Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Μηνύματα - santan

1
Καλησπερα να ρωτησω πως εισαι σημερα? ψαχνεις ακομα για γιατρο?
2
προς το παρόν καλά μου φαίνεται ότι πας.

Δεν ξέρω αν κανείς άλλος θέλει να προσθέσει κάτι.

Νομίζω τελείωσε για τώρα ότι παίρνεις, κάνε επανάληψη εξετάσεων να δεις που βρίσκεσαι, και βλέπεις.

Πότε περιμένεις τα τελευταία αποτελέσματα?
3
Το συμπλήρωμα που παίρνεις για τον προστάτη? Ποιό είναι?

Παίρνεις άλλα φάρμακα τώρα? Αντιβίωση κλπ?

4
Τέλεια! ;)

Άρα τα πυοσφαίρια είναι το θέμα.

Για πάμε πάλι, τι συμπτώματα έχεις σήμερα?
5
Κοίτα, το σπερμοδιάγραμμα δείχνει υγεία σπέρματος. Άρα πρέπει εκτός από τα πυοσφαίρια (που στην περίπτωσή σου είναι πολλά) να βλέπεις σπερματοζωάρια, κινητικότητα και μορφολογία.

Τα πυοσφαίρια είναι ένδειξη φλεγμονής. Αν τα βρήκες από δείγμα σπέρματος, τότε είναι στο σπέρμα. Αλλά ανάλογα με τα νούμερα του σπερμοδιαγράμματος, μπορεί να καταλήξει ο γιατρός αν η πιθανή "πηγή" της φλεγμονής είναι ο προστάτης, οι όρχεις κλπ.

Γενικά οποιαδήποτε εξέταση σε αίμα/ούρα/σπέρμα λογικά θα πρέπει να γίνει 10 μέρες? δύο εβδομάδες? τρεις? ένα μήνα? Αν τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, τότε η επανάληψη στο μήνα ίσως είναι καλύτερα. Σίγουρα όμως όχι πριν το 10ήμερο.

Είναι πολλοί που λένε stamey και ξερό ψωμί. Πιστεύω ότι το σπέρμα λέει πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα μετά, για συγκεκριμένα μικρόβια κλπ ανάλογα την περίπτωση. Δεν σου λέω μην κάνεις stamey σου λέω μόνο μην περιμένεις ότι αφού την έκανες ξέρεις τα πάντα. Τα τόσα πολλά πυοσφαίρια έχουν μια αιτία (ή και περισσότερες?) και συνήθως όσο πιο γρήγορα βρεις την αιτία και την ταίσεις αντιβίωση, τόσο πιο γρήγορα θα δεις αποτελέσματα.

Άρα. Ερώτηση. Δες το σπερμοδιάγραμμα τι νούμερα λέει.
6
@Epid29 κακώς μας χρειάστηκες και καλώς μας βρήκες :)

Χαίρομαι που τουλάχιστον γλύτωσες παραπάνω μπερδέματα ;)

Θεωρώ δεδομένο ότι χρόνια προστατίτιδα δεν έχεις. Ακόμα. Μπορεί και να σου αφήσει κάτι μπορεί και όχι. Δεν το ξέρεις ακόμα.

Γονόρροια και χλαμύδια. Με τις υγείες σου.... Πες και στην/στις συντρόφους να κοιταχτεί/ούν. Σκουφάκι.....

Αντιβίωση προφανώς. Τι άλλο??

Προσωπικά δεν ξέρω πολλά να σου πώ για την πρακτική πλευρά αυτού που περνάς. Ίσως κάποιος άλλος να έχει να μοιραστεί εμπειρία...

Ερώτηση: Το σπερμοδιάγραμμα τι έδειξε? Δεν μπορεί να είναι αρνητικό το σπερμοδιάγραμμα...

7
@zer0time
@zer0time ξαναλέω :)
@zer0time δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Φαίνεται όμως ότι μια συμβουλή χρειάζεσαι, όχι να στην δώσουν απαραίτητα, αλλά να την ακολούθησεις σίγουρα. ΗΡΕΜΗΣΕ.

Και θα στο ξαναπώ μέχρι να το χωνέψεις. ΗΡΕΜΗΣΕ. Πριν από αυτό ότι και να σου πεί ο οποιοσδήποτε δεν έχει καμιά σημασία.

