Χρόνια προστατίτιδα Χρόνιο πυελικό άλγος

Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους => Πληροφορίες για τη χρόνια προστατίτιδα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Φαέθων στις 08 Οκτωβρίου, 2012, 11:53:54 ΠΜ

Τίτλος: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 08 Οκτωβρίου, 2012, 11:53:54 ΠΜ
Βάση της νευρομυϊκής θεωρίας περί χρόνιας προστατίτιδας (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=220.0), οι ανισορροπίες και τα συμπτώματα που παρατηρούμε προέρχονται από συσσώρευση της έντασης και του στρες στους πυελικούς μυς. Με απλά λόγια "σφιγγόμαστε" ανεπαίσθητα. Αυτό προσωπικά το έχω παρατηρήσει σε εμένα, δηλαδή ότι σε περιπτώσεις έντασης σφίγγω τον σφικτήρα του πρωκτού.

Σε συζητήσεις μου με αρκετούς ομοιοπαθείς, παρατήρησα να αναφέρεται αρκετά συστηματικά πρόβλημα αιμορροϊδων. Οι αιμορροϊδες είναι ένα πρόβλημα το οποίο μου ξεκίνησε κι εμένα -ευτυχώς σε ελαφρά μορφή- την περίοδο περίπου που μου ξεκινήσαν τα συμπτώματα.

Στη συνέχεια στο πολύ ενδιαφέρον ιστορικό του φίλου Revir (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=232.msg271#msg271) διάβασα το εξής που μου έκανε κλικ:

ΠαράθεσηΈχω υποβληθεί στο παρελθόν σε εγχείρηση για ραγάδες πρωκτικού δακτυλίου. Ο τόνος των σφιγκτήρων μου ήταν υπερβολικά υψηλός και σε συνδιασμό με την τότε κακή εργένικη δίαιτα δεν άφηναν την ραγάδα να επουλωθεί μόνη της. Έτσι υποβληθηκα σε έσω σφυγκτηρο-εκτομή με εξαιρετική επιτυχία δόξα τον θεό. Το αποτέλεσμα αυτής της εγχείρησης είναι να μειώνει τον τόνο των σφιγκτήρων. Αποδεδειγμένα δηλαδή (και σύμφωνα και με τον τότε γιατρό μου) είμαι ένας άνθρωπος που συσωρεύει όλη την ένταση και το άγχος του στην περιοχή αυτή.

Τέλος προσφάτως βρήκα ένα επίσημο ιατρικό άρθρο περί αιμορροϊδων (http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=800) στο οποίο μεταξύ των αιτιών που προκαλούν αιμορροϊδες αναφέρεται επακριβώς:

ΠαράθεσηΓια την εμφάνιση της νόσου των αιμορροΐδων ενοχοποιούνται διαφορετικοί μηχανισμοί, οι οποίοι δεν αλληλοαποκλείονται, όπως:
-μηχανική θεωρία (δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους),
-αιμοδυναμική θεωρία (παρουσία αναστομώσεων μεταξύ αρτηριών και φλεβών στον πρωκτό),
-προβλήματα του σφιγκτήρα (αυξημένος τόνος του πρωκτικού μηχανισμού).

Κατά συνέπεια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν πάσχετε από αιμορροϊδες, υπάρχει πιθανότητα η αιτία που σας τις δημιουργεί να είναι η ίδια αιτία που σας δημιουργεί και τα συμπτώματα της προστατίτιδας.
Τίτλος: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελικού Άλγους με εντερικά προβλήματα
Αποστολή από: Hyper Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 05:31:40 ΜΜ
Κοιλιοκάκη και γλουτένη: Συμπτώματα, εξετάσεις, θεραπεία



Η κοιλιοκάκη, γνωστή και ως «εντεροπάθεια από γλουτένη» είναι μια πανάρχαια ασθένεια. Περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Αρεταίο τον Καππαδόκη που άσκησε την Ιατρική τον 1ο αιώνα μ.Χ. στη Μικρά Ασία, αλλά αγνοήθηκε για εκατονταετίες μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα. Τότε ο Samuel Gee, γιατρός στο Νοσοκομείο St Mark's του Λονδίνου, περιέγραψε τη νόσο ως "coeliac affection" και πρότεινε ότι η θεραπεία της, αν υπάρχει, θα είναι με ειδική δίαιτα. Μετά τον Gee κι άλλοι γιατροί ασχολήθηκαν με την κοιλιοκάκη, αλλά ήταν μόλις μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο που ο Dicke, Ολλανδός γιατρός, ενοχοποίησε τα δημητριακά ως υπεύθυνα για τη νόσο.

Ο Dicke έκανε οξυδερκείς παρατηρήσεις για τη σχέση δημητριακών και κοιλιοκάκης που επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου όταν τα παιδιά που έπασχαν από κοιλιοκάκη βελτιώθηκαν επειδή δεν έτρωγαν ψωμί από αλεύρι σιταριού, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη. Όταν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η αγορά της Ολλανδίας τροφοδοτήθηκε ξανά με δημητριακά, τα παιδιά με κοιλιοκάκη επιδεινώθηκαν. Εργασίες άλλων ερευνητών τεκμηρίωσαν την υπόθεση του Dicke, τις παθολογανατομικές βλάβες που προκαλούν οι τοξικές τροφές όπως και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων προκαλείται η εντεροπάθεια.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για να παραχθεί εμβόλιο κατά της κοιλιοκάκης.

Που βρίσκεται η γλουτένη

Έτσι, σήμερα γνωρίζουμε ότι η κοιλιοκάκη οφείλεται στη βλαπτική επίδραση που ασκούν στον βλεννογόνο (δηλαδή τον εσωτερικό χιτώνα) του δωδεκαδακτύλου και της νήστιδας γενετικά προδιατεθιμένων ατόμων μικρά πεπτίδια πλούσια σε γλουταμίνη, που περιέχονται στη γλουτένη.
Η γλουτένη είναι ένα μείγμα πολλών πρωτεϊνών και κύριο συστατικό στο αλεύρι του σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού και λιγότερο της βρώμης.
Τροφές που περιέχουν γλουτένη, όπως αλεύρι ή άλλα προϊόντα των παραπάνω δημητριακών, είναι τοξικές για το έντερο. Αντίθετα, το καλαμπόκι και το ρύζι δεν περιέχουν γλουτένη.

Η συχνότητα της κοιλιοκάκης ποικίλλει από χώρα σε χώρα ακόμη και μεταξύ γειτονικών χωρών. Είναι συχνότερη σε Κελτικούς πληθυσμούς και στη Σκανδιναβία με εξαίρεση τη Δανία. Όμως είναι εξίσου συχνή και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Η συχνότητά της στην Ελλάδα δεν είναι γνωστή αλλά φαίνεται να έχει την ίδια συχνότητα με της Ιταλίας. Προσβάλλει πιο συχνά γυναίκες. Η νόσος έχει γενετικό υπόστρωμα και είναι κληρονομική αλλά σε μικρό βαθμό, με την ενδο-οικογενειακή διασπορά να κυμαίνεται από 8-18% και να προσβάλλει τους 3 από 4 μονοωογενείς διδύμους.
Γλουτένη και συνέπειες

Ως αποτέλεσμα της τοξικής επίδρασης της γλουτένης στο λεπτό έντερο μειώνεται η απορροφητική επιφάνειά του και προκαλείται δυσαπορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών, όχι μόνο των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και του λίπους αλλά και του σιδήρου και των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων (πχ μαγνησίου).

Παράλληλα, ο ασθενής χάνει στο έντερο μέσω διάρροιας πλούσια θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να εμφανίζει στην πλήρως εγκατεστημένη νόσο μεγάλη απίσχναση, πρησμένα πόδια (περιφερικά οιδήματα), υγρό στην κοιλιά (ασκίτη), λιπώδη διαρροϊκά κόπρανα, αναιμία από έλλειψη σιδήρου και βιταμινών και αιμορραγίες από τα ούλα.

Εμφανίζει επίσης έντονη κόπωση, εξαφάνιση των δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου του (πχ οι άντρες ατροφία όρχεων και γυναικομαστία), άφθες στο στόμα, γλωσσίτιδα, γωνιακή χειλίτιδα, βαρειά οστεοπόρρωση, ενώ ένα ποσοστό από τους ασθενείς μπορεί να εμφανίσει μια χαρακτηριστική δερματοπάθεια που μοιάζει με έρπητα, την ερπητοειδή δερματίτιδα. Οι εκδηλώσεις όμως αυτές παρατηρούνται σε μικρό ποσοστό των ασθενών.

Συμπτώματα

Στους πιο πολλούς ασθενείς η κοιλιοκάκη εκδηλώνεται με άτυπο τρόπο και πρέπει ο γιατρός να έχει μεγάλη οξυδέρκεια για να την υποψιαστεί και να την επιβεβαιώσει. Στα άτυπα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται άτυπα φουσκώματα στην κοιλιά και δυσπεψία, άφθες στο στόμα, καταθλιπτικές αντιδράσεις, ανεξήγητη ευερεθιστότητα, αδικαιολόγητη σιδηροπενική αναιμία που δεν διορθώνεται με χορήγηση σιδήρου, αύξηση των τρανσαμινασών (ηπατικά ένζυμα, που ανιχνεύονται σε τυχαία και συνήθως για άλλο λόγο εξέταση), λιπώδη διήθηση στο συκώτι σε ασθενή που δεν πίνει και δεν είναι υπέρβαρος, κλπ.

Η κοιλιοκάκη είναι η συχνότερη αιτία για το χαμηλό ανάστημα των παιδιών στον Δυτικό κόσμο. Οι πρωτεϊκές αυτές εκδηλώσεις αφορούν το 80% των ασθενών. Γι' αυτό και η κοιλιοκάκη έχει περιγραφεί ως ένα παγόβουνο: ό,τι είναι έξω από την επιφάνεια του νερού και φαίνεται αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό των ασθενών.

Αντίθετα, οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν έκδηλα συμπτώματα ή κλινικά ευρήματα και αντιστοιχούν στο μεγάλο κομμάτι του παγόβουνου που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και χρειάζεται αυξημένη διαγνωστική επαγρύπνιση από το γιατρό για να το τους διαγνώσει.
Συνύπαρξη με άλλα νοσήματα

Δεν πρέπει επίσης ο γιατρός να λησμονεί ότι η κοιλιοκάκη μπορεί να συνυπάρχει με μια σειρά από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης, ο υπερ- και ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Addison, η ελκώδης κολίτιδα, η κατά πλάκας σκλήρυνση, η νόσος του Sjogren και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, κλπ.

Από αυτή την άποψη, η κοιλιοκάκη δεν αφορά μόνο τον γαστρεντερολόγο ως αίτιο δυσαπορρόφησης αλλά και άλλες ειδικότητες, όπως τον αιματολόγο, το δερματολόγο, το ρευματολόγο, τον ψυχίατρο, ακόμη και το μικροβιολόγο ή τον βιοχημικό.

Αναλύσεις αίματος

Αν κάποιες από τις κλινικές εκδηλώσεις ή κάποια τυχαία εργαστηριακά ευρήματα οδηγήσουν τον γιατρό να σκεφτεί ότι ο ασθενής του μπορεί να έχει κοιλιοκάκη, θα πρέπει να τον υποβάλει σε εξετάσεις αίματος.

Οι πιο ευαίσθητες και ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις είναι οι δοκιμασίες ανίχνευσης αντισωμάτων με ειδικές τεχνικές κατά του ενδομυΐου (ΕΜΑ), της γλιαδίνης (AGA) και της ιστικής τρανσγλουταμινάσης (tTG), αν και δεν χρειάζεται να εκτελεστούν όλες μαζί.

Στην αγορά κυκλοφορούν και ταχείες δοκιμασίες αίματος που μπορούν να εκτελεστούν στο Ιατρείο αλλά δεν έχουν την ευαισθησία και την ειδικότητα των δοκιμασιών που προαναφέρθηκαν.

Απεικονιστικές εξετάσεις

Αν οι δοκιμασίες βγουν παθολογικές ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε γαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση για να ληφθούν βιοψίες προκειμένου να τεκμηριωθεί η νόσος, να επιβεβαιωθεί η βαρύτητά της και να αποκλειστούν επιπλοκές.

Οι βιοψίες λαμβάνονται από το άπω πέρας του δωδεκαδακτύλου και εξετάζονται ιστολογικά για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ατροφία των λαχνών, υποτροφία των κρυπτών και αυξημένα ενδοεπιθηλιακά λεμφοκύτταρα.

Ο βαθμός των διαταραχών δεν αντανακλάται πάντα στα συμπτώματα του ασθενούς και μπορεί να υπάρχουν βαρειές ιστολογικές διαταραχές χωρίς έντονα ή και καθόλου συμπτώματα παρά μόνο διαταραγμένες εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες απλές εξετάσεις (όπως πχ μέτρηση φυλλικού οξέος, σιδήρου, βιταμίνης Β12, κλπ) για να επιβεβαιωθεί ο βαθμός της δυσαπορρόφησης θρεπτικών συστατικών και να χορηγηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες, αν χρειάζεται.

Σε μερικές χώρες συνιστάται να μετρηθεί και η οστική πυκνότητα ως ένδειξη οστεοπόρωσης.

Στα παιδιά

Εν τούτοις, η διάγνωση θα επιβεβαιωθεί μόνο μετά από κλινική, εργαστηριακή και, ιδίως, ιστολογική βελτίωση των αρχικών ευρημάτων με την πρέπουσα θεραπεία, δηλαδή τον αποκλεισμό της γλουτένης από την τροφή.

Μάλιστα στα παιδιά χρειάζεται να γίνει εκ νέου δοκιμασία «πρόκλησης», δηλαδή μετά τη βελτίωση με τη δίαιτα να χορηγηθεί ξανά γλουτένη για να τεκμηριωθεί ότι αυτή προκαλεί τη βλάβη. Αυτό γίνεται γιατί τα παιδιά μπορεί να έχουν παροδική κι όχι μόνιμη δυσανεξία στη γλουτένη.

Στους ενήλικες εξ άλλου υπάρχουν νόσοι που προκαλούν παρόμοιες βλάβες με την κοιλιοκάκη χωρίς να οφείλονται στη γλουτένη και δεν βελτιώνονται σημαντικά με τη δίαιτα χωρίς γλουτένη (όπως πχ τα τροπικό sprue, ή οι αλλεργικές γαστρεντερίτιδες, ή ακόμη και λέμφωμα).

Ποιοι χρειάζονται έλεγχο

Εκτός από άτομα με τυπική ή άτυπη κλινική εικόνα ή με παθολογικές εργαστηριακές εξετάσεις που εγείρουν την υποψία κοιλιοκάκης ή με ερπητοειδή δερματίτιδα, ποια άλλα άτομα χρειάζεται να ελεγχθούν;

Πρώτα-πρώτα οι συγγενείς ασθενών, ιδίως 1ου βαθμού, τα παιδιά που έχουν σακχαρώδη διαβήτη (η θεραπεία της κοιλιοκάκης ρυθμίζει καλύτερα το διαβήτη), σύνδρομο Down, αυτοάνοση θυρεοειδοπάθεια ή ηπατίτιδα, εκλεκτική IgA ανοσοανεπάρκεια και μικροσκοπική κολίτιδα. Ο μαζικός έλεγχος του πληθυσμού δεν έχει νόημα και είναι αντιοικονομικός.

