Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Θέματα - Φαέθων

1
Αγαπητοί φίλοι.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το forum αυτό διανύει πιθανότατα το τελευταίο έτος λειτουργίας του. Πάνε περισσότερα από εφτά χρόνια που μία παρέα φίλων αποφάσισε να το φτιάξει, ως απάντηση σε απόπειρα εξαπάτησης ομοιοπαθών στην οποία και η ίδια έπεσε θύμα (εκεί εξάλλου γνωρίστηκε).

Με ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουμε κάθε νέο συμπάσχοντα μοιραστήκαμε τη γνώση μας, τη γνώμη μας και την εμπειρία μας. Πήραμε δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα από παιδιά που είδαν φως ατο τούνελ. Δεχθήκαμε και πολλές επιθέσεις -γενικές ή προσωπικές (πρωτίστως εγώ που έγινα το κακό σπυρί στον κώλο ορισμένων). Εκτιμώ ότι ο κυριότερος λόγος γι αυτό είναι ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από την πάθηση.

Αν μη τι άλλο στο φόρουμ αυτό σπαταλήσαμε πολύ χρόνο και κάποιοι και χρήμα. Κανείς μας δεν έβγαλε ούτε σεντ του ευρώ. Ούτε καν από κάτι τόσο αθώο όσο οι διαφημίσεις google που θα ήταν ένας εύκολος τεόπος να βγάλει το φόρουμ τα έξοδά του τουλάχιστον.

Όμως έχουμε και ζωές. Ο κομπιουτεράς της παρέας που έστησε το φόρουμ σύντομα σταμάτησε να ασχολείται παρά μόνο πλήρωνε τα έξοδά του. Όλοι οι παλιοί σιγά-σιγά σταμάτησαν να ασχολούνται με το φόρουμ και αρχισαν να ασχολούνται ευτυχώς με τη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς έχοντας νικήσει την πάθηση. Το φόρουμ όμως χρειάζεται διαχείριση, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει εργαλείο στα χέρια αυτών των οποίων ακριβώς θέλαμε να γίνει αντίλογος. Οι προσπάθειες εξάλλου που έκαναν να περάσει η φωνή τους εδώ, πολλές...είτε φανερές είτε συγκεκαλυμμένες. Και έμεινα εγώ να τσακώνομαι και να υπερασπίζομαι το αρχικό μας όραμα. Ήξερα ότι αν σταματούσα σύντομα θα βλέπαμε κι εδώ μαρτυρίες "τεκμηριωμένων". Βαρέθηκα όμως φίλοι κι εγώ και κουράστηκα... Η θυσία χρόνου και χρήματος χωρίς οικονομική απολαβή έχει όρια από ανθρώπους που δεν έχουν την πάθηση ως μέσο βιοπορισμού. Και ο αλτρουΐσμός είναι ένα κίνητρο που φτάνει μέχρι κάποια όρια.

Έτσι, ο ιδρυτής προαφάτως δήλωσε ότι είναι τελευταίο έτος που ανανεώνει τη  λειτουργία του φόρουμ. Έχοντας ξοδέψει προσωπικά πολύ χρόνο, ψάχνω κάποιο τρόπο να μην πέσουν μετά από έναν χρόνο οι πληροφορίες αλλά να αρχειοθετηθούν. Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση που τώρα δεν μπορώ να δω.

Θα ήθελα ωστόσο να συμβουλέψω τον καθένα που έχει αναρτήσει η βρει πληροφορίες που θέλει να μείνουν ζωντανές να τις κάνει ένα copy-paste κάπου. Έχουμε μπροστά μας λιγότερο από 1 χρόνο για να βρούμε μία λύση για το φόρουμ και τη δίασωση του υλικού του.

Φιλικά,

Φαέθων
2
Εΐ καραγκιοζάκο «επιστήμονα»...ναι εσύ που εδώ και πολλά χρόνια μπαίνεις σαν την ψωλή και γράφεις μπηχτές και προσβολές μπας και ασχοληθούμε μαζί σου! Πάντα φωτογραφικά, όπως κάνουν οι γυναικωτοί αλλά ποτέ απευθυνόμενος επώνυμα...Που κατά τα άλλα όταν σου είπαμε μια κουβέντα παραπάνω άρχισες να κλαίγεσαι στον admin και όταν σε γράψαμε στα παπάρια μας από την άλλη δεν μπόρεσες να το ξεπεράσεις και επιζητάς την προσοχή σαν το παιδάκι που χτυπάει το κουδούνι και τρέχει. Στο υπενθυμίζω άλλη μια φορά: όσο και να χτυπιέσαι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις μαλακίες που γράφεις. Χαίρομαι που βρήκες το φως σου μέσα από μέθοδο που πρώτος ανέδειξα και σε ευχαριστούμε όλη η παρέα για το γέλιο που μας χαρίζεις. Σου εύχομαι να ξεπεράσεις και τα ψυχολογικά σου.

(Ακολουθώντας τη μέθοδό σου)

Με εκτίμηση, 8)

Φαέθων

Υ.Γ. Βλάκας είσαι και φαίνεσαι
3
http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1500193403

ΠαράθεσηΕιδικό εξωτερικό ιατρείο χρόνιας προστατίτιδας και χρόνιου πυελικού πόνου τέθηκε σε λειτουργία από την αρχή του 2018 από την Α' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Στο ιατρείο αυτό μπορούν να απευθύνονται όσοι έχουν διαγνωσθεί με χρόνια προστατίτιδα και ιδιαίτερα αν υποφέρουν από πόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού (περίνεο).

Όπως διαβεβαιώνει η επιστημονική ομάδα, πρόκειται για πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 963 398 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00- 13:00.

«Η ανάγκη για τη δημιουργία του ειδικού αυτού, εξωτερικού ιατρείου, δημιουργήθηκε από την ίδια τη φύση της πάθησης. Επειδή τα αίτια είναι πολλά και τα συμπτώματα διαφέρουν σε κάθε ασθενή, δεν υπάρχει μία και μοναδική θεραπεία για όλες τις περιπτώσεις. Έτσι χρειάζεται συνεργασία επιστημόνων ώστε να αντιμετωπιστεί», αναφέρει ο διευθυντής της Κλινικής καθηγητής Ουρολογίας, Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου, είναι μια πάθηση που απασχολεί πολλούς νέους άντρες 20-50 ετών. Για τη διάγνωσή της, πρέπει να αποκλειστεί κάθε άλλη πάθηση. Είναι μια χρόνια κατάσταση που ταλαιπωρεί τον ασθενή και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του. Αλλά και για το ουρολόγο είναι μια νόσος που προϋποθέτει εμπειρία στην αντιμετώπισή της, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στη διαχείριση του ασθενή. Σε αυτό συμβάλει  το γεγονός ότι η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα  δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εργαστηριακά (οι εξετάσεις αίματος, ούρων και οι υπέρηχοι έχουν φυσιολογικές τιμές).

Επειδή δεν είναι γνωστά τα αίτια που την προκαλούν, δεν υπάρχει μια και μοναδική θεραπεία για όλες τι περιπτώσεις. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Συχνά, κάποιοι από αυτούς, παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις, ενώ τα αίτια που μπορεί να πυροδοτήσουν την επανεμφάνιση της είναι διαφορετικά για τον καθένα. Όλα αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, επηρεάζουν την ψυχολογική του κατάσταση ενώ δεν είναι σπάνιο να του προκαλούν άγχος και κατάθλιψη. Η θεραπεία, συνήθως, είναι μακροχρόνια και συνοδεύεται από αλλαγές στον τρόπο ζωής του ασθενούς.

«Αυτή η πολύπλοκη οντότητα απαιτεί εμπειρία από το ουρολόγο, ο οποίος θα πρέπει να εξατομικεύσει και να προσαρμόσει τις διάφορες θεραπείες που υπάρχουν στον κάθε ασθενή. Συχνά χρειάζεται συνδυασμός θεραπειών, που στόχο έχουν να μετριάσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο χρόνιο πυελικό πόνο, όσο και εκπαιδεύοντας τον ασθενή να χαλαρώνει το πυελικό του έδαφος. Επίσης η συνεργασία ψυχολόγου βοηθά στην ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος», προσθέτει ο κ. Χατζηχρήστου.
4
Πόσοι από εμάς έχουμε ακούσει αυτή την ατάκα από γιατρούς που δεν μπορούσαν να μας βρουν τίποτα;

Αυτό μου θύμησε το πολύ ενδιαφέρον παρακάτω ιατρικό άρθρο που βρήκα στο διαδίκτυο. Ο συγκεκριμένος ιατρός απ'ότι κατάλαβα εξειδικεύεται στον χρόνιο πόνο και στην αντιμετώπιση με βελονισμό και απευθυνόμενος γενικά δίνει κάποια σημεία που έχουν ιδιαίτερη αξία για ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους.

