28 Απριλίου, 2024, 08:05:17 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 01 Μαΐου, 2024, 01:44:48 ΜΜ από Athenian
Γεια σας παιδιά, με λένε Νίκο και είμαι 28 ετών, κάτοικος Αθηνών. Δε γνωρίζω καλά πώς λειτουργούν τα blog κλπ κι επίσης να ευχαριστήσω τους διαχειριστές, ιδιοκτήτη, mods κλπ που υπάρχει αυτό το site με την προσπάθεια που καταβάλλετε και παίρνουμε γνώμες κι ελπίδα. Θα πω κι εγώ τον πόνο μου λοιπόν.

Αρχικά να δώσω το ιστορικό μου και μετά θα κάνω αναδρομή στα γεγονότα των 3 χρόνων ταλαιπωρίας. Από 18 χρόνων είμαι δυστυχώς εξαρτημένος στο πορνό/αυνανισμό/πολλές εκσπερματίσεις. Από 18-25 υπήρχαν μέρες που έκανα edging 2 ώρες συνεχόμενα, πολλές φορές που έκανα 3-4 εκσπερματίσεις κάθε μέρα, φορές που δεν είχα ενέργεια να κάνω τίποτα λόγω του ότι τον έπαιζα καθημερινά και ένιωθα άσχημα και άβολα, από κάποια φάση και μετά είχε αρχίσει να πονάει το πέος μου κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης λόγω της υπερχρησίας όπως καταλαβαίνετε. Μόνο όταν σταμάταγα για 7-10 μέρες επέστρεφε στο φυσιολογικό. Αυτή η εξάρτηση συνέβη διότι είχαμε πάντα θέματα στην οικογένεια μου, αλλά και προσωπικά θέματα με φίλους που με παράτησαν κι έμεινα μόνος τελικά. Οπότε ήταν ένας τρόπος να ξεφεύγω. Επίσης εξάρτηση στον υπολογιστή παίζοντας LoL, άρα κατέληξα να κάθομαι 6-8 ώρες πολλές φορές. Από κάποια ηλικία και μετά είχαν αρχίσει να μου πέφτουν τα μαλλιά (λόγω κατάθλιψης από γεγονότα) και μετά το στρατό η διαφορά ήταν εμφανής οπότε η μητέρα μου είχε την ιδέα να πάμε σε δερματολόγο. Τέλος πάντων η τύπισσα μου έγραψε φιναστεριδη. Το έψαξα από πριν και δεν ήθελα να το πολυπαρω γιατί είδα διάφορα αλλά δεν είχα καταλάβει πραγματικά τι παίζει. Μου προκάλεσε θέμα με τη στύση, πόνο στον όρχη, με την εκσπερμάτιση (νερουλό σπέρμα), ένιωθα μια θλίψη, ένα κενό, μια κατάσταση σαν ανηδονία, δεν τα ένιωθα πριν αυτά παρόλο που είχα λίγο κατάθλιψη. Το πήρα για 87 μέρες και μετά το έκοψα κι επανήλθα. Μετά που το έψαξα κατάλαβα ότι είναι βάρβαρο αυτό το πράγμα, να δίνεται φιναστερίδη σε υγιείς άντρες και να κόβουν τα ανδρογόνα τους για να βγάλουν μαλλιά. Υπάρχουν άλλες θεραπείες, μια ιατρική φαρσοκωμωδία. Οπότε έχουμε παράγοντες υπερβολικού αυνανισμού/εκσπερματίσεων, θλίψη, λίγο άγχος, πολύ καθισιό στον υπολογιστή, χρήση φιναστερίδης (η οποία μπορεί να προκαλέσει θέματα με προστατίτιδες και την πύελο/πυελικό έδαφος). Πριν τα γεγονότα είχα αρχίσει όντως να έχω λίγο πρόβλημα, υπήρχαν φορές (σπάνια βέβαια) που ξυπναγα στις 5 ώρες ύπνου να πάω να ουρήσω, αλλά δεν είχα πόνους ή κάτι άλλο που δυσχέραινε την ποιότητα ζωής μου όπως το βιώνω τώρα.

