Πριν ποστάρετε στο forum μας, παρακαλούμε λάβετε γνώση των ακόλουθων απλών κανόνων:

1) Μην είστε προσβλητικοί απέναντι σε άλλους χρήστες. Ακόμα και αν διαφωνείτε τελείως με τις απόψεις τους, παρακαλούμε να διατυπώνετε την αντίθεσή σας ευπρεπώς και με επιχειρήματα -όχι με χαρακτηρισμούς. Σε τελική ανάλυση, οι ασθενείς δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους αλλά αντίθετα έχουν κοινό συμφέρον. Οι τσακωμοί δεν προσφέρουν τίποτα.

2) Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, συστήνουμε στους χρήστες-πάσχοντες που πρωτομπαίνουν στο forum, πριν αναρτήσουν οποιοδήποτε άλλο μήνυμα, να κάνουν έναν κόπο και να αναρτήσουν το αναλυτικό ιστορικό τους (συμπτώματα, θεραπείες που ακολούθησαν, αποτελέσματα εξετάσεων κλπ με χρονολογική σειρά) στην αντίστοιχη ενότητα. Με τον τρόπο αυτό κατ'αρχήν συστήνονται στα παλαιότερα μέλη, βοηθάνε να "σπάσει ο πάγος" και πιθανά δίνουν έναυσμα για συζήτηση. Το κυριότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στο να χτιστεί μια πολύτιμη βάση συσσωρευμένης πρακτικής γνώσης και εμπειρίας πάνω στην πάθηση, βοηθάνε άλλα μέλη να διακρίνουν ομοιότητες ή διαφορές με την δική τους περίπτωση και τα διευκολύνουν να δώσουν απαντήσεις σε ότι τυχόν ερώτημα ή συμβουλή τεθεί στη συνέχεια από το νέο μέλος πάνω στην περίπτωσή του.

3) Πριν ανοίξετε νέο θέμα, παρακαλούμε κάντε μια μικρή έρευνα στο forum μήπως τυχόν το ίδιο θέμα έχει ήδη ανοιχτεί από άλλον χρήστη. Εάν αυτό έχει γίνει, προτιμήστε να συζητήσετε εκεί. Αποφεύγετε από την άλλη να μπαίνετε σε παλαιότερα θέματα και να αλλάζετε το θέμα της συζήτησης. Ειδικότερα, σεβαστείτε τα ιστορικά άλλων χρηστών και μην ποστάρετε εκεί μηνύματα που δεν αφορούν ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο χρήστη. Γενικότερα, η βοήθειά σας στο να διατηρηθεί το forum οργανωμένο είναι πολύτιμη προκειμένου οι χρήστες να μην χάνουν χρόνο να βρουν αυτό που ψάχνουν αλλά και σημαντικές πληροφορίες να μην μένουν κρυμμένες σε συζητήσεις με άλλο αντικείμενο.

4) To forum διαθέτει chat. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το chat για καθημερινή κουβεντούλα με άλλους χρήστες που είναι online αλλά αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε για ουσιώδη θέματα που αφορούν την πάθηση. Τα μηνύματά σας στο chat είναι ορατά μόνο σε χρήστες που εκείνη τη στιγμή είναι online και μετά από λίγα νέα μηνύματα χάνονται. Έτσι, σημαντικές πληροφορίες που πιθανά ενδιαφέρουν άλλους ομοιοπαθείς αλλά και η δυνατότητα σχολιασμού στο μέλλον χάνεται και παύει με τον τρόπο αυτό η χρησιμότητα του forum.

5) Η γλώσσα του forum είναι τα ελληνικά. Παρακαλούμε μην αναρτάτε τα κείμενά σας σε Greeklish και χρησιμοποιείτε πεζούς χαρακτήρες (όχι κεφαλαία), ώστε να είναι ευανάγνωστα.

Μπορείτε να παραθέσετε σύντομα κείμενα στα αγγλικά όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (ακρίβεια, δυσκολία στη μετάφραση ή εν είδη τεκμηρίωσης) αλλά να γνωρίζετε ότι πολλοί χρήστες δεν θα τα κατανοήσουν ειδικά εάν είναι μακροσκελή. Προσπαθήστε να κάνετε μια σύντομη ελεύθερη μετάφραση τουλάχιστον των σημαντικών σημείων που αφορούν αυτό που θέλετε να πείτε. Κείμενα σε άλλες γλώσσες πέραν των ελληνικών και των αγγλικών, μπορούν να παρατεθούν μόνο όταν υπάρχει ειδικός και σημαντικός λόγος. 