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ.

Όταν ο οξύς πόνος μεταπίπτει σε χρόνιο, τότε δεν αποτελεί το σύμπτωμα μιας πάθησης, αλλά είναι από μόνος του μια πάθηση. Διαρκεί περισσότερο από την αναμενόμενη πορεία της πάθησης ή της κάκωσης. Σύνηθες χρονικό διάστημα από 3-6 μήνες.

Στο παρελθόν η απάντηση στο χρόνιο πόνο ήταν: « όλα είναι στο μυαλό σου». Ένας χρήσιμος ορισμός είναι ο εξής: «ο πόνος είναι ότι περιγράφει το άτομο, που τον βιώνει και υπάρχει όταν λέει ότι υπάρχει». Η Διεθνής Ένωση για τη Μελέτη του Πόνου λέει ότι είναι « μια δυσάρεστη αισθητική και συναισθηματική εμπειρία, σε συνδυασμό με πραγματική ή δυνητική βλάβη των ιστών, ή περιγράφεται με τους όρους μιας τέτοιας βλάβης».

Ο πόνος μεταδίδεται μέσω του σώματος με το νευρικό σύστημα, όταν οι νευρικές απολήξεις ανιχνεύουν βλάβη σε ένα μέρος του σώματος. Τα νεύρα μεταδίδουν την προειδοποίηση μέσω συγκεκριμένων νευρικών οδών στον εγκέφαλο, όπου τα σήματα ερμηνεύονται ως πόνος.

Σήμερα οι ειδικοί του πόνου μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η αίσθηση του πόνου: τον τρόπο με τον οποίο το νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του νωτιαίου μυελού, αλληλεπιδρά με τον εγκέφαλο, έτσι ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση του πόνου.

Η γνώση του συστήματος των νευροδιαβιβαστών, των χημικών δηλαδή αγγελιοφόρων, που μεταβιβάζουν τα νευρικά σήματα, έχει ανοίξει το δρόμο σε σημαντικές νέες μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται αυτούς τους χημικούς αγγελιοφόρους, ώστε να αλλάξει ο τρόπος που αλληλεπιδρούν με τα σήματα του εγκεφάλου. Αυτό οδήγησε στη χρήση αντικαταθλιπτικών και άλλων φαρμάκων, τα οποία λειτουργούν με συγκεκριμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου, οι οποίες επηρεάζουν τα συναισθήματα και βοηθούν στην αντίληψη του πόνου. Υπάρχουν, πλέον φάρμακα τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά.

Με αυτές τις γνώσεις, οι ειδικοί του πόνου συνταγογραφούν τώρα φαρμακευτικές θεραπείες που επιτίθενται στο μέτριο έως σοβαρό χρόνιο πόνο, από διαφορετικές οπτικές γωνίες: καινοτόμα φάρμακα, τεχνικές που στοχεύουν στα νεύρα, και αντλίες χορήγησης φαρμάκων, που προσφέρουν μια ισχυρή αναλγησία στις νευρικές ρίζες. Οι γιατροί επίσης εγκρίνουν τη χρήση ψυχοθεραπείας, τεχνικές χαλάρωσης, ύπνωση και εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, που στηρίζονται στην όλο και ισχυρότερη ένδειξη σύνδεσης νούς-σώματος στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου.

Υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθουμε, αλλά η έρευνα έχει δώσει ενδείξεις για την ανάπτυξη ακόμη και νεότερων θεραπευτικών επιλογών.

Θεραπευτικές επιλογές
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί ασθενείς προσέρχονται για θεραπεία στα τελικά στάδια του χρόνιου πόνου, όταν είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για επιτυχή αντιμετώπιση του πόνου.

Όταν ο πόνος είναι σοβαρός τότε οι γιατροί στρέφονται σε ισχυρότερα φάρμακα για την αντιμετώπιση του.

Συμβουλευτική για καλύτερη αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου
Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με ένα χρόνιο πόνο, ο οποίος οδηγεί σε κατάθλιψη, άγχος, θυμό και μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο. Τα αρνητικά συναισθήματα μειώνουν τα ενδογενή οπιοειδή του σώματος και αυξάνουν την ευαισθησία του στον πόνο. Όταν ο χρόνιος πόνος εγκατασταθεί, η ζωή του ατόμου συρρικνώνεται για να δώσει τη θέση της στον πόνο. Οι δραστηριότητες περιορίζονται και αυτό διαιωνίζει το φαύλο κύκλο του πόνου, καθώς η αντίληψη του πόνου γίνεται όλο και χειρότερη. Η υγεία, η εργασία και οι διαπροσωπικές σχέσεις «αιμορραγούν». Οι διαταραχές του ύπνου και της διάθεσης, διαιωνίζουν την αίσθηση του πόνου.

Με τη συμβουλευτική, οι ασθενείς αποκτούν δεξιότητες για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου. Μπορούν επίσης να βρουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, που τους προκαλούν στρες και κατάθλιψη, να ανακτήσουν τον αυτοέλεγχο και την ευχαρίστηση στη ζωή τους.

Εναλλακτικές προσεγγίσεις στο χρόνιο πόνο
Το άγχος επιδεινώνει τον πόνο, έτσι μια τεχνική χαλάρωσης είναι πολύ χρήσιμη σε όλους τους τύπους του πόνου. Όταν ο ασθενής είναι αναστατωμένος με κάτι, ο πόνος του θα ανέβει αρκετά σημεία στην κλίμακα του πόνου

Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας του πόνου. Βαθιές αναπνοές, διαλογισμός, καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, και ύπνωση επιτρέπουν το μυαλό να βοηθήσει το σώμα. Η τακτική εξάσκηση, βοηθά στη μείωση του στρες και στην προώθηση της χαλάρωσης, η οποία βοηθά στην ανακούφιση του χρονίου πόνου.

Ο βελονισμός.
Mια παραδοσιακή κινέζικη τεχνική, έχει κερδίσει το σεβασμό στη Δυτική Ιατρική. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναγνωρίζει το βελονισμό ως ένα αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης του πόνου, ιδιαίτερα σε πονοκεφάλους και οσφυαλγίες και προτείνει ότι η τεχνική μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες καταστάσεις χρονίου πόνου, όπως σε αρθρίτιδα, ινομυαλγία και σε μυϊκούς πόνους (10).

Ο βελονισμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος με τον πόνο και όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού καλύπτουν θεραπείες με βελονισμό.

ΓΡ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ"
5
http://health.in.gr/sexualhealth/article/?aid=1500110739

Αθήνα
Γράφουν οι Κωνσταντίνος Ρόκκας* και Νικόλαος Ιωακειμίδης**

Εκτός από την αύξηση των καρδιακών συμβαμάτων, η καθιστική ζωή και η μειωμένη σωματική άσκηση αποτελούν βασικοί παράγοντες και για την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. Αναμφισβήτητα, όσο λιγότερο χρόνο αφιερώνουμε για άσκηση τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα.

Έχει υπολογιστεί ότι οι άνδρες που ασκούνται περίπου 3 ώρες την εβδομάδα έχουν 20-30% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία σε σχέση με όσους αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο για άσκηση. Βρέθηκε ακόμη ότι ο κίνδυνος για να εμφανιστεί στυτική δυσλειτουργία σε όσους σπαταλούν πάνω από 5 ώρες την ημέρα στην τηλεόραση και τον υπολογιστή είναι 3 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχουν τα άτομα που αφιερώνουν λιγότερο από μια ώρα την ημέρα για τις ίδιες δραστηριότητες.

