφάλι μου (εφόσον άρχισα να βλέπω βελτίωση) ήταν για πιο λόγο έγινε αυτό που έγινε και νομίζω αν δεν βρούμε την ρίζα του προβλήματος δεν πρόκυτε να έρθει ποτέ η τελική λύση. Πχ σκεφτόμουν Κληρονομικότητα και μάπα κατασκευή? (και ο πατέρας μου έκανε προστατίτιδα στα 60), σκεφτόμουν μια μια τις γκόμενες πια μπορεί να μου την έκανε (δεν ήταν και πολλές!), βρώμικες τουαλέτες? μικρόβια απο νοσοκομεία? (ειχα κλεψιέλα). Καθιστική ζωή? Τι σκατά μου την έκανε?

Για να μην σας πρήζω πιστεύω πλέον με απόλυτη βεβαίοτητα, διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το βιβλίο που σας είπα "Παραβάσεις και νηστειοθεραπέια" http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=1 και ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εδώ και 2 χρόνια, πως ο λόγος που την έπαθα είναι αυτός που σας έχω πει στα προηγούμενα post. Ότι οι οργανιμσοί μας είναι γενικά κλαταρισμένοι, με κλαταρισμένο ανοσοποιητικό και τελείως λάθος χημική/ μηχανική ισορροποία.

Κάποιος που εχει προστατίδια πρέπει να ξεκόλλησει το κεφάλι του από την ιδεά ότι πριν ρε γαμώτο ήταν σούπερ και την έπαθε από την κακιά στιγμή και να το δει τελείως σφαιρικά. Αν το σκεφτείτε κάθε δευτερόλεπτο γίνονται χιλιάδες χημικές ενώσεις με μέταλλα,ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κτλ. Και μόνο που σκέφτόμαστε ή γράφουμε σε αυτό το κωλοπληκτρολόγιο γίνονται χημικές ενώσεις, λειτουργούν νεύρα, λειτουργούν μυς.

Λοιπό επειδή είπα πολλά πάλι, οι αλλάγες που έχω κάνει:
1) γενικά προσπαθώ να ακολουθώ τον βιορυθμό μου δηλαδή ξυπναώ νωρίς (κατα τις 7.30) και κοιμάμαι νωρίς (κατα τις 12)
2) επειδή είναι καθιστική η δουλειά μου, έχω κόψει το αυτοκίνητο και παντού με ποδήλατο/ πόδια.
3) το μέσο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου είναι:

- Πρωι κατα τις 8: πράσινο ή μαύρο τσάι (γενικά πειραματίζομαι με τα τσάγια/βότανα) με μέλι, 2,3 φρούτα και 1 φέτα ψωμί με βούτυρο και μελι.
- Κατά τις 12 (αλλά όχι κάθε μέρα): ένα κουλούρι , πίνω και κανένα καφέ (προσπαθώ ελληνικό)
- Μετά ανάλογα: Αν φάω κατά τις 3 μεσημεριανό (οπωσδήποτε σαλάτα + φαγητό, χωρίς ψωμιά/τυριά),ίσως να φάω και κάτι κατά τις 7 (το μισό από το μεσημεριανό  ή κανένα γιαούρτι και πάντα χωρίς ψωμί). Επίσης ποτέ δεν κοιμάμαι μόλις φάω. Αν είμαι πτώμα και πεινάω, κοιμάμαι κανένα μισάωρο και τρώω μετα.
Αν φάω κατά τις 6 μεσημεριανό, δεν τρώω τίποτα για βραδινό (ούτε γιαούρτι).

Καμιά φορά νωρίς το βραδάκι πίνω και καμια μαυροδάφνη και thats it!

Σαν γενικές παρατηρήσεις, έχω κόψει τελείως το γάλα (αν θα φάω πολύ λίγο τυρί μέσα στην εβδομάδα και κανένα γιαούρτι το βράδυ),τελείως μαχαίρι τα αναψυκτικά και από τις τροφές αποφεύγω τηγανητά και σαβούρα. Επίσης με μέτρο το νερό, τέρμα τα μπουκάλια το ένα μετά το άλλο. Πίστεψε με όχι μόνο δεν πεινάω, όχι μόνο δεν είμαι πτώμα άλλα έχω την διπλάσια ενέργεια και διαύγεια!
Ειδικά για το βραδινο όχι μόνο δεν με πιάνει ληγούρα, αλλά αν βρεθώ σε κατάσταση με παρέα κτλ και φάω και πιω βράδυ, με χαλάει!

