Παράθεση από: Tferf στις 05 Ιουλίου, 2023, 07:51:36 ΜΜΕπίσης λέει ότι 2 περιπτώσεις μπορεί να σκεφτεί. Ότι πέρασες προστατίτιδα είναι στάνταρ λόγω ασβεστώσεων στον προστάτη μου λέει και μπορεί να σου άφησαν πόνους στην περιοχή.

αυτο είναι λίγο άκυρο. Ναι πιθανόν η προστατιτιδα μπορεί να ευθύνεται. Αλλά από μονο του δεν λεει τιποτα. Σεξουαλικά ενεργός αντρας αυτες τις ασβεστώσεις μπορεί να τις έχει και να είναι απόλυτα φυσιολογικός.

Παράθεση από: Tferf στις 05 Ιουλίου, 2023, 07:51:36 ΜΜΉ ότι υπάρχει πολύ χαμηλό βακτηριακό φορτίο στον προστάτη που σε ζορίζει όταν σε βρίσκει ευάλωτο στο ανοσοποιητικό (πχ ιώσεις, στρες κλπ).
Ναι αυτό δεν είναι παράλογο αλλά είναι λίγο γενικό. Βρίσκεται βακτηριακό φορτίο? Ἐστω και χαμηλό? Αν ναί, πόσο? Αν σε αυτό δεν έχεις απάντηση, δεν μπορείς να το γενικεύσεις


Για την πιθανότητα κιρσοκήλης συζητήσατε?
Η αλήθεια είναι ότι για κιρσοκήλη δεν μίλησα. Όσο αν αφορά βακτήρια αναφέρει "λίγα". Και σαν αποτέλεσμα καλλιέργειας λέει ουδεμία ανάπτυξη ουροπαθογόνων μικροοργανισμών. Αυτά στην τελευταία εργαστηριακή εξέταση. Να πω ότι η καλλιέργεια είναι 2 ημερών.

Αφού έχεις το ιστορικό κιρσοκήλης, νομίζω θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση και σχετικά απλή για τα συμπτώματα.

Όσο και "εύκολη" να είναι η εξἠγηση "έχω μικρόβιο, παίρνω αντιβίωση, το σκοτώνω τέλος καλό όλα καλά" δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Πολύ συχνά θέλουμε να έχουμε την ευκολία να παρουμε ένα χαπι να λυθει το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Κάποιες φορές φαινομενικά "άσχετα" συμπτώματα ή ενδείξεις (πχ για σενα αιμοροιδες, εντερο κλπ κλπ) μας δείχνουν την πηγή του προβλήματος. Μπορεί να έχεις δηλαδή ουρολογικά συμπτώματα, αλλά το πρόβλημα να μην είναι ουρολογικό, να είναι μυικό για παράδειγμα ή κάτι άλλο. Σε κάποια πράγματα μπορούν να βοηθήσουν οι γιατροί και από εκεί ξεκινάμε πάντα, αλλά πιθανόν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής να λύνουν το πρόβλημα απλά, γρήγορα και εύκολα. Δεν λέω ότι ακριβώς αυτό ισχύει για σένα σήμερα, λέω ότι οι πιθανότητες είναι πολλές.

Δεν έχω καταλάβει πότε είχες τα πολλά πυοσφαίρια? Πόσες φορές έχεις αποτελέσματα πυοσφαιρίων και μέσα σε πόσο χρόνο?


Κοίτα για την κιρσοκήλη όσο αν αφορά συμπτώματα, το τράβηγμα είναι μια εξήγηση και γενικά σε γυμναστική με έντονο βάρος μπορεί να ενοχλήσει. Κατά τα άλλα τσούξιμο κλπ νομίζω δεν σχετίζεται. Παρόλα αυτά προφανώς θέλει τσεκ. Τώρα για τα πυοσφαίρια, από τον Οκτώβριο έχω κάνει 4-5 lab tests. Σε κανένα δεν βρέθηκε τπτ. Στο τελευταίο εμφανίστηκαν πυοσφαίρια (ύποπτη χρήση algofren που δεν υπήρχε πριν). Αυτό συνέβει πριν 15 μέρες και πήρα 10 μέρες fugentin (σαν augmentin).

Ναι κατάλαβα. Έχεις δίκιο για την κιρσοκήλη, αλλά ο μόνος λόγος που το λέω είναι αν υπάρχει περίπτωση σε σένα να πήγε "κάπως" διαφορετικά ή να υπάρχει κάποιου είδους φλεγμονή που να σχετίζεται.