Στον παχύσαρκο άνδρα που ακολουθεί καθιστική ζωή, η μέτριας έντασης αεροβική άσκηση για 2,5-3 ώρες την εβδομάδα σε συνδυασμό με τη υιοθέτηση μεσογειακού τύπου διατροφής μπορεί να αποφέρει ευεργετικά οφέλη όσον αφορά τη στυτική διαταραχή. Η βελτίωση αυτή πιστεύεται ότι οφείλεται στην κινητοποίηση μηχανισμών που βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που έχει υποστεί το ενδοθήλιο, δηλαδή ο εσωτερικός χιτώνας των αρτηριών που ευθύνεται για τη χάλαση των λείων μυών στο αγγειακό τοίχωμα και τη διαστολή των πεικών αρτηριών. Τα οφέλη στη σεξουαλική ζωή από την ήπιας-μέτριας έντασης άσκηση με κατάλληλη καθοδήγηση είναι εμφανή ακόμα και σε σταθεροποιημένους κλινικά ασθενείς με χρόνια επηρεασμένη καρδιακή λειτουργία.

Παρά την τεκμηριωμένη μέσα από κλινικές μελέτες ευεργετική επίδραση της άσκησης στη στυτική λειτουργία, υπάρχουν ακόμα κενά στη βιβλιογραφία για τον καταλληλότερο καθημερινό ή εβδομαδιαίο χρόνο φυσικής άσκησης που χρειάζεται για να υπάρχει εμφανής βελτίωση. Στις πιο πρόσφατες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου προτείνεται στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα με συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα, συνολικής διάρκειας 40 λεπτών τη φορά.

Ο ρόλος του στρες 

Η αμφίδρομη σχέση που έχει η στυτική δυσλειτουργία με το άγχος, την κατάθλιψη και το χρόνιο στρες μπορεί να είναι δύσκολη στην προσέγγιση, αποτελεί ωστόσο αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας των ανδρών με στυτική διαταραχή.

Σε ανασκόπηση των μελετών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι η συνδυασμένη φαρμακευτική (με αναστολείς της 5-φωσφοδιεστεράσης) και ψυχοσυμβουλευτική-με διάφορες μορφές- θεραπεία αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με καθεμιά από τις δύο θεραπευτικές προσεγγίσεις όταν ακολουθείται μόνη της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης που έδειξαν ότι τα αυξημένα επίπεδα στο σάλιο της κορτιζόλης, που σχετίζονται με το στρες, μειώθηκαν ταυτόχρονα με τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής μετά από 8 εβδομάδες σε όσους παράλληλα με τη λήψη φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία ακολούθησαν ασκήσεις χάλασης των μυών και αναπνευστικές ασκήσεις του διαφράγματος.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αναγνωρίζεται και να θεραπεύεται σωστά το παθολογικό ψυχοσωματικό υπόβαθρο των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, επειδή όχι μόνο επιδεινώνεται από τη στυτική διαταραχή που υπάρχει αλλά και επειδή από μόνο του συντελεί στην περαιτέρω επιδείνωσή της. Η φαρμακευτική θεραπεία θα πρέπει να συνοδεύεται και από κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση και άσκηση για τα άτομα με καθιστική ζωή ως αποφασιστικό βήμα στη βελτίωση της ποιότητας της σεξουαλικής ζωής.

* Ο Κωνσταντίνος Ρόκκας, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, πρώην Ταμίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και μέλος σημαντικού αριθμού επιστημονικών εταιρειών.

**Ο Νικόλαος Ιωακειμίδης είναι Καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής.
6
Θέλω να ανοίξω ένα θέμα για ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα, απλό και αστείο όσο και ενοχλητικό.

Μιλάω για το φαινόμενο κατά το οποίο μετά την ούρηση και το τίναγμα, τρέχουν ακόμα μερικές σταγόνες και μας λερώνουν το βρακί. Πόσοι άραγε το έχουν από εμάς;

Αυτό το σύμπτωμα ήταν "προοίμιο" σε μένα του τι έρχεται. Εμφανίστηκε δηλαδή αρκετό καιρό (μήνες ίσως και χρόνια) πριν τους πόνους που με οδήγησαν να καταλάβω ότι κάτι έχω, στους γιατρούς και στη διάγνωση "Χρόνια Προστατίτιδα".

Είναι επίσης από τα συμπτώματα που όταν όλα τα άλλα περάσαν, αυτό επέμεινε.

Όπως έχω ήδη πει, η αντίληψή μου για το τι μου συνέβη, είναι ότι μετέφερα άγχος, πίεση και νεύρα στην πυελική περιοχή με αποτέλεσμα να σφίγγομαι ασυναίσθητα (κάτι περίπου όπως κρατιόμαστε όταν θέλουμε να πάμε στην τουαλέτα και δεν μπορούμε) γεγονός που προκάλεσε τα συμπτώματά μου. Στην αρχή προβλήματα ούρησης που εκδηλώθηκαν με το φαινόμενο που συζητάω τώρα (μερικές στάλες στο βρακί μετά την ούρηση), και αργότερα όλα όσα έχω περιγράψει στο ιστορικό μου: πόνους, συχνοουρίες, τσούξιμο μετά την εξπερμάτωση κλπ.

Όταν όλα τα υπόλοιπα πέρασαν, το πρόβλημα του "μερικές στάλες ακόμα μετά την ούρηση" παρέμεινε κάποιες φορές. Αυτό το ερμηνεύω ως εξής: όντας πλέον συνειδητοποιημένος για το πρόβλημα που δημιουργώ, κατάφερα να ελέγξω σε μεγάλο βαθμό την ένταση που στέλνω στην πυελική περιοχή και έτσι κατέβηκα το κατώφλι των συμπτωμάτων. Απαλλάχτηκα συνεπώς από τα πιο σοβαρά συμπτώματα που υποβαθμίζαν εντονότερα την ποιότητα της ζωής μου. Το γεγονός όμως του "μερικές στάλες ακόμα μετά την ούρηση" αλλά και άλλων συμπτωμάτων που μπορεί να μου επανέλθουν παροδικά σε καταστάσεις έντονης στενοχώριας ή στρες μου υπενθυμίζει ότι από το Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους δεν το θεραπεύεις αλλά το επουλώνεις. Η διαφορά των δύο λέξεων πρακτικά είναι μηδέν: και στις δύο είσαι απαλλαγμένος από συμπτώματα στην καθημερινότητά σου. Το "επουλώνεις" όμως κρύβει πίσω του την γνώση ότι πάντα μπορεί να ξανακυλήσεις και να ξύσεις πάλι την παλιά πληγή, αν υποπέσεις στα ίδια λάθη. Πάντα μπορείς να ξεπεράσεις το κατώφλι που ξεκινούν και εμφανίζονται συμπτώματα.

Όσον αφορά την εξήγηση που δίνω στο φαινόμενο ""μερικές στάλες ακόμα μετά την ούρηση":
Είναι γνωστό ότι το Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους συνοδεύεται σε πολλούς πάσχοντες με προβλήματα ούρησης: συχνοουρίες, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης κλπ.

Πιστεύω ότι η ένταση στους πυελικούς μυς δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα αλλά και τα τσουξίματα στην εξπερμάτωση που αναφέρουν πολλοί φίλοι. Φανταστείτε ένα τουφέκι που πάει να πυροβολήσει με τσακισμένη την κάνη. Θα κάνει έκρηξη καθώς όλη η ενέργεια θα εκτονωθεί μέσα στον μηχανισμό.

Το ίδιο είναι όταν εξπερματώσεις με το σύστημα σφιγμένο ή όταν προσπαθείς να ουρήσεις όταν η ένταση σε κάνει να σφίγγεσαι. Είναι φυσικό να έχεις καθυστέρηση στην αρχή της ούρησης, ή να μην μπορείς να ουρήσεις και καθόλου (μου συμβαίνει συχνά όταν προσπαθώ να ουρήσω και με κοιτάνε). Δείτε επίσης εδώ αποσπάσματα από την ιστορία ενός άνδρα που από την ένταση δεν μπορούσε να κατουρήσει καθόλου για πολλές ώρες:

Παράθεση από: Phaethon στις 16 Φεβρουαρίου, 2013, 09:53:31 ΜΜ

Και οι λόγοι που δεν μπορούν να ουρήσουν;

DAS: Η θεωρία είναι ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς του πυελικού εδάφους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει όταν θες να ουρήσεις είναι να χαλαρώσουν οι μυς του πυελικού εδάφους. Εαν δεν μπορείς να τους χαλαρώσεις, δεν μπορείς να ξεκινήσεις την ούρηση.