Τα συμπτώματα μου αυτή τη στιγμή είναι νυκτουρίες που κυριολεκτικά μου έχουν χαλάσει τη ζωή, πόνος στη βάλανο, έχω χάσει ένα ποσοστό της αίσθησης στη βάλανο, λίγο πόνος στο περίνεο (εσωτερικά), πρωκτό και πόνος εσωτερικά 1/8 φορές όταν πάω για κένωση, μετά από εκσπερμάτιση τα συμπτώματα γίνονται χειρότερα, ούρηση που ξεκινάει με διπλή ροή, δυσχέρεια κατά μήκος της ουρήθρας και στην περιοχή του προστάτη, ένα κάψιμο σε όλη την ουρήθρα όταν ουρώ και λίγο πόνος στον προστάτη κατά την ούρηση

Από συμπληρώματα δοκίμασα τα γνωστά σε πολλούς NAC, κουερσετινη, νωπή γύρη μέλισσας, palmitoylethanolamide, σιτοστερολες, prostaphil-2 κλπ. Τα σταμάτησα διότι δεν είδα κάποια μεγάλη διαφορά, απλώς βοήθαγαν λιγάκι και τίποτα παραπάνω.

Στα γεγονότα τώρα. Όλα άρχισαν μια μέρα του Απριλίου 2021. Ήταν μέσα στην καραντίνα, μια μέρα κοιμήθηκα γύρω στις 7 ώρες και 40 λεπτά, πράγμα πολύ αφύσικο για υγιή άνθρωπο και ιδίως εμένα, κοιμόμουν συνήθως 9 ώρες άμα δεν έκανα κάτι την επόμενη μέρα. Τέλος πάντων αυτό το μοτίβο συνέχισε και μέσα σε μια βδομάδα έφτασα να κοιμάμαι 5-6 ώρες χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο. Παράλληλα είχα πόνους στο πέος, στη βάλανο, κατά τη διάρκεια στύσης, στην εκσπερμάτιση, στον προστάτη, ένιωθα μαχαιριές καθώς ουρούσα, δυσκολία να ξεκινήσω ούρηση κλπ γνωστά. Νόμιζα ότι έχω κάποια διαταραχή ύπνου με τη νυκτουρία και πήρα μελατονίνη αλλά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, ενώ για τους πόνους νόμιζα ότι είναι λόγω της εξάρτησης μου με το πορνό και τον αυνανισμό. Κατέληξα ότι έφταιγε ο πολύς αυνανισμός/πορνό. Τέλος πάντων μετά από κάνα χρόνο βρήκα τον κοινό παρονομαστή ότι κάθε φορά που σηκωνόμουν απ' τον ύπνο πάντα πήγαινα να ουρήσω κι αν δεν ουρούσα δε ξανακοιμόμουν, άρχισα να το ψάχνω. Σε κάποια φάση παρατήρησα ότι όταν εκσπερμάτιζα το σπέρμα μου ήταν κίτρινο και μύριζε άσχημα... Άρχισα να αναζητώ ίαση στο 1ο 3μηνο του 2022 και φτάνουμε μέχρι σήμερα.

1ος ουρολόγος στο ΙΚΑ, ένας αδιάφορος τύπος, ήταν λίγοι μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί οπότε δε νοιαζόταν, του λέω τα συμπτώματα, πόνους κι ότι δε μπορώ να κοιμηθώ κανονικά κι αυτός να απαντάει 'ουτε ξέρεις τι έχεις' με στέλνει για υπέρηχο προστάτη/κύστης/νεφρών προ και μετά ούρησης και καλλιέργεια ούρων, κλασσικά δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. Ξαναπάω, δίνει Vesomni το οποίο βοήθησε λίγο αλλά δεν έκοψε τους πόνους, νυκτουρίες κλπ. Δεν τον ξαναείδα.

2ος ουρολόγος πάλι στο ΙΚΑ, του λέω τα συμπτώματα, λέει προστατίτιδα, μου δίνει αντιβίωση στα τυφλά το Prixina, το παίρνω για 20 μέρες, 1 τη μέρα, δεν έκανε απολύτως τίποτα, ξαναπάω, λέει μάλλον εξαλείψαμε τον βακτηριακό παράγοντα αλλά άφησε θέμα, μου δίνει alpha blockers, το πήρα, πάλι λίγο βοήθησε αλλά τίποτα. Δεν τον ξαναείδα.