Η θεραπεία

Όπως προαναφέρθηκε, αν η νόσος τεκμηριωθεί, χρειάζεται θεραπεία δια βίου με δίαιτα χωρίς γλουτένη. Στα αρχικά στάδια τουλάχιστο χρειάζεται και να αποφεύγεται και η λακτόζη επειδή ο ασθενής δεν έχει λακτάση.

Η δίαιτα πρέπει να είναι αυστηρή γιατί μπορεί μεν ο ασθενής να μη έχει συμπτώματα, όπως διάρροια, κοιλιακό πόνο, κλπ, αλλά θα υπολείπεται η θρέψη του, θα έχει χρόνια κόπωση και αναιμία, καταθλιπτικές ενδεχομένως αντιδράσεις, οστικά άλγη από οστεοπόρρωση, χρόνια κακή υγεία, και, το πιο ανησυχητικό, κινδυνεύει από την εμφάνιση πολύ επιθετικού λεμφώματος του λεπτού εντέρου.

Το μυστικό είναι ο ασθενής να μη τρώει ό,τι περιέχει γλουτένη και να αποφεύγει τρόφιμα αν δεν είναι σίγουρος ότι δεν περιέχουν γλουτένη. Στην αγορά κυκλοφορούν ταχείες δοκιμασίες ανίχνευσης γλουτένης στην τροφή ώστε ο ασθενής να είναι βέβαιος ότι δεν θα καταναλώσει γλουτένη αλλά στερούνται πρακτικότητας για καθημερινή χρήση.

Παρακολούθηση

Τακτικές μετρήσεις των αντισωμάτων (ΕΜΑ, AGA, tTG) και άλλων εξετάσεων (πχ γενική αίματος, έλεγχος σιδήρου και βιταμινών, κλπ) θα τεκμηριώσουν αν ο ασθενής μένει πιστός στη δίαιτα κι αν έχουν αποκατασταθεί οι διαταραγμένες θρεπτικές διαταραχές.

Με την αυστηρή δίαιτα ο οργανισμός θα απορροφήσει γρήγορα και άπληστα ό,τι έχει στερηθεί και δεν χρειάζεται να χορηγούμε επιπρόσθετα όλα τα θρεπτικά συστατικά που του λείπουν. Ειδικά τα παιδιά με χαμηλό ανάστημα και καθυστερημένη ήβη ανακτούν ταχύτατα ύψος και μπαίνουν σε ήβη.

Πηγή : http://www.healthyliving.gr/2012/03/11/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5/
Τίτλος: Κοιλιοκάκη και γλουτένη'
Αποστολή από: Hyper Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 05:39:42 ΜΜ
''Γλουτένη και νευρικό σύστημα ''

Ο συγγραφέας του παρακάτω συνδέσμου  , προωθεί τις ιδέες του σχετικά με την δίαιτα με αποφυγή της γλουτένης και λοιπών βλαβερών τροφών . Σε βάθος χρόνου μάλιστα ,υσχυρίζεται πως θεραπέυτηκε απο την ''σκλύρηνση κατα πλάκας '' !!!Μία πολύ σοβαρή ασθένεια του νευρικού μας συστήματος ,που συμπεριλαμβάνει στα συμπτωματά της ,συμπτώματα ίδια με αυτά της χ.π. & χ.π.α.
Διαβάστε το .

http://www.disabled.gr/lib/?p=8474

Να τονίσω πως δεν πρωωθεί κανένα σκέυασμα ,κανένα φάρμακο ,κανένα βιβλίο !
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: Hyper Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 06:15:39 ΜΜ
Aπο τον webslave(administrator/διημιουργό αν δεν απατόμαι ) του chronicprostatitis.com ,η άποψη του για την γλουτένη  και η σχετική του πρόταση :


Gluten, nerve poison for some

1)

Postby webslave » Tue Dec 14, 2004 7:56 pm

I can provoke a relapse in my condition by eating gluten for a week. This has always puzzled me. I know I am sensitive to gluten (it causes diarrhoea, fatigue, depression), but I always thought this was a simple allergy or intolerance. I was tested negative for sprue (celiac disease) by a gastroenterologist's multiple biopsy. [2012 edit: since my son has now exhibited signs (dermatitis herpetiformis) of celiac disease, I now believe I have it too and that I was misdiagnosed initially].

Then, while looking up causes of tremor (my hand shakes a little occasionally), I found that gluten affects nerves directly, the wheat proteins (gliadins, I think) binding to them and causing neuropathy! One study found that an immune response to a protein found in gluten, a substance in wheat, rye, and barley, can cause muscle weakness and neurological problems similar to parkinsonism (shaking, walking difficulties).

Then there's this study:

    Lancet. 1998 Nov 14;352(9140):1582-5.

    Clinical, radiological, neurophysiological, and neuropathological characteristics of gluten ataxia.

    Hadjivassiliou M, Grunewald RA, Chattopadhyay AK, Davies-Jones GA, Gibson A, Jarratt JA, Kandler RH, Lobo A, Powell T, Smith CM.
    Department of Neurology, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK.

    BACKGROUND: Ataxia [inability to coordinate voluntary muscle movements; unsteady movements and staggering gait] is the commonest neurological manifestation of coeliac disease. Some individuals with genetic susceptibility to the disease have serological evidence of gluten sensitivity without overt gastrointestinal symptoms or evidence of small-bowel inflammation. The sole manifestation of disease in such patients may be ataxia. We describe the clinical, radiological, and neurophysiological features of this disorder.

    METHODS: Patients with ataxia attending the neurology outpatient clinics at the Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK, were screened for gluten sensitivity as shown by the titre of antibody to gliadin. Those with other causes of ataxia were excluded. We carried out clinical, neurophysiological, neuroradiological, and, in two cases, neuropathological examinations.

    FINDINGS: 28 patients with gluten ataxia were identified. All had gait ataxia and most had limb ataxia. Those with more severe gait ataxia had longer disease duration. No patient had tremor or other extrapyramidal features. 19 patients showed some form of peripheral neuropathy on neurophysiological examination. 16 patients had no gastrointestinal symptoms. Distal duodenal biopsy showed lymphocytic infiltration in two patients, and changes compatible with coeliac disease in 11. Six patients had evidence of cerebellar atrophy on magnetic-resonance imaging. Necropsy was done on two patients who died; there was lymphocytic infiltration of the cerebellum, damage to the posterior columns of the spinal cord, and sparse infiltration of the peripheral nerves.

    INTERPRETATION: Gluten sensitivity is an important cause of apparently idiopathic ataxia and may be progressive. The ataxia is a result of immunological damage to the cerebellum, to the posterior columns of the spinal cord, and to peripheral nerves. We propose the term gluten ataxia to describe this disorder.

    PMID: 9843103 [PubMed - indexed for MEDLINE]



Firstly, this implies that gut biopsy testing is quite inadequate when diagnosing coeliac disease. And secondly, when you realize that pelvic myoneuropathy is intimately concerned with pelvic nerve function, this puts wheat's hostile role into perspective. For some people, it's a nerve poison.

2012 edit:

I like to advise all men with UCPPS to avoid gluten in their diets, at least for 3 months as a trial. Why?

    I found that gluten had a major effect on my symptoms
    Gluten is a nerve poison for celiacs. UCPPS is highly nerve-mediated, hence the connection.
    An amazing 1% of the world's population has celiac disease, but only 10-15% of that 1% know it. The rest are undiagnosed. See video here. You could be in that 1%!


Note that eliminating gluten does not result in overnight improvements. It takes weeks to feel better, sometimes months. However, if you have problems with gluten, then reintroducing it can have quick effects (a few days and pain starts returning). Gluten is slow to release its grip on your nerves, but fast to tighten it again

2)


Postby webslave » Tue Dec 14, 2004 8:00 pm

Wow!


    [Chronic inflammatory neuromyopathies in adults treated for gluten-sensitive enteropathy. A report on three cases with microvascular nerve and muscle lesions (author's transl)]

    [Article in French]

    Buge A, Escourolle R, Rancurel G, Hauw JJ, Denvil D, Bernier JJ, Rambaud J, Modigliani R.

    Neuromyopathies developed in three patients with gluten-sensitive enteropathy, a long time after they had been cured of their digestive disease by following a gluten-free diet. These cases differed radically from typical deficiency neuropathies by the presence of microvascular inflammatory lesions in nerves and muscles. The semiological findings were similar in all 3 cases, and were distinguished by the association of signs eveking lesions of the largest myelinated nerves fibers to the posterior rami with lesions in the muscles. Corticotherapy improved the condition but did not affect its chronic course. Nerve and muscle biopsies revealed the presence of segmentary microrascularitis, mainly lymphohistiocytic. The probable mechanism of these histological changes is alterations in the circulating immune-complexes, usually found in gluten-sensitive enteropathy, producing various types of associated disorders. Some of these immune-complexes would not be related straight to digestive intolerance to gluten, but would persist during the gluten-free diet period, and could be responsible for the micro-angiitis.



   

3)

Postby webslave » Tue Dec 14, 2004 8:07 pm



[Nondeficiency chronic polyneuropathies in celiac disease in adults (2 cases with inflammatory neuromuscular vascularitis)]



Bernier JJ, Buge A, Rambaud JC, Rancurel G, Hauw JJ, Modigliani R, Denvil D.

The neurological and muscular complications seen in coeliac disease in adults are usually attributed to deficiency secondary to malabsorption. Amongst them, however, there exists a very rare cateogory, described by Cooke et al. (1966) taking the form of a chronic myeloneuropathy which cannot be explained in terms of the malabsorption syndrome. Our two cases of gluten intolerance enteropathy, confirmed by biopsy before and after diet, fell into this group of polyneuropathies. The patients, both women, suffered from an essentially sensory ataxic polyneuropathy with accessory motor component with pyramidal and posterior column signs. CSF findings showed a meningeal inflammatory reaction in one of the two cases. These neurological signs, appearing paradoxically during a digestive disease cured by diet, evolve chronically but become stabilised with corticosteroid therapy. Any vitamin deficiency may be excluded in the aetiology of these problems. Neuropathological study of neuromuscular biopsies in very fine serial sections confirmed the mild peripheral nervous involvement but revealed identical inflammatory lesions in the nerve and muscle which were remarkable by virtue of their very highly segmentally selective micro-vasculitis appearance. In these two cases, general, clinical and biological arguments, as well as the type of histological lesion, make it possible to exclude monoclonal gammapathies, malignant haemopathies, amyloidosis and the major collagen diseases. This micro-vasculitis, having transient forms with P.A.N. is no less distinctive, and may be integrated into the provisional group of "allergic angeitis", related to physiopathology of circulating immune complexes and very fashionable in theories as to the mechanism of gluten-sensitive enteropathies. The exact nature of the link between the latter and these types of polyneuropathy remains unknown.






4)



Wheat

Postby Richie » Tue Dec 14, 2004 11:51 pm

I wonder if this explains my sensitivity to beer. Mark, what does this mean in lay terms?

5)


Postby webslave » Wed Dec 15, 2004 12:02 am

It means that gluten (wheat, rye, barley) can act as a promoter of pelvic pain in some men.

You can buy gluten-free beer. Try that.

6)



Postby webslave » Wed Dec 15, 2004 12:05 am

About beer and gluten:
http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=413



Y.γ. :
Συγνώμη για αυτούς που δεν γνωρίζουν αγγλικά  ,το βρίσκω τεράστιο για να το μεταφράσω .Ο μεταφραστής google θα σας βοηθήσει αρκετά .COPY PASTE εδω :

http://translate.google.com/?hl=el
Τίτλος: Απ: '' γλουτένη''
Αποστολή από: Φαέθων στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 06:23:41 ΜΜ
Το θέμα της γλουτένης με έχει απασχολήσει κι εμένα και έχω διαβάσει κάποια πράγματα.

Κατ'αρχάς να σου πω ως κλίνων προς την νευρομυϊκή θεωρία, δεν θεωρώ ότι τα συμπτώματα του Συνδρόμου Χρόνιου Πυελικού Άλγους μπορούν να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά από διατροφικές αλλαγές, ακόμα και από τις πιο ωφέλιμες. Αυτό με εξαίρεση την έμμεση επίδραση του ότι, καλύτερη διατροφή θωρακίζει καλύτερα τον άνθρωπο ενάντια στο στρες της καθημερινότητας αλλά και τις τάσεις έλλειψης ενεργητικότητας και κατάθλιψης, και συνεπώς ίσως κάνει έτσι μια διαφορά.

Κατά συνέπεια προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο topic να έχει σχετικά μικρή συσχέτιση με την πάθησή μας, χωρίς να εννοώ ότι δεν έχει ενδιαφέρον να το συζητήσουμε.Απεναντίας, πολλοί συνασθενείς μην βρίσκοντας βοήθεια αλλού και ψάχνοντας να βρουν το τι θα δουλέψει στην περίπτωσή τους δοκιμάζουν συχνά διάφορες δραστικές αλλαγές στις συνήθειές τους (γυμναστική, κόψιμο τσιγάρου, αλλαγή διατροφικών συνηθειών, συμπληρώματα, βότανα κ.ό.κ.), οι οποίες ακόμα και αν σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν χτυπήσουν δραστικά και άμεσα τις αιτίες του προβλήματος του ΣΧΠΑ, παρ'όλα αυτα τελικά μόνο καλό μπορεί να τους κάνουν στα γενικότερα επίπεδα υγείας και όχι κακό. 

Μετά από αυτόν τον πρόλογο λοιπόν, να πω ότι κι εγώ άρχισα να ασχολούμαι με το θέμα της γλουτένης όταν βρήκα ότι μπορεί βάσει θεωριών να οδηγήσει σε αυτοάνοσα νοσήματα όπως αλλεργίες και τη θυρεοειδίτιδα hashimoto από την οποία πάσχω εγώ. Αυτοάνοσα νοσήματα σημαίνει ότι για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό "τρελαίνεται" και επιτίθεται σε ακίνδυνες ουσίες και όργανα του ίδιου μας του οργανισμού. Στην δική μου περίπτωση ο ίδιος μου ο οργανισμός επιτίθεται στον θυροειδή μου και σιγά-σιγά τον καταστρέφει.

Πλην της ανισορροπίας που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση (καθώς το ανοσοποιητικό υπερ-δουλεύει προσπαθώντας μονίμως να αντιμετωπίσει έναν εχθρό που δεν υπάρχει) μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη σε κάποιες περιπτώσεις όπου το ανοσοποιητικό επιτίθεται σε ζωτικά όργανα όπως συκώτι και νεφρά. Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα είναι λιγότερο επικίνδυνα καθώς επιτίθεται στον θυροειδή και  για καλή μου τύχη η επιστήμη έχει βρει ένα φτηνό χαπάκι με την ουσία που παράγει ο θυροειδής μου το απλά παίρνω κάθε μέρα προκειμένου να αντικαταστήσω την ολοένα και περισσότερο αδυναμη λειτουργία του αδένα αυτού ο οποίος σιγά σιγά με τα χρόνια νεκρώνει από την επίθεση του ανοσοποιητικού.

