Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Μηνύματα - santan

1
Καλημέρα Νίκο.

Αρχίζω και καταλαβαίνω :)

Ερώτηση: ΕΣΥ εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για τα συμπτώματα ΚΑΙ την ανατομία?

Χρησιμοποιείς όρους που στους έχει πει γιατρός, ή τα έχεις βρει εσύ σαν πληροφορίες?

Γιατί το λέω: Είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, σε πολλές περιπτώσεις να διαχωρίσεις την πηγή του ερεθίσματος/πόνου/συμπτώματος. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο στην αρχή. Προσωπική μου γνώμη, το άγχος παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό. Μεγαλώσαμε γνωρίζοντας 2 μόνο πράγματα: τους όρχεις και το πέος. Και όταν κάτι πάει στραβά βλέπεις ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στην περιοχή.

Πάλι γιατί το λέω: Το έχω περάσει. Για μήνες να προσπαθώ να διαχωρίσω αν είναι τσίμπημα/σφίξιμο/κάψιμο/γδάρσιμο/ή ότι άλλο. Και άντε αποφασίζεις ότι είναι κάψιμο για παράδειγμα. ΠΟΥ? Σε ποιό σημείο? Όρχις γενικά? Στην κεφαλή της επιδυδιμίδας? Πιο πίσω στο σωληνάκι? Μήπως αντανακλαται ο πόνος από κάπου? Ακόμα και ο γιατρός έχει σχετικά περιορισμένη δυνατότητα να αποφασίσει ΠΟΥ πονάς, αν εσύ δίνεις συγκεχυμένες πληροφορίες.

Άρα: Είσαι απόλυτα σίγουρος για τα συμπτώματα όπως τα περιγράφεις? Μήπως έχεις επηρρεαστεί (σε ένα βαθμό) από ένα σχόλιο (βιαστικό ή όχι) κάποιου από τους γιατρούς? Μήπως έχεις "παραδιαβάσει" και έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα? Αντί να ξεμπερδευτείς να μπερδευτείς περισσότερο?

Ειδικά σε περίοδο "έξαρσης" συμπτωμάτων όλα αυτά είναι σούπα.

Και είναι πραγματικά δύσκολο να διαχωρίσεις και να αναγνωρίσεις τα συμπτώματα.

Αλλά, αν αυτό δεν γίνει σωστά, μπλέκεις, και στο τέλος το κεφάλι σου θα πήξει και θα είσαι σαν να βλεπεις τηλεόραση.

Δυό ερωτήσεις:

1. Οι γιατροι, τι "διάγνωση" σου έχουν δώσει σήμερα?

2. Σήμερα, τι συμπτώματα έχεις και σε τι ένταση από 1 μέχρι το 10, όπου 1 η ελάχιστη ενόχληση και 10 η χειρότερη που έχεις νιώσει μέχρι σήμερα?
2
Γειά σου Νίκο.


Για να καταλάβω τους χρόνους, λες παραπάνω ότι από φθινόπωρο 2021 ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα με τον όρχι αλλά αν κατάλαβα καλά δεν ασχολήθηκες ιδιαίτερα καθως υπήρχε υποψία μυικου τραυματισμού? Εἰχες τραυματισμό συγκεκριμένα ή πόνο από σωματική άσκηση που λες? Όχι γενικά όμως, είχες κάτι συγκεκριμένο?

Για ένα χρόνο δεν έκανες τίποτα, και δεν είχες πολύ σημαντικά συμπτώματα, περισσότερο ενοχλήσεις που δεν ήταν συνεχόμενες, σωστά?

Από Γενάρη 2023 που είδες το "πρήξιμο" μέχρι και Μάρτη 2023 το μοναδικό σύμπτωμα ήταν ελάχιστος πόνος/δυσφορία στον όρχι και το αίσθημα "ζέστης", σωστά?

Καλύτερες στύσεις και δυνατότερη ούρηση δεν έχω συναντήσει σε ομοιοπαθείς εδώ, αλλά το καταγράφω για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την εξέλιξη των πραγμάτων.