......
Οπότε να τι συμβαίνει: το πυελικό έδαφος σφίγγει αλλά η κύστη προσπαθεί να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από αυτό. Αυτό δημιουργεί υψηλή πίεση και –αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο- ασκεί υψηλές πιέσεις στον προστάτη επειδή η κύστη προσπαθεί βεβιασμένα να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από τον ουρηθρικό σφικτήρα. Να θυμάστε πως η ουρήθρα διέρχεται δια μέσου του προστάτη. Εαν αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, αυτό μπορεί να ερεθίσει τον προστάτη –τους όρχεις, το πέος το οποίο είναι προέκταση της ουρήθρας, το ορθο, την ηβική περιοχή ή την κύστη. Η κύστη καταγράφει αυτό ως «επιτακτικότητα» και αναπτύσσει φλεγμονή. Συνηθίζω να συνταγογραφώ μυοχαλαρωτικά σε ασθενείς με ένταση στους μυς του πυελικού εδάφους.

Συνεπώς στην περίπτωσή μου και στην περίπτωση όλων όσων παρουσιάζουν το ενοχλητικό φαινόμενο του "λίγες σταγόνες μετά την ούρηση", πιστεύω ότι η ένταση στην πυελική περιοχή υπάρχει μεν, αλλά σε χαμηλό βαθμό ώστε να μπορούν να ουρήσουν. Όταν όμως η πίεση στην κύστη που αδειάζει πέσει, απομένουν λίγα ούρα που δεν μπορούν να βγουν λόγο αυτής της μικρής έντασης και θα κάνουν αργότερα τη "ζημιά".

Η λύση που έχω βρει στο πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να κατουρήσω, ποτέ δεν βιάζομαι και ποτέ δεν κάνω ή σκέφτομαι κάτι άλλο. Στηρίζομαι στον τοίχο μπροστά με το ένα χέρι, κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να χαλαρώσω απόλυτα και να το απολαύσω. Επίσης βοηθάει η πίεση με το δάχτυλο στο περίνεο (ανάμεσα στους όρχεις προς το κάτω μέρος) καθώς βοηθάει να απελευθερωθούν τα τελευταία ούρα όταν είσαι σφιγμένος.

7
Μόλις πήρε το μάτι μου καινούργια "θαυματουργή" θεραπεία για την "μπροστατίτιδα" (ότι εννοεί με αυτό ο καθένας). Πρόκειται για τα Κινέζικα "ουρολογικά έμπλαστρα".

Τα πρωτοείδα σε ένα blog εδώ με πολύ marketing και μπουρδολογία και μου σηκώθηκε η τρίχα γιατί κάτι μου θύμησε (όχι ρε πούστη κι άλλο blog με θαυματουργές θεραπείες): http://www.safeguardprostate.info/gr_prostaplast_c5/index.php?cid=MTQwMDQ1MjI4MiMxMDAwMDAzMjk2IzEwMDE1MjI1OSNHUkVFQ0UjQXRoZW5zIyMjIyMjIw==

Και βρήκα και το site πώλησης το οποίο μιλάει για μελέτες που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα. http://www.prostaplast.com/gr_Official_c5/

Δεν έχω καμία γνώμη περί της αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου είδους και όπως είπα ο τρόπος παρουσίασης στο blog μου βρώμισε, αλλά ίσως κάποιος μπορεί να θέλει να το δοκιμάσει ως άλλη μια μέθοδο στο οπλοστάσιο.
8
Όπως έχω κατά καιρούς πει (σε σημειο να γίνω βαρετός) πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς δεν έχει κάποιο μικροβιακό πρόβλημα. Για τους λίγους που πραγματικά ίσως φταίει μικρόβιο για τα βάσανά τους αλλά και για τους πολλούς μικροβιοπαρμένους (παρακαλώ μην παρεξηγηθεί η έκφραση: είναι συντομογραφία για τα άτομα που είναι πεπεισμένα ότι φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά τους χωρίς αυτό να ισχύει -δικαίωμά τους) ποστάρω αυτό το ενδιαφέρον άρθρο.

ΠαράθεσηΝεα κλινική μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα μη φαρμακευτικής θεραπείας των ουρολοιμώξεων

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M


Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου κυρίως πληθυσμού.

Συχνά η θεραπεία είναι δύσκολη και η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον η μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών αλλοιώνει την μικροβιακή χλωρίδα του οργανισμού, επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας και αυξάνει τις πιθανότητες υποτροπής.

Νέα κλινική μελέτη που αφορά τη χρήση παραγόντων που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηριδίων στο βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος έδειξε ότι η χρήση ενός μη φαρμακευτικού παράγοντα έχει την ίδια και καλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ουρολοιμώξεων σε σχέση με τη θεραπεία με αντιβιοτικό παράγοντα.   

Η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είναι το D-Mannose, ένα φυσικό ζάχαρο που δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αμετάβλητο από τα ούρα. Το D-Mannose έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την προσκ

όλληση των βακτηριδίων στα κύτταρα του ουροποιητικού και να σταματάει έτσι τον βασικό μηχανισμό βλάβης των βακτηριδίων.

Το πιο κοινό παθογόνο μικρόβιο που εμπλέκεται στο 90% των περιστατικών ουρολοιμώξεων, είναι το κολοβακτηρίδιο E. Coli  Ο βασικός μηχανισμός που τα συγκεκριμένα βακτηρίδια προκαλούν ουρολοίμωξη είναι μέσω ειδικών ουσιών που έχουν στην επιφάνεια τους που του επιτρέπουν να προσκολληθούν στον βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος (προσκολλητίνες).

Μετά την προσκόλληση τους εισέρχονται στα κύτταρα και προκαλούν βλάβη στους ιστούς.   

Το D-Mannose δεσμεύεται το ίδιο στις απολήξεις προσκόλλησης των μικροβίων. Τα μικρόβια δεν μπορούν να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ουροποιητικού και έτσι αποβάλλονται με τα ούρα χωρίς να προκαλέσουν πρόβλημα.

Ο πρώτος που χρησιμοποίησε το D-Mannose ως θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις ήταν ο Dr. Jonathan Wright, πριν από 20 χρόνια, και αναφέρει 85-90% αποτελεσματικότητα στις ουρολοιμώξεις που οφείλονται σε E. Coli.

Έκτοτε αρκετές μελέτες έχουν πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του D-Mannose στην πρόληψη και στην θεραπεία των ουρολοιμώξεων.


Τα τελευταία χρόνια έχω χρησιμοποιήσει σε πολυάριθμα περιστατικά ουρολοιμώξεων το D-Mannose και μπορώ να επιβεβαιώσω τα ποσοστά του Dr. Wright.

Η συνήθης θεραπευτική δόση είναι 1 κουταλάκι του γλυκού (2γρ) κάθε 3 ώρες, επί οξείας ουρολοίμωξης. Η αγωγή θα πρέπει να συνεχιστεί και για 2-3 ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων. Για την προληπτική θεραπεία των ουρολοιμώξεων συστήνεται 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Το D-Mannose έχει το πλεονέκτημα ότι δεν εμφανίζει σημαντικές παρενέργειες και δεν αναπτύσσει αντίσταση στα μικρόβια και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιείται επαναληπτικά. 

Η ανακάλυψη του D-Mannose ως θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις είναι μια σημαντική ιατρική πρόοδος που μπορεί να βοηθήσει αναρίθμητα περιστατικά ειδικά σε μια περίοδο που η αντίσταση στα υπάρχοντα αντιβιοτικά αυξάνεται συνεχώς.


http://drtsoukalas.com/subject.php?id=160
9
Αντιγράφω ένα ποστ μιας φίλης που δουλεύει σε κέντρο γενετικής και έχει να κάνει με το πότε πρέπει να ζητήσετε τη συγκεκριμένη εξέταση αλλά και εξέταση κατάτμησης DNA σπέρματος.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ/ Ή ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣAΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5-6 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ). Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ / ΄Ή ΟΥΡΟΛΟΓΟ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ).

ΙΑΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΟΤΕ Η ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝΕΥΠΛΟΕΙΔΙΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ (FISH ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ):

• ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ≤37 ΕΤΩΝ, ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

• ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΜΒΡΥΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΩΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ≤38 ΕΤΩΝ, ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

• ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ 6 ΜΗΝΩΝ.

• ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΙΓΟ-ΑΣΘΕΝΟ-ΤΕΡΑΤΟΖΟΩΣΠΕΡΜΙΑ (ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡ/ΩΑΡΙΩΝ ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ) .

• ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΠΤΩΣΗΣ (ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ) ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ DNA (DNA FRAGMENTATION):

• ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ.

• ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΜΒΡΥΑ ΚΑΤΑ/'H KAI META ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΩΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ≤38 ΕΤΩΝ, ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

• ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ

• ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ (εφόσον έχουν ελεγχθεί αλλοι παράγοντες όπως θρομβοφιλία, κτλ)

• ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ 6 ΜΗΝΩΝ
10
Κεφάλαιο 1: Πρόλογος

Σημείωση: τα παρακάτω γεγονότα είναι πέρα για πέρα αληθινά και αποτελούν την προσωπική μου εμπειρία. Μοιράζομαι την εμπειρία μου με οποιοδήποτε ζευγάρι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, με σκοπό να μάθει πράγματα από την δική μου εμπειρία, χωρίς να χρειαστεί να πάθει. Φυσικά τα όσα αναφέρω έχουν μεγαλύτερη αξία για ζευγάρια που το πρόβλημά τους έχει μεγαλύτερες ομοιότητες με το δικό μου (ανδρικός παράγοντας υπογονιμότητας).

Αναφέρω ανώνυμα οποιονδήποτε οποιονδήποτε γιατρό, διαγνωστικό κέντρο ή άλλο επαγγελματία του χώρου της υγείας συνεργάστηκα, με ορισμένες εξαιρέσεις: αναφέρω επώνυμα αυτούς που θεωρώ -με τα αυστηρά μου κριτήρια- ότι έκαναν τίμια και σωστά τη δουλειά τους και διακρίθηκαν γι'αυτό στην συνείδησή μου ως άξιοι να τους συστήσω σε οποιονδήποτε άλλο αναξιοπαθή συμπάχοντα που ψάχνεται. Η ονομαστικη αναφορά σε αυτούς είναι επίσης ένα ευχαριστώ εκ μέρους μου.


Ήθελα να μοιραστώ την δική μου εμπειρία με την ελπίδα ότι ;ίσως κάτι χρήσιμο έχω να πω σε κάποιο ζευγάρι ή οποιονδήποτε ψάχνει πληροφορίες στο internet, όπως έκανα και εγώ κάποια στιγμή.

Κεφάλαιο 2ο: ξαφνικά ουρολογικά προβληματα και η "χρόνια προστατίτιδα"

Παντρεύτηκα το καλοκαίρι του 2010 σε ηλικία 37 ετών. Μισό χρόνο αργότερα, αρχές του 2011 και σε μια περίοδο απίστευτου στρες, άρχισα να εμφανίζω κάποια περίεργα ουρολογικά συμπτώματα όπως πόνους στη βουβωνική περιοχή, συχνουρίες κλπ. Ο ουρολόγος που πήγα μου διέγνωσε "Χρόνια Προστατίτιδα", μου είπε ότι αυτό μου συνέβηκε λόγω μόλυνσης από μικρόβιο και μου χορήγησε ένα μήνα αντιβίωση.

Τα προβλήματα δεν μου πέρασαν με την αντιβίωση και έτσι κατέφυγα σε έναν άλλο ουρολόγο που βρήκα στο internet , ας τον ονομάσουμε Ακατάν, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ειδικός της "Χρόνιας Προστατίτιδας" και ο οποίος ισχυριζόταν ότι μόνο αυτός μπορούσε να θεραπεύσει την "Χρόνια Προστατίτιδα" κάνοντας μαλάξεις του προστάτη παράλληλα με την αντιβίωση αλλοιώς τα αντιβιωτικά δεν μπορούσαν να μπουν στον προστάτη και να σκοτώσουν το μικρόβιο. Μάλιστα ισχυριζόταν ότι αν δεν έκανα τη θεραπεία του θα μπορούσα να χάσω τη στύση μου, να πάθω καρκίνο αλλά και να χάσω τη γονιμότητά μου. Μόνο ότι θα πάω στην κόλαση δεν μου είπε.

Για περίπου πέντε μήνες έκανα την ακριβή, χρονοβόρα, εξευτελιστική και επίπονη "θεραπεία" του χωρίς να έχω όμως και πάλι κάποια ουσιαστική βελτίωση. Κάπου εκεί (Ιούνος 2011) ζήτησα πλέον να κάνω  καλλιέργειες να δω τι διάολο μικρόβιο είναι αυτό που έχω και δεν περνάει. Και με την ευκαιρία ζήτησα πρώτη φορά στη ζωή μου να κάνω σπερμοδιάγραμμα γιατί με έτρωγε το ότι για σχεδόν ένα χρόνο έκανα ελεύθερο σεξ με την γυναίκα μου και δεν είχε επέλθει σύλληψη (με προβληματιζαν σκέψεις  ήδη από παλαιότερα....από παλαιότερες σχέσεις όπου είχα δυο-τρία "ατυχήματα" κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε κοπέλα μου να πάει να ρίξει μωρό εξαιτίας της απροσεξίας μου).

Κεφάλαιο 3ο: ανακαλύπτοντας ένα μεγάλο πρόβλημα που κρυβότανε

Βγαίνουν λοιπόν τα αποτελέσματα των καλλιεργειών και του σπερμοδιαγράμματος.

1ο "σοκ":  Όσον αφορά τη "μόλυνση" μετά από κάποια αντιφατικά αποτελέσματα, αποδείχτηκε ότι δεν είχα κανένα μικρόβιο (!!!)...

2ο "σοκ": Όσον αφορά το σπερμοδιάγραμμα άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια μου: αζωοσπερμία....κανένα σπερματοζωάριο δεν βρέθηκε....το άκρον άωτον της υπογονιμότητας.....στα 38 μου μάθαινα ότι το σπέρμα μου ήταν σκέτο γαλατάκι....Ξέρετε τι είναι στα 38 σου να συνειδητοποιείς ότι από πιτσιρικάς τζάμπα τραβήχτηκες τόσες φορές, ότι τζάμπα παιδευόσουνα να φοράς προφυλακτικά και ότι τζάμπα αγχώθηκες όποτε κάποια κοπέλα σου είχε περίοδο; Αστειεύομαι τώρα λιγάκι αλλά όταν πήρα τα αποτελέσματα και μου εξήγησε το εργαστήριο τι εννοούν έχασα τη γη από τα πόδια μου....ένοιωθα ότι θα λιποθυμήσω. Με κλάμματα πήρα τηλ. τη γυναίκα μου να της εξηγήσω τι λαχείο είχε τραβήξει με μένα.

Κεφάλαιο 4ο: λίγο μπερδεμένος αρχίζω να ξεμπλέκω το κουβάρι

Πήγαινε καιρός που υποπτευόμουν σιγά-σιγά ότι ο Ακατάν με δουλεύει και απλά μου τρώει τα φράγκα. Τα όσα μου έλεγε και παρατηρούσα κατά καιρούς ήταν αντιφατικά και δεν είχαν λογική. Κάποιον άλλον που να θεραπεύτηκε από τους πολλούς που είχα γνωρίσει στο ιατρείο του δεν έβλεπα. Εγώ εξακολουθούσα να έχω ενοχλήσεις. Μικρόβιο δεν μου βρέθηκε. Και όσον αφορά το σπέρμα μου που "θα κινδύνευε" εάν δεν είχα ακολουθήσει την ακριβή "θεραπεία" του, πιο πολύ χάλια δεν θα μπορούσε να είναι.

Σε κάθε ml σπέρματος υπάρχουν φυσιολογικά εκατομμύρια σπερματοζωάρια...Έχω ακούσει ακόμα και 80.000.000 ανά ml. Η ανδρολογία αρχίζει και θεωρεί σχετικά φτωχό (υπογόνιμο) το ανδρικό σπέρμα αν έχει λιγότερα από κάπου 15.000.000 σπερματοζωάρια ανά ml (...δηλ. κάπου τον πληθυσμό της Ελλάδας σε κάθε σταγόνα!!). Εγώ δεν είχα ούτε ΕΝΑ (1) σπερματοζωάριο για δείγμα ανά ml.     