Υπάρχει μια ολόκληρη διατροφική σχολή, αυτή της δίαιτας του παλαιολιθικού ανθρώπου (paleo-diet) η οποία πρεσβεύει διατροφή βασισμένη σε κρέας και φρούτα (όπως οι μακρυνοί μας πρόγονοι) και η οποία θεωρεί ότι το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης υπό τέτοιου τύπου διατροφή, είναι πλέον κατασκευασμένο γι'αυτού του τύπου "φυσική" διατροφή του ανθρώπου πριν ακόμα γίνει καλλιεργητής, (το οποίο είναι φαινόμενο των τελευταίων μόνο χιλιετιών). Φυσικά η σχολή αυτή υιοθετεί το "διαβολικό" της γλουτένης, η οποία υπάρχει κυρίως σε σπόρους και δημητριακά τα οποία δεν περιλαμβάνει στο διατροφολόγιό της ως εφεύρεση του μεταγενέστερου ανθρώπου-καλλιεργητή. Θεωρεί ότι τα αυτοάνοσα είναι απόδειξη πως το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν ήταν κατάλληλο για αυτή την "τεχνολογική εξέλιξη" που έφερε η γεωργία δηλαδή την διατροφή με σπόρους (κριθάρι, σιτάρι, ρύζι κλπ). Η συγκεκριμένη θεωρία επίσης επίσης δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά.

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες δραστικής βελτίωσης υγείας, επιδόσεων, ευεξίας σε κοινούς ανθρώπους, αθλητές, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας που ακολούθησαν την διατροφή αυτή ως δοκιμή. Η δε σχολή έχει πίσω της σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και υποστηρικτές και ακούγεται λογική. Βέβαια, όπως κάθε σχολή σχετικά με θέματα υγείας έχει και έναν εξίσου σοβαρό αντίλογο. Εγώ σε αυτά τα πράγματα έχω την αρχή: μια δοκιμή θα σου δείξει (φτάνει να γίνει σωστά)....
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: Hyper Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 06:45:16 ΜΜ
ΠαράθεσηΥπάρχει μια ολόκληρη διατροφική σχολή, αυτή της δίαιτας του παλαιολιθικού ανθρώπου (paleo-diet) η οποία πρεσβεύει διατροφή βασισμένη σε κρέας και φρούτα (όπως οι μακρυνοί μας πρόγονοι) και η οποία θεωρεί ότι το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης υπό τέτοιου τύπου διατροφή, είναι πλέον κατασκευασμένο γι'αυτού του τύπου "φυσική" διατροφή του ανθρώπου πριν ακόμα γίνει καλλιεργητής, (το οποίο είναι φαινόμενο των τελευταίων μόνο χιλιετιών). Φυσικά η σχολή αυτή υιοθετεί το "διαβολικό" της γλουτένης, η οποία υπάρχει κυρίως σε σπόρους και δημητριακά τα οποία δεν περιλαμβάνει στο διατροφολόγιό της ως εφεύρεση του μεταγενέστερου ανθρώπου-καλλιεργητή. Θεωρεί ότι τα αυτοάνοσα είναι απόδειξη πως το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν ήταν κατάλληλο για αυτή την "τεχνολογική εξέλιξη" που έφερε η γεωργία δηλαδή την διατροφή με σπόρους (κριθάρι, σιτάρι, ρύζι κλπ). Η συγκεκριμένη θεωρία επίσης επίσης δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά.


Αυτή την παλαιολιθική διατροφή πρότεινε(έχει πεθάνει απο γεράματα 80ρης) ο  παραπάνω τύπος που αναφέρω (http://www.disabled.gr/lib/?p=8474) , όπου μέσω αυτής όπως υποστήριξε στο άρθρο κατάφερε να ξεπεράσει την πολλαπλή σκλύρηνση κατά πλάκας που είχε(?) .
Προσωπικά πιστεύω οτι είναι ένα απο τα πολλά κομμάτια  του μυστηριωδες παζλ ,που ονομάζεται ''πως να θεραπεύσετε  την   χ.π /   χ.π.α'' . Εφόσων η γλουτένη αποδεδειγμένα επιδρα σε κάποιους ανθρώπους και στο νευρικό  τους  σύστημα ως ξενιστής και το δικό μας θέμα '' γυρίζει'' γύρω απο τα νέυρα και τους μύες μας  , μία δίαιτα ελέυθερη απο γλουτένη για ένα τρίμηνο θα άξιζε να δοκιμαστεί .
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι έγκυρα και τα αιματολογικά τεστ ,πάντως σίγουρα το να είσαι αλλεργικός σε αυτήν ,δεν  σημαίνει πως απαραίτητα πρέπει να υποφέρεις μόνο απο συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα κτλ .
Η λακτόζη απο οτι φαίνεται ενοχοποιήται επίσης ,λόγο έλλειψης της λακτάσης ,αλλά ειναι ένα άλλο θέμα και αυτό .
Παρακάτω ένα σχετικό βίντεο με τις σχέσεις της γλουτένης και τους πόνους στην μέση - πλάτη:

http://www.youtube.com/watch?v=SvLTjr4fn1E
Κατι προωθεί βέβαια...

Kαι ένα σχετικό άρθρο :

http://nograinnobackpain.co.uk/breakthrough-discovery-most-back-pain-is-caused-by-grain-and-gluten/
Επίσης κάτι προωθεί ...

Το αρνητικό της υπόθεσης ,είναι πως μία δίαιτα με αποφυγή της γλουτένης είναι κάπως ακριβή  και σχετικά δύσκολη να ακολουθηθεί . Αν συνυπολογιστούν όμως και οι γιατροί που θα γλυτώσουμε ,τα συμπληρώματα διατροφης που δεν θα αγορασουμε κτλ .,θα βρεθεί πως αξίζει τον κόπο .

Μavrilous ,είχε καμία  σχέση η διατροφή που ακολούθησες  τότε ,με αυτό που θίγω εγώ σήμερα ;
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: Hyper Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 08:47:21 ΜΜ
Στο άμμεσο μέλον ξέχασα να αναφέρω πως  σχεδιάζω να κάνω  έναν έλεγχο αλλεργίας  και δυσανεξίας ,σε γλουτένη και λακτόζη αντίστοιχα .
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: mavrilous στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 10:31:23 ΜΜ
Παράθεση από: Super Ban στις 01 Νοεμβρίου, 2012, 06:45:16 ΜΜ


Μavrilous ,είχε καμία  σχέση η διατροφή που ακολούθησες  τότε ,με αυτό που θίγω εγώ σήμερα ;

Φίλε δίαιτα γλουτένης δεν έκανα.
Η φιλοσοφία μου στην διατροφή δεν περιέχει κάτι ιδιαίτερα ψαγμένο εκτός απο το ότι φροντίζω να αποφεύγω και γω τη λακτόζη.

Γενικότερα αποφεύγω λιπαρά φαγητά,οτιδίποτε χημικά επεξεργασμένο,αναψυκτικά,καφέδες, ποτά, έκοψα τσιγάρο, και παράλληλα εμπλούτισα χώρις υπερβολές φρούτα, λαχανικά, χυμούς (έχω πάρει έναν καλό αποχυμωτή που βγάζει χυμό απο οτιδίποτε) και απο τροφές, ρυζάκι, πατάτα βραστή, κρέατα, όσπρια
με τη διαφορά ότι σε εποχές που αλλάζει ο καιρός και όταν το έντερο δείχνει σημάδια λόγω και της προιστορίας που έχω με την κολίτιδα κάνω πιο αυστηρή δίαιτα αποφεύγοντας βαριές για το έντερο τροφές όπως όσπρια, μελιτζάνες.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι αποφεύγοντας τις βλαβερές τροφές που ανέφερα και άλλες που ειδικά μπορεί να βλαψουν έναν συγκεκριμένο οργανισμό είναι αρκετή και οτι δεν χρειάζονται υπερβολικές δίαιτες.
Και όταν λέω αποφεύγοντας πάλι αποκλείω τις υπερβολές δηλ αν κάτσει θα φάω και το γλυκό, μπορεί να πιω και κρασάκι με μικρή συχνότητα και όχι μεγάλες ποσότητες. Θα αποφύγω όμως και σε αυτά όσο γίνεται τη χημεία δηλ. απο ποτά θα προτιμήσω κρασί ή ρακί, απο γλυκά κάτι σπιτικό και όχι τις αηδίες απο τα περίπτερα ή γλυκά με βάση το μέλι και όχι τη ζάχαρη.
Προσθέτω επίσης πάντα ως προσωπική άποψη ότι η γνώση του οργανισμού μας μέσα απο την παρατήρηση των αντιδράσεων του μετά απο λήψη διαφόρων τροφών είναι βασική.
Πιστεύω  επίσης και στην κατανάλωση των φυσικών τροφών ανάλογα με την εποχή τους. Π.χ αυτη την εποχή βγαίνουν ρόδια, καρύδια κ.α οπότε τα χτυπάω χωρίς πάντα να υπερβάλω στην κατανάλωσή τους, κάθε πράγμα στον καιρό του που λέει και η παροιμία.
Ως προς την χ.π/χ.π.α πάντως ασφαλώς και μια δίαιτα όπως λέει και ο phaethon δεν είναι αρκετή μιλώντας εκ πείρας, αλλά εννοείται οτι παίζει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο και βοηθάει τον οργανισμό σε όλες τις ασθένειες.   

Αν είχα και καμία κότα αλανιάρα ή κανα γουρούνάκι απο χωριό θα ήμουν άρχοντας  :D
Τίτλος: Παλαιολιθική διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 05 Νοεμβρίου, 2012, 09:42:02 ΠΜ
Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο "The Paleo-Solution, the original human diet".

Γενικά αυτά που γράφει (αν ισχύουν) είναι σοκαριστικά και ανατρέπουν όλη την ισχύουσα γνώση περί διατροφολογίας. Ο συγγραφέας αποδίδει στην σημερινή διατροφή πολλά σημαντικά προβλήματα υγείας όπως αυτοάνοσα (σαν τη θυρεοειδίτιδα που έχω) αλλά και προβλήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος,  κατάθλιψη, υπογονιμότητα κλπ καθώς και πολλά εντερικά προβλήματα όπως κάποια που έχουν αναφερθεί κι εδώ από κάποια μέλη.

Ψήνομαι να δοκιμάσω αυτή τη διατροφή για κανέναν μήνα να δω τα αποτελέσματα, αν και είναι πολύ δύσκολη καθώς αποκλείει τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και οποιοδήποτε σπόρο (κριθάρι, σιτάρι κλπ) οπότε και όλα τα φαγητά  που περιέχουν αλεύρι (ψωμί, μπισκότα, φρυγανιές, ζυμαρικά κλπ). Ίσως το κάνω μετά τα χριστούγεννα και θα σας πω τις εντυπώσεις.
Τίτλος: Παλαιολιθική διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 05 Νοεμβρίου, 2012, 10:08:10 ΠΜ
ΠαράθεσηΤα συμπεράσματα του Voegtlin βασίστηκαν στις πεποιθήσεις του, ότι η σύγχρονη κατανάλωση τροφής στην εποχή μας, είναι ο κορυφαίος παράγοντας για εντερικά και πεπτικά προβλήματα, όπως η νόσος του Crohn και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Read more: http://www.ensomati.gr/2012/05/blog-post_120.html#ixzz2BKjMqjkR
Τίτλος: Απ: Παλαιολιθική διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 05 Νοεμβρίου, 2012, 02:41:28 ΜΜ
Παράθεση από: Phaethon στις 05 Νοεμβρίου, 2012, 09:42:02 ΠΜ
Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο "The Paleo-Solution, the original human diet".

Γενικά αυτά που γράφει (αν ισχύουν) είναι σοκαριστικά και ανατρέπουν όλη την ισχύουσα γνώση περί διατροφολογίας. Ο συγγραφέας αποδίδει στην σημερινή διατροφή πολλά σημαντικά προβλήματα υγείας όπως αυτοάνοσα (σαν τη θυρεοειδίτιδα που έχω) αλλά και προβλήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος,  κατάθλιψη, υπογονιμότητα κλπ καθώς και πολλά εντερικά προβλήματα όπως κάποια που έχουν αναφερθεί κι εδώ από κάποια μέλη.

Ψήνομαι να δοκιμάσω αυτή τη διατροφή για κανέναν μήνα να δω τα αποτελέσματα, αν και είναι πολύ δύσκολη καθώς αποκλείει τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και οποιοδήποτε σπόρο (κριθάρι, σιτάρι κλπ) οπότε και όλα τα φαγητά  που περιέχουν αλεύρι (ψωμί, μπισκότα, φρυγανιές, ζυμαρικά κλπ). Ίσως το κάνω μετά τα χριστούγεννα και θα σας πω τις εντυπώσεις.
Μέσα απο αυτά που έχω διαβάσει , περισσότερο  λόγο επαγγέλματος  και παρα χ.π.α. οι απόψεις του συγγραφέα με βρίσκουν σύμφωνο .Ανοικτά σε στηρίζω λοιπόν σε αυτή σου την πρωτοβουλία ,αν και κατά την γνώμη μου θα έλεγα να το τραβήξεις και λίγο παραπάνω ως και 6 μήνες!!!
Η τροφή σου είναι το φάρμακο σου έλεγε ο Ιπποκράτης ...
Μέχρι τα χριστούγεννα έχεις άφθονο χρόνο  μπροστά σου...Άρχισε να συνθέτεις ένα 2εβδομαδιαίο μενού σχετικό με τις τροφές που μπορείς να λάβεις,βάζωντας και εντός τρόφιμα που είναι ωφέλιμα για την γενική σου υγεία .Προτίθεμαι βεβαίως να σε βοηθήσω αν θέλεις.
Τα οφέλη μέσα απο αυτήν την διατροφή θα είναι πάμπολλα πιστέυω .
Εύγε .
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: Φαέθων στις 05 Νοεμβρίου, 2012, 03:08:43 ΜΜ
Μα ναι κι εγώ δεν θα κάνω την διατροφή περιμένοντας να με βοηθήσει με το ΣΧΠΑ αλλά μάλλον με άλλα θεματάκια (-θεματάρες) που έχω. Και ακόμα γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι μα θέματα που αφορούν την καλύτερη υγεία και να βλέπω τι γίνεται. Τώρα βέβαια αν παρά το ότι δεν το περιμένω δω καποια διαφορά και στο θέμα μας θα σας το πω.