Φαίνεται ότι ο γιατρός σου έκανε αυτό που έπρεπε. Εδώ ΔΕΝ είμαστε γιατροί, και αυτό που εννοώ, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι χωρίς την "κλινική εικόνα" δεν μπορούμε να ξέρουμε. Όχι ότι κι αν σε εξετάζαμε θα μπορούσαμε να πούμε πολλά.

Άρα στα ευρήματα:
1. Δεν πονούσες καθόλου πριν πάς στον ουρολόγο για προληπτικές εξετάσεις νεφρών.
2. Βρέθηκε μικροσκοπική αιματουρία. Την σημασία της, την αιτία της ακόμα δεν την έχεις βρει.
3. Σχεδόν όλες οι αιματολογικές, ούρων και απεικονιστικές είναι καθαρές. Βρήκες μόνο: την αιματουρία που είπαμε, την αιμοσφαιρίνη, και ουρεόπλασμα.

Σωστά?

Τί εννοείς ότι η αξονική ήταν σχετικά καθαρή?

Το θέμα με τον πόνο, σκόπιμα δεν το βάζω στην κουβέντα. Γιατί μπορεί να ήταν κάτι μπορεί και να μην ήταν. Θα δείξει.

Για απάντησέ μου, και επαναλαμβάνω: ΗΡΕΜΗΣΕ

Και μια επιπλέον ερώτηση: Μπορείς να μου γράψεις ακριβώς τις εξετάσεις που έκανες σε λίστα? 1,2,3 κλπ. Ακριβώς όμως τις εξετάσεις όπως τις γράφουν τα αποτελέσματα που πήρες. Έκανες κάποιου είδους αιματολογικές για πρωτεινες κλπ? Alpha-fetoprotein (AFP), Human chorionic gonadotropin (HCG), Lactate dehydrogenase (LDH)?Εκανες κάποια εξέταση σε σπέρμα?
8
@zer0time καλησπέρα. Ηλικία? γενικότερα το ιστορικό σου? πως έφτασες να βρεις αυτό το αποτέλεσμα? Γιατί έκανες την εξέταση? είχες συμπτώματα? Πήγες σε ουρολόγο? Αν ναι, τι σου είπε?

Θα συμφωνήσω σε πρώτη φάση με τον @gchron και θα σου πω πριν τρελαθείς, κάνε ότι χρειάζεται. Όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές/αιματολογικές/απεικονιστικές εξετάσεις.

Ουρολόγο λοιπόν σε πρώτη φάση. Υπομονή και ψυχραιμία. Και αν θες, μια προσωπική εμπειρία, όσο τρελαίνεσαι τόσο χειρότερα τα κάνεις. Ψυχραιμία και καρφί στον ουρολόγο. ;)

@gchron γενικά διαφωνώ ότι οι αποτιτανω/ασβεστώσεις και λοιπά ευρήματα σημαίνουν κάτι το ιδιαίτερο. Ανιχνεύονται στους περισσότερους σεξουαλικά ενεργούς άντρες. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνουν κάτι αλλά νομίζω πολύ συχνά είναι μια εξήγηση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος δεν ξέρει/δεν θέλει/δεν μπορεί να δώσει μια καλύτερη εξήγηση.
9
Καλησπέρα Γιάννη ;)

Βρε καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου! Μετακίνησα το κείμενο σου στην ενότητα ιστορικό

Καλώς μας βρήκες (που να μην μας χρειαζόσουν δηλαδή αλλά λέμε τώρα), και καλως ήρθες στην παρέα μας.

Στα παλιά δεν έχω τίποτα να σου πω, και να πω δηλαδή δεν έχει και καμιά σημασία.

Μετά από τόσα χρόνια φλερτ με τα θέματα στην περιοχή, σίγουρα μια σφαλιάρα την έχεις φάει θεωρώ και αυτό ίσως να αφήνει ίσως και όχι ενοχλήσεις που θα σου υπενθυμίζουν τι πέρασες για τα επόμενα χρόνια.