Αυτό στο λέω και για ένα άλλο λόγο. Πριν σε "καλωσορίσω" στην οικογένεια των Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού άλγους, πρώτα πρέπει όλα μα όλα τα πιθανά σενάρια να έχουν ελεγχθεί και να έχουν αποκλειστεί όλες οι πιθανότητες.

Άρα όπως το έχω στο μυαλό μου τώρα, αφού τα πυοσφαίρια ήταν one-off καλύτερα να το παρακολουθήσεις για 2-3 μήνες πριν βγάλεις συμπεράσματα.

Αυτό που θα σε ενδιέφερε επίσης είναι πέρα από την γενικότητα, "λίγα βακτήρια", "χαμηλό βακτηριακό φορτίο" κλπ κλπ να δεις αν ανιχνεύεται κάτι πιο συγκεκριμένο. Όχι ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά, για μένα προσωπικά, και το τονίζω το προσωπικά, είναι εύκολο να καταλάβεις αν κάτι πάει λάθος. Ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα, θα σου πει αν τα όργανα που συμμετέχουν στην παραγωγή του σπέρματος δουλεύουν καλά ή όχι. Αν υπάρχουν ή όχι, επίσης, πυοσφαίρια στο σπέρμα, με όλα αυτά αποφασίζεις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή είναι αλλιώς να μην έχει κανένας ουρολόγος κανένα εύρημα σε καλλιέργιες κλπ κλπ, και αλλιώς να πας να κάνεις ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα που θα σου πεί αν το σπέρμα είναι σωστό, υγιές ή όχι. Οριακά γόνιμος δηλαδή, με πολλά πυοσφαίρια, σου λέει ότι μάλλον θέλει περαιτέρω διερευνηση και πολύ πιθανόν κανα σχήμα αντιβίωσης. Βακτηριακή ή μή. Αν είσαι σούπερ γόνιμος με κανένα θέμα στο σπέρμα, και τα συμπτώματα συνεχίζουν αμείωτα, τότε η προσοχή στρέφεται στην "γειτονιά". Έντερο, μυς, κιρσοκήλη κλπ κλπ κλπ.

Σήμερα, με όση εμπειρία έχεις από την αρχή, μπορείς να "βαθμολογήσεις" τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ σου συμπτώματα? Από το 1 μέχρι το 10? Με 1 τα ελάχιστα ως καθόλου συμπτώματα από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα, και 10 τα πιο έντονα συμπτώματα πάλι από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα?

#20 06 Ιουλίου, 2023, 05:27:52 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 06 Ιουλίου, 2023, 05:42:59 ΜΜ από Tferf
Ωραία θα κάνω και σπερμοδιάγραμμα να δω τι γίνεται. Επίσης να πω ότι κάποια τσουξίματα και ενοχλήσεις έρχονται μετά από εξπερμάτωση. Και πάντα έτσι ήταν από τότε που με έπιασε αυτό. Δηλαδή αν ήταν μέτριοκαλά η περιοχή η εξπερμάτωση την ζόριζε. Όχι κατά την διάρκεια αλλά μετά πχ μια ώρα. Παρόλα αυτά οι καλλιέργειες στο σπέρμα τίποτα. Τα πυοσφαίρια εμφανίστηκαν στην τελευταία γενική ούρων και έγινε μικροσκοπική εξέταση ιζήματος. 50 κ.ο.π και στο section βακτήρια λίγα. Αυτό πως μπορώ να δω ποια τι και πως; Γιατί στις καλλιέργειες δεν υπάρχει ανάπτυξη μικροοργανισμών. Επίσης υπάρχει και γενική αίματος, όλα σωστά εντός ορίων. PSA πένα, και CRP επίσης πένα. Τόσο καιρό σε όσες εξάρσεις έκανα tests αντιβιώσεις κλπ υπήρχε τσούξιμο πολύ και μετά από κινολόνη 100% καλά. Όπως και μετά από 10 μέρες algofren. 2 μήνες αργότερα καλά τύπου 40%. Τώρα από την στιγμή που χτύπησαν συμπτώματα και πυοσφαίρια πήγα από 50%->80% και γινόταν καλύτερα αλλά με 4 μέρες algofren. Στα πυοσφαίρια πήρα 10 μέρες αντιβίωση αλλά δεν είδα τρομερές διαφορές από αντιβίωση απλή γιατί υπήρχε ήδη ανοδική πορεία. 15 μέρες αργότερα είμαι στο 90%. Κάποιες φορές την μέρα 100 κάποιες 95 κάποιες 85. Στην τελευταία έξαρση ένιωσα πρώτη φορά ενόχληση περινέο και πρωκτό (όχι ανυπόφορο αλλά not cool). Επίσης ανά καιρούς κάποιες ενοχλήσεις αριστερά στην μέση, ??? Μπορεί τα βάρη μπορεί σχετικό μπορεί ο ύπνος. Τα πολυυυυ ζόρικα τσουξίματα έχω να τα νιώσω 3-4 μήνες. Τώρα αν νιώθω ενόχληση είναι πιο ζεστές ουρήσεις. Γενικά η ενόχληση μου τώρα είναι ζέστη στο περινέο πρωκτό κάποιες φορές την μέρα, ζέστη στην ούρηση κάποιες φορές, ζέστη στο ουροποιητικό που φεύγει με 2-3 ουρήσεις αν πιω παραπάνω νερό και έχω παρατηρήσει ζέστη στην βάλανο  είναι σαν να το νιώθεις με κρύα πόδια. Επίσης σε έξαρση η αιμορροίδα και ματώνει. Ίσως να την επηρέασαν τα φάρμακα. Σύνολο 90% από συνηθισμένο φυσιολογικό μου. Arenprost + quercetin μόνο.