Το θεμα με την διατροφή αυτή και με τη γλουτένη γενικότερα ότι δεν σηκώνει ημίμετρα...ή την κάνεις η δεν την κάνεις...αυτό γιατί όπως λέει ο συγγραφέας, ακόμα και μια φορά γλουτένη στις 15 ημέρες αρκεί για να σου κρατάει ευερέθιστο το έντερο και να μην βλέπεις αποτέλεσμα.
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: Φαέθων στις 09 Νοεμβρίου, 2012, 11:28:13 ΜΜ
http://www.paleoforlife.org/success/irritable-bowel-syndrome

Site με αναφορές του πως η παλαιολιθική διατροφή βοήθησε ανθρώπους με διάφορες παθήσεις. Το παραπάνω link παραπέμπει σε μαρτυρίες ατόμων με πρόβλημα ευερέθιστου εντέρου, όπως έχουν αναφέρει κάποιοι συνασθενείς ότι πάσχουν.
Τίτλος: H φλεγμονώδης υπόθεση περί κατάθλιψης
Αποστολή από: Φαέθων στις 20 Δεκεμβρίου, 2012, 05:22:41 ΜΜ
Μια νέα υπόθεση τεράστιας σημασίας για τους οπαδούς της παλαιολιθικής διατροφής, συνδέει τον κύκλο:

ακατάλληλη διατροφή (δημητριακά / γαλακτοκομικά) > ατελής απορρόφηση από το έντερο / δυσανεξία > υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού (αλλεργίες / αυτοάνοσα) > φλεγμονώδη κατάσταση του σώματος > κατάθλιψη (!!!!!)

http://focus.psychiatryonline.org/article.aspx?articleID=1391082

Το δημοσιεύω γιατί ίσως κάνει κλικ σε κάποιους από εμάς.
Τίτλος: Απ: ''Κοιλιοκάκη και γλουτένη''
Αποστολή από: mavrilous στις 25 Δεκεμβρίου, 2012, 02:16:09 ΠΜ
Λοιπόν έχω νέα σχετικά με τη δίαιτα άνευ γλουτένης.

Εδώ και ένα μήνα εφαρμόζω την εν λόγω δίαιτα. Διατήρησα την διατροφή που έκανα απλά δεν έτρωγα οτι δίποτε περιέχει γλουτένη και αντί για προιόντα σιταριού προτίμησα ζυμαρικά απο καλαμπόκι,ψωμί απο αλέυρι χωρις γλουτένη, αντίστοιχο κέικ με γάλα απο σόγια κ.α. Σταδιακά εμφάνισα κεννώσεις με αίμα, δυσκοιλιότητα και μια γενικότερη δυλειτουργία στο έντερο ενώ αντιθέτως μειώθηκαν τα φουσκώματα...( στο τελευταίο ερμηνεύω πως βοηθησε η μη λήψη γλουτένης.)

Τυχαία λοιπόν βρέθηκα σήμερα σε αυτό το άρθρο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_1682.html το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον και ερμηνεύει την ανεξήγητη αντίδραση του εντέρου μου στη συγκεκριμένη διατροφή.
Στο άρθρο αυτό εξηγείται πως μια δίαιτα γλουτένης μπορεί να στραφεί σε εναλλακτικές διατροφές οι οποίες περιέχουν τοξίνες που βλάπτουν το έντερο και δημιουργούν φλεγμονές. Το μπλογκ καταλήγοντας προτείνει-προωθεί μία δίαιτα ειδικών υδατανθράκων SCD η οποία είναι μια μορφή της παλαιο / πρωτόγονης  χαμηλών υδατανθράκων διατροφής η οποία έχει αναφερθεί και εδώ απο τον φίλο phaethon.
Phaethon αναφέρει κάτι για σόγια και θυρωειδή ίσως σε ενδιαφέρει.

Να σημειώσω οτι παράλληλα με την προφανή φλεγμωνή του εντέρου μου αυξήθηκαν και τα συμπτώματα του χ.π.α και πιο συγκεκριμένα τα τσουξίματα στην ουρίθρα και την πυελική χώρα.
Ξέρω το θέμα έχει να κάνει πιο πολύ με το έντερο άλλα πιστεύω οτι έχει άμεση σχέση και με το πυελικό άλγος.
Τροφή για σκέψη και ψάξιμο....
Τίτλος: Γλουτένη, παλαιολιθική διατροφή, σχέση ΣΧΠΑ και εντέρου
Αποστολή από: Φαέθων στις 28 Δεκεμβρίου, 2012, 10:11:27 ΠΜ
Παράθεση από: mavrilous στις 25 Δεκεμβρίου, 2012, 02:16:09 ΠΜ
Στο άρθρο αυτό εξηγείται πως μια δίαιτα γλουτένης μπορεί να στραφεί σε εναλλακτικές διατροφές οι οποίες περιέχουν τοξίνες που βλάπτουν το έντερο και δημιουργούν φλεγμονές. Το μπλογκ καταλήγοντας προτείνει-προωθεί μία δίαιτα ειδικών υδατανθράκων SCD η οποία είναι μια μορφή της παλαιο / πρωτόγονης  χαμηλών υδατανθράκων διατροφής η οποία έχει αναφερθεί και εδώ απο τον φίλο phaethon.

Mavrilous ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου...Κατ' αρχάς τσέκαρα το blog που πόσταρες και έχω να πω ότι είναι πολύ συμβατά τα όσα λέει σχετικά με την θεωρία της paleo-diet.

Ίσως -λόγω της πολύ σύντομης αναφοράς- να εξήγησα επιπόλαια το τι είναι η παλαιολιθική διατροφή και να έχω προκαλέσει λάθος εντυπώσεις σε όσους διαβάσαν. Η παλαιολιθική διατροφή είναι πολύ περισσότερα από διατροφή απλά χωρίς γλουτένη. Το να υποκαταστήσει κάποιος τη γλουτένη με τεχνητά υποκατάστατα είναι μεν δίαιτα χωρίς γλουτένη αλλά δεν είναι παλαιολιθική διατροφή. Η παλαιολιθική διατροφή δεν εμπεριέχει γενικότερα υδατάνθρακες, ζάχαρες, σόγια και γαλακτοκομικά. Η απουσία γλουτένης είναι ένα μέρος μόνο της επεξήγησης του πως η παλαιολιθική διατροφή υποτίθεται πως αποκαθιστά το ορμονικό και ανοσοποιητικό. Και τα υπόλοιπα είναι εξίσου σημαντικά.

Κλείνοντας θέλω να πω κάτι πολύ σημαντικό: όταν ο Super Ban πόσταρε περί κοιλιοκάκης και γλουτένης, στην απάντησή μου είπα ότι δεν πιστεύω ότι η διατροφή είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες όσον αφορά την αποκατάστασή μας από τα συμπτώματα του Συνδρόμου Χρόνιου Πυελικού Άλγους. Όσο το σκέφτομαι όμως τώρα τελευταία, αναθεωρώ την άποψή μου αυτή και μάλλον το παίρνω πίσω.

Από τα πολλά ιστορικά ομοιοπαθών που έχω διαβάσει μου είναι πλέον έντονη η εντύπωση ότι (σε πολλούς τουλάχιστον από εμάς) τα συμπτώματα έχουν κάποια συσχέτιση με την εντερική λειτουργία. Πολλά παιδιά ανέφεραν πως υποφέρουν ταυτόχρονα από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή Crohn. Οι Wise και Anderson αναφέρουν πως έχουν παρατηρήσει σε κάποιους επιδείνωση ή ελάφρυνση των συμπτωμάτων μετά από κίνηση των εντέρων. Ίσως τα καυτερά, τα γλυκά ή το αλκοόλ που κάποιες φορές επιδεινώνουν τα συμπτώματα σε κάποιους από εμάς να ενοχλούν τελικά το πεπτικό και όχι το ουροποιητικό. Ένα άλλο παιδί και καλός μου φίλος εδώ έχει αναφέρει τρομερή επιδείνωση του στυτικού του προβλήματος μετά από αφόδευση (!!!). Στην αρχή μου ερχόταν να του πω ότι είναι η φαντασία του αλλά η πάθηση αυτή με έμαθε καλά να μην βγαζω τρελό κάποιον επειδή δεν μπορώ να νοιώσω αυτό που νοιώθει...

Τέλος έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα το συσχετισμό που υποπτεύομαι μεταξύ Συνδρόμου ΧΠΑ και αιμορροίδων. Σε αυτά πρόσθεσε την εμπειρία του Maevious με την νηστειοθεραπεία. Όλα αυτά μπορεί να είναι ακαταλαβίστικα για εμάς ή τους γιατρούς αλλά προς κάτι μας δείχνουν. 

Μπορεί το ένα να φέρνει το άλλο ή μπορεί απλά το στρες που προκαλεί το μεν να προκαλεί και το δε. Ποιος ξέρει....
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 11 Φεβρουαρίου, 2013, 10:19:46 ΜΜ
Δύο σημαντικά άρθρα στα αγγλικά για όσους έχουν IBS (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) και πως διατροφικές αλλαγές προς την πρωτόγονη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν:

http://www.eat-real-food-paleodietitian.com/paleo-diet-and-fodmap.html
http://www.eat-real-food-paleodietitian.com/paleo-diet-and-SIBO.html
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Agxwmenos στις 15 Φεβρουαρίου, 2013, 10:41:20 ΜΜ
http://breakfornews.com/forum/viewtopic.php?t=6913

Ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με IBS και προστατίτιδα.... Είναι μακρύ, αλλά με μιά ματιά αξίζει να ξεχωρίσετε ορισμένα πραματάκια...

Καλό βράδυ σε όλους.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 15 Φεβρουαρίου, 2013, 10:52:30 ΜΜ
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον...άπειρες μαρτυρίες ομοιοπαθών που κόβοντας την γλουτένη βελτιώνουν την κατάστασή τους (και εντερική και προστατιτιδική) ή που αντίθετα τρώγοντας γλουτένη επιδεινώνονται. Κάποιος από αυτούς γράφει πως το συμπέρασμά του είναι πως η "προστατίτιδα" του προέρχεται με κάποιο τρόπο από παρενόχληση που προκαλεί το έντερο που υποφέρει. Μπράβο που το βρήκες και μπράβο και στον super ban που πρωτουποψιάστηκε το διατροφικό και τη γλουτένη όταν εγώ νόμιζα ότι δεν σχετίζεται καθόλου με την πάθησή μας...κούνια που με κούναγε...

Υ.Γ. Ξεκίνησα σήμερα την παλαιολιθική διατροφή για δοκιμή. Θα σας πω συμπεράσματα σε κανέναν μήνα.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: mavrilous στις 17 Φεβρουαρίου, 2013, 11:30:35 ΜΜ
Διαβάζοντας καλύτερα το βιβλίο που έχω αναφέρει παλιότερα heal pelvic pain και μιας και γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα τελευταία για την διατροφή, εστίασα σε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με έντερο και χ.π.α. και θέλω να τα παραθέσω εδώ μήπως βγει καμία άκρη, αξιολογόντας ο καθένας τις πληροφορίες αφού πρώτα τις έχει παρατηρήσει στον εαυτό του.
Τονίζει την σημασία του υγειούς εντέρου και γενικά της διαδικασίας της πέψης για την θεραπεία. Πρέπει το έντερο να λειτουργεί φυσιολογικά χωρίς δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
Η δυσκοιλιότητα προκαλεί αυξημένη πίεση στην περιοχή της κοιλιάς, μετεωρισμό, αέρια, πίεση στην ουροδόχο κύστη και στα όργανα και τους μυες της πυελικής περιοχής. Σε ακραία μορφή προκαλεί αυξημένη τοξίνωση στο έντερο και γενικότερα τον οργανισμό. Η δυσκοιλιότητα στρεσάρει τα νεύρα και τους μυς της περιοχής πράγμα που δεν θέλουμε.
Την καταπολεμάς ενυδατόνωντας το σωμα με υγρά (οσο το δυνατόν χωρίς καφείνη και αλκοολ), εμπλούτιση διατροφής με φυτικές ίνες, σωματική άσκηση, αποφυγή απλών σακχάρων και άσπρων τροφών.
Ενα άλλο θέμα που τονίζει είναι η υγεία της ουροδόχου κύστης ως κύριο όργανο που υποφέρει στο χ.π.α. άρα εστιάζει στην αποφυγή υγρών που μπορεί να φουντώσουν τον πόνο ο οποίος αντανακλάται και στην ουρήθρα.
Αρα προτείνει 1)πολλά υγρά με καλύτερο το νερό ή ροφήματα με βότανα. αλλά κατανάλωση υγρών μέχρι δύο ώρες πριν τον ύπνο. 2) περιορισμό ή και κόψιμο της καφείνης και των όξινων τσγιών όπως το πράσινο τσάι. αυτά λειτουργούν σαν διουριτικά ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη και προκαλούν συχνουρία, 3) αποφυγή δυσκοιλιότητας όπως ανέφερα παραπάνω.
Επίσης κάτι που μου κάνει εντύπωση, αναφέρει οτι κάποιες ακόμα τροφές που ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη άρα και την ουρληθρα και είναι οι εξής: -όξινα φαγητά και ποτάόπως τα περισσότερα κιτρικά φρούτα ,οι έτοιμοι χυμοί και τα κρασιά που έχουν τανίνες, -τα πικάντικα φαγητά, - τα ανθρακούχα ποτά και-επεξεργασμένα σιταρένια τρόφιμαόπως το άσπρο ψωμί, το λευκό ρύζι, τα γλυκά. Μετά απο υπερβολική κατανάλωση αυτών προτείνει να πιεις ένα ποτήρι νερό ανακατεύοντας λίγη σόδα και καπάκια άλλο ένα σκέτο νερό για να έρθει το p.h στα ίσια του και να μειώσεις τυχον ερεθισμό στην κύστη.
Πάνω στο τελευταίο επειδή την τελευταί εβδομάδα ξεκίνησα να πίνω φρέσκους χυμούς μεσω αποχυμωτή κάθημερινα,με πορτοκάλια, μήλα, ανανά παρατήρησα αύξηση των συμπτωμάτων και καψίματα. Οπότε κόβω πορτοκάλι ανανά και όξινα φρούτα και βλέπω. 
Επίσης άλλο ένα σημείο σχετικό... πολλά κορεσμένα λιπαρά και τηγανιτά στη διατροφή εκτός απο το γενικό κακό που προκαλούν, μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στην πυελική περιοχή η οποία ήδη είναι μπλοκαρισμένη σε ασθενείς με χ.π.α με αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 18 Φεβρουαρίου, 2013, 09:48:00 ΠΜ
Ωραίο και χρήσιμο ποστ φίλε.