3ος ουρολόγος, ιδιωτικά αυτή φορά, του λέω τα συμπτώματα και τι αγωγές έκανα. Κάναμε το τεστ ούρησης με το flow, ναι λέει υπάρχει θέμα, καλλιέργεια σπέρματος έχεις κάνει; Όχι, με στέλνει, βγαίνουν τ' αποτελέσματα. Βακτηριακή μόλυνση 100.000 cfu/ml (-) Escerichia Coli, του στέλνω τα αποτελέσματα και το αντιβιόγραμμα στο Viber, με βάζει Ufexil (ciprofloxacin). Αγωγή 25 μέρες έπαιρνα 1 τη μέρα ενώ κανονικά ήταν 2, ο πανέξυπνος ο φαρμακοποιός δεν μου το είπε, ούτε ο γιατρός γιατί νόμιζε μου το είπε το φαρμακείο, αλλά δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία, λέει πάρε και την υπόλοιπη αγωγή και ξαναμιλάμε. Κατάπια λοιπόν 50 χάπια, επαναληπτική καλλιέργεια 2 βδομάδες μετά το τελευταίο χάπι, αρνητική. Τα συμπτώματα παρέμειναν αλλά τουλάχιστον βελτιώθηκαν κάπως, φύγανε οι μαχαιριές, οι πόνοι μετριάστηκαν, το σπέρμα μου επέστρεψε πάλι στο κανονικό. Επικοινώνησα με το γιατρό, δεν πολυασχολήθηκε, λέει θα φύγει έτσι είναι.

Στο μεταξύ εγώ αποκαρδιωμένος, κουρασμένος ψυχικά και σωματικά, απλώς ένιωθα σα ζόμπι απ' την έλλειψη ύπνου, 2 χρόνια μαρτύριο τότε. Σε κάποια φάση ξανακατέβασα το Reddit και βρήκα το subreddit του r/prostatitis, βρήκα έναν συναγωνιστή από Ελλάδα που θεραπεύτηκε. Του είπα την ιστορία μου και είπε για τη φυσιοθεραπεία πυελικού άλγους και πώς σχετίζεται, μου είπε για το AthensRehab και τον Πάρι Τσομπάνογλου και να κάνω μία Stamey Meares καθώς καλλιεργούν το προστατικό υγρό που είναι πιο ακριβές.

Αύγουστος 2023, τον ακούω λοιπόν, πάω σε διαγνωστικό στο Μαρούσι και τα αποτελέσματα της Stamey έδειξαν στην καλλιέργεια προστατικού υγρού 8-10 πυοσφαίρια, λίγα επιθήλια και 1.000 cfu/ml Escerichia Coli, το ίδιο και η καλλιέργεια ούρων μετά από προστατική μάλαξη 1.000 cfu/ml E.Coli και 8-10 πυοσφαίρια. Η αντιβίωση δεν κατάφερε να εξαλείψει πλήρως το βακτήριο, αλλά δεν ασχολήθηκα διότι όλοι λέγατε εδώ μέσα και λένε κι αλλού ότι 1.000 και 10.000 cfu/ml δεν είναι τίποτα. Δεν είναι ακριβώς έτσι, κανονικά πρέπει να 'σαι καθαρός από βακτήρια. Θα επιστρέψω σε αυτό.

Φυσιοθεραπείες στο AthensRehab: έκλεισα ραντεβού τέλη Αυγούστου του '23, κάναμε 29 συνεδρίες, δαπάνησα δηλαδή κοντά 2.500€. Στις συνεδρίες τώρα, κάναμε μασάζ επανευθυγράμμισης μυϊκών ινών στους προσαγωγούς, εκεί ήμουν χάλια και πόναγα πάρα πολύ, πήρε 10 συνεδρίες μέχρι να φτιάξουν. Κάναμε το ίδιο και στους κοιλιακούς & γλουτούς, στους γλουτούς δεν είχα σχεδόν τίποτα, κοιλιακούς ήθελα δουλειά όμως. Με έβαζε επίσης ηλεκτροδιέγερση PTNS στο πόδι σε ένα νεύρο πάνω απ' τον αστράγαλο για τις πρώτες 12 συνεδρίες. Σε κάποια φάση στη 2η-3η συνεδρία έφαγα δάχτυλο για να δουλέψει εσωτερικά trigger points, πόναγα πάρα πολύ, ιδίως στην αριστερή πλευρά και πολύ πόνοι στην ουρήθρα, επίσης μου έκανε trigger points release στην κοιλιά, τους προσαγωγούς και λαγονοψοΐτες. Μετά τις 15 συνεδρίες έβαλε την ηλεκτροδιέγερση σε ένα νεύρο κάπου κοντά στον προστάτη, αυτό βοήθαγε κάπως παραπάνω. Εν τω μεταξύ είχε σταματήσει να κάνει δουλειά εσωτερικά με δάχτυλο και του ζήτησα σε σοβαρό ύφος σε όλες τις επόμενες συνεδρίες να το κάνει. Πράγματι έτσι έγινε, είχα ακόμα αρκετά trigger points εσωτερικά και τα είχε αφήσει αλλά εν πασει περιπτώσει... Προς το τέλος πλέον δε μπορούσαμε να βρούμε τίποτα εσωτερικά, ούτε στην κοιλιά ούτε πουθενά αλλού. Ποια είναι η πλάκα τώρα; Ναι μεν ολ' αυτά βοήθησαν αλλά έχω ακόμα τα συμπτώματα που είπα πάνω, νυκτουρίες, πόνους όχι όπως στην αρχή βέβαια