Προσωπικά, η περίοδος που είχα όλα μα όλα τα συμπτώματα της προστατίδας ήταν Χριστούγεννα του 2010 (λίγα τα είχα σποραδικά εδώ και 10 χρόνια), αλλά ο κακός χαμός έγινε εκείνα τα Χριστούγεννα. Για ένα περίπου μήνα πριν σκάσουν, είχα καθημερινά αίμα στα κόπρανα/σκούπισμα..Κανένας ουρολόγος προφανώς δεν έδωσε σημασία ούτε με ρώτησε ποτέ για συμπτώματα άλλα πέρα από τα γνωστά.
Το πρόγραμμα διατροφής που θα κάνει ο καθένας πρέπει να το αποφασίσει αυτός ανάλογα την δουλεία του και την καθημερινότητα του.
Οι "κανόνες" όμως και η λογική πρέπει να είναι η ίδια: επιβάρυνε όσο λιγότερο μπορείς το έντερο, μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα, ελάχιστο ως μηδέν βραδινο, όχι υπερβολικούς υδατάνθρακες, όχι αναψυκτικά, με μέτρο ο καφές , περπάτημα / άθληση όσο μπορούμε. Επίσης παρατηρήστε τι σας χαλάει και κόψτε το μαχαίρι. Και το πιο βασικό που λείπει σε όλους μας (και το λέω για να το ακούσω και εγώ) είναι η ηρεμία..!

(μια ερώτηση έκανε ο mavrilous και έγραψα έκθεση πάλι) 

Παιδιά καλό τρίημερο σε όλους! Η νίκη είναι κοντά!
17
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
19 Μάρτιος, 2013, 12:37:22 ΜΜ
Νομίζω ότι πιθανότατα να είναι οι ίδιες με διαφορετικό όνομα και η λογική είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις. Η διατροφή με υπερβολικούς υδατάνθρακες (και γενικά ουσιών που δεν μπορεί ο οργανισμός να τις διαχειριστεί λόγω υπερβολικής ποσότητας/συχνότητας), έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάσει η χημική ισορροπία με απίστευτα αρνητικά αποτελέσματα (πχ η αύξηση της χοληστερίνης για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ινσουλίνης, ή ανάπτυξη μυκήτων από λάθος ph του οργανισμού, φλεγμονές κτλ). Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που πάθαμε προστατίτιδα είναι αυτός (δίνω και μια πιθανότητα σε κάποιους που το έπαθαν από παθολογικά αίτια, αλλά νομίζω πρέπει να είναι ελάχιστοι).

Λόγω καθιστικού τρόπου ζωής και τελείως λάθος διατροφής έβαζα στον εαυτό μου ένα τεράστιο εμπόδιο στο να κάνει τις χιλιάδες χημικές ενώσεις που χρειάζονται για να είναι σε χημική/μηχανική ισορροπία. Και όταν λέμε λάθος διατροφή δεν αναφέρομαι σε αυτό που λέμε φαγητό σαβούρα αλλά και τελείως λάθος αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα, υπερβολικές ποσότητες φαγητού, έτρωγα βράδυ ενώ ο οργανισμός μετά τις 9 το βράδυ δυσκολεύεται αφάνταστα να χωνέψει, έπινα υπερβολικά πολύ νερό κτλ. Μην κολλάτε στην σαβούρα και πιστεύετε ότι αν φάτε πχ σαλάτες και κόψετε τα σουβλάκια είστε οκ.Επίσης κάτι που ποτέ δεν μας είπε κανένας από τότε που γεννηθήκαμε, είναι πως όταν αυτό που θα φας δεν το έχεις χωνέψει, αυτό σαπίζει στο έντερο.Ο οργανισμός κάνει μια απίστευτη προσπάθεια να αποβάλει ότι δεν χρειάζεται αλλά έχει και κάποια όρια. Απλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί..! Και όσοι νομίζετε ότι χέζετε μια χαρά (γιατί και εγώ έτσι νόμιζα, δεν ήμουν ευκοίλιος/ δυσκοίλιος) είστε σίγουροι ότι αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό σας? Προσωπικά παρατήρησα όλες αυτές τις αλλαγές που περιγράφει ο Phaethon (αίμα κάποιες φορές γιατί νόμιζα ότι είχα αιμορροΐδες, κόπρανα ασχημάτιστα, που λερώνουν, βρωμοκόπαγε το σύμπαν κτλ) και τώρα αυτά τα φαινόμενα δεν τα έχω.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πεπτικό και νευρικό σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένα και πως αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στο ένα σύστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο άλλο.