Το ότι σε πολλούς από εμάς τα συμπτώματα σχετίζονται με την εντερική λειτουργία για μένα δείχνει σχεδόν βέβαιο. Αυτό που σκέφτομαι και δεν μπορώ να καταλήξω είναι:

-Κακή εντερική λειτουργία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα χ.π.α;
ή
-Το ίδιο πράγμα (π.χ. ένταση και σπασμοί στους πυελικούς μύς) που προκαλεί τα συμπτώματα χ.π.α. προκαλεί ταυτόχρονα και προβλήματα στην εντερική λειτουργία;
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: 1312g στις 18 Φεβρουαρίου, 2013, 10:25:52 ΠΜ
Εγώ θεωρώ οτι αλληλεπιδρούν...Εμένα πρώτα εμφανίστηκαν τα συμπτώματα Χ.Π.Α ήπια βέβαια πριν 3.5 χρόνια και μετά η κρόν..
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 03:05:01 ΜΜ
Παιδιά και εμένα εδώ και καιρό με απασχολούνε ανάλογες σκέψεις στο κατά πόσο η γλουτένη μπορεί να ευθύνεται για πολλά από τα συμπτώματά μου. Εφαρμόζοντας ένα πρωτόκολλο 'elimination diet' κατάλαβα ότι έχω σημαντικό πρόβλημα στο σιτάρι. Για να βεβαιωθώ όμως ότι δεν έχω πρόβλημα γενικά στην γλουτένη ακολούθησα για διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη, αλλά δεν είδα περεταίρω οφέλη. Μια φορά καταλάθος κατανάλωσα ψωμί χωρίς γλουτένη που περιείχε όμως μέσα αλεύρι από υδατάνθρακα σιταριού. Ξέρω ακούγεται παράξενο πως γίνεται αλεύρι χωρίς γλουτένη με σιτάρι. Βασικά η γλουτένη είναι στην πρωτεΐνη του σιταριού και έτσι μια Αγγλική εταιρία που ειδικεύεται στα προϊόντα χωρίς γλουτένη, αφαιρεί μηχανικά την πρωτεΐνη από το σιτάρι και κρατάει τον υδατάνθρακά του, αυξάνοντας έτσι την γευστικότητα του ψωμιού. Για να μην τα πολυλογώ, εκείνη την ημέρα είχα απίστευτα συμπτώματα τα οποία είχα πιο πριν όταν ακόμη έτρωγα σιτάρι. Βλέποντας προσεκτικά πίσω στα συστατικά αναγράφονταν συστατικό με όνομα wheat starch. Εκεί ήταν που βεβαιώθηκα για πρώτη φορά (επακολούθησαν και άλλες ανάλογες) ότι είμαι αλλεργικός (intolerant, όχι allergic όμως) στο σιτάρι και όχι στην γλουτένη.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της διατροφής μας στην υγεία μας, νομίζω ότι η διατροφή των κατοίκων της Οκοινάουα θεωρείτε η πλέον υγιεινή. Μπορείτε να δείτε και εδώ: http://www.jacn.org/content/28/4_Supplement_1/500S.long . Η παλαιολιθική δίαιτα είναι υψηλή σε κρέας το οποίο πολλές έρευνες έχουνε δείξει ότι σχετίζεται με την αύξηση φλεγμονών, καρκίνων και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Ρίξτε και μια ματιά εδώ, σχετικά με τον προστάτη: http://www.lef.org/newsletter/2008/0620_Lifestyle-Changes-Alter-Gene-Expression-in-Men-with-Prostate-Cancer.htm?source=search&key=diet%20and%20prostate%20cancer

Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 07:41:21 ΜΜ
Παράθεση από: Constantine στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 03:05:01 ΜΜ
Παιδιά και εμένα εδώ και καιρό με απασχολούνε ανάλογες ....
Ριξτε και μια ματια εδω .Ζεα το σιτηρο των αρχαιων Ελληνων.
http://www.hontos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=201%3Azea&catid=83%3Aperissotera&Itemid=138&lang=el
Εφτιαξα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΨΩΜΙ by the way .ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΥΓΕΥΣΤΟ και χωρις ΤΗΝ ΓΑΜΩΓΛΟΥΤΕΝΗ .
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 07:54:29 ΜΜ
Λιγα λογια ακομα για την ζεα...
"Η ζέα είναι δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά απο πολύωρη ποδηλασία. Είναι σημαντική οχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη (Lycin) που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου. Βοηθάει στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (Ca, Mg κ.α.). Καταστέλλει τις φλεγμονές που χρονίζουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου).
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 07:57:28 ΜΜ
Super και εγώ όταν είμαι Ελλάδα από αυτό τρώω. Πράγματι πολύ νόστιμο! Έχει γλουτένη όμως (γι αυτό προσοχή για όποιους αποφεύγουνε την γλουτένη!), απλώς είναι αρχαίο είδος σιταριού, συγγενικό, αλλά γενετικά διαφορετικό του σημερινού. Η περιεκτικότητα σε γλουτένη όμως είναι χαμηλότερη από το σιτάρι. Επίσης η σίκαλη έχει ακόμη πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη από το ζέας! Συνήθως φτιάχνω ψωμί από ντίνκελ (spelt).
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 08:12:16 ΜΜ
Ειναι η ζεα και οχι το ζεα για αρχη .Ειναι το δικοκκο σιτηρο το αυθεντικο και οχι καποιο υβριδιο και το βασικοτερο ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΛΟΥΤΕΝΗ .
Το χορηγω σε πελατες με αλλεργια σε αυτη (και οχι δυσανεξια οπως ακυρα  γραφεις)χωρις καμια επιπλοκη.
Τωρα γιατι τα λες αυτα τα πργμτ.. .Ψαξε λιγο πριν γραψεις οτιναναι...----
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 08:23:09 ΜΜ
Αγαπητέ μου φίλε μην βιάζεσαι να κρίνεις. Ελπίζω να μην το εννοείς όταν λες ότι το 'χορηγείς' σε άτομα με κοιλιοκάκη.  Το ζέα (Triticum dicoccum) είναι στα Αγγλικά το emmer (Triticum dicoccum). Τώρα δες εδώ: http://www.celiac.com/articles/182/1/Unsafe-Gluten-Free-Food-List-Unsafe-Ingredients/Page1.html

Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 08:26:35 ΜΜ
Περιεχει λυσινη αντι της γλουτενης και για αυτο ειναι δυσκολο στο ζυμωμα...Οσο για το ντινκελ ευχομαι να το φας ,γιατι το βρηκα και εγω στο αρθρο που διαβασες...
keep trolling
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 08:44:53 ΜΜ
Ενας εχει πατενταρει το ονομα στην Ελλαδα και το πουλαει ως ζεα μονο αυτος .Πραγματι με το γερμανικης εχει τεραστια διαφορα στην ποιοτητα .Οι φημες λενε πως οι σποροι του ,ειναι πραγματι απογονοι εκεινων των αρχαιων.
Ο διεθνης κανονισμος λεει πως εχει γλουτενη αν και σε χαμηλο ποσοστο θεωρειται ανευ,αρα ναι εχεις δικιο...Μερικως μιας και χορηγηται χωρις προβλημα σε αλλεργικους...
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 09:04:53 ΜΜ
Super μην φανατίζεσαι συζήτηση κάνουμε και ότι σου έγραψα το έγραψα, πίστεψε με, απόλυτα φιλικά. Τώρα εσύ γιατί με αποκαλείς τρολλ δεν το καταλαβαίνω. Η πραγματικότητα είναι αυτό που σου είπα. Το σιτηρό στο οποίο αναφέρθηκες είναι το emmer. Στην λίστα που σου έδωσα με τα απαγορευμένα τρόφιμα για αυτούς που έχουνε κοιλιοκάκη συμπεριλαμβάνεται και αυτό. Όποιος έχει κοιλιοκάκη ακόμη και ελάχιστη γλουτένη του προκαλεί τεράστιο πρόβλημα υγείας! Άρα το να γράφεις και μάλιστα με μεγάλη βεβαιότητα ότι το Ζέα δεν έχει γλουτένη είναι τουλάχιστον ανεύθυνο!

http://www.bathoskipos.gr/index.php?route=product/product&sort=p.sort_order&order=ASC&page=2&limit=12&manufacturer_id=164&product_id=1109

Από Celiac.com: (http://www.celiac.com/articles/182/1/Unsafe-Gluten-Free-Food-List-Unsafe-Ingredients/Page1.html):
Edible Coatings
Edible Films
Edible Starch
Einkorn (Triticum monococcum)
Emmer (Triticum dicoccon)
Enriched Bleached Flour
Enriched Bleached Wheat Flour
Enriched Flour
Farina
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 09:17:16 ΜΜ
Αφου το λεει ο διεθνης κανονισμος υγειας εχεις απολυτο δικιο.Με τρολαρε λιγο η απαντηση σου ,ωσπου το εψαξα πιο βαθια και διαπιστωσα πως εχεις οντως δικιο και ναι απο μερους μου ηταν πολυ ανευθυνο. Χορηγηθηκε ομως σε αλλεργικους ως ψωμι απο εμενα χωρις κανενα προβλημα και τα γεγονοτα  ειναι γεγονοτα,εξαλλου....:
ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΥ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΉΜΑΝΣΗ «ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ», Ο ΕΦΕΤ ΑΠΆΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΌ ΕΡΏΤΗΜΑ: [4] ...«ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΎΛΑΞΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 2 ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 1 ΣΤΟΙΧΕΊΟ Α ΣΗΜΕΊΟ III ΤΗΣ ΟΔΗΓΊΑΣ 2000/13/ΕΚ, Η ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ, Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΩΝ ΑΚΌΛΟΥΘΩΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΈΝΔΕΙΞΗ «ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ» ΕΦΌΣΟΝ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΕ ΓΛΟΥΤΈΝΗ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΊΝΕΙ ΤΑ 20 MG/KG ΣΤΑ ΤΡΌΦΙΜΑ ΌΠΩΣ ΔΙΑΤΊΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ: (Α) ΤΡΌΦΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΉΘΗ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ (Β) ΤΡΌΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΊ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΘΕΊ Ή ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΊ ΕΙΔΙΚΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΑΤΌΜΩΝ ΆΛΛΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΊΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΈΝΗ ΑΛΛΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΟΎΤΟΙΣ, ΚΑΤΆΛΛΗΛΑ, ΛΌΓΩ ΤΗΣ ΣΎΝΘΕΣΉΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΊΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΈΝΗ»...
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 10:56:45 ΠΜ
Το λανθάνειν ανθρώπινο Super, δεν υπάρχει θέμα. Όμως αλλεργία στην γλουτένη εννοείς κοιλιοκάκη να φανταστώ; Εγώ πχ έχω δυσανεξία στο σιτάρι, αλλά νόμιζα λανθασμένα προτού κάνω εξετάσεις ότι έχω κοιλιοκάκη. Οι περισσότεροι σαν και εμένα που έχουνε δυσανεξία στο σιτάρι, χωρίς όμως εξετάσεις αίματος αντισωμάτων ΙgA και IgG κλπ και ΟΧΙ IgE, όπως κάνουνε κάποια καταστήματα και κλινικές υγιεινής, δεν μπορούνε να γνωρίζουνε με βεβαιότητα αν το πρόβλημά τους είναι το σιτάρι ή η γλουτένη σε αυτό. Τα τεστ είναι τα εξής (τα γράφω εκ πρώτης πείρας γιατί ταλαιπωρούμε με αυτά πολλά χρόνια τώρα): Endomysial, reticulin (IgA), and gliadin (IgG and IgA) και έπειτα βιοψία για επιβεβαίωση. Πριν χρόνια ψάχνοντας να βρω κάποιο ψωμί χωρίς γλουτένη (που στην πραγματικότητα αυτά δεν είναι κανονικά ψωμιά όπως τα γνωρίζουμε, διότι το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν φουσκώνει καθόλου!) σε health food stores στην Ελλάδα όλοι μου πρότειναν το dinkel και το ζεα (emmer) ή το kamut (Τουταγχαμών κατ' Αντωνόπουλο!) ως gluten-free! Θυμάμαι μόνο μια ανάλογη περίπτωση στην Βρετανία, με κατάστημα προϊόντων υγιεινής, ο οποίος τελικά αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τις αρχές. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος έχει κοιλιοκάκη, η γλουτένη ακόμη και σε ίχνη του προκαλεί τεράστιες οργανικές βλάβες. Αυτό γίνεται μέσω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος που βλέπει την γλουτένη ως εισβολέα. Άρα στην περίπτωση του ζέα, αλλά ακόμη και σε επίπεδα γλουτένης 10 φορές κατώτερα του ζέα, δηλαδή ελάχιστα, ο οργανισμός νοσεί. Γι αυτούς τους λόγους σου προτείνω να μην συμβουλεύεις κάποιον με διαγνωσμένη κοιλιοκάκη να καταναλώνει οποιαδήποτε ποσότητα γλουτένης, ακόμη και απειροελάχιστη! Στο celiac.com μπορείς να βρεις πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουνε εύκολες λύσεις για τους συνανθρώπους μας με κοιλιοκάκη παρά η αποφυγή εν τέλει ΟΛΩΝ των ειδών σιτηρών (εκτός φαγόπυρου/buckwheat το οποίο λανθασμένα πολλοί το μπερδεύουνε με σιτηρό). Φαντάζομαι όμως μετά την διάγνωση ο γιατρός τους παρέδωσε την λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουν.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 01:48:05 ΜΜ
Παράθεση από: Constantine στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 10:56:45 ΠΜ
Το πρόβλημα είναι ότι όποιος έχει κοιλιοκάκη, η γλουτένη ακόμη και σε ίχνη του προκαλεί τεράστιες οργανικές βλάβες. Αυτό γίνεται μέσω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος που βλέπει την γλουτένη ως εισβολέα. Άρα στην περίπτωση του ζέα, αλλά ακόμη και σε επίπεδα γλουτένης 10 φορές κατώτερα του ζέα, δηλαδή ελάχιστα, ο οργανισμός νοσεί.

Ωραίες πληροφορίες. Λέγεται όμως επίσης ότι υπάρχουν ελαφρότερες περιπτώσεις κοιλιοκάκης που παραμένουν άγνωστες στον παθών, μέχρις ότου αυτός αναπτύξει κάποιες μορφές αυτοάνουσου. Π.χ. εγώ που βρέθηκα να έχω θυρεοειδίτιδα HASHIMOTO. Ο εαυτός μου παράγει αντισώματα και επιτίθεται εναντίον του ίδιου μου του θυροειδούς. Η κλασσική ιατρική το αντιμετωπίζει αυτό ως ένα "κατασκευαστικό σφάλμα" και απλά αφήνει τον θυροειδή μου να καταστρέφεται δίνοντάς μου ένα χαπάκι κάθε μέρα που υποκαθιστά τις ορμόνες του, που αυτός δεν θα μπορεί σιγά-σιγά να παράξει λόγω της βλάβης που του προκαλεί το ανοσοποιητικό μου.