4ος ουρολόγος ιδιωτικά στον Πειραιά, πλέον Ιανουάριος '24, ζητάει καλλιέργεια, βγαίνει αρνητική κλασσικά, αλλά είχα τη Stamey με τα 1.000 cfu/ml από πριν, μου έκανε υπέρηχο προστάτη και δακτυλική εξέταση, στον υπέρηχο είπε ότι τον βλέπει φουσκωμένο στα 29 κυβικά εκατοστά ενώ έπρεπε να 'ναι μαξ 25 για έναν 28χρονο και στη δακτυλική εξέταση ότι είναι κάπως σκληρός. Θέλει να μπω αντιβίωση πάλι την Prixina, του λέω πήρα μία φορά και δε δούλεψε, αν είναι ciprofloxacin και βλέπουμε. Ξεκινάω ciproxin ενώ παράλληλα πήγαινα και για προστατικές μαλάξεις 2 φορές τη βδομάδα, δεν το έκανε βίαια και οι πρώτες 3-4 βοήθησαν όντως, μετά νομίζω ήταν αχρείαστο. Πάλι κατάπια 50 χάπια, σχεδόν καμία βελτίωση. Λέει θα σου κάνω τις ενδομυικές αντιβιώσεις εφόσον δε δούλεψε το cipro, αγόρασα 8 φιαλίδια briklin inj.sol 500mg/2ml, (είναι θειική αμικασίνη το αντιβιοτικό αυτό) μου έκανε 2 ενέσεις κάθε μέρα για 4 μέρες. Πράγματι λίγες ώρες μετά την πρώτη ένεση ένιωσα μεγάλη διαφορά στην αίσθηση του προστάτη, σαν ένα ξεφούσκωμα, μια αίσθηση ελευθερίας στην ούρηση, φύγανε οι συχνουρίες που είχα κατά τη διάρκεια της μέρας, στην αρχή της ούρησης, στην εκσπερμάτιση πόναγα ενώ όχι τόσο τώρα κλπ. Και στον υπέρηχο είδε ότι ο προστάτης έπεσε στα 25 κ.ε. Όντως έκανε δουλειά.

Τώρα κάποιες παρατηρήσεις, διάβαζα που γενικά λένε ότι με 1.000 ή 10.000 cfu/ml βακτήρια στον προστάτη δεν έχει κάποιος θέμα, όμως να που εγώ είδα διαφορά με τις ενδομυικές. Κανονικά η Stamey και η καλλιέργεια πρέπει να 'ναι πεντακάθαρες, μπορεί να έχεις μικρόβια και να 'σαι ασυμπτωματικός.

Εδώ να προσθέσω ότι γνωρίζω για τον ακατανόμαστο χάρη σ' εσάς και σας ευχαριστώ, κάποιες φορές το είχα σκεφτεί να πάω. Γνωρίζω επίσης τους κινδύνους απ' τις κινολόνες. Οφείλω να πω ότι τη 2η φορά που πήρα το cipro ένιωθα όντως λίγο περίεργα το σώμα μου, δε ξέρω πώς να το εξηγήσω, δε με εκπλήσσει που άλλοι πάθαν ζημιά. Τώρα είμαι σε αδιέξοδο, δε ξέρω τι να κάνω γιατί παρόλη τη βελτίωση που είδα με αντιβίωση, την ενδομυϊκή αντιβίωση, φυσιοθεραπεία ακόμα έχω θέμα με νυκτουρίες κλπ συμπτώματα που είπα πάνω πάνω.