Και πάμε στην άσηπτη πυουρία. Αυτό ήταν το πρώτο εύρημα από εργαστήριο/γιατρό. Για αυτό τι έγινε? Τι αγωγή πήρες? Ήταν την ίδια περίοδο που βρήκες και την ερεθισμένη επιδιδιμύδα? Αυτό το σημείο δεν το κατάλαβα καλα....

Μετά πάμε στα δύο σχήματα λεβο και σιπρο. και εκεί είναι που δεν έχω καταλάβει πως εξελίχθηκε το πράγμα.

σε ρώτησε και ο algos, στο συμπέρασμα ότι ενας συγκεκριμένος μυς είναι η αιτία του προβλήματος πως κατέληξες?

Επίσης, καθώς είσαι σε θεραπεία σε εξέλιξη, θα σε παρακαλούσα να μην αναφέρεις ονόματα γιατρών στα ποστ σου. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και είσαι πληρως ευχαριστημένος με τον γιατρό/γιατρούς που επισκέφθηκες τότε είναι πιο εύκολο να αναφέρεις τα ονόματα. Αν όμως στην πορεία κάτι δεν σε ικανοποιήσει και σχολιάσεις αρνητικά (και ονομαστικά) οποιοδήποτε γιατρό, τότε έχεις και έχουμε ευθύνη και δεν θα ήθελα το φόρουμ να αντιμετωπίσει νομικές διαμάχες για δυσφήμιση με κάποιον γιατρό.

3
Γειά σου Νίκο.

Ίσως το μακροσκελέστερο ιστορικό που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά την δεύτερη ανάγνωση δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει απόλυτα την εξέλιξη των συμπτωμάτων σου και πως αυτά υποστηρίζονται/δεν υποστηρίζονται από τα εργαστηριακά/απεικονιστικά ευρήματα.

Βλέπω ότι έχεις διαβάσει πολλά και από πολλές πηγές. Ψάχνεσαι, καλό αυτό. 

Είχες ποτέ τραυματισμό στο ποδόσφαιρο ή σε άλλη δραστηριότητα?

Στους γιατρούς που έχεις πάει, τι σου έχουν πεί? Μια σύντομη περίληψη? Πως (κατά την γνώμη των γιατρών) εξελίχθηκαν τα συμπτώματα και τα ευρήματα?
4
Καλημέρα και πάλι, συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Για την Stamey Meares οι απόψεις διιστανται. Μέρος της εξέτασης είναι και μπατονέτα στην ουρήθρα.

Να προσπαθήσω να σου πώ την προσωπική μου γνώμη γιατί έχω την εντύπωση ότι ανησυχείς πολύ για τα μικρόβια και αυτό μπορεί να είναι αρνητικό.

Δεν λέω, υπάρχει περίπτωση ένα βακτήριο/μικρόβιο/ότι άλλο μπορεί να βρίσκεται κάπου μέσα και να κάνει κάτι. Έχω δεί όμως πολλούς να βρίσκουν 1.000cfu/ml από το Χ μικρόβιο, και να τρελαίνονται για μήνες να το σκοτώσουν. Και αυτό είναι λάθος αν το δεις χωρίς το συνολικό ιστορικό. Στο είπα και πιο πάνω στην κουβέντα μας, είναι το "απλό" να βρείς ενα μικρόβιο, να το σκοτώσεις και να τελειώσει εκεί. Πολλές φορές όμως αυτό δεν αρκεί.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις καμία ένδειξη για μικρόβιο, έχεις εξαντλήσει ένα σημαντικό αριθμό εξετάσεων/θεραπειών ήδη, νομίζω ότι αν τα πυοσφαίρια σου βγούν χαμηλά, αν το σπέρμα βγεί σούπερ, τότε πολύ πιθανόν η "απάντηση" στην κατάστασή σου, και η λύση του προβλήματος σχετίζεται με "γειτονικές" περιοχές και όχι ευθέως με το ουρογεννητικό σύστημα. Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα.