Φυσικά και εγώ αλλά και άλλα παιδιά με "χρόνια προστατίτιδα" που είχα γνωρίσει στο ιατρείο του και είχαμε γίνει φίλοι, επηρεασμένοι από τις θεωρίες του αναρωτηθήκαμε κατ'αρχάς εάν αυτή την τρομερή ζημιά στο σπέρμα, μου την είχε προκαλέσει το "μικρόβιο". Αλλά εδώ συνέβαιναν δύο παράξενα πράγματα. Πρώτον μικρόβιο δεν μου βρισκόταν. Δεύτερον κανένα άλλο από τα παιδιά που είχα γνωρίσει και είχαν διαγνωσθεί με τα άπειρα μικρόβια στις καλλιέργειες δεν είχαν πάθει τέτοιο πράγμα. Τα σπερμοδιαγράμματά τους ήταν επί το πλείστον από καλά μέχρι εντός των ορίων του φυσιολογικού. Αν εμένα κάποιο μικρόβιο μου είχε κάνει τέτοια ζημιά, δεν έπρεπε να έχει προκληθεί ανάλογη ζημιά και στους άλλους;

Η διαίσθησή μου και η λογική μου μου έλεγε ότι τυχαία είχα ανακαλύψει ένα κρυφό πρόβλημα το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τις πρόσφατες ουρολογικές μου ενοχλήσεις που πήραν τον τίτλο "χρόνια προστατίτιδα". Και είχα απόλυτο δίκιο όπως θα αποδεικνύονταν αργότερα.

Φυσικά ανακοίνωσα στον Ακατάν το αποτέλεσμα του σπερμοδιαγράμματος και δεν ήξερε τι να πει. Στα άλλα παιδιά που το σπερμοδιάγραμμα έβγαινε καλό τους τόνιζε πόσο καλό τους είχε κάνει η θεραπεία του. Σε εμένα όταν βρήκε τα λόγια του μου είπε ότι "θα το φτιάξουμε"...Σε έναν άνθρωπο με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δηλαδή επέμενε πως θα του φτιάξει το σπέρμα από το επίπεδο της...αζωοσπερμίας κάνοντάς του....μαλάξεις του προστάτη. Ακόμα και εκείνη την ώρα ο αδίστακτος τούτος τύπος ήθελε να συνεχίσει να μου τρώει τα φράγκα και το χειρότερο να μου τρώει το χρόνο όταν ήδη με περίμενε μια Οδύσσεια μπροστά μου (όντας ήδη σχετικά μεγάλος όταν ανακάλυψα το πρόβλημα και μην έχοντας πολύ καιρό για χάσιμο).

Το τραγικό αποτέλεσμα του σπερμοδιαγράμματος και οι απαντήσεις του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με ξύπνησε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν η λύση μου ούτε στο πρόβλημά της "χρόνιας προστατίτιδας" (που τώρα αποδεικνυόταν δευτερεύον) ούτε βέβαια στο νέο και πολύ σοβαρότερο πρόβλημα που προέκυπτε, αυτό της ακραίας υπογονιμότητας.

Αποφάσισα ότι δεν είχα καιρό για χάσιμο. Τέλος στα γιατροσόφια και τους ειδικούς που η μόνη μαρτυρία για τα «θαύματά» τους προέρχεται από αυτούς τους ίδιους. Έπρεπε να κινηθώ μεθοδικά και επιστημονικά.  Έκλεισα την πόρτα του Ακατάν και δεν ξαναπάτησα. Σταμάτησα οριστικά και τις αντιβιώσεις που μου χαν γαμήσει τους τένοντες. Η πλύση εγκεφάλου είναι τρομερό πράγμα.....καθώς περνούσαν οι μέρες και οι εβδομάδες χωρίς αντιβίωση όλο και φοβόμουν ότι τα συμπτώματα θα δυναμώσουν και θα ξεσπάσουν. Δεν συνέβη τίποτα....καμία χειροτέρευση. Αντίθετα -ω του θαύματος- άρχισα να καλυτερεύω!!

(συνεχίζεται)
11
Αναδημοσίευση από εδώ: http://www.o-klooun.com/anadimosiefseis/pos-na-ksexorisete-tis-apates#.U8nhpvl_uNp

Όταν ήμουν 15 χρονών έπεσα θύμα ενός παπατζή και μου έφαγε 15.000δρχ. Η ταχύτητα που εξαφανίζονταν τα πεντοχίλιαρα ήταν σχεδόν ίση με αυτή του ήχου. Αυτό όμως που θυμάμαι μέχρι σήμερα πιο καθαρά από όλα τα συναισθήματα που με κυρίεψαν, δεν είναι το σφίξιμο στο στομάχι όταν κατάλαβα πως είχα χάσει όλα τα χρήματα που μου έδωσε ο πατέρας μου να πληρώσω τη ΔΕΗ, ούτε και ο φόβος του τί θα μου έλεγε και πόσο θα θύμωνε.

Ήταν η απόλυτη σιγουριά που μου είχε δημιουργήσει ο παπατζής πως όχι μόνο ήξερα με απόλυτη βεβαιότητα που ήταν ο "παπάς", αλλά το ότι δεν τον βρήκα την πρώτη φορά ήταν θέμα ατυχίας και την επόμενη φορά θα τον έβρισκα στα σίγουρα και θα έπαιρνα πίσω τα χαμένα χρήματα. Ήμουν τόσο σίγουρος όσο σίγουρος ήμουν για το όνομά μου!

Μάλιστα, κάθε φορά που ήθελε να μου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση έριχνε τα χαρτιά για "παράδειγμα", όπως μου έλεγε, εγώ έβρισκα αμέσως το χαρτί που έπρεπε και αυτός μου έβαζε τα χρήματα στα χέρια, πριν τα πάρει πίσω για να ρίξει τα χαρτιά "κανονικά" και να διεκδικήσω εγώ τη δυνατότητα να πάρω εύκολο χρήμα.

Πριν το καταλάβω βέβαια τα 15 χιλιάρικα είχαν κάνει φτερά και εγώ γύρισα πίσω στο γραφείο του πατέρα μου (το θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια, ακόμα και τώρα που έχει πεθάνει, πιο πολύ από ότι άλλες ευτυχισμένες στιγμές!) με την "ουρά κάτω από τα σκέλια". Θυμάμαι, όταν ο πατέρας μου άκουσε την ιστορία που έλεγα στα όρια των δακρύων, προς μεγάλη μου έκπληξη έκανε προσπάθεια να μην γελάσει και με σοβαρό ύφος μου έδωσε άλλες 15.000δρχ να πάω ξανά να πληρώσω το λογαριασμό και μου ξεκαθάρισε πως αυτά τα χρήματα θα τα πλήρωνα σταδιακά από το χαρτζιλίκι μου ή δουλεύοντας για αυτόν.

Από τότε έχω ορκιστεί πολέμιος των διάφορων απατεώνων που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να μου πάρουν τα χρήματα. Σήμερα, παπατζήδες δεν βλέπεις πια στους δρόμους, έχουν πάρει θέση στο internet και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας ώστε να τους δώσουμε τα λεφτά μας.

Είτε αγοράζουμε ψευδοβιάγκρα γιατί ελπίζουμε να θυμηθούμε τα ένδοξα νιάτα μας, είτε παίρνουμε ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα που θα γιατρέψει τη ξηροδερμία στη φτέρνα θα μειώσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και θα αποτρέψει τον καρκίνο ταυτοχρόνως, είτε κάνουμε like στη φωτογραφία ενός μωρού με σωληνάκια στη μύτη περιμένοντας από το Facebook να δώσει χρήμα, ότι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει, έχουμε πέσει θύματα απατεώνα.

Τί μπορούμε να κάνουμε όμως για να αναγνωρίζουμε τους σοβαρούς επιχειρηματίες από τα λαμόγια; Πως ξεχωρίζουν μιας και κανείς δεν φοράει ταμπέλα με τη λέξη "ψεύτης";

Όταν ξεκίνησα το blog είχα δώσει μια λίστα από εργαλεία που θα βρείτε εδώ, αλλά σήμερα θα προσπαθήσω να το μαζέψω λίγο παραπάνω και να δώσω παραδείγματα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

Μαρτυρίες: Ο μπάρμπας μου το δοκίμασε και μου είπε πως δούλεψε αμέσως! Όλα τα σπυριά εξαφανίστηκαν, και αυτά που ήταν κόκκινα και γεμάτα με πύον και αυτά που έσκαγαν μόλις τα ξύσεις με τη μπατανόβουρτσα και δεν σταματούσαν να τρέχουν αίμα! Όλα σ' λέω, όλα!
Όσες θείες και να έχεις που σώθηκαν από την ψωρίαση, οι μαρτυρίες τους έχουν την ίδια ακριβώς αξία με ... το τίποτα. Δεν είναι δεδομένα που έχουν συλλεχθεί με επιστημονικό τρόπο.