Κάτι ακόμα: η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει το φάρμακο/βοτάνι/μαντζούνι/ αντιβίωση που θεραπεύει την προστατίτιδα και όποιος προσπαθεί να το βρει, μην κάνοντας καμία άλλη προσπάθεια στο να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, απλά χάνει τον χρόνο του. Κανένα βοτάνι δεν πηγαίνει και ακουμπάει πάνω στον προστάτη και τον γιατρεύει, ούτε καμία αντιβίωση και έτσι και αλλιώς η επεξεργασία τους γίνεται αλλού (συκώτι, στομάχι, έντερο). Είμαστε χιλιάδες κόσμου που ταλαιπωρούμαστε και πραγματικά δεν πιστεύω ότι κολλήσαμε κάποια επιδημία ή πέσαμε στην βρωμιάρα γκόμενα που μας κατέστρεψε. Υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής σε όλους μας, όπως υπάρχει κοινός παρανομαστής στην τρομακτική αύξηση των καρδιακών και των καρκίνων. Νομίζω Phaethon είναι αυτός που περιγράφουμε.
18
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
16 Μάρτιος, 2013, 06:24:32 ΜΜ
Νομίζω η κεντρική ιδέα είναι η ίδια και στις δυο προσεγγίσεις, να επιβαρύνεις οσο το δυνατό λιγότερο το έντερο. Το έντερο είναι υπεύθυνο για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού οποτέ αν σπάσει αυτός ο κρίκος τότε νομίζω ξεκινάνε τα προβλήματα. Εδώ και μήνες έχω παρατηρήσει και εγώ αυτά που περιγράφεις (είχα ασχημάτιστα κόπρανα, δύσοσμα κτλ και τώρα δεν τα έχω! ). Πραγματικά βλέποντας και αλλαγές και σε άλλους τομείς (πχ περισσότερη ενέργεια και διάυγεια) πιστεύω πως η πηγή του κακού ήταν το έντερο και η προστατίδα ένα αποτέλεσμα..Phaethon νομίζω είσαι πολυ καλό δρόμο, εύχομαι την ταχύτερη ανάρρωση και περιμένω νέα σου!
19
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
15 Μάρτιος, 2013, 09:22:18 ΜΜ
Γεια σε όλους, τελευταία φορά είχα γράψει πριν από 3 μήνες ακριβώς..(απόλυτα τυχαίο ότι γράφω πάλι 17  :)). Παιδιά άλλοι 3 μήνες που είμαι τελείως ασυμπτωματικός. Οι αλλαγές, αυτές που σας έχω πει..Δεν τρώω απολύτως τίποτα μετά τις 7 το βράδυ και κρατάω μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα. Από τα υπόλοιπα έχω μειώσει το νερό στο αναγκαίο, έχω κόψει τα γαλακτερά στο ελάχιστο και αποφεύγω τα τηγανητά.  Γενικά είναι κάποιος άλλος που γενικά έχει ασχοληθεί με το θέμα της νηστειοθεραπείας για να κάνουμε συγκρίσεις?
20
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
17 Δεκεμβρίου, 2012, 10:54:01 ΠΜ
Κάτι που δεν απάντησα πριν στην ερώτηση του Phaethon, αν με ρωτούσε κάποιος για τις μαλάξεις και ήθελε μια απάντηση Ναι ή Όχι ρητά (πέρα από τα ποσοστά και τις χαζομάρες) θα του έλεγα ναι να δοκιμάσει. Το διάστημα που θα τις κάνει και πως θα το χειριστεί περαιτέρω νομίζω έχει υπεραναλυθεί ;)

21
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
17 Δεκεμβρίου, 2012, 10:00:21 ΠΜ
Παιδιά σόρυ για το όνομα δεν διάβασα τους όρους χρήσης και φυσικά δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση σε κανένα αλλά μόνο στην μεθοδολογία (το κατάλαβα εκ των υστέρων ότι είναι script  :P). Επειδή όμως πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι έκανα την μεθοδολογία της νηστειοθεραπείας και έγινα καλά, ίσως για κάποιους να είναι παραπλανητικό. Αυτό ήθελα να τονίσω. Λόγω της ιδιατερότητας ότι είμαι ασυμπτωματικός, πολλοί δεν θα το δουν σαν μια προτεινομένη θεραπεία, αλλά σαν την λύση. Συμφωνώ, προσωπικά μηνύματα για περαιτέρω απορίες είναι ότι καλύτερο. :)
22
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
16 Δεκεμβρίου, 2012, 10:34:20 ΜΜ
Παιδιά θέλω να διευκρινίσω κάτι, κυρίως για τους καινούργιους που ξεκινάνε τώρα (αν και γνωρίζω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτό που θα γράψω). Επίσης συγγνώμη για τις αργοπορημένες απαντήσεις, αλλά δεν προλαβαίνω λόγο δουλειάς να παρακολουθώ το blog.