Και κάτι να πω που έπρεπε να πω από την αρχή. Χίλια ευχαριστώ που ασχολείσαι και γενικά το φόρουμ είναι τρομερή ψυχοθεραπεία για μένα.

Παρακαλώ και ότι θες εδώ είμαστε :)

Προς το παρόν να πω μια ιδέα. Ασε τις πολλές λεπτομέρειες, κοίτα να ξεκουραστείς 1-2 εβδομάδες και μετά με τα αποτελεσματα του σπέρματος βλέπεις αν χρειάζεται κάτι παραπάνω σε διερευνηση.

Θεωρώ και πάλι προσωπικά, λάθος, να κυνηγάει κάποιος ένα μικρόβιο που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Κάτι (πιθανόν) σου προκαλεί φλεγμονή, και αυτό ψάχνεις. Όχι απαραίτητα το τί προκαλεί την φλεγμονή, αλλά αν η φλεγμονή υπάρχει.

Τότε βλέπεις πως προχωράς.

ΑΛΛΑ.

Στην περίπτωσή σου (όπως και σε πολλούς) υπάρχουν και κάποια επιπλέον θέματα που συζητήσαμε παραπάνω. Θέλω να πω. Μην κολλάς στον προστάτη, δες το όλο μαζί. Ίσως εκπλαγείς.


Μια ερώτηση, πιστεύεις το stamey θα βοηθήσει; Έχω κάνει ούρα, σπέρμα και προστατικό υγρό σε διαφορετικές φάσεις και πάντα καθαρά. Επίσης υπάρχει τρόπος να βρεις τα άτυπα μικρόβια; Και τελευταία, υπάρχει μικροβιακό τεστ για την ουρήθρα και μόνο; Δείχνει διαφορετικά πράγματα από τα ούρα, σπέρμα;

Καλημέρα και πάλι, συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Για την Stamey Meares οι απόψεις διιστανται. Μέρος της εξέτασης είναι και μπατονέτα στην ουρήθρα.

Να προσπαθήσω να σου πώ την προσωπική μου γνώμη γιατί έχω την εντύπωση ότι ανησυχείς πολύ για τα μικρόβια και αυτό μπορεί να είναι αρνητικό.

Δεν λέω, υπάρχει περίπτωση ένα βακτήριο/μικρόβιο/ότι άλλο μπορεί να βρίσκεται κάπου μέσα και να κάνει κάτι. Έχω δεί όμως πολλούς να βρίσκουν 1.000cfu/ml από το Χ μικρόβιο, και να τρελαίνονται για μήνες να το σκοτώσουν. Και αυτό είναι λάθος αν το δεις χωρίς το συνολικό ιστορικό. Στο είπα και πιο πάνω στην κουβέντα μας, είναι το "απλό" να βρείς ενα μικρόβιο, να το σκοτώσεις και να τελειώσει εκεί. Πολλές φορές όμως αυτό δεν αρκεί.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις καμία ένδειξη για μικρόβιο, έχεις εξαντλήσει ένα σημαντικό αριθμό εξετάσεων/θεραπειών ήδη, νομίζω ότι αν τα πυοσφαίρια σου βγούν χαμηλά, αν το σπέρμα βγεί σούπερ, τότε πολύ πιθανόν η "απάντηση" στην κατάστασή σου, και η λύση του προβλήματος σχετίζεται με "γειτονικές" περιοχές και όχι ευθέως με το ουρογεννητικό σύστημα. Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα.