Βοηθάει το σώμα σου να...γιατρευτεί, αποβάλλει τοξίνες, να δυναμώσει το ανοσοποιητικό, να ισορροπήσει  το οτιδήποτε, το σώμα σου δεν το χρειάζεται γιατί τα κάνει όλα μόνο του. Θαυματουργά βοτάνια, τροφές, χαπάκια με άγνωστο περιεχόμενο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται από έρευνες.

Ο διάσημος γιατρός το είπε. Κάτι ξέρει αυτός! Ναι...μπορεί, μπορεί και όχι. Το να είσαι γιατρός, αστυνομικός, αεροπόρος, ή ο μάγος τη φυλής, δεν έχει καμία αξία αν ο ισχυρισμός σου δεν υποστηρίζεται από έρευνες και επιστημονικά στοιχεία.

Η αρχαία γνώση ή αλλιώς: οι αρχαίοι είναι καλύτεροι σε όλα. Οτιδήποτε είναι αρχαίο δεν είναι απαραίτητα και σωστό. Για χρόνια οι αρχαίοι γιατροί πίστευαν πως δαίμονες προκαλούσαν τις αρρώστιες. Αρχαία γνώση και αυτή που με τα χρόνια καταρρίφθηκε.

Η παγκόσμια συνωμοσία που έχει στηθεί για να μας στερήσει _________ (προσθέστε ότι θέλετε στο κενό). Μα το είδα στο google και μάλιστα βρήκα κάτι μοναδικά βίντεο στο youtube που δείχνουν τον μεγαλοπόδαρο να απάγεται από ένα UFO των Ιλουμινάτι! Δεν είναι περίεργο που δεν τον βρίσκει κανείς.

Αγόρασε το βιβλίο μου γιατί δεν έχω ούτε μια έρευνα που να έχει ελεγχθεί από την επιστημονική κοινότητα και να έχει επιβιώσει. Πώς θα βγάλω εγώ λεφτά, κλέφτης θα γίνω;

Ο μπουρδολόγος γιατρός που ισχυρίζεται πως οι πατέντες κοστίζουν εκατομμύρια και οι έρευνες είναι στημένες και ο ίδιος δεν έχει τίποτα να δείξει στην καριέρα του πέραν από εμφανίσεις στην ΤV όπου κατακεραυνώνει το σύστημα και προτείνει οι Υδροχόοι να μην βγουν έξω σήμερα γιατί ο Ερμής είναι ανάδρομος. Ταυτοχρόνως αν τον κριτικάρεις αυτομάτως γίνεσαι μέρος της συνωμοσίας και σε βρίζει.

Θαυματουργό θαύμα που κάνει θαύματα. Γιατρεύει θαυματουργά την ποδάγρα με την ίδια άνεση που θαυματουργά γιατρεύει τον καρκίνο και κάνει και τα μαλλιά σου να ξαναφυτρώσουν στην θαυματουργή πλάτη σου.

"Ιατρικές θεραπείες" που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, όπως η χειροπρακτική, η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός. Αλλά μην ξεχνάμε, πάνε κόντρα στο σύστημα και για αυτό είναι άξιες τυφλής εμπιστοσύνης!

Φυσικά γιατρικά, τα έφτιαξε η φύση που ξέρει καλύτερα και δεν θα μπορούσε να φτιάξει κάτι που θα μας κάνει κακό όπως η τσουκνίδα, το αρσενικό και τα χιλιάδες δηλητήρια που κυκλοφορούν σε απίστευτες συσκευασίες. Αφού το έχει φτιάξει η φύση είναι εγγύηση! Κανείς δεν πέθανε ποτέ από κάτι φυσικό!

Η κβαντική ιατρική, φύση μας, ή οτιδήποτε γουστάρεις. Αν ακούσεις τη λέξη κβαντικό μπορείς να στοιχηματίσεις με καλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις από ότι να βάλει γκολ ο Γκέκας, πως ο πρώτος που το έχει χρησιμοποιήσει είναι ο Ντίπακ Τσόπρα, ο αρχιτσαρλατάνος που βάζει τα γυαλιά σε όλους τους άλλους.

Οι τοξίνες ή άλλα χημικά, φανταστικά ή αληθινά που είναι σχεδιασμένα να σε τρομάξουν προκειμένου να  (μην) αγοράσεις ένα προϊόν ώστε να σωθείς από βέβαιο και ακραία οδυνηρό θάνατο.

Ενέργεια: δες τσι, αύρα, θετική ή αρνητική, που δεν μπορεί να εντοπιστεί με κανένα μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά υπάρχει σε ένα αόριστο "σύννεφο" και μας επηρεάζει με άγνωστο μηχανισμό σε κάθε τί που κάνουμε.

Μαγνήτες που εκτός από το να μαζεύουν τις καρφίτσες από το πάτωμα μπορούν να θεραπεύσουν όποια αρρώστια έχεις ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσουν να χάσεις 2 κιλά την ημέρα μέχρι να πεθάνεις.

Ποιός είσαι εσύ να με κριτικάρεις, είπε ο θυμωμένος τσαρλατάνος που δεν έχει συνηθίσει την επιστημονική διαδικασία διότι ποτέ δεν ήταν μέρος της. "Αυτά που λες με προσβάλλουν" είπε, λες και αυτή η δήλωση έχει κάποια αξία.

Δυτική ιατρική, ή οτιδήποτε δεν είναι από την άπω ανατολή, ακόμα και αν για την Κίνα η "Δυτική ιατρική" είναι τελικά ανατολική. Ένας μοναδικός τρόπος να πείσεις κάποιον πως υπάρχουν πολλά είδη ιατρικής και εξαρτώνται από τον προσανατολισμό της πυξίδας που κρατάς εκείνη την ώρα. Τα υπόλοιπα είναι εναλλακτική ιατρική που όταν όμως μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονική.

Αυτά τα ολίγα.

Ελπίζω να βοηθήσουν και την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε ένα παπατζή στο δρόμο, να τον κάνουν να ξεχωρίσει από τους σοβαρούς ανθρώπους ώστε να κάνουμε δύο ευγενικά βήματα στο πλάι και με ένα χαμόγελο στο στόμα να χαιρετήσουμε: "άντε γειααα!"
12
...απλά αυτό είναι το 666 ο μήνυμά μου στο φόρουμ μου...χα...χα...χα...χα
13
Πριν λίγες μέρες έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα από ένα νέο μέλος το οποίο δεν έχει ποστάρει ποτέ δημόσια στο forum. Βάση του μηνύματος το άτομο αυτό "δεν ήθελε να γραψει δημοσιως για ευνοητους λογους..." (ποιοι άραγε είναι αυτοί;)   

Μου έγραψε επ'ακριβώς "ειμαι και εγω εδω και καποιο καιρο στον γιατρο που απ οτι φαινεται δε συμπαθει κανεις εδω" το οποίο ακουγόταν κάπως παραπονεμένο σαν να τον αδικούμε. Μου είπε ότι ο Ακατάν τον παραπέμπει να κάνει διανοίξεις ουρήθρας και μου ζήτησε τη γνώμη μου.

Όλα αυτά μου φάνηκαν λίγο περίεργα καθώς η γνώμη και η δική μου και πολλών άλλων είναι πολύ ξεκάθαρη και έχει επαναληφθεί πολλάκις και βγαίνει πολύ ξεκάθαρα ακόμα και στον πλέον αδαή που διαβάζει το forum για πρώτη φορά....ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να με ρωτάει με προσωπικό μήνυμα.

Τέλος πάντων αν και έχω βαρεθεί την ψυχή μου, καλή τη πίστη του απάντησα και του επανέλαβα τα γνωστά: ότι ο Ακατάν λέει σε πολλούς να κάνουν διανοίξεις χωρίς να το χρειάζονται και τον παρέπεμψα σε άλλο blog να τα διαβάσει με τα ίδια του τα μάτια.