Ψάχνοντας στο internet σε τελευταίες έρευνες βρηκα όμως ότι η αιτία για όλα αυτά μπορεί να είναι ότι είμαι μια μη διαγνωσμένη περίπτωση κοιλιοκάκης. Το ανοσοποιητικό επιτίθεται εναντίον της γλουτένης που τρώω και -δυστυχώς- η ορμόνη του θυροειδούς του θυμίζει αυτή την ορμόνη. Άρα κόβοντας την γλουτένη και χτυπώντας την αιτία του προβλήματος, πιθανόν σταθεροποιήσω ή αναστρέψω το πρόβλημα καθησυχάζοντας το ανοσοποιητικό μου (τα είπα λίγο απλοικά, υπάρχουν και άλλες ενέργειες πέρα από τη γλουτένη). Διάβασα επίσης ότι άνθρωποι που αναπτύσσουν πέτρες στη χολή συνήθως είναι περιπτώσεις μη διεγνωσμένης ελαφράς κοιλιοκάκης (το είχε ο πατέρας μου).
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 02:34:13 ΜΜ
Phaethon, γενικά πιστεύω ότι η γλουτένη είναι βλαβερή σε κάποιο βαθμό σε όλους μας, όταν βέβαια αυτή καταναλώνεται συχνά. Απ' ότι έχω διαβάσει συνήθως πρώτα κάποιος εμφανίζει δυσανεξία στην γλουτένη και μετά κοιλιοκάκη. Πάντως τα πλέον αξιόπιστα τεστ για πρόβλημα με την γλουτένη είναι τα γενετικά. Κοίταξε σε αυτό το άρθρο: http://www.celiac.com/articles/21567/1/Ten-Facts-About-Celiac-Disease-Genetic-Testing/Page1.html . Το test kit το παραγγέλνεις από το enterolab. Αμερικάνικη εταιρία και δεν ξέρω αν το κάνει καμία άλλη στην Ευρώπη. Η δυσανεξία στην γλουτένη δεν διαγιγνώσκεται με κάποιο τεστ δυστυχώς, παρά μόνο με αυστηρή elimination diet, δηλαδή αφαίρεση κάθε ποσότητας γλουτένης για ένα μήνα και μετά ξαναενσωματώνοντας την στην δίαιτά σου. Προσωπικά θα προτιμούσα την πλήρη αποχή από την γλουτένη, πράμα που σημαίνει no more grains... αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων (αποφυγή εστιατόριων πχ) κλπ.

Από τον παραπάνω σύνδεσμο:
'Celiac is arguably the most common autoimmune disease. It is very common. It is easily treated. It affects 1/100 people worldwide. However, most people with celiac disease (~90%) are unaware, undiagnosed or misdiagnosed. Most adults finally diagnosed with celiac disease have suffered at least 10-11 years and have seen more than 3 or more doctors. Genetic testing is not only available but can be extremely helpful in determining your risk of developing Celiac disease, how severe it may be and the risk of your family members.'
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Hyper Ban στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 05:44:19 ΜΜ
Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα παιδια .Μπραβο και ειδικοτερα σε εσενα Konstantine .
Αυτο ειναι το πνευμα του forum ,η ανταλλαγη πληροφοριων , ο διαλογος.
Το προτεινω και στους λοιπους που αμμετοχοι παρακολουθουν ,αντλωντας πληροφοριες.
Οποια πληροφορια θα φανει χρησιμη μελλοντικα.
Μπραβο και σε ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 06:24:07 ΜΜ
ΠαράθεσηΗ παλαιολιθική δίαιτα είναι υψηλή σε κρέας το οποίο πολλές έρευνες έχουνε δείξει ότι σχετίζεται με την αύξηση φλεγμονών, καρκίνων και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Υπάρχουν αυτές οι έρευνες που λες αλλά υπάρχουν και έρευνες με σημαντικά διαφοροποιημένα συμπεράσματα. π.χ. ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο όταν το κρέας καταναλώνεται σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες, που τους θεωρώ σχεδόν τεχνητή τροφή.

Εγώ προσωπικά όποτε νήστεψα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Ας μην ξεχνάμε ότι η original διατροφή του ανθρώπου για εκατομμύρια χρόνια ήταν 90% κρέας και 10% χόρτα και καρποί από περισυλλογή. Οι σκελετοί των παλαιολιθικών αυτών ανθρώπων είναι σαφώς πιο εύρωστοι και με λιγότερα προβλήματα στα δόντια από τους μετέπειτα σκελετούς των καλλιεργητών, μπορεί να σας διαβεβαιωσει ένας αρχαιολόγος. Σαφώς βέβαια το κρέας τότε δεν ήταν βιομηχανοποιημένο και τίγκα στα αντιβιωτικά όπως σήμερα.

Να προσθέσω ότι ο διάσημος γιατρός του οποίου το βιβλίο έχω και που έχει κάνει την έρευνα για τη Hashimoto και την γλουτένη, δεν αναλαμβάνει πλέον χορτοφάγους για θεραπεία καθώς τους θεωρεί "χαμένη υπόθεση", όχι λόγω των χόρτων και των φρούτων αλλά για τη μη κρεοφαγία όσο και για την κατανάλωση υδατανθράκων (όσπρια, δημητριακά κλπ).
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 22 Φεβρουαρίου, 2013, 12:12:52 ΠΜ
Φαέθονα νομίζω ότι και με βάση αυτήν την έρευνα (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19604407 ) από Σουηδία, με μικρό αριθμό συμμετεχόντων όμως, τα οφέλη της Παλαιολιθικής δίαιτας οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους. Στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη της (Glycemic Index) καθώς και στο ότι είναι συνήθως δίαιτα χαμηλών θερμίδων (Calorie Restriction). Τα οφέλη αυτών των δυο παραγόντων είναι πλέον πολύ γνωστά. Όμως το κρέας ως κρέας και κυρίως το κόκκινο κρέας, σε μια μέση σημερινή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες χρόνιων νόσων. Σε αντίθεση η αφαίρεση του από την δίαιτα, έρευνες έχουνε δείξει ότι ωφελεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Πάρε για παράδειγμα το προηγούμενό μου σύνδεσμο με τους καρκινοπαθείς (προστάτης) οι οποίοι ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλή σε κρέας (plant-based diet). Προσωπικά και εγώ κατά την διάρκεια περιόδων νηστείας νιώθω λιγότερη ενέργεια απ' όταν τρώω κρέας. Επίσης αυτό έχει και επίδραση και στην λίμπιντό μου. Νομίζω σε μεγάλο βαθμό σε αυτό οφείλεται η πτώση της τεστοστερόνης η οποία συνήθως ακολουθεί μια χορτοφαγική δίαιτα.

Από μια πρόσφατη δημοσίευση για την σχέση κόκκινου κρέατος και θνησιμότητας: http://www.guardian.co.uk/science/2012/mar/12/red-meat-death-heart-cancer

Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 22 Φεβρουαρίου, 2013, 12:25:53 ΠΜ
Θα παραθέσω εκτενέστερη άποψή μου σε όσα αναφέρεις κάποια επόμενη στιγμή.

Για την ώρα ήθελα να προσθέσω το σημαντικό στα προηγούμενα που έγραψα ότι λιπώδης διείθυση στο συκώτι (βρίσκονται ενδείξεις με απλές αιματολογικές εξετάσεις) -που δεν οφείλεται σε αλκοόλ- είναι ένδειξη και σύμπτωμα πιθανού προβλήματος με γλουτένη.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 22 Φεβρουαρίου, 2013, 02:14:37 ΜΜ
Φαέθον, εδώ είναι ένα μικρό ρεπορτάζ σχετικά με την θρησκευτική κοινότητα (χορτοφάγοι) των 7nth day Adventists στην Λόμα Λίντα (ΗΠΑ): http://www.pbs.org/wnet/religionandethics/episodes/march-23-2012/seventh-day-adventists-and-health/10575/

Η Λόμα Λίντα έχει χαρακτηριστεί 'Μπλε Ζώνη' (πρόσφατα και η Ικαρία!). Οι υπόλοιπες κοινότητες στην λίστα των μπλε ζωνών, είναι οι εξής: Νικογια (Κοστα Ρίκα), Σαρδηνία (Ιταλία) και Οκινάουα (Ιαπωνία). http://www.bluezones.com/


Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 22 Φεβρουαρίου, 2013, 06:42:33 ΜΜ
Φαέθον ρίξε και εδώ μια ματιά, μιας και μου ανέφερες ότι έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21278761
Vitamin D and autoimmune thyroid diseases.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18176874
Celiac disease in North Italian patients with autoimmune thyroid diseases.
Για την βιταμίνη D, μετράς μόνο την 25 (OH) D3 και όχι την 1,25!

Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 22 Φεβρουαρίου, 2013, 10:08:59 ΜΜ
ok Κωνσταντίνε οφείλω να απαντήσω στα τελευταία σου posts τα οποία απευθύνονται σε εμένα.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για το link που έψαξες και βρήκες για τη βιταμίνη D. Όπως ίσως μπορείς να φανταστείς είμαι ενήμερος.

Τώρα όσον αφορά τα προηγούμενα, δεν είμαι σίγουρος τι σχόλιο να κάνω γιατί έχω λίγο μπερδευτεί και δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι έχω καταλάβει ποιο είναι το point της συζήτησης.

Το ένα link που πόσταρες αφορά μια έρευνα που συγκρίνει την παλαιολιθική διατροφή με την διατροφή των διαβητικών. So?

To άλλο για τις blue zones??

Το άλλο οι διαδεδομένοι κίνδυνοι του κρέατος για καρδιά, καρκίνους κλπ. κλπ.

Αν το point (στα δυο τελευταία τουλάχιστον) είναι ότι πρέπει να είμαστε χορτοφάγοι, μπορώ να σου αντιτάξω τα ακόλουθα:

Παράθεσηevidence now exists to refute the notion that cholesterol levels and consumption of saturated fat have anything to do with heart disease, but this is a convenient theory for promoting vegetable oil consumption at the expense of animal fats. The International Atherosclerosis Project found that vegetarians had just as much atherosclerosis as meat eaters. Vegetarians also have higher levels of homocysteine, a risk marker for heart disease.
και
ΠαράθεσηCohort studies of vegetarians have shown a moderate reduction in mortality from IHD but little difference in other major causes of death or all-cause mortality in comparison with health-conscious non-vegetarians from the same population. Studies of cancer have not shown clear differences in cancer rates between vegetarians and non-vegetarians.

Reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16441942


Επίσης:

Παράθεσηalthough vegetarian Seventh Day Adventists have the same or slightly lower cancer rates for some sites, for example 91 percent instead of 100 percent for breast cancer, the rates for numerous other cancers are much higher than the general US population standard, especially cancers of the reproductive tract. SDA females had more Hodgkins disease (131 percent), more brain cancer (118 percent), more malignant melanoma (171 percent), more uterine cancer (191 percent), more cervical cancer (180 percent) and more ovarian cancer (129 percent) on average.
Reference: http://ajcn.nutrition.org/content/59/5/1136S.full.pdf

και πολλά πολλά ακόμα που θέλουν ώρα που δεν έχω...Όπως βλέπεις λοιπόν, αν πάρουμε ο καθένας μια θέση, googlάρουμε και βρούμε χιλιάδες έρευνες και αναφορές και άλλες τόσες αντιέρευνες και τις πετάμε ο ένας στα μούτρα του άλλου δεν τελειώνουμε ούτε σε 10 χρόνια και θα μπούμε σε μια στείρα επίδειξη ξερολιδισμού και δικανικής ικανότητας. Αυτό θα ήταν χάσιμο χρόνου και για όσους διαβάζουν το topic (δεδομένου ότι έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα του) αλλά και για μας.

Το πρόβλημα είναι ότι στις επιστήμες που αφορούν στον άνθρωπο (ιατρική, φυσιολογία, διατροφολογία κλπ) δεν υπάρχει ενοποιημένη θεωρία (όπως στη φυσική) για το πως τελικά δουλεύει η ανθρώπινη μηχανή και τι είναι καλό γι αυτήν...και αυτό το έχουμε καταλάβει καλά -ειδικά κάποιοι από εμάς με την περίεργη πάθηση χρόνια προστατίτιδα ή σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους -όπως προτιμάς.

Αυτό το βλέπεις ξεκάθαρα από τις έρευνες...τη μία χρονιά τα αυγά θα σε στείλουν στον τάφο πρόωρα, την άλλη χρονιά τα αυγά είναι ότι καλύτερο μπορείς να φας και την παράλληλη χρονιά ναι μεν τρώγε αυγά αλλά...

Για τον λόγο αυτό εγώ προσωπικά ακούω όλες τις απόψεις, δοκιμάζω για τον εαυτό μου και κρατάω ότι παρατηρώ ότι μου κάνει καλό και προχωράω. Αυτό με πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα στην πάθησή μας.

Στα πλάισια αυτά, αναφέρω τις απόψεις μου μήπως κάνουν κλικ σε κάποιον, έχω δηλώσει επανειλλημένα ότι δεν τις θεωρώ απαραίτητα σωστές και δεν έχω σκοπό πέραν τούτου να υποχρεώσω με το ζόρι κανέναν να ενστερνιστεί ή να ακολουθήσει την paleo-diet (προσωπικά ακόμα την δοκιμάζω μόλις 1 εβδομάδα) ή οτιδήποτε άλλο έχω προτείνει εδώ, ούτε βέβαια σκοπεύω να γράψω διδακτορική διατριβή για να υποστηρίξω οτιδήποτε από αυτά στα οποία έχω καταλήξει, εάν κάποιος τα αμφισβητεί με κάθε του δικαίωμα.

Φιλικά  ;)
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Constantine στις 26 Φεβρουαρίου, 2013, 12:11:13 ΜΜ
Φαέθονα συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά κόλλησα μια γρίπη και δεν μπήκα στο ίντερνετ τις δυο τελευταίες μέρες. Σε σχέση με τον παραπάνω σχολιασμό σου, δεν διαφωνώ ουσιαστικά μαζί σου και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω μια χορτοφαγική δίαιτα για όλους. Απεναντίας πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρει τι δουλεύει καλύτερα για τον εαυτό του. Οι χορτοφαγικές δίαιτες είναι οι καλύτερες για την μακροζωία, αλλά σε σχέση με την ποιότητα της ζωής διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου. Η διαφωνία μου μαζί σου είναι η εξής όμως. Λες ότι οι σκελετοί των παλαιολιθικών ανθρώπων ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση  από ότι οι αντίστοιχοι σκελετοί των σημερινών ανθρώπων. Φαίνεται ότι δίνεις μεγάλη σημασία στην επίδραση της διατροφής, παραβλέποντας άλλους ισχυρούς παράγοντες όπως ο τρόπος διαβίωσης (κυνηγοί, σημαντική έκθεση στον ήλιο, κλπ).  Κάτι άλλο επίσης είναι το χαμηλό προσδόκιμο ζωής αυτών των ανθρώπων. Μην ξεχνάς ότι και σημερινοί hunter-gatherers δεν απολαμβάνουνε υψηλό προσδόκιμο ζωής.
Τίτλος: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: Φαέθων στις 04 Μάρτιος, 2013, 02:58:05 ΜΜ
Αγαπητοί φίλοι είναι ώρα να σας ενημερώσω σχετικά με τον τελευταίο μου πειραματισμό ο οποίος έχει ήδη κλείσει πάνω από δύο εβδομάδες.

Ακολουθώ την λεγόμενη παλαιολιθική διατροφή (paleo-diet) ή οποία στα αγγλικά ονομάζεται επίσης και primal-diet ή whole-food diet.