Πρώτον στο πρώτο post που περιγράφω την διαδικασία στην φράση: "Ξεκίνησα Μάρτιο του 2011 θεραπείες στον Ακατανόμαστο και είδα κατευθείαν θεαματική βελτίωση των συμπτωμάτων (όπως έχω γράψει και στο εκεί blog)." δεν έγραψα Ακατανόμαστο αλλά το όνομα του γιατρού. Κακώς έγινε αλλαγή του ονόματος από τον administrator.

Δεύτερον, προσωπικά με τις μαλάξεις και τον συνδυασμό αντιβίωσης είδα τεράστια διαφορά προς το καλύτερο. Βασικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της κατάστασης μου πριν και μετά τις μαλάξεις. Και θέλω να είναι σαφές ότι την διαδικασία με το έντερο που περιέγραψα, την ξεκίνησα έχοντας ήδη μπει σε τρίμηνο τσεκ με μαλάξεις. Πραγματικά δεν γνωρίζω ποια θα ήταν η αντίδραση του οργανισμού μου όταν ήμουν σε εκείνο το χαοτικό στάδιο και δεν είχα κάνει μαλάξεις. Αν θα είχα δηλαδή τα σημερινά αποτελέσματα και σε πόσο χρόνο θα τα είχα.

Επειδή αναφέρομαι και στο post των ασυμπτωματικών (και καλός αναφέρομαι και μακάρι να είμαι για καιρό), για τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα είναι σημαντικό τα παραπάνω να διευκρινιστούν.

Αναφέρομαι σε όλους όσους ενδιαφέρονται. Η πορεία της αποθεραπείας μου ήταν ακριβώς η εξής:

1. Μέχρι Φεβρουάριο 2011: Επίσκεψη σε 5 ουρολόγους, 1 παθολόγο, 1 ρευματολόγο, 1 λοιμωξιολόγο, 2 αφροδισιολόγους. Αποτέλεσμα 0 και σε πολλές περιπτώσεις επιδείνωση. Συμπτώματα σχεδόν όλα.

2. Μάρτιο 2011: Ξεκινάω μαλάξεις σε συνδυασμό με αντιβίωση στον κ. Γεωργιάδη (παρακαλώ μην αλλάξετε το όνομα).
Παράλληλα ξεκινάω να προσέχω να μην τρώω σαβούρα και κόβω μαχαίρι ζάχαρη, γλυκά και εν μέρει το αλκοόλ.

4. Φοβερή βελτίωση στις πρώτες 20 μέρες και κάποια σκαπανεβάσματα μέχρι το τέλος της βασικής θεραπείας (περίπου 55 μαλάξεις).

5. Μηνιαίο έλεγχο (6 ή 7 μήνες): Σταθερά καλή κατάσταση, προς το τέλος κάθε μήνα είχα εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων (ενοχλήσεις, όχι πόνο σε καμία περίπτωση) 

6. Τριμηναιό έλεγχο: περίπου 2 μήνες κανένα απολύτως σύμπτωμα, στην αρχή του τρίτου μήνα πάλι κάποιες μικροενοχλήσεις.

7. Στη μέση του δεύτερου τριμηνιαίου ελέγχου ξεκινάω τις αλλαγές που περιέγραψα και είμαι περίπου από Αύγουστο τελείως ασυμπτωματικός.

Έκανα ακριβώς αυτά που περιγράφω και αφορούν αισίως διάστημα 2 χρόνων. Επειδή το διάστημα που είμαι εντελώς καλά ίσως να μην είναι αρκετό για να βγει ασφαλές συμπέρασμα, αν με ρωτούσε κάποιος που ξεκινάει τώρα τι να κάνει, πραγματικά θα του έλεγα:

"Αν διαφωνείς ή συμφωνείς πχ με τις μαλάξεις δεν έχω άποψη. Εγώ έκανα αυτά. Από το 1 μέχρι το 7, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.  Διάβασε πολύ προσεκτικά τι θεραπείες έχουν δοκιμάσει και τα υπόλοιπα παιδιά, (αναφέρονται με μεγάλη σαφήνεια σε αυτό το site) και αποφάσισε γνωρίζοντας ότι σε αυτό που έχεις είσαι ξεχωριστή περίπτωση. Το πιο βασικό είναι κάνε τα αδύνατα δυνατά να μάθεις τον εαυτό σου. Εγώ πάντως τον δικό μου δεν τον ήξερα..