Άλλα θέματα υγείας έχεις; Κανά PSA έχεις κοιτάξει ποτέ; Δεν το κοιτάς; Κανά σπέρμα έτσι για αλλαγή δεν ρίχνεις μια ματιά; Ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα; Αντε και γιατί είσαι και μερακλής και τα λές ωραία δεν κάνεις και κανά έγχρωμο υπέρηχο;
10
Καλημέρα Νίκο.

Αρχίζω και καταλαβαίνω :)

Ερώτηση: ΕΣΥ εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για τα συμπτώματα ΚΑΙ την ανατομία?

Χρησιμοποιείς όρους που στους έχει πει γιατρός, ή τα έχεις βρει εσύ σαν πληροφορίες?

Γιατί το λέω: Είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, σε πολλές περιπτώσεις να διαχωρίσεις την πηγή του ερεθίσματος/πόνου/συμπτώματος. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο στην αρχή. Προσωπική μου γνώμη, το άγχος παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό. Μεγαλώσαμε γνωρίζοντας 2 μόνο πράγματα: τους όρχεις και το πέος. Και όταν κάτι πάει στραβά βλέπεις ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στην περιοχή.

Πάλι γιατί το λέω: Το έχω περάσει. Για μήνες να προσπαθώ να διαχωρίσω αν είναι τσίμπημα/σφίξιμο/κάψιμο/γδάρσιμο/ή ότι άλλο. Και άντε αποφασίζεις ότι είναι κάψιμο για παράδειγμα. ΠΟΥ? Σε ποιό σημείο? Όρχις γενικά? Στην κεφαλή της επιδυδιμίδας? Πιο πίσω στο σωληνάκι? Μήπως αντανακλαται ο πόνος από κάπου? Ακόμα και ο γιατρός έχει σχετικά περιορισμένη δυνατότητα να αποφασίσει ΠΟΥ πονάς, αν εσύ δίνεις συγκεχυμένες πληροφορίες.

Άρα: Είσαι απόλυτα σίγουρος για τα συμπτώματα όπως τα περιγράφεις? Μήπως έχεις επηρρεαστεί (σε ένα βαθμό) από ένα σχόλιο (βιαστικό ή όχι) κάποιου από τους γιατρούς? Μήπως έχεις "παραδιαβάσει" και έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα? Αντί να ξεμπερδευτείς να μπερδευτείς περισσότερο?

Ειδικά σε περίοδο "έξαρσης" συμπτωμάτων όλα αυτά είναι σούπα.

Και είναι πραγματικά δύσκολο να διαχωρίσεις και να αναγνωρίσεις τα συμπτώματα.

Αλλά, αν αυτό δεν γίνει σωστά, μπλέκεις, και στο τέλος το κεφάλι σου θα πήξει και θα είσαι σαν να βλεπεις τηλεόραση.

Δυό ερωτήσεις:

1. Οι γιατροι, τι "διάγνωση" σου έχουν δώσει σήμερα?

2. Σήμερα, τι συμπτώματα έχεις και σε τι ένταση από 1 μέχρι το 10, όπου 1 η ελάχιστη ενόχληση και 10 η χειρότερη που έχεις νιώσει μέχρι σήμερα?
11
Γειά σου Νίκο.


Για να καταλάβω τους χρόνους, λες παραπάνω ότι από φθινόπωρο 2021 ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα με τον όρχι αλλά αν κατάλαβα καλά δεν ασχολήθηκες ιδιαίτερα καθως υπήρχε υποψία μυικου τραυματισμού? Εἰχες τραυματισμό συγκεκριμένα ή πόνο από σωματική άσκηση που λες? Όχι γενικά όμως, είχες κάτι συγκεκριμένο?

Για ένα χρόνο δεν έκανες τίποτα, και δεν είχες πολύ σημαντικά συμπτώματα, περισσότερο ενοχλήσεις που δεν ήταν συνεχόμενες, σωστά?

Από Γενάρη 2023 που είδες το "πρήξιμο" μέχρι και Μάρτη 2023 το μοναδικό σύμπτωμα ήταν ελάχιστος πόνος/δυσφορία στον όρχι και το αίσθημα "ζέστης", σωστά?