Από κεί και πέρα, ανεξαρτητα με το παραπάνω, μικρόβιο μπορεί να υπάρχει και στο έντερο για παράδειγμα. Όσα "κακά" υπάρχουν, υπάρχουν και άλλες τόσες εργαστηριακές εξετάσεις για να ανιχνεύσουν αυτά τα κακά.

Είμαι σαφής??
5
Παρακαλώ και ότι θες εδώ είμαστε :)

Προς το παρόν να πω μια ιδέα. Ασε τις πολλές λεπτομέρειες, κοίτα να ξεκουραστείς 1-2 εβδομάδες και μετά με τα αποτελεσματα του σπέρματος βλέπεις αν χρειάζεται κάτι παραπάνω σε διερευνηση.

Θεωρώ και πάλι προσωπικά, λάθος, να κυνηγάει κάποιος ένα μικρόβιο που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Κάτι (πιθανόν) σου προκαλεί φλεγμονή, και αυτό ψάχνεις. Όχι απαραίτητα το τί προκαλεί την φλεγμονή, αλλά αν η φλεγμονή υπάρχει.

Τότε βλέπεις πως προχωράς.

ΑΛΛΑ.

Στην περίπτωσή σου (όπως και σε πολλούς) υπάρχουν και κάποια επιπλέον θέματα που συζητήσαμε παραπάνω. Θέλω να πω. Μην κολλάς στον προστάτη, δες το όλο μαζί. Ίσως εκπλαγείς.

6
Ναι κατάλαβα. Έχεις δίκιο για την κιρσοκήλη, αλλά ο μόνος λόγος που το λέω είναι αν υπάρχει περίπτωση σε σένα να πήγε "κάπως" διαφορετικά ή να υπάρχει κάποιου είδους φλεγμονή που να σχετίζεται.

Αυτό στο λέω και για ένα άλλο λόγο. Πριν σε "καλωσορίσω" στην οικογένεια των Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού άλγους, πρώτα πρέπει όλα μα όλα τα πιθανά σενάρια να έχουν ελεγχθεί και να έχουν αποκλειστεί όλες οι πιθανότητες.

Άρα όπως το έχω στο μυαλό μου τώρα, αφού τα πυοσφαίρια ήταν one-off καλύτερα να το παρακολουθήσεις για 2-3 μήνες πριν βγάλεις συμπεράσματα.

Αυτό που θα σε ενδιέφερε επίσης είναι πέρα από την γενικότητα, "λίγα βακτήρια", "χαμηλό βακτηριακό φορτίο" κλπ κλπ να δεις αν ανιχνεύεται κάτι πιο συγκεκριμένο. Όχι ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά, για μένα προσωπικά, και το τονίζω το προσωπικά, είναι εύκολο να καταλάβεις αν κάτι πάει λάθος. Ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα, θα σου πει αν τα όργανα που συμμετέχουν στην παραγωγή του σπέρματος δουλεύουν καλά ή όχι. Αν υπάρχουν ή όχι, επίσης, πυοσφαίρια στο σπέρμα, με όλα αυτά αποφασίζεις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή είναι αλλιώς να μην έχει κανένας ουρολόγος κανένα εύρημα σε καλλιέργιες κλπ κλπ, και αλλιώς να πας να κάνεις ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα που θα σου πεί αν το σπέρμα είναι σωστό, υγιές ή όχι. Οριακά γόνιμος δηλαδή, με πολλά πυοσφαίρια, σου λέει ότι μάλλον θέλει περαιτέρω διερευνηση και πολύ πιθανόν κανα σχήμα αντιβίωσης. Βακτηριακή ή μή. Αν είσαι σούπερ γόνιμος με κανένα θέμα στο σπέρμα, και τα συμπτώματα συνεχίζουν αμείωτα, τότε η προσοχή στρέφεται στην "γειτονιά". Έντερο, μυς, κιρσοκήλη κλπ κλπ κλπ.