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές.

23
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
12 Δεκεμβρίου, 2012, 10:36:20 ΠΜ
Γενικά κάτι που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως μιλάμε πάλι για μια ακόμα προτεινόμενη θεραπεία. Δεν σημαίνει ότι όποιος την εφαρμόσει θα γίνει καλά, δυστυχώς. Επίσης σίγουρα δεν είναι και κάτι που προτείνει μόνο  ο συγκεκριμένος γιατρός, πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι που προτείνουν παρόμοια πράγματα, απλά προσωπικά αυτόν γνωρίζω. Ο γνωστός με προστατίτιδα που του το πρότεινα, δεν έχει κάνει ούτε αυτός την θεραπεία απλά έκανε κάποιες μικρές αλλαγές στην διατροφή του και είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο (αλλά όχι τελείως καλά). Όμως επειδή κάνει παράλληλα και άλλη θεραπεία με μαλάξεις ίσως να μην μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, αν η σταθερότητα του προέρχεται από τον ένα ή τον άλλο παράγοντα.

Συμφωνώ ότι η ανάγνωση του βιβλίου και μόνο δίνει την κατεύθυνση και καταλαβαίνει από μόνος του κάποιος τι πρέπει να κάνει. Για πιο συγκεκριμένη βοήθεια, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε ειδικό νηστειοθεραπευτή περισσότερο ίσως για κάποιες παρενέργειες που ίσως έχει (ζαλάδες, ναυτία κτλ) και πως να προχωρήσει την θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις..





24
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
10 Δεκεμβρίου, 2012, 09:07:45 ΜΜ
Γεια σου Phaethon, η κατάσταση είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις, το μόνο που ίσως δεν εξέφρασα σωστά είναι ότι η νηστειοθεραπεία δεν είναι θεραπεία συγκεκριμένου χρόνου.Έχει ένα διάστημα που ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά από εκεί και πέρα για να είσαι καλά πρέπει να κάνεις/δεχτείς κάποιες αλλαγές εφόρου ζωής στον τρόπο/χρόνο/συνθήκες που τρως (που πάνω κάτω είναι αυτές που κάνω και σας περιέγραψα).

Ακόμα δεν έχω κάνει ακόμα την νηστειοθεραπεία ακολουθώντας ακριβώς την μέθοδο του γιατρού, αλλά μόνο κάνοντας τις αλλαγές που περιέγραψα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να γίνεται σε περιόδους που είσαι σχετικά χαλαρός και λόγο δουλειάς δεν μπορώ να την κάνω αυτή την περίοδο.Θα δοκιμάσω ελπίζω από Μάρτιο. Το περίεργο είναι πως και μόνο με αυτές τις αλλαγές της καθημερινότητας μου, πραγματικά η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή.

Στην ερώτηση του John αν ο γιατρός προσαρμόζει την θεραπεία ανάλογα την περίπτωση η απάντηση είναι πως ναι (ανάλογα το επάγγελμα και το πρόβλημα), αλλά η προσέγγιση παραμένει η ίδια. Νομίζω διαρκεί από 1 εως 3 μήνες (με κάποιες μέρες ξηρασίας κτλ), αλλά πέρα από αυτό το διάστημα η λογική του "δίνω χρόνο στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να χωνέψει" δεν πρέπει να αλλάζει.

Επίσης (ξανα)τονίζω και εγώ πως ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να μάθει τον εαυτό του γιατί οι καταστάσεις και το περιβάλλον/συνθήκες που λειτουργούμε είναι διαφορετικές..
25
Είδη Θεραπείας / Απ: Νηστειοθεραπεία
09 Δεκεμβρίου, 2012, 03:10:41 ΜΜ
Αρχικα χαιρετισμους σε ολα τα παιδια που υποφερουν απο το προβλημα μας και να ζητησω συγγνωμη απο ολους γιατι δεν εχω γραψει ακομα για μια μεθοδολογια που ακολουθω εδω και ενα διαστημα. Επισης θα γραψω μια μικρη ανασκοπηση της πορειας που εχω ακολουθησει, για οσους ειναι καινουργιοι στο θεμα και τωρα ξεκινησαν τον Γολγοθα τους (ελπιζω να μην ξεφυγω σε εκταση).