6) Μπορείτε -και θέλουμε- να αναφέρετε στο ιστορικό σας κάποια μέθοδο θεραπείας που ακολουθήσατε και τα αποτελέσματά της αλλά όχι δημόσια το όνομα του γιατρού (εκτός αν πρόκειται για γιατρό ή κλινική του εξωτερικού). Όποιος αναγνώστης θέλει να μάθει το όνομα του γιατρού ή της κλινικής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας με προσωπικό μήνυμα (δεν χρειάζεται να γράψετε το e-mail σας καθώς υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το ίδιο το forum).

Συγκεκριμένα ονόματα γιατρών ή κλινικών και χρησιμοποιούμενης μεθοδολογίας μπορούν να παρατεθούν ενημερωτικά στο σκέλος του forum "Κλινικές και γιατροί" αλλά χωρίς να επιτρέπεται θετική ή αρνητική κριτική βάση προσωπικών εμπειριών σχετικά με τον συγκεκριμένο γιατρό που αναφέρετε (ή αναφέρει κάποιος άλλος) στο σκέλος αυτό (εκτός αν πρόκειται για γιατρό ή κλινική του εξωτερικού). Αυτό γίνεται για να αποφύγουμε να χρησιμοποιηθεί το forum για διαφήμιση ή για δυσφήμιση συγκεκριμένων γιατρών. Θεωρούμε εποικοδομητική τη κριτική που γίνεται επί των μεθόδων και όχι επί των προσώπων.

Γενικότερα, για τη νομική προστασία του ιστοτόπου αυτού αλλά και τη δική σας, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε σχόλια ή χαρακτηρισμούς όσον αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να εγείρουν κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης. Μπορείτε να περάσετε το μήνυμά σας προς τους ομοιοπαθείς, αναφέροντας συγκεκριμένα γεγονότα που μπορούν να αποδειχτούν και όχι εικασίες και να τους αφήσετε να κρίνουν μόνοι τους. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς.

7) Όλοι σχεδόν οι ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα / χρόνιο πυελικό άλγος γνωρίζουμε ότι είναι μια πάθηση την οποία δεν έχει φωτίσει ακόμα η επιστήμη και όπου η ιατρική αντιμετώπιση είναι συχνά αναποτελεσματική. Υπάρχουν γιατροί με μεγάλη άγνοια επί του θέματος και γιατροί που για οποιοδήποτε λόγο είτε αυτός είναι φιλότιμο είτε είναι προσωπικό ενδιαφέρον έχουν ασχοληθεί περισσότερο ή προσπαθούν να βοηθήσουν περισσότερο. Μπορείτε ελεύθερα να περιγράψετε την περιπέτειά σας δοκιμάζοντας διάφορους γιατρούς (πάντα τηρώντας τα όσα αναφέρθησαν στην παρ. 2) και να εκφράσετε την πικρία σας. Ωστόσο, θεωρούμε αντιπαραγωγικό το να εμμένουμε πολύ στο...γιατί οι γιατροί δεν μπορούν να μας βοηθήσουν σε ένα πρόβλημα που...απλά η ιατρική δεν έχει βρει λύση. Οι γιατροί στην πλειοψηφία τους ασκούν τις γνώσεις που αποκτήσαν (κάποιοι πιο φιλότιμα κάποιοι λιγότερο), προσπαθούν να βοηθήσουν βάση των όσων μάθανε, και δεν είναι υπεύθυνοι για την έρευνα ή για το ότι η έρευνα δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για όλες τις παθήσεις. Το να τους βάζουμε όλους στην μπούκα και να τους βρίζουμε γι'αυτό, είναι ίσως άδικο για κάποιους από αυτούς. Από την άλλη δεχόμαστε ότι οι γιατροί θα έπρεπε να τηρούν και οι ίδιοι έναν συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας και συμπεριφοράς -δεδομένης της αδυναμίας τους σε ότι αφορά αυτή τη πάθηση.   

8 Το forum αυτό αποτελεί κατεξοχήν βήμα των ασθενών. Η συμμετοχή ιατρών όμως όπως και άλλων επαγγελματιών του κλάδου της υγείας, όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά ενθαρρύνεται. Πιστεύουμε ότι γιατροί με πραγματικό ενδιαφέρον για την δουλειά τους και τους ασθενείς τους μπορούν να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες από τη συμμετοχή τους στο forum αυτό και την εμπειρία των ασθενών. Η συμμετοχή γιατρών όμως είναι εποικοδομητική και για τους ασθενείς, όταν οι πρώτοι δεν στέκονται μόνο στην διαφήμιση του ιατρείου τους και της δουλειάς τους αλλά συμμετέχουν όσο το δυνατόν με παροχή ουσιαστικών πληροφοριών.