Σήμερα, με όση εμπειρία έχεις από την αρχή, μπορείς να "βαθμολογήσεις" τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ σου συμπτώματα? Από το 1 μέχρι το 10? Με 1 τα ελάχιστα ως καθόλου συμπτώματα από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα, και 10 τα πιο έντονα συμπτώματα πάλι από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα?
7
Αφού έχεις το ιστορικό κιρσοκήλης, νομίζω θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση και σχετικά απλή για τα συμπτώματα.

Όσο και "εύκολη" να είναι η εξἠγηση "έχω μικρόβιο, παίρνω αντιβίωση, το σκοτώνω τέλος καλό όλα καλά" δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Πολύ συχνά θέλουμε να έχουμε την ευκολία να παρουμε ένα χαπι να λυθει το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Κάποιες φορές φαινομενικά "άσχετα" συμπτώματα ή ενδείξεις (πχ για σενα αιμοροιδες, εντερο κλπ κλπ) μας δείχνουν την πηγή του προβλήματος. Μπορεί να έχεις δηλαδή ουρολογικά συμπτώματα, αλλά το πρόβλημα να μην είναι ουρολογικό, να είναι μυικό για παράδειγμα ή κάτι άλλο. Σε κάποια πράγματα μπορούν να βοηθήσουν οι γιατροί και από εκεί ξεκινάμε πάντα, αλλά πιθανόν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής να λύνουν το πρόβλημα απλά, γρήγορα και εύκολα. Δεν λέω ότι ακριβώς αυτό ισχύει για σένα σήμερα, λέω ότι οι πιθανότητες είναι πολλές.

Δεν έχω καταλάβει πότε είχες τα πολλά πυοσφαίρια? Πόσες φορές έχεις αποτελέσματα πυοσφαιρίων και μέσα σε πόσο χρόνο?

8
Παράθεση από: Tferf στις 05 Ιουλίου, 2023, 07:51:36 ΜΜΕπίσης λέει ότι 2 περιπτώσεις μπορεί να σκεφτεί. Ότι πέρασες προστατίτιδα είναι στάνταρ λόγω ασβεστώσεων στον προστάτη μου λέει και μπορεί να σου άφησαν πόνους στην περιοχή.

αυτο είναι λίγο άκυρο. Ναι πιθανόν η προστατιτιδα μπορεί να ευθύνεται. Αλλά από μονο του δεν λεει τιποτα. Σεξουαλικά ενεργός αντρας αυτες τις ασβεστώσεις μπορεί να τις έχει και να είναι απόλυτα φυσιολογικός.

Παράθεση από: Tferf στις 05 Ιουλίου, 2023, 07:51:36 ΜΜΉ ότι υπάρχει πολύ χαμηλό βακτηριακό φορτίο στον προστάτη που σε ζορίζει όταν σε βρίσκει ευάλωτο στο ανοσοποιητικό (πχ ιώσεις, στρες κλπ).
Ναι αυτό δεν είναι παράλογο αλλά είναι λίγο γενικό. Βρίσκεται βακτηριακό φορτίο? Ἐστω και χαμηλό? Αν ναί, πόσο? Αν σε αυτό δεν έχεις απάντηση, δεν μπορείς να το γενικεύσεις


Για την πιθανότητα κιρσοκήλης συζητήσατε?9
Ναι σωστά δεν είδα το augmentin.

Κοίτα τίποτα δεν είναι 1+1 δυστυχώς. Αφού δεν βγάζεις μικρόβιο, νομίζω το σπερμοδιάγραμμα μπορεί να δώσει πληροφορίες.

Απο κεί και πέρα το θέμα της κιρσοκήλης αν μπορεί να συμπτώματα να έρχονται απο εκεί.