Τα συμπτωματα μου:Εδω και δεκα χρονια πονοι στη μεση, πρώορη εκσπερμάτωση, μυκητιασεις μια φορα το χρονο και παροδικα ουρολοιμωξεις.Χριστουγεννα του 2010:οτι πονος υπαρχει στην πυελικη χωρα, πονοι στους ορχεις, πονοι στην ουρηθρα, τσουξιματα, χλαμυδια στα ματια κτλ.

Ξεκινησα Μαρτιο του 2011 θεραπειες στον Ακατανόμαστο και ειδα κατευθειαν θεαματικη βελτιωση των συμπτωματων (οπως εχω γραψει και στο εκει blog).Και ενω στα 2 αυτα χρονια το προβλημα μου ειχε σαφεστατα βελτιωθει, καθε φορα μετα απο τις θεραπειες, μετα απο ενα διαστημα 2 περιπου μηνων ειχα καθε φορα καποια επαναφορα των συμπτωματων. Αυτο που λεμε με ολα τα παιδια δεν ημουν 100% καλα.

Ολο αυτο τον καιρο προσπαθουσα να σκεφτω για πιο λογο επαθα προστατιτιδα. Και κατεληξα οτι ολες οι εξηγησεις που εχουν δωσει τα παιδια και η βιβλιογραφεια ειχαν βαση (τουλαχιστον σε εμενα). Ειχα μικροβια (χλαμυδια και εντεροκκοκο αποδεδειγμενα) και νευρομυικα προβληματα (πονοι στην μεση συνεχεια).Ολο αυτο το διαστημα πραγματικα πιστευα οτι υπαρχει κοινος παρανομαστης πισω απο αυτα τα δυο και προσπαθουσα να βρω οχι γιατι ειναι προβληματικος ο προστατης μου, ουτε για πιο λογο τα μικροβια μπηκαν στον οργανισμο μου.
Εψαχνα να βρω γιατι δεν αντεδρασε και δεν τα αντιμετωπισε ο οργανισμος μου, οπως σε ολους τους "υγιεις ανθρωπους".Γιατι εγω το επαθα και καποιοι αλλοι οχι.

Μετα απο πολυ ψαξιμο καταλαβα οτι παιδια υπαρχει αυτος ο παρανομαστης. Λεγεται ΕΝΤΕΡΟ. Στο συμπερασμα αυτο κατεληξα απο δυο γεγονοτα και καθημερινη παρατηρηση του εαυτου μου:

Πρωτον για οσους γνωριζουν τον Τερι (a friend from America), ειχαμε κανει μια κουβεντα πανω στην διατροφη που πραγματικα με αφησε αφωνο περσι το καλοκαιρι (2011). Πχ ποσοι γνωριζουν οτι την χολυστερινη την παραγει ο οργανισμος για να ρεφαρει τα αυξημενα επιπεδα ινσουλινης? Οποτε αν καποιος εχει χολυστερινη (οπως ειχα εγω) δεν πρεπει να κοψει τα λιπη και ολα τα ακυρα που λενε οι τσοπανηδες-γιατροι αλλα να ελεγξει πρωτα την ζαχαρη που κυκλοφορει στον οργανισμο του (ζαχαρη πχ γινονται οι υδατανθρακες που τρωμε σε ποσοστο περισσοτερο απο αυτο που χρειαζομαστε).Απλα να σας πω οτι σε ελαχιστο διαστημα που απλα εκοψα τους υπερβολικους υδατανθρακες, ως δια μαγειας ειχα χολεστερινη 190 απο 240 που ειχα σταθερα εδω και 5+ χρονια.

Δευτερον.Εχω ενα γνωστο που ειχε φοβερο προβλημα στο εντερο (εβγαζε πολυποδες συνεχεια και ειχε κανει ενα καρο εγχειρησεις).Υπαρχει ενας παθολογος - διαιτολογος στην Αθηνα  http://www.bis.gr/nist/index.php και εχει γραψει 2 βιβλια πανω στο θεμα λειτουγιες του εντερου. Ο γνωστος μου με την μεθοδολογια του εγινε καλα και δεν εχει ξαναπαει σε γιατρο.. Οποτε μετα την τελευταια επισκεψη στον Ακατανόμαστο (μενω εκτος Αθηνας), πηγα και σε αυτον.