Σκέφτομαι κλείσω σε ουρολόγο και να πάω για το androscan compehensive στη διαγνωστική Αθηνών https://athenslab.gr/exetaseis-andrologias-spermascan/androscan-comprehensive-1609 και αν βγει καθαρό να μην ξανασχοληθώ με μικρόβια και να κάνω και μια CRP να δω για τη φλεγμονή. Επίσης έχω βρει και νέο φυσιοθεραπευτή https://pelvicfloorcenter.gr/ που συνεργάζεται με τον πρωκτολόγο Ιωάννη Δοντά που ασχολείται με το ΧΠΑ/χρόνια προστατίτιδα https://dontaslaser.gr/ να κάνω 10 φυσιοθεραπείες με το ΕΟΠΥ και να δω πώς θα πάει. Επίσης λεω για μαγνητική προστάτη και πυέλου, σπερμοδιάγραμμα στο SpermLab και βλέπουμε. Χρειάζεται διορθικος υπέρηχος αν ξέρει κανείς; Όποιος έχει ιδέες για άλλες εξετάσεις κλπ πείτε!

Ευχαριστώ όποιον το διάβασε και συγγνώμη αν κούρασα, ήθελα να δώσω λεπτομέρειες. Εκανα φιλότιμες προσπάθειες με τα αντιβιοτικά, συμπληρώματα και με φυσιοθεραπεία αλλά ακόμα ταλαιπωρούμαι, μακάρι να βρω την ίαση. Ιδέες, κριτικές κλπ ευπρόσδεκτα, επίσης προσπαθώ να απεξαρτηθω απ' το πορνό τα 2 τελευταία χρόνια, δε βλέπω σχεδόν καθόλου και 90% λιγότερο αυνανισμό

Φιλε αν δεν βρεις τελικα μικροβιο στον προστατη, η συμβουλη μου ειναι αραιοτερες εκσπερματισεις,  ουρηση οπωσδηποτε μετα την εκσπερματιση,  και να πινεις πολυ νερο, τοσο ωστε τα ουρα να ειναι σχεδον διαφανη. (πχ 3 λιτρα ττην ημερα).
Επειδη εχεις νυκτουρια,  ειναι δυσκολο να πινεις πολυ νερο, αλλα αν εχεις ασηπτη φλεγμονη ειναι ιδανικος τροπος να καθαρισει
η περιοχη.

Καλώς ευχαριστώ, ναι η αλήθεια είναι ότι όσο δεν εκσπερματίζω καλυτερεύουν τα συμπτώματα σε ένα βαθμό. Θα δούμε. Φοβάμαι ένα πράγμα όμως, επειδή παράτησα τόσο καιρό τη μόλυνση έτσι, μήπως μου δημιούργησε ινώδη ιστό στον προστάτη :'( Μεγάλη μαλακια μου. Θα δίνω και updates

Αδερφε , δεν ειναι μικρόβιο. τι παραπανω να παρεις? Μικρόβια εχει ολος ο κοσμος...
 Γενικα καλα το πας αλλα δεν φτανει αυτο
Και εγω στον Ts0PanoG0u Εχασα λεφτα .. (οχι 2,5κ) αλλα στο τελος μου ειπε να ξεκινήσω το αλκοόλ για να χαλαρώσω  ;D 
Μπραβο για το ωραιο  ιστορικό 
-Εχω καταλάβει τι συμβαίνει με το σωμα μου και τον εαυτο μου.
- Εχασα λεφτα, χρονο και επεσα θυμα παραπληροφόρησης απο διάφορες πηγές.
- Ειμαι καλα, δεν συμβιβαστικά. Συνεχίζω κανονικά την ζωη μου με γνώμονα την υγεία μου.
'' Το πρόβλημα ολων των ανθρώπων ειναι οτι θέλουν να ακούσουν αυτο που ηδη πιστεύουν ''

Ευχαριστώ για την απάντηση σου 123. Περιμένω τα φώτα σου τι μπορώ να κάνω περισσότερο και καλύτερα!!  :)