Αλλά σίγουρα κάτι παίζει, τα πυοσφαίρια είναι ψηλά. Τωρα δεν παίρνεις αντιβίωση? Μονο τα συμπληρωματα σωστα?
10
Αν δεν κατάλαβα καλά διορθωσέ με :)

Πήρες 2 φορές αρχικά δυο φορές cipro. 15+10 μέρες.

Μετά algofren που είναι αναλγητικό/αντιφλεγμονώδες/ibuprofen αλλες 10 μέρες.

Παράθεση από: Tferf στις 03 Ιουλίου, 2023, 01:40:36 ΜΜΠιθανόν να φτιάχναν την φλεγμονή όχι όμως και τον λόγο αυτής.
ΑΚΑ η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. ;) , καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς! Οι κινολόνες θα σκοτώσουν το "κακό" μικρόβιο πχ, άρα χωρίς κάτι να καταστρέφει κύτταρα, σε πολλές περιπτώσεις μειώνονται τα πυοσφαίρια κλπ. Τώρα, έφτασε αρκετός στρατός στον προστάτη, αν υποθέσουμε ότι στον προστάτη έγινε η επίθεση? Μπακάλικα, 1 κιλό αντιβίωση από το στόμα, δεν φτάνουν 100 γραμμαρια στον προστάτη (σαν παράδειγμα τα νούμερα). Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Δεν είναι αυτό το σημαντικό όμως. Ανεξάρτητα με το ποιός έκανε το αυγό, εσυ έχεις αυγό να φας. Αν αρκεί η cipro, αν για να αποφύγεις το ρίσκο τενοντίτιδας κλπ πας σε pruli, κλπ αυτό το βλέπεις στην πράξη. Οι αντιβιώσεις έχουν σκοτώσει, η προστατιτιδα οχι. 

Παράθεση από: Tferf στις 03 Ιουλίου, 2023, 01:40:36 ΜΜΓενικά έχω σκάσει γιατί είναι περίπτωση με χίλια ερωτηματικά και χωρίς συγκεκριμένη πορεία ανάρρωση
Κάπως έτσι ήμασταν όλοι. Ότι θες το συζητάμε.


11
Ναι Θωμά δεν νομίζω ότι στην στένωση υπάρχει κάτι παραπάνω να ασχοληθείς.

Κοίτα τώρα. Αν αφήσουμε στην άκρη τα ουρολογικά ευρήματα για λίγο.

Δυσκοιλιότητα, έντερο γενικότερα, και αιμοροίδα/ραγάδα όπως λες είναι το ένα κεφάλαιο. Έχω συναντήσει ανθρώπους με προστατίτιδα που δεν έχουν κανένα θέμα με αυτά. Αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι πιθανότερο με θέματα εντέρου γενικότερα, να αντιμετωπίσεις και συμπτώματα που σχετίζονται με προστατίτιδα. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις ή τι να μην κάνεις, ο καθένας είναι διαφορετικός. Αλλά νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις αξιζει τον κοπο να "παίξεις" λίγο με διατροφή, να αλλάξεις κάποιες συνήθειες που μπορεί να ενισχύουν την ευαισθησία στην περιοχή. Αυτό έχει ομως μια ισορροπία, όπως είπες πριν το πολύ νερό σου χειροτερευει τα συμπτώματα, ενω την ίδια στιγμη βοηθάει το έντερο και την δυσκοιλιότητα. Πρέπει να το βρεις μόνος σου αυτό :)

Ειπες ότι σταμάτησες αντιβίωση από προσωπική επιλογή. Ο ουρολόγος δηλαδή ήθελε να συνεχίσεις? Ασχετο, αλλά μου έκανε εντυπωση πως αποφάσισες να πας σε 4 διαφορετικους ουρολόγους? Δεν σε κάλυψαν? σου έλεγαν κατι που σε προβλημάτιζε?