Περιληπτικα τι μου ειπε: (ps Στις περιγραφες και στις σκεψεις απλα αναπαραγω τις κεντρικες ιδεες, και ισως κατι να εκφρασω λαθος, οποτε μπορειτε απλα να δειτε τα βιβλια. Επισης ο γιατρος δεν εχει ιδεα οτι εγω κανω αυτα τα σχολια εδω και ισως επρεπε να τον ενημερωσω οτι postaro καπου την θεραπεια του, αλλα απλα κανουμε μια κουβεντα, ουτε διαφημιση ουτε τιποτα.)

Το ανοσοποιητικο το οριζει κυριως η λειτουργια του εντερου και σε τι κατασταση ειναι το εντερο. Αυτο γιατι εκει μεταβολιζονται οι τροφες. Μπορει να τρως πολυ παραπανω απο τις ουσιες που χρειαζεται ο οργανισμος αλλα αν δεν λειτουργει καλα το εντερο δεν τις μεταβολιζεις. Το αποτελεσμα ειναι χαμηλο ανοσοποιητικο, μολυνσεις , μηκυτες κτλ. Η διαδικασια επεξεργασιας της τροφης εχει δυο σταδια:το σταδιο της απορροφησης και το σταδιο της αποβολης. Στο πρωτο απορροφαει ο οργανισμος τις ουσιες που χρειαζεται, στο δευτερο αποβαλει τις ουσιες που δεν χρειαζεται (τοξινες).Καποιος που ειναι πολυ αδυναμος συνηθως εχει προβλημα στην απορροφηση, ενω καποιος που ειναι χοντρος εχει συνηθως προβλημα στο σταδιο της αποβολης (δηλ των τοξινων). Οι αλλοι? Οπως εγω? Μπορει και στα δυο.Δεν εχει καμια σημασια αν εισαι πολυ χοντος, πολυ λεπτος κτλ για ενα λογο. Αυτος λεγεται ιδιοσυγκρασια του ανθρωπου και ιδιατερα χαρακτηριστικα.

Ο συγκεκριμενος γιατρος προτεινει (μπορειτε να την δειτε στο site http://www.bis.gr/nist/index.php ή και στα βιβλια του που ειναι πολυ αναλυτικα). α)πληρη αποχη απο οποιοδηποτε φαρμακο β) μια ιδιαιτερη μορφη νηστειας σε 8-9 σταδια για αποτοξινωση του οργανισμου. πχ α) σταδιο λιγο φαγητο, β) πιο λιγο, γ) καθολου για 1,2 μερες, δ)παλι λιγο ) κτλ και στο τελος κανονικα γευματα (παντα μακρια απο τηγανιτα,αναψυκτιτα, ζαχαρη ktl) και κραταει 1 ως 3 μηνες αναλογα την περιπτωση και την δουλεια που κανεις.
Σε αυτη την περιοδο θελει απιστευτα πολυ υπνο και οσο λιγοτερα υγρα μπορεις. Ο λογος ειναι οτι με αυτη την μεθοδολογια θα "ξυπνησει" ο οργανισμος, θα αποτοξινωθει, και θα αντιμετωπισει μονος του τις μολυνσεις και τις φλεγμονες. Βασικο ειναι οτι ολη μα ολη η διαδικασια επαναφορας και αυτοδιορθωσης του οργανισμου γινεται το βράδυ όταν κοιμόμαστε και την κάνει ο οργανισμός. Η προσπαθεια του ασθενη θα πρεπει να ειναι σε μια κατευθυνση: Να χωνευει!οσο απιστευτο και απλο ακουγεται αλλο τοσο θαυματουργο ειναι. Μεγαλα διαστηματα αναμεσα στα γευματα, οχι υγρα πριν και μετα το φαγητο, οχι υπνο μετα το φαγητο και το βασικοτερο να εχεις ήδη χωνεψει πριν πας για υπνο το βραδυ. Επισης ο γιατρος εχει μια φοβερη αναλυση και σκεψη στο πως συνδεονται το πεπτικο με το νευρικο και το αναπνευστικο(!) συστημα. Ο οργανισμος ολη την μερα ασχολειται στο να ολοκληρωσει τα δυο στάδια επεξεργασίας τροφών: της απορροφησης και της αποβολης. Και σε αυτο συμμετεχουν ολα τα συστηματα: αν κατι δεν παει καλα στο ενα, επηρεαζει αμεσα τα αλλα. Πως θα καταλαβετε σε τι κατασταση ειναι το πεπτικο σας? Απλα παρατηρηστε τον εαυτο σας. Οταν τρωτε το βραδυ κοιμαστε ανετα το βραδυ? Το στομα σας ειναι σε καλη κατασταση (πχ αφτρες, βρωμαει κτλ)? Τα κοπρανα μυριζουν εντονα? Εχετε αιμοραιδες? Τοτε πιθανοτατα εχετε προβλημα στην επεξεργσια των τροφων και στο εντερο (και δικο μου σχολιο) και πιθανον να ειστε υποψηφιος προστατιτιδοπαθης.