Ο λόγος που το ξεκίνησα αυτό είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto που έχω αναφέρει, ένα είδος αυτοάνοσου νοσήματος από το οποίο πάσχω και για το οποίο διαβάζοντας έχω πειστεί ότι οφείλεται σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου λόγω χρόνιας κακής -μη φυσικής- διατροφής. Να γνωρίζετε ότι αν το έντερό σας είναι ταλαιπωρημένο σε μεγάλο βαθμό αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με μεγαλύτερα εξ'αυτών τα αυτοάνοσα νοσήματα (κάποιοι τύποι διαβήτη, hashimoto, κάποιες αρθρίτιδες, λύκος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ). Ένα 70-80% του ανοσοποιητικού δραστηριοποιείται γύρω από το έντερο και ελέγχει τι μπαίνει στο σώμα σας. Ένα "διαρρέον" έντερο προκαλεί υπερδραστηριότητα και κόπωση του ανοσοποιητικού το οποίο έχει πλέον ελάχιστες δυνάμεις να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα και εχθρούς. Προκαλεί επίσης "τρέλα" στο ανοσοποιητικό το οποίο αρχίζει να χτυπάει και ιστούς του ίδιου του του σώματος. Η προσπάθειά μου είναι λοιπόν να αποκαταστήσω την εντερική μου λειτουργία τρώγοντας μόνο τροφές στην κατάσταση που τις φτιάχνει η φύση, να αποφύγω οποιεσδήποτε τροφές έχουν συστατικά αντιχωνευτικά για τον άνθρωπο ή για κάποιους ανθρώπους, ώστε να καταλαγιάσω το ανοσοποιητικό μου. Η όλη προσπάθεια θέλει καιρό. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα μεγάλα ωφέλη σε ένα-δύο μήνες αλλά σε κάποιους παίρνει και ένα χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η διατροφή είναι δύσκολη και απόλυτη. Το να την τηρείς σχολαστικά 15 μέρες και εκεί να κάνεις μια αταξία και να ξαναδιεγείρεις το έντερό σου είναι σχεδόν τρύπα στο νερό.

Ο λόγος που τα γράφω αυτά εδώ είναι πως είμαι επίσης πεπεισμένος πλέον πως σε πολλούς από εμάς τα προβλήματα στο έντερο σχετίζονται με το Σύνδρομο Χ.Π.Α. Ακούμε συνέχεια ιστορικά συμπασχόντων με αιμορροιδες, Cron, Σπαστική Κολίτιδα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Οι ίδιοι οι Wise - Anderson γραφουν πως σε πολλούς από εμάς τα συμπτώματα παρουσιάζουν έξαρση (ή αντίθετα καταλαγιάζουν) μετά από κίνηση των εντέρων (=κένωση), ακούς Μαρκέλο;;

Το βιβλίο που αγόρασα από το Amazon για να μου δώσει κατευθυντήριες γραμμές για αυτή την διατροφή είναι το Practical Paleo: A Customized Approach to Health and a Whole-Foods Lifestyle http://www.amazon.com/gp/product/1936608758/ref=oh_details_o01_s00_i02?ie=UTF8&psc=1

το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και το συνιστώ. Έχει πλήρης οδηγίες για τον πρώτο μήνα και για τα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και για όλες τις παραπάνω ασθένειες Chron, Σπαστική Κολίτιδα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και πιστεύω ότι αν είστε έτοιμοι να κάνετε ότι απαιτείται για να βοηθήσετε τον εαυτό σας εάν πάσχετε από κάτι από τα παραπάνω, οφείλετε να κάνετε το πείραμα και να το κάνετε σωστά. Είναι απαραίτητο να μην κάνετε του κεφαλιού σας και το βιβλίο που ανέφερα είναι οδηγός πρώτης τάξεως για όσους καταλάβαίνουν βασικά αγγλικά.

Υπάρχουν αρκετές σχολές με διαφορετικές αντιλήψεις πάνω στην συγκεκριμένη διατροφή αλλά οι γενικές αρχές που ακολουθώ είναι οι εξής:

-Τρώω φρούτα, λαχανικά και οποιοδήποτε είδος κρέατος. Το φαγητό μου όταν το αγοράζω είναι ακατέργαστο, αναγνωρίσιμο, στη φυσική του μορφή, μη τυποποιημένο και κατά προτίμηση μη συσκευασμένο π.χ. ένα κοτόπουλο, μπριζόλες, μαρούλια, πορτοκάλια κλπ. Οτιδήποτε πρέπει να περάσει από ένα εργοστάσιο, να μπει σε μια συσκευασία και να πάρει μια ταμπέλα με συστατικά πολλά εκ των οποίων δεν καταλαβαίνω τι είναι δεν το αγγίζω. Τσιπς, αλεύρια, σοκολάτες, σάλτσες, αναψυκτικά, μακαρόνια κλπ δεν θεωρούνται τροφή πλέον.

-Στην διατροφή αυτή δεν ανήκουν όσπρια, δημητριακά (και παράγωγά τους όπως αλεύρια, ζύμες), ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά, γαλακτοκομικά.

-Ο στόχος είναι να αποφευχθούν τροφές με συστατικά που τις κάνουν αντιχωνευτικές όπως δημητριακά (γλουτένη), γαλακτοκομικά (λακτόζη), ξηροί καρποί, αλκοολ, καφές, σολανώδη (πατάτες, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές). Δεν είναι απαραίτητο να κόψετε όλα τα παραπάνω τόσο ακραία όσο εγώ (τουλάχιστον όσον αφορά ξηρούς καρπούς και σολανώδη). Απλά επειδή εγώ πάσχω από αυτοάνοσο θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φάω κάτι που με κάνει να πάω πίσω στην πρόοδο μου. Όταν πλέον θα νοιώθω καλύτερα και υγιής θα ξαναεισάγω κάποια από αυτά να δω εάν με ενοχλούν ή τα ανέχομαι.

Οι πρώτες παρατηρήσεις μου από αυτές τις πρώτες δύο εβδομάδες:
-Αν εξαιρέσεις την κατάπτωση της πρώτης εβδομάδας όπου το σώμα σοκαρίστηκε γιατί έπρεπε να ξαναμάθει να καίει το λίπος του αντί να βρίσκει έτοιμους υδατάνθρακες και ζάχαρη στην διατροφή του (συν το σοκ του κοψίματος του καφέ), αρχίζω και νοιώθω πλέον υγιής και ελαφρύς.
-Έχω τις πρώτες πολύ σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης της λειτουργίας του εντέρου. Σπάνια πλέον έχω αέρια (δείγμα του ότι μια τροφή σου έπεσε δυσκολοχώνευτη) και τα κακά μου μετά από πολλά χρόνια που ήταν σαν κακοφτιαγμένη τούρτα είναι πλέον συνήθως καλοσχηματισμένα.
-Εξαφανίσθηκε η πολύ έντονη λιπαρότητα που είχα στα μαλλιά μου.
-Τα συμπτώματά μου όσον αφορά την πάθησή μας είναι εκμηδενισμένα (δύσκολο να πω αν οφείλεται στην αλλαγή γιατί και πριν ήταν εξαιρετικά ήπια, νομίζω όμως πως ναι).
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).
-Σε δύο εβδομάδες έχασα 3 κιλά λίπος παρά το ότι τρώω περισσότερο απ'ότι πριν.

Θα επανέλθω όταν έχω νέα συμπεράσματα.
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: markelos στις 05 Μάρτιος, 2013, 06:49:17 ΜΜ
AΚΟΥΩ PHAETHON!!!!!
Τίτλος: Απ: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: vento στις 01 Μαΐου, 2013, 08:49:21 ΜΜ
"-Τα συμπτώματά μου όσον αφορά την πάθησή μας είναι εκμηδενισμένα (δύσκολο να πω αν οφείλεται στην αλλαγή γιατί και πριν ήταν εξαιρετικά ήπια, νομίζω όμως πως ναι).
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).



Πολύ ενδιαφέρουσα η εν λόγω δίαιτα Phaethon. Την συνεχίζεις? Με τι αποτελέσματα?

Με ενδιαφέρει πολύ η βελτίωση των τριών  σημείων που αναφέρεις (τα οποία έχω και εγώ) και ξαναπαραθέτω προηγουμένως αλλά και επαναλαμβάνω:
1. Φυσικά η CPPS
2. αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι
3. παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 02 Μαΐου, 2013, 12:19:31 ΠΜ
Γεια σου Vento, ναι την συνεχίζω την διατροφή και το οφέλη συνεχίζονται. Άσε που έχω ρέψει: σε 2 μήνες από 89,4 έπεσα στα 80,4 κιλά...Θα αναμεταδώσω όταν είμαι έτοιμος
Τίτλος: Απ: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: Trapsoul στις 11 Μαΐου, 2013, 09:25:23 ΠΜ
Παράθεση από: vento στις 01 Μαΐου, 2013, 08:49:21 ΜΜ
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).

Φίλε Vento είχα και εγώ μεγάλο πρόβλημα με αιμορροΐδες(πολύ ισχυρούς πόνους, ενοχλήσεις και συνέχεια υγρά στο εσώρουχο) αλλά το ελέγχω χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα και σύμπτωμα πλέον. Πώς? Παρακάτω οι οδηγίες.

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση χαρτιού ή οποιοδήποτε άλλου μέσου σκουπίσματος. Μετά την τουαλέτα ξεπλένομαι με άφθονο κρύο νερό(χωρίς σαπούνι). Σας πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα, από πλευράς καθαριότητας, είναι κλάσης ανώτερο και το σημαντικότερο ΔΕΝ δημιουργεί περαιτέρω ερεθισμούς στο επίμαχο σημείο.
2. Αφού έχει καθαρίσει η περιοχή, ψηλαφίζω τις αιμορροΐδες με το δαχτυλό μου και τις σπρώχνω ξανά μέσα στον ορθό. Δηλαδή επιδιώκω οι αιμορροΐδες να είναι εσωτερικά του σφικτήρα και όχι εξωτερικά(εδώ είναι και το μυστικό). Στην αρχή όταν το ξεκινήσετε ενδέχεται να χρειάζεται κάποιος καιρός για να μένουν μέσα οι αιμορροΐδες και καλό είναι να κάθεστε για λίγο αμέσως μετά για να ηρεμίσει η περιοχή και να μην ξαναπεταχτούν έξω τα "μπαλάκια"(αιμορροΐδες).
3. Όταν εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κρέμες για τις αιμορροΐδες. Οι κρέμες λιπαίνουν την περιοχή και έτσι οι αιμορροΐδες δεν μπορούν να παραμείνουν εσωτερικά του σφικτήρα γιατί δεν υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις(τριβές). Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το όλο μυστικό είναι να παραμένουν οι αιμορροΐδες εσωτερικά του σφικτήρα.

Αν κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε μέρα σας εγγυώμαι ότι θα πάψετε να έχετε ενοχλήσεις, πόνους και λερωμένα εσώρουχα και όσο περνάει ο καιρός θα βλέπετε συνεχή βελτίωση έως ότου σταματήσουν τα συμπτώματα. Προσοχή! Αν σταματήσετε να κάνετε τη διαδικασία αυτή τα συμπτώματα θα επανεμφανιστούν αμέσως.

Τίτλος: Απ: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: markelos στις 11 Μαΐου, 2013, 01:15:12 ΜΜ
Παράθεση από: Trapsoul στις 11 Μαΐου, 2013, 09:25:23 ΠΜ
Παράθεση από: vento στις 01 Μαΐου, 2013, 08:49:21 ΜΜ
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).

Φίλε Vento είχα και εγώ μεγάλο πρόβλημα με αιμορροΐδες(πολύ ισχυρούς πόνους, ενοχλήσεις και συνέχεια υγρά στο εσώρουχο) αλλά το ελέγχω χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα και σύμπτωμα πλέον. Πώς? Παρακάτω οι οδηγίες.

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση χαρτιού ή οποιοδήποτε άλλου μέσου σκουπίσματος. Μετά την τουαλέτα ξεπλένομαι με άφθονο κρύο νερό(χωρίς σαπούνι). Σας πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα, από πλευράς καθαριότητας, είναι κλάσης ανώτερο και το σημαντικότερο ΔΕΝ δημιουργεί περαιτέρω ερεθισμούς στο επίμαχο σημείο.
2. Αφού έχει καθαρίσει η περιοχή, ψηλαφίζω τις αιμορροΐδες με το δαχτυλό μου και τις σπρώχνω ξανά μέσα στον ορθό. Δηλαδή επιδιώκω οι αιμορροΐδες να είναι εσωτερικά του σφικτήρα και όχι εξωτερικά(εδώ είναι και το μυστικό). Στην αρχή όταν το ξεκινήσετε ενδέχεται να χρειάζεται κάποιος καιρός για να μένουν μέσα οι αιμορροΐδες και καλό είναι να κάθεστε για λίγο αμέσως μετά για να ηρεμίσει η περιοχή και να μην ξαναπεταχτούν έξω τα "μπαλάκια"(αιμορροΐδες).
3. Όταν εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κρέμες για τις αιμορροΐδες. Οι κρέμες λιπαίνουν την περιοχή και έτσι οι αιμορροΐδες δεν μπορούν να παραμείνουν εσωτερικά του σφικτήρα γιατί δεν υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις(τριβές). Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το όλο μυστικό είναι να παραμένουν οι αιμορροΐδες εσωτερικά του σφικτήρα.

Αν κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε μέρα σας εγγυώμαι ότι θα πάψετε να έχετε ενοχλήσεις, πόνους και λερωμένα εσώρουχα και όσο περνάει ο καιρός θα βλέπετε συνεχή βελτίωση έως ότου σταματήσουν τα συμπτώματα. Προσοχή! Αν σταματήσετε να κάνετε τη διαδικασία αυτή τα συμπτώματα θα επανεμφανιστούν αμέσως.

Να συμπληρώσω πως στην περίπτωση που το εσώρουχο ειναι λερωμένο μετα απο την σχολαστική καθαριότητα μάλλον συνυπάρχει και ραγάδα μαζι με τις αιμοροίδες και επιπλέον στην περίπτωση που καποιος δεν μπορει να πλυθει με νερό γιατι βρίσκεται εκτος σπιτιου καλό ειναι να βρέξει το χαρτι ή στην τελικη να χρησιμοποιήσει μωρομάντηλο.(Εχω χειρουργήσει και τα δύο πριν 9 περιπου χρόνια).
Τίτλος: Απ: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: Hyper Ban στις 11 Μαΐου, 2013, 09:56:55 ΜΜ
Παράθεση από: vento στις 01 Μαΐου, 2013, 08:49:21 ΜΜ
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες
Το ίδιο πράγμα είχε και ο πατερας μου με καλοήθη υπερπλασία προστατη !
Όταν άρχισε να λαμβάνει a-blockers  το φαινόμενο υποχώρησε .
ΒΑΣΙΚΑ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ.Γιατί να γίνεται ...
Ίσως το μεγάλο μέγεθος του προστάτη να εμποδίζει την σωστή και ομαλή λειτουργία του εντέρου και των μυών που συνλειτουργούν κατά την αφόδευση ή κατά την συγκράτηση των περιτωμάτων .Τώρα γιατί αυτά βοήθησαν τον πατέρα μου στο να σταματήσει αυτό το φαινόμενο . . . ;;;
http://www.poulakis-urology.com/index.php/hyperplasia-of-protector
Τίτλος: Απ: Προτεινόμενο βιβλίο για προβλήματα με το έντερο
Αποστολή από: iceman στις 08 Αυγούστου, 2013, 01:49:18 ΜΜ
Παράθεση από: markelos στις 11 Μαΐου, 2013, 01:15:12 ΜΜ
Παράθεση από: Trapsoul στις 11 Μαΐου, 2013, 09:25:23 ΠΜ
Παράθεση από: vento στις 01 Μαΐου, 2013, 08:49:21 ΜΜ
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).

