Τους τελευταίους μήνες στα σούπερ μάρκετ, διαπιστώνω να πουλάνε διάφορα προϊόντα - και μάλιστα ελληνικής παραγωγής - που μας ενδιαφέρουν: Πρόκειται για φρέσκους, παστεριωμένους χυμούς, (σε αντίθεση με τους γνωστούς μας κατεψυγμένους χυμούς τύπου αμίτας, refresh κλπ.)

Χωρίς διάθεση διαφήμισης των σούπερ μάρκετ, αναφέρω πως ο Σκλαβενίτης πουλάει πλέον τρεις μάρκες χυμού από ρόδι, ενώ ο Βασιλόπουλος, φέρνει και χυμούς από μύρτιλο και ρόδι-κράνμπερι.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι πως ο χυμός από ρόδι είναι εξαιρετικά διουρητικός, ειδικά αν συνδυαστεί με λεμόνι - και θα ανακουφίσει εκείνους από μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ούρηση, και ειδικά στην έναρξή της.

Το μύρτιλο, πιστεύω πως δρα κάπως διαφορετικά: Επιφέρει μια ηρεμία και μια αίσθηση κάθαρσης στην ουροδόχο κύστη. Δεν είναι τυχαίο που παραδοσιακά χρησιμοποιείτο και αυτό για ασθένειες του ουροποιητικού.

Τέλος, ας σημειώσω και τα αναψυκτικά με αλόη που πλέον πωλούνται και στα περίπτερα. Όσοι θεωρούν πως τα συμπτώματα της προστατίτηδας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από την κατάσταση του εντέρου, δεν θα χάσουν εάν τα δοκιμάσουν.
Ηλικία 50 ετών. Σφίξιμο στη λεκάνη από την παιδική ηλικία λόγω "αγωγής τουαλέτας". Κάποια συμπτώματα ουρολοίμωξης σε συνδυασμό με συχνουρία και δυσουρία με οδηγούν στον ουρολόγο τον Οκτώβριο του 2013. Διάγνωση οξείας προστατίτιδας με σχετικά αυξημένο PSA. Θεραπεία με cipro. Εξαφάνιση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης αλλά επιδείνωση των υπολοίπων. Αύξηση του PSA στους επόμενους μήνες στα 3400. Ψυχολογική προετοιμασία για βιοψία. Αντιβίωση. Λήψη Saw Palmeto τον Σεπτέμβριο του 2014 που αρχικά κάνει θαύματα. Με παράλληλη σχεδόν χορήγηση αντιβίωσης, το PSA πέφτει στα αρχικά επίπεδα για να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά στις αρχές του 2016.  Σωματική κόπωση, θεαματική υποχώρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, κατάθλιψη. Νέα αντιβίωση, ελαφρά βελτίωση, δοκιμές με σιτοστερόλη και κουερσετίνη χωρίς μεγάλη βελτίωση, αλλά σχετική σταθεροποίηση. Κατάσταση υποφερτή.

Μάιος 2017: Το PSA ξεπερνά τις 4500 μονάδες και ο λόγος f-PSA/t-PSA πέφτει στο 0,14. Διενεργείται βιοψία, αρνητική σε σχέση με κακοήθεια.