Καλύτερες στύσεις και δυνατότερη ούρηση δεν έχω συναντήσει σε ομοιοπαθείς εδώ, αλλά το καταγράφω για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την εξέλιξη των πραγμάτων.

Και πάμε στην άσηπτη πυουρία. Αυτό ήταν το πρώτο εύρημα από εργαστήριο/γιατρό. Για αυτό τι έγινε? Τι αγωγή πήρες? Ήταν την ίδια περίοδο που βρήκες και την ερεθισμένη επιδιδιμύδα? Αυτό το σημείο δεν το κατάλαβα καλα....

Μετά πάμε στα δύο σχήματα λεβο και σιπρο. και εκεί είναι που δεν έχω καταλάβει πως εξελίχθηκε το πράγμα.

σε ρώτησε και ο algos, στο συμπέρασμα ότι ενας συγκεκριμένος μυς είναι η αιτία του προβλήματος πως κατέληξες?

Επίσης, καθώς είσαι σε θεραπεία σε εξέλιξη, θα σε παρακαλούσα να μην αναφέρεις ονόματα γιατρών στα ποστ σου. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και είσαι πληρως ευχαριστημένος με τον γιατρό/γιατρούς που επισκέφθηκες τότε είναι πιο εύκολο να αναφέρεις τα ονόματα. Αν όμως στην πορεία κάτι δεν σε ικανοποιήσει και σχολιάσεις αρνητικά (και ονομαστικά) οποιοδήποτε γιατρό, τότε έχεις και έχουμε ευθύνη και δεν θα ήθελα το φόρουμ να αντιμετωπίσει νομικές διαμάχες για δυσφήμιση με κάποιον γιατρό.

12
Γειά σου Νίκο.

Ίσως το μακροσκελέστερο ιστορικό που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά την δεύτερη ανάγνωση δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει απόλυτα την εξέλιξη των συμπτωμάτων σου και πως αυτά υποστηρίζονται/δεν υποστηρίζονται από τα εργαστηριακά/απεικονιστικά ευρήματα.

Βλέπω ότι έχεις διαβάσει πολλά και από πολλές πηγές. Ψάχνεσαι, καλό αυτό. 

Είχες ποτέ τραυματισμό στο ποδόσφαιρο ή σε άλλη δραστηριότητα?

Στους γιατρούς που έχεις πάει, τι σου έχουν πεί? Μια σύντομη περίληψη? Πως (κατά την γνώμη των γιατρών) εξελίχθηκαν τα συμπτώματα και τα ευρήματα?
13
Καλημέρα και πάλι, συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Για την Stamey Meares οι απόψεις διιστανται. Μέρος της εξέτασης είναι και μπατονέτα στην ουρήθρα.

Να προσπαθήσω να σου πώ την προσωπική μου γνώμη γιατί έχω την εντύπωση ότι ανησυχείς πολύ για τα μικρόβια και αυτό μπορεί να είναι αρνητικό.

Δεν λέω, υπάρχει περίπτωση ένα βακτήριο/μικρόβιο/ότι άλλο μπορεί να βρίσκεται κάπου μέσα και να κάνει κάτι. Έχω δεί όμως πολλούς να βρίσκουν 1.000cfu/ml από το Χ μικρόβιο, και να τρελαίνονται για μήνες να το σκοτώσουν. Και αυτό είναι λάθος αν το δεις χωρίς το συνολικό ιστορικό. Στο είπα και πιο πάνω στην κουβέντα μας, είναι το "απλό" να βρείς ενα μικρόβιο, να το σκοτώσεις και να τελειώσει εκεί. Πολλές φορές όμως αυτό δεν αρκεί.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις καμία ένδειξη για μικρόβιο, έχεις εξαντλήσει ένα σημαντικό αριθμό εξετάσεων/θεραπειών ήδη, νομίζω ότι αν τα πυοσφαίρια σου βγούν χαμηλά, αν το σπέρμα βγεί σούπερ, τότε πολύ πιθανόν η "απάντηση" στην κατάστασή σου, και η λύση του προβλήματος σχετίζεται με "γειτονικές" περιοχές και όχι ευθέως με το ουρογεννητικό σύστημα. Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα.