Φίλε Vento είχα και εγώ μεγάλο πρόβλημα με αιμορροΐδες(πολύ ισχυρούς πόνους, ενοχλήσεις και συνέχεια υγρά στο εσώρουχο) αλλά το ελέγχω χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα και σύμπτωμα πλέον. Πώς? Παρακάτω οι οδηγίες.

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση χαρτιού ή οποιοδήποτε άλλου μέσου σκουπίσματος. Μετά την τουαλέτα ξεπλένομαι με άφθονο κρύο νερό(χωρίς σαπούνι). Σας πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα, από πλευράς καθαριότητας, είναι κλάσης ανώτερο και το σημαντικότερο ΔΕΝ δημιουργεί περαιτέρω ερεθισμούς στο επίμαχο σημείο.
2. Αφού έχει καθαρίσει η περιοχή, ψηλαφίζω τις αιμορροΐδες με το δαχτυλό μου και τις σπρώχνω ξανά μέσα στον ορθό. Δηλαδή επιδιώκω οι αιμορροΐδες να είναι εσωτερικά του σφικτήρα και όχι εξωτερικά(εδώ είναι και το μυστικό). Στην αρχή όταν το ξεκινήσετε ενδέχεται να χρειάζεται κάποιος καιρός για να μένουν μέσα οι αιμορροΐδες και καλό είναι να κάθεστε για λίγο αμέσως μετά για να ηρεμίσει η περιοχή και να μην ξαναπεταχτούν έξω τα "μπαλάκια"(αιμορροΐδες).
3. Όταν εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κρέμες για τις αιμορροΐδες. Οι κρέμες λιπαίνουν την περιοχή και έτσι οι αιμορροΐδες δεν μπορούν να παραμείνουν εσωτερικά του σφικτήρα γιατί δεν υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις(τριβές). Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το όλο μυστικό είναι να παραμένουν οι αιμορροΐδες εσωτερικά του σφικτήρα.

Αν κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε μέρα σας εγγυώμαι ότι θα πάψετε να έχετε ενοχλήσεις, πόνους και λερωμένα εσώρουχα και όσο περνάει ο καιρός θα βλέπετε συνεχή βελτίωση έως ότου σταματήσουν τα συμπτώματα. Προσοχή! Αν σταματήσετε να κάνετε τη διαδικασία αυτή τα συμπτώματα θα επανεμφανιστούν αμέσως.

Να συμπληρώσω πως στην περίπτωση που το εσώρουχο ειναι λερωμένο μετα απο την σχολαστική καθαριότητα μάλλον συνυπάρχει και ραγάδα μαζι με τις αιμοροίδες και επιπλέον στην περίπτωση που καποιος δεν μπορει να πλυθει με νερό γιατι βρίσκεται εκτος σπιτιου καλό ειναι να βρέξει το χαρτι ή στην τελικη να χρησιμοποιήσει μωρομάντηλο.(Εχω χειρουργήσει και τα δύο πριν 9 περιπου χρόνια).

να συμπληρώσω και εγώ ότι μπορεί να βάλει κάποιος γαζούλες 15Χ15 ανάμεσα και να μην λερώνεται το εσώρουχο και ετσι να μην συγκαίγεται η περιοχή απο τα υγρά που μπορεί να τρεξουν μερικές φορές.
Τίτλος: Η σωστή στάση αφόδευσης
Αποστολή από: Φαέθων στις 27 Φεβρουαρίου, 2014, 06:26:29 ΜΜ
Η σωστή στάση αφόδευσης....Εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον άρθρο...Ειδικά για τα παιδιά που έχουν σχεδόν επιβεβαιώσει την σύνδεση των συμπτωμάτων Χρόνιου Πυελικού Άλγους με σύνδρομα ευερέθιστου εντέρου κλπ. 

Προσέξτε τι λέει το άρθρο παιδιά. Φαίνεται πράγματα που συζητάμε εδώ δεν είμαστε οι μόνοι που τα έχουμε ανακαλύψει...
ΠαράθεσηΣύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ... διαταραχές του προστάτη, ... , ακράτεια, κολίτιδα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες και άλλα συνδέονται με την λάθος στάση μας.

http://enallaktikidrasi.com/2014/02/i-sosti-stasi-afodeysis/#ixzz2uPneBtb1
Τίτλος: Απ: Η σωστή στάση αφόδευσης
Αποστολή από: Φαέθων στις 28 Φεβρουαρίου, 2014, 05:00:53 ΜΜ
Λοιπόν sorry τώρα που έχω πιάσει κουραδοσυζήτηση αλλά όσο ξαναδιαβάζω το άρθρο, τόσο περισσότερα φλασάκια τρώω.....Σκέφτομαι πολλά παιδιά που έχουν γράψει πως με την αφόδευση τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται....και περισσότερο απ'όλους μου έρχεται στο νου ο Μαρκέλος.

Δειτε τώρα την παρακάτω φωτογραφία από το προηγούμενο άρθρο:

(http://2.bp.blogspot.com/-p-r39F6dkiQ/UwoyfR6oFJI/AAAAAAAAE3I/kloJirp5HBU/s1600/%CE%A3%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7_%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg)

όπως βλέπετε, στην λάθος Δυτική καθιστή στάση αριστερά, το έντερο κάνει μια κλειστή γωνία προς την έξοδο και η κουράδα στην πορεία της θα ζοριστεί και θα σπρώξει εμπρός προς την περιοχή του προστάτη. Εαν η περιοχή εκεί είναι ήδη καταπονημένη, τα συμπτώματα θα αναζωπυρωθούν.

Αντίθετα στην φυσική στάση δεξιά, το έντερο είναι σχεδόν ευθεία και δεν υπάρχει κάποια τέτοια πίεση στην περιοχή.
Τίτλος: Απ: Η σωστή στάση αφόδευσης
Αποστολή από: 40παρά1 στις 04 Μάρτιος, 2014, 09:21:02 ΜΜ
Παράθεση από: Phaethon (Φαέθων) στις 28 Φεβρουαρίου, 2014, 05:00:53 ΜΜ
Λοιπόν sorry τώρα που έχω πιάσει κουραδοσυζήτηση αλλά όσο ξαναδιαβάζω το άρθρο, τόσο περισσότερα φλασάκια τρώω.....Σκέφτομαι πολλά παιδιά που έχουν γράψει πως με την αφόδευση τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται....και περισσότερο απ'όλους μου έρχεται στο νου ο Μαρκέλος.

Δειτε τώρα την παρακάτω φωτογραφία από το προηγούμενο άρθρο:

(http://2.bp.blogspot.com/-p-r39F6dkiQ/UwoyfR6oFJI/AAAAAAAAE3I/kloJirp5HBU/s1600/%CE%A3%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7_%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg)

όπως βλέπετε, στην λάθος Δυτική καθιστή στάση αριστερά, το έντερο κάνει μια κλειστή γωνία προς την έξοδο και η κουράδα στην πορεία της θα ζοριστεί και θα σπρώξει εμπρός προς την περιοχή του προστάτη. Εαν η περιοχή εκεί είναι ήδη καταπονημένη, τα συμπτώματα θα αναζωπυρωθούν.

Αντίθετα στην φυσική στάση δεξιά, το έντερο είναι σχεδόν ευθεία και δεν υπάρχει κάποια τέτοια πίεση στην περιοχή.

Εγώ αντιθέτως όταν κάθομαι στην χέστρα για το χοντρό μου, ακουμπάω την πλάτη μου στα πλακάκια του WC.
Έτσι κατεβαίνει το "υλικό" προς αφόδευση σαφώς ευκολότερα.
Για να γεμίσει το κωλάντερο με καινούρια κουράδα, συνήθως σκύβω αρκετά προς τα μπροστά (SQUAT) για μερικά δευτερόλεπτα, και μετά ξαναγυρίζω την πλάτη μου στον τοίχο του WC και αμολάω κ.ο.κ.
Βέβαια αν ο εγκέφαλός μας χρειάζεται να επεξεργάζεται ένα σωρό μικρολεπτομέρειες (απαγορεύσεις συνήθως), για να μην ζορίζουμε τον προστάττη μας, τότε και να μην είχαμε θα (ξανά)παθαίναμε προστατίτιδα ή Χ.Π.Α.
Τίτλος: Απ: Η σωστή στάση αφόδευσης
Αποστολή από: stavros1926 στις 28 Απριλίου, 2014, 01:00:52 ΠΜ
Παράθεση από: 40παρά1 στις 04 Μάρτιος, 2014, 09:21:02 ΜΜ
Παράθεση από: Phaethon (Φαέθων) στις 28 Φεβρουαρίου, 2014, 05:00:53 ΜΜ
Λοιπόν sorry τώρα που έχω πιάσει κουραδοσυζήτηση αλλά όσο ξαναδιαβάζω το άρθρο, τόσο περισσότερα φλασάκια τρώω.....Σκέφτομαι πολλά παιδιά που έχουν γράψει πως με την αφόδευση τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται....και περισσότερο απ'όλους μου έρχεται στο νου ο Μαρκέλος.

Δειτε τώρα την παρακάτω φωτογραφία από το προηγούμενο άρθρο:

(http://2.bp.blogspot.com/-p-r39F6dkiQ/UwoyfR6oFJI/AAAAAAAAE3I/kloJirp5HBU/s1600/%CE%A3%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7_%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg)

όπως βλέπετε, στην λάθος Δυτική καθιστή στάση αριστερά, το έντερο κάνει μια κλειστή γωνία προς την έξοδο και η κουράδα στην πορεία της θα ζοριστεί και θα σπρώξει εμπρός προς την περιοχή του προστάτη. Εαν η περιοχή εκεί είναι ήδη καταπονημένη, τα συμπτώματα θα αναζωπυρωθούν.

Αντίθετα στην φυσική στάση δεξιά, το έντερο είναι σχεδόν ευθεία και δεν υπάρχει κάποια τέτοια πίεση στην περιοχή.

Εγώ αντιθέτως όταν κάθομαι στην χέστρα για το χοντρό μου, ακουμπάω την πλάτη μου στα πλακάκια του WC.
Έτσι κατεβαίνει το "υλικό" προς αφόδευση σαφώς ευκολότερα.
Για να γεμίσει το κωλάντερο με καινούρια κουράδα, συνήθως σκύβω αρκετά προς τα μπροστά (SQUAT) για μερικά δευτερόλεπτα, και μετά ξαναγυρίζω την πλάτη μου στον τοίχο του WC και αμολάω κ.ο.κ.
Βέβαια αν ο εγκέφαλός μας χρειάζεται να επεξεργάζεται ένα σωρό μικρολεπτομέρειες (απαγορεύσεις συνήθως), για να μην ζορίζουμε τον προστάττη μας, τότε και να μην είχαμε θα (ξανά)παθαίναμε προστατίτιδα ή Χ.Π.Α.

φιλε 40παρα1 προσκυνω το σχολιο σου...!!!!μου θυμισες την γνωστη καραμπινα ''χλαπα χλουπα'' οπλισατε πυροβολισατε κοινως...να σαι καλα με εκανες και γελασα!
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Φαέθων στις 08 Ιουλίου, 2014, 05:41:24 ΜΜ
και άλλες συμβουλές επί του θέματος:
http://www.proctology.gr/el/nosimata-proktoy/oi-sostes-taktikes-afodeysis

ΠαράθεσηΟι σωστές τακτικές αφόδευσης

Τί προσέχουμε στην τουαλέττα
Στην τουαλέττα καθόμαστε μόνο πέντε λεπτά. Δεν διαβάζουμε εφημερίδα, ούτε λύνουμε σταυρόλεξο, ούτε σερφάρουμε στο internet.
Χρησιμοποιούμε ελάχιστο χαρτί.
Η καθαριότητα που είναι απαραίτητη επιτυγχάνεται με άφθονο νερό (χλιαρό ή ελαφρώς ζεστό). Δεν βάζουμε παγάκια.
Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου σαπούνι οποιασδήποτε μορφής ούτε βάζουμε μωρομάντηλα ή κάποιο άλλο υγρό (betadine, dettol, οινόπνευμα, βικς ή ότι άλλο φανταστούμε).
Η καθαριότητα δεν πρέπει να είναι υπερβολική ούτε χρησιμοποιούμε υαλόχαρτο.
Το σκούπισμα γίνεται με μία μαλακιά πετσέτα ή με το στεγνωτήρι των μαλλιών (ελαφρά-όχι κάψιμο). Οχι με το χαρτί τουαλέττας.
Όχι Σταυρόλεξο, ούτε Διάβασμα στην τουαλέτα...
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: johny17 στις 08 Ιουλίου, 2014, 08:09:51 ΜΜ
Να αναφέρω και εγώ ότι από τότε που διάβασα για την σωστή στάση χεσίματος έχω δει τεράστια διαφορά στις αιμορροίδες και στην ευκολία χεσίματος. Επιστημονικά αυτό που διευκολύνεται με το σκύψιμο μπροστά είναι ο λεγόμενος ευθειασμός του ορθού δηλαδή όπως φαίνεται και στα σχέδια ο έσω σφικτήρας κρατάει το έντερο και το διπλώνει λίγο για να μην μας φεύγουνε πριν την ώρα τους. Όταν έρθει η ευλογημένη ώρα του χεσίματος και σκύψουμε μπροστά είναι πολύ εύκολη η ευθυγράμμηση του εντέρου και το άνετο χέσιμο. Όταν δεν σκύβουμε μπροστά είναι σαν να πυροβολούμε με στραβή κάνη. Με την μια δεν παθαίνεις κάτι αλλά συχέχεια και αν έχεις δυσκοιλιότητα ...
Τίτλος: Απ: Σύνδεση Συνδρόμου Χρόνιου Πυελ. Άλγους με εντερικά - αιμορροιδες - διατροφή
Αποστολή από: Apollon στις 08 Ιανουαρίου, 2018, 08:05:32 ΜΜ
Γεια χαρα
Πρωτη φορα βλεπω οτι υπαρχει καποιος που εχει συμπτωματα στο εντερο μετα την αφοδευση σαν και μενα - δλδ ο Μαρκελος που λετε πιο πανω. Πραγματικα οσους εχω ρωτησει και οπου εχω διαβασει για εντερικες παθησεις δεν εχω βρει κατι τέτοιο - ολοι εχουν τα συμπτωματα ή πριν ή συνεχεια. Άρα κατα πασα πηθανοτητα δεν οφείλονται στο εντερο αλλα στον προστατη (αφου εκανα και κολονοσκοπηση και δεν εδειξε τιποτα). Εγω αμεσως μετα την αφοδευση νοιωθω ερεθισμενο τον πρωκτό και ορθο, την πυελική περιοχη και το εντερο και για ολη την υπολοιπη ημερα μπορω να φαω μονο ρυζι και μακαρονια - αν φαω κατι με φυτικες ινες αρχιζει και μεγαλωνει ο πονος στην κοιλια ακομα και οταν ειμαι ορθιος. Υπάρχει καπου αναρτημενη και η εμπειρια του Μαρκελου ή καποιου αλλου με παρομοια συμπτωματα μετα απο αφοδευση;