Από κεί και πέρα, ανεξαρτητα με το παραπάνω, μικρόβιο μπορεί να υπάρχει και στο έντερο για παράδειγμα. Όσα "κακά" υπάρχουν, υπάρχουν και άλλες τόσες εργαστηριακές εξετάσεις για να ανιχνεύσουν αυτά τα κακά.

Είμαι σαφής??

Εγω απο τη δικια μου 4μηνα εμπειρια με αυτα που περναω και εχωντας ξοδεψει πανω απο 200 ωρες να διαβαζω σε φορουμ του εξωτειρκυο και ιατρικα αρθρα για τα θεματα αυτα κια κυριως με τη πειρα μου απο συζητησεις με πολλους ουρολογους , θα εκανα αμεσα σπερμοδιαγραμμα συμφωνοντας απολυτα με τα οσα προαναφερθηκαν (αν και λογο κιρσοκιλης δεν μπορουμε να εχουμε σαφης ενδειξεις εδω , εγω θα το εκανα σιγουρα) και επιπλεον το πιο σημαντικο για μενα pcr προστατικου υγρου σε αξιοπιστο κεντρο και σε πολυ καλο ουρολογο (απο τους 10 που εχω δει προσφατα εχω μια εικονα που θα πηγαινα και ποιον θα εμπιστευομουν στο θεμα αυτο αν θες σου λεω σε προσωπικο). Το Pcr στο προστατικο το θεωρω το πιο σημαντικο εδικα οταν υπαρχουν τοσα πυοσφαιρια και ειδκα μετα απο ληψη τοσης αντιβιωσης (εμενα μου παραπεμπει σε μικροβιο που δεν το πιανουν οι αντιβιωσεις που πηρες και συνεχιζει να πολλαπλασιαζαται ερεθισμενο πλεον απο τη δραση των αντιβιωσεων, αυτα χωρις να ειμαι ειδικος απλα απο τα συμφραζομενα των οσων εχω ακουσει και διαβασει που καποιες φορες ενα παθουντας με λογικη και συγκροτημενη σκεψη υπερισχυει ενας εμμονικου γιατρου που δεν προτιμαω να κανει τ κατι παραπανω σε εξεταση για να μη πληγει ο εγωισμος της ιατρικης του αποψης πληρωνοντς την ο ασθενης στο τελος.
Εγω εδω που εχω φθασει σε προσωπικο επιπεδο πλεον θα προτιμουσα να κανω και 3 αχρειαστες εξετασεις παρα να πηγαινω βημα βημα και να περναει ο χρονος , καθως ετσι εκτιμω οτι εφθασα απο τη προστατιτδα στο να μου χτυπησει την επιδιδιμιδα και κατ επεκταση στις σπανιες επιπλοκες της που μ εχουν μεινει μεχρι σημερα .

Καλησπέρα παιδιά, επιστρέφω μετά από καιρό με επιπλέον εξετάσεις. Το σπερμοδιάγραμμα καθαρό. Μικρόβια ακόμα τίποτα. Μετά από μια σεξουαλική επαφή με την γυναίκα μου (υπήρχε πρωκτική επαφή επίσης) άρχισε πάλι το τσούξιμο. Εξετάσεις και οι 2. Κολπίτιδα στην γυναίκα μου, σε εμένα τίποτα απολύτως. Μιλώντας με τον γιατρό μου, μου είπε για αντιφλεγμονώδη 7-15 μέρες. Στην αρχή τα συμπτώματα ήταν επικεντρωμένα στην ουρήθρα με ερυθρότητα και τσούξιμο. Τώρα έχει φύγει από εκεί και ενοχλεί λίγο πίσω προς τον προστάτη. Μετά από σφίξιμο στην κένωση 2 σταγόνες αίμα φάνηκαν στο κατούρημα το οποίο φάνηκε και σήμερα το πρωί. Να σημειώσω ότι υπάρχει έντονη γυμναστική τελευταία. Ο γιατρός μου είπε για PCR στο σπέρμα για ουρέπλασμα, μυκόπλασμα και χλαμύδια. Αναρωτιέμαι με καμία γενική ή καλλιέργεια(6+) δεν έχουμε βρει ποτέ μικρόβιο, τι πιθανότητες έχει να δείξει κάτι το PCR.