Από κεί και πέρα, ανεξαρτητα με το παραπάνω, μικρόβιο μπορεί να υπάρχει και στο έντερο για παράδειγμα. Όσα "κακά" υπάρχουν, υπάρχουν και άλλες τόσες εργαστηριακές εξετάσεις για να ανιχνεύσουν αυτά τα κακά.

Είμαι σαφής??
14
Παρακαλώ και ότι θες εδώ είμαστε :)

Προς το παρόν να πω μια ιδέα. Ασε τις πολλές λεπτομέρειες, κοίτα να ξεκουραστείς 1-2 εβδομάδες και μετά με τα αποτελεσματα του σπέρματος βλέπεις αν χρειάζεται κάτι παραπάνω σε διερευνηση.

Θεωρώ και πάλι προσωπικά, λάθος, να κυνηγάει κάποιος ένα μικρόβιο που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Κάτι (πιθανόν) σου προκαλεί φλεγμονή, και αυτό ψάχνεις. Όχι απαραίτητα το τί προκαλεί την φλεγμονή, αλλά αν η φλεγμονή υπάρχει.

Τότε βλέπεις πως προχωράς.

ΑΛΛΑ.

Στην περίπτωσή σου (όπως και σε πολλούς) υπάρχουν και κάποια επιπλέον θέματα που συζητήσαμε παραπάνω. Θέλω να πω. Μην κολλάς στον προστάτη, δες το όλο μαζί. Ίσως εκπλαγείς.

15
Ναι κατάλαβα. Έχεις δίκιο για την κιρσοκήλη, αλλά ο μόνος λόγος που το λέω είναι αν υπάρχει περίπτωση σε σένα να πήγε "κάπως" διαφορετικά ή να υπάρχει κάποιου είδους φλεγμονή που να σχετίζεται.

Αυτό στο λέω και για ένα άλλο λόγο. Πριν σε "καλωσορίσω" στην οικογένεια των Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού άλγους, πρώτα πρέπει όλα μα όλα τα πιθανά σενάρια να έχουν ελεγχθεί και να έχουν αποκλειστεί όλες οι πιθανότητες.

Άρα όπως το έχω στο μυαλό μου τώρα, αφού τα πυοσφαίρια ήταν one-off καλύτερα να το παρακολουθήσεις για 2-3 μήνες πριν βγάλεις συμπεράσματα.

Αυτό που θα σε ενδιέφερε επίσης είναι πέρα από την γενικότητα, "λίγα βακτήρια", "χαμηλό βακτηριακό φορτίο" κλπ κλπ να δεις αν ανιχνεύεται κάτι πιο συγκεκριμένο. Όχι ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά, για μένα προσωπικά, και το τονίζω το προσωπικά, είναι εύκολο να καταλάβεις αν κάτι πάει λάθος. Ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα, θα σου πει αν τα όργανα που συμμετέχουν στην παραγωγή του σπέρματος δουλεύουν καλά ή όχι. Αν υπάρχουν ή όχι, επίσης, πυοσφαίρια στο σπέρμα, με όλα αυτά αποφασίζεις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή είναι αλλιώς να μην έχει κανένας ουρολόγος κανένα εύρημα σε καλλιέργιες κλπ κλπ, και αλλιώς να πας να κάνεις ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα που θα σου πεί αν το σπέρμα είναι σωστό, υγιές ή όχι. Οριακά γόνιμος δηλαδή, με πολλά πυοσφαίρια, σου λέει ότι μάλλον θέλει περαιτέρω διερευνηση και πολύ πιθανόν κανα σχήμα αντιβίωσης. Βακτηριακή ή μή. Αν είσαι σούπερ γόνιμος με κανένα θέμα στο σπέρμα, και τα συμπτώματα συνεχίζουν αμείωτα, τότε η προσοχή στρέφεται στην "γειτονιά". Έντερο, μυς, κιρσοκήλη κλπ κλπ κλπ.

Σήμερα, με όση εμπειρία έχεις από την αρχή, μπορείς να "βαθμολογήσεις" τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ σου συμπτώματα? Από το 1 μέχρι το 10? Με 1 τα ελάχιστα ως καθόλου συμπτώματα από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα, και 10 τα πιο έντονα συμπτώματα πάλι από τότε που είχες το πρώτα σύμπτωμα?