9)  Δεν απαγορεύουμε μηνύματα που ενημερώνουν για προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την πάθηση ακόμα και από άτομα που έχουν οικονομικό συμφέρον από αυτά. Ωστόσο, παρακαλούμε τέτοιου είδους μηνύματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και συγκρατημένα σε αυτά που υπόσχονται. Επίσης, τέτοιου είδους μηνύματα να μην αναρτώνται επαναλαμβανόμενα.

10) Ασθενείς ή πρώην ασθενείς που ενημερώνουν για το ιστορικό τους, παρακαλούμε να είναι συγκρατημένοι στις περιγραφές τους όταν συστήνουν τεχνικές, προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των οποίων είδαν βελτίωση προκειμένου να αποφευχθούν λάθος εντυπώσεις σε άλλους ασθενείς. Η εμπειρία δείχνει πως κάτι που δούλεψε σε μια περίπτωση, δεν θα δουλέψει απαραίτητα σε μια άλλη.

Επιπρόσθετα, κατανοούμε και συμμετέχουμε στον δικαιολογημένο ενθουσιασμό κάποιου του οποίου τα συμπτώματα υποχωρούν και είναι ελάχιστα για ένα διάστημα (π.χ. των τελευταίων 3 μηνών). Ωστόσο είναι σφάλμα το άτομο αυτό πάνω στον ενθουσιασμό του να παρουσιαστεί ως "θεραπευμένος". Αυτό δεν σημαίνει πως πιστεύουμε ότι το χρόνιο πυελικό άλγος δεν θεραπεύεται. Απλά θα θέλαμε όταν κάποιος παρουσιάζεται ως θεραπευμένος ή ασυμπτωματικός να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμπτωμα ή υπόνοια συμπτώματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (το οποίο διάστημα καλό θα είναι να το προσδιορίζει στο μήνυμά του).

11) Απαγορεύεται στο ίδιο φυσικό πρόσωπο να αναρτά μηνύματα από δύο ή περισσότερα διαφορετικά προφίλ ειδικά όταν αυτό γίνεται με σκοπό την "ανώδυνη" παραβίαση κάποιων από τους κανόνες που αναφέρονται εδώ.

12) To forum σας δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης / διαγραφής αναρτήσεών σας. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη δυνατότητα προσεκτικά ώστε να μην δημιουργούνται κενά στην λογική και την αλληλουχία μηνυμάτων σε κάποιο θέμα, πράγμα που μπερδεύει και δυσκολεύει τους αναγνώστες στην κατανόηση.

13) Παρά τις προσωπικές απόψεις των χρηστών και διαχειριστών, τo forum αυτό δεν εκπροσωπεί καμία θεωρία, προϊόν, σχολή ή συμφέρον σχετικά με την μυστηριώδη ακόμη πάθηση της χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού άλγους. Δημιουργήθηκε από ασθενείς. Μας αρέσει η ελευθερία λόγου και όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες όταν τηρούν τους παραπάνω όρους και ειδικά όταν στηρίζονται σε αποδείξιμα επιχειρήματα. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε κατά την κρίση μας και χωρίς αιτιολογία ή προειδοποίηση μέρος μηνύματος ή ολόκληρο μήνυμα που θεωρούμε ότι παραβιάζει τα παραπάνω ή ότι είναι κακόβουλο (φάρσα ή παραπλανητικό ή υποβολιμαίο) ή ακατανόητο / δυσνόητο ή άσχετο. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε χωρίς αιτιολογία από τη δυνατότητα αναρτήσεων ή ακόμα και να αποκλείσουμε από το forum χρήστες, οι οποίοι συστηματικά παραβαίνουν τους απλούς αυτούς κανόνες και γενικά χρήστες για τους οποίους κρίνουμε ότι συμβάλλουν αρνητικά στο γενικό κλίμα του forum και το δυσφημίζουν.


14) Οι αναρτήσεις σας στο forum μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν φάκελλο για καλύτερη οργάνωση του forum, να διαγραφούν ή και να χαθούν από τεχνικό πρόβλημα, χωρίς από αυτό να προκύπτει κάποια νομική απαίτησή σας έναντι του forum.

15) Οι διαχειριστές του forum επεμβαίνουν και ελέγχουν την λειτουργία του forum κατά την προσωπική τους υποκειμενική κρίση και δεν έχουν καμία υποχρέωση να προβούν σε ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων χρηστών. Ανάρτηση μηνύματός σας στο forum συνεπάγεται ότι αποδέχεστε την κρίση των διαχειριστών ως έχοντες τον τελευταίο λόγο σχετικά με το πως γίνεται η διαχείριση του forum. Επίσης συνεπάγεται ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα όλους  τους παραπάνω όρους αλλά και οποιεσδήποτε αλλαγές όρων κρίνουμε στο μέλλον ότι χρειάζεται να γίνουν.

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.