Η κατασταση μου και παρατηρησεις πανω στον ευατο μου: Πραγματικα πιστευω οτι ο λογος που επαθα προστατιτιδα δεν ειναι οτι πηγα με μια γυναικα και κολλησα μικροβια. Ειναι οτι το ανοσοποιητικο μου δεν λειτουργησε και δεν ηταν σε θεση να αντιμετωπισει τιποτα. Επισης νομιζω οτι οι μαλαξεις κανουν καλο και αντιμετωπιζουν μεν το προβλημα σε καποιες περιπτωσεις, αλλα μονο παροδικα και οτι μετα απο λιγο ξαναεμφανιζεται η προστατιτιδα. Ο λογος ειναι οτι ναι μεν εκεινη την στιγμη οι αντιβιωσεις κανουν δουλεια, αλλα ριχνουν τοσο πολυ το ανοσοποιητικο που στην ουσια προετοιμαζουν την επομενη προστατιτιδα.Γιατι το ριχνουν?Γιατι διαλυουν στην κυριολεξια την χλωριδα του εντερου. Το αποτελεσμα στο αμεσως επομενο διαστημα ειναι  πολυ ευαλωτο το ανοσοποιητικο και τσουπ καινούργια προστατίτιδα. Επίσης την συμπτωματολογία του κακού εντέρου περιττό να σας πω ότι την είχα όλη..

Οι αλλαγες που εχω κανει και παιδια οχι μονο ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, αλλα εχω επανελθει σε κατασταση που ημουν 18 χρονων. 1) Δεν τρωω το βραδυ.(Τελευταιο γευμα προσπαθω να ειναι μεχρι τις 19.00). 2) Οταν γυριζω το μεσημερι δεν τρωω, κοιμαμαι καμια ωρα και τρωω μετα (σε επιπεδο να μην νιωθω χορτασμενος, μειωσα δηλαδη τις μεριδες). 3) Εχω κοψει οσο μπορω την σαβουρα. 4) Το πρωινο μου εχει φρουτα. 5) Εχω μετριασει τον καφε (ειχα παρατηρησει εδω και καιρο οτι μου φερει διαφορα φαινομενα). 6) Επειδη ειναι βασικο οτι ολη η επαναφορα και αυτο ιαση γινεται οταν κοιμομαστε, προσπαθω απλα να κοιμαμαι οσο πιο πολυ μπορω.(κοιμαμαι νωρις- ξυπναω νωρις, και μια ωρα το μεσημερι υπνο) 7) Εχω βαλει το περπατημα και το ποδηλατο στην καθημερινοτητα μου και αποφευγω το αμαξι-γραφειο. (Νευρικο και πεπτικο συστημα πανε μαζι, αποφυγη της καθιστικης ζωης βελτιωνει και τα 2 και βελτιωση του ενος οδηγει σε βελτιωση του αλλου).

Το αποτελεσμα;Παιδια ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, και το πιο περιεργο ειναι οτι εχω την διπλασια ενεργεια!(Με την μιση ισως τροφη απο πριν) και επιπλέον ουτε μυκητες, ουτε τιποτα..! Δεν εχω κανει ακομα την μεθοδολογια του γιατρου (πρεπει να γινεται μονο σε διαστηματα που εισαι σχετικα χαλαρος) και θέλει πολυ υπνο, αλλα μονο αυτα που σας ειπα. Ειμαι πολυ περιεργος να δω και τα αποτελεσματα σε παιδια που ειχαν και αλλα προβληματα οπως πχ θεματα στυσης. Ενα σχολιο ειναι οτι η μεθοδολογια αυτη πιθανων να μην βρισκει σε ολους εφαρμογη γιατι μπορει να υποβοσκουν και περαιτερω παθολογικα αιτια,αλλα πραγματικα παρατηρηστε τον εαυτο σας και δωστε του μια ευκαρια να κανει αυτος την αυτοιαση του..

Πριν 2 χρονια δεν πιστευα οτι θα εγραφα οπουδηποτε οτι ειμαι ασυμπτωματικος απο την ιστορια της προστατιτιδας και οτι θα ημουν και ο πρωτος αναμεσα σε εκατονταδες  που ταλαιπωρουνται..Και παλι ειλικρινεις χαιρετισμους στα εκατονταδες παιδια που γνωρισα μεσα στο therapy group!