Γενικά στα αρχικά στάδια, η αντιβίωση είναι μονόδρομος. Εφόσον γίνεται σωστά. Πολλοί από μας έχουμε παρει κουβάδες αντιβίωση, με την ελπίδα (την δική μας ή/και του γιατρού) ότι θα "πιάσουμε" κάτι που μπορεί να μην ανιχνευθηκε στο εργαστήριο, αλλά να υπάρχει. Πολύ  αντιβίωση χωρίς λόγο, είναι λάθος. Και αντιθετα, λίγη αντιβίωση μπορεί να μην "φτάσει" να κάνει δουλειά. Είδες δήλαδη διαφορά πολύ γρήγορα, αλλά ίσως να χρειαζόταν λίγο παραπάνω? on off σε ένα βαθος μηνών?

Και τέλος, θέμα ψυχολογία. Ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωρίσεις τα συμπτώματα όπως αλλάζουν, σε παίρνει απο κάτω και σκεφτεσαι πολλά. Απλα μην το κάνεις. Να το πω καλύτερα, προσπάθησε όσο μπορείς να μην αφήσεις την διαδικασία να σε παίρνει από κάτω.
12
Αν έχει προχωρήσει σε βαθμό που το δικαιολογεί, μπορεί να επηρρεάσει τη γονιμότητα. Αλλά δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει και κάποια φλεγμονή ή κάποιες συνθήκες για φλεγμονή. Προσωπικά θα το έψαχνα. Πακέτο με το σπερμοδιάγραμμα :)

Τώρα τι φάρμακα παίρνεις?
13
Τέλεια να το χαίρεσαι ;)

Από όσα ξέρω, ένα σπερμοδιάγραμμα πάντα θα το λέω, ελέγχει την γενικότερη "υγεία" της περιοχής. Υγιές σπέρμα σημαίνει ότι όλα δουλεύουν σωστά.

Άρα αν είναι στην ίδια πλευρά, έχεις συζητήσει με τους ουρολόγους την πιθανότητα να έχει προχωρήσει? Η κιρσοκήλη χειρουργείται όταν υπάρχει αναστροφή ροής αίματος. Αυτό ελεγχεται με έγχρωμο υπερηχογράφημα/τρίπλεξ οσχέου. Και αυτό πιθανόν να δικαιολογεί και το νούμερο στα πυσφαίρια? με ερωτηματικό...

Για τα πυοσφαίρια, νομίζει αξίζει τον κόπο να τα ελέγξεις πάλι. Για να φύγει και το ενδεχόμενο η αύξηση να οφείλεται σε φαρμακα.

Αλλά αν συνεχίζουν τα νούμερα και είναι τόσο ψηλά, κάτι έχει ξεφύγει.

Και επιπλεον, ζεστη στο περινεο και πονοι στη μέση, μπορεί να λενε κάτι, μπορεί και όχι.

Πήρες τα αποτελεσματα της αξονικής?
14
Καλημέρα Θωμά.

Κρατάω από όσα είπες πρώτα τα πυοσφαίρια. Αυτά τα βρήκες στα ούρα σωστά? 50 κ.ο.π είναι πάρα πολλά, ειδικά αν σκεφτείς ότι είχες ήδη πάρει κάμποσο cipro. Άρα ότι έγινε δεν αντιμετωπίστηκε με την αρχική αγωγή.

Η κιρσοκήλη είναι στην ίδια πλευρά που αισθάνεσαι το τράβηγμα στον όρχι?

Το αίμα, ακόμα και σταγόνες, είναι επίσης ένα επιπλέον θέμα.

Παιδί είπες έχεις, σπερμοδιάγραμμα έχεις κάνει? Τουλάχιστον τελευταία?

Θέματα με την τουαλέτα τι εννοείς ακριβώς?

Το θέμα του άγχους είναι χωριστό σε αυτή τη φάση. Αυτό που πραγματικά θέλω να σου πω, είναι ότι έχεις μήνες από την αρχή των συμπτωμάτων, και αυτό είναι πολύ καλό που ξεκίνησες και το έψαξες νωρίς.

Περιμένω τις απαντήσεις σου.

15
Από τις πιο αξιόπιστες και δοκιμασμένες εταιρίες :)