Και εκεί που έλεγα ότι θα διάβαζε και θα έφριττε, σήμερα ήρθε η εξής απάντηση με χιλιοακουσμένα παπαροεπιχειρήματα:

"Παρ ολ αυτα λυση καποιος αλλος δεν προτεινει...ολοι σου δινουν αντιβιωτικα αντιβιωτικα αντιβιωτικα..και στο τελος τα μικροβια παραμενουν ! θελω να πω οτι αυτο που κανει ασχετα αν στα αληθεια το κοστολογει πολυ πολυ ακριβα εχει μια λογικη...εστω και λιγο καλο να κανει στην περιοχη σε συνδιασμο με τα αντιβιωτικα που δινουν ολοι κατι ειναι παραπανω..κακο παντως εχτος της τσεπης δε νομιζω να κανει και απ οτι εχω εκει συζητησει καποιους τους εχει μηδενισει τα μικροβια και τα πυοσφαιρια."

Ο Καραγκιοζάκος λοιπόν επέλεξε εμένα και δεν ξέρω και ποιον άλλον, για να μπει και να μου κάνει διαφήμιση για τον ΑΚΑΤΑΝ. Ποιον; Εμένα που τον Ακατάν τον έχω γεννήσει....Και ήρθε σε εμένα να μου γράψει για μικρόβια και πυοσφαίρια.

Και όταν εγώ αρχίζω να γαμωσταυρίζω είμαι ο κακός....

Ε, όχι κύριοι δεν σας κάνω τη χάρη. Το ίντερνετ βρύθει από τις απόψεις τις δικές σας....Είμαι η φωνή της λογικής και δικαιούται κι αυτή να ακούγεται. Αν δεν υπήρχα εγώ εδώ μέσα, το μόνο που θα έβρισκε ένας νέος ασθενής να διαβάσει στο Ελληνικό internet θα ήταν για μικρόβια (εντερόκκοκους, σταφυλλόκοκους κοκ), για αντιβιώσεις, για φλεγμονές, για κόκκινα και πράσινα σημαδάκια και για Ακατάν που είναι ο μόνος που δίνει λύση. Εδώ μέσα υπάρχω κι εγώ και δεν το κουνάω ρούπι. Αν θέλετε να φύγετε εσείς με γεια σας και χαρά σας.

Προσοχή πολύ η αρρώστιά μας είναι πονηρή....Προσοχή στα προσωπικά μηνύματα από "νέους κι αθώους" δήθεν ασθενείς που θέλουν ένα μπινελίκι για να σηκωθούν να φύγουν. Προσοχή!
14
Άσχετα με το θέμα της Χρόνιας Προστατίτιδας / Χρόνιου Πυελικού Άλγους, έχω αναφέρει σε παλαιότερο post μου ότι έχω να συστήσω ουρολόγο-ανδρολόγο ειδικό για θέματα ανδρικής υπογονιμότητας και είχα πει να μου στείλει προσωπικό μήνυμα όποιος ενδιαφέρεται, πράγμα που ήδη έχει γίνει. Σκέφτηκα ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος να μην αναφέρω δημόσια το όνομά του. Ο συγκεκριμένος γιατρός εξάλλου συστήνεται σε αρκετά άλλα fora σχετικά με την τεκνοποίηση και την υπογονιμότητα (και εμένα μου τον συστήσανε) και η εμπειρία και η δική μου και φίλων τους οποίους έστειλα είναι πολύ καλή, για να μην πω άριστη -λέξη που αποφεύγω.

Ο γιατρός είναι ο
Χάρης Ασβέστης
ΜΑΡΑΓΚΟΥ 4 ΓΛΥΦΑΔΑ Τηλέφωνο: 210-8948213 και
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 3, ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΗΛ: 210-3611335
15
Πρόσφατα μου ζητήθηκε να κάνω σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος για την εξωσωματική που ετοιμάζομαι να κάνω με τη σύζυγο. Το τελευταίο που είχα όρεξη ήταν να μου βγει πάλι κανέναν μικρόβιο και να αρχίσω να το σκέφτομαι. Μετά από την περιπέτεια με την Μπροστατίτιδα και τα όσα έχω μάθει, από την εμπειρία μου αλλά κι από εδώ δεν το άφησα στη τύχη....Ίσως σας ακουστώ λίγο φρικαρισμένος με τα παρακάτω, αλλά ο στοχος επετεύχθη.

-Ξύπνησα και αφού κατούρησα έκανα σχολαστικό ντους. Την δε ευαίσθητη περιοχή (πουτσάρχιδα και κώλο) την έπλυνα δύο φορές και μια τρίτη με διάλυμα Detol (έτσουξε το άτιμο στο πουτσοκέφαλο...προσοχή!!!).
-Έβαλα καθαρό βρακί και απέφυγα σχολαστικά να ξεχαστώ και να κλάσω από το σημείο αυτό και μέχρι τη λήψη σπέρματος.
-Από το σπίτι καρφί τράβηξα για το διαγνωστικό ώστε να μην περάσει ώρα μετά το μπάνιο και την απολύμανση.
-Όταν έφτασα στο διαγνωστικο και με κλείσαν στο δωμάτιο των στεναγμών, έπλυνα πάλι καλά τα χέρια και αποσφράγισα τον ουροσυλλέκτη χωρίς να τον πιάσω στα εσωτερικα σημεία η στο εσωτερικό του καπακιού.
-Στη συνέχεια ξαναέπλυνα τα χέρια και το πουτσοκέφαλο με σαπούνι.
-Τράβηξα μαλακία χωρίς να ακουμπήσω καθόλου με τα δάχτυλα το πουτσοκέφαλο.
-Κατά την εξπερμάτωση φρόντισα το πουτσοκέφαλο (η οτιδήποτε άλλο όπως τρίχες) να μην αγγίξει καθόλου το ποτηράκι ενώ όσο σπέρμα έμεινε στο τέλος στο κεφαλάκι δεν το άφησα να τρέξει στο ποτηράκι αλλα το σκούπισα.
-Σφράγισα κατευθείαν το ποτηράκι και αναστέναξα ανακουφισμένος.

Αποτέλεσμα: κανένα μικρόβιο δεν βρέθηκε.

Συγνώμη για την υπερβολικά γλαφυρη περιγραφή αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Και να κλείσω με το αστείο της υπόθεσης: αφού εβαλα τα βρακιά μου και ξεκοκκινησα πήγα μέσα στο εργαστήριο να δώσω το σπέρμα μου στη μικροβιολόγο κρατώντας το στο χέρι σα μαλάκας. Αυτή μίλαγε στο τηλέφωνο και λέει "σ'αφήνω γιατί έχω πελάτη"....μου φάνηκε ελεεινά κωμική η ατάκα...Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά που έχουμε περάσει και θα γελάμε.
16
Να πω στο forum ότι έχω να συστήσω σε όποιον επιθυμεί πολύ καλό και μεθοδικό γιατρό ουρολόγο-ανδρολόγο για θέματα ανδρικής υπογονιμότητας. Κι εγώ από συστάσεις τον βρήκα στέλνοντας προσωπικό μήνυμα σε διάφορα μέλη κάποιου άλλου forum και οι περισσότεροι μου σύστησαν αυτόν. Έμεινα ευχαριστημένος. Όποιος θέλει ας μου ζητήσει τα στοιχεία με προσωπικό μήνυμα.

Προσοχή: η σύστασή μου δεν έχει ιδιαίτερα να κάνει με το θέμα της χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού άλγους. Η εξειδίκευση του συγκεκριμένου είναι κυρίως στα θέματα υπογονιμότητας.
17
Αντλώ την έμπνευση από το παρακάτω post του detox (σε άλλο θέμα):
Παράθεση από: detox στις 17 Νοεμβρίου, 2013, 07:13:04 ΜΜ
  Εχει  ενδιαφερον  να  μαθουμε αν  ο  συγκεκριμενος  ασθενης αντιμετωπιζε ταυτοχρονα  και  ψυχιατρικα/ψυχοσωματικα  προβληματα

...Συμπεραινω οτι η  συγκεκριμενη  μεθοδος  εχει  στοχο να απαλαξει τον ασθενη απο τα παθολογικα  συμπτωματα (πονο,δυσλειτουργιες) που προκυπτουν απο μια ασυνειδητη τακτικη (επίμονη σύσπαση των μυών της ελάσσονος πυέλου) και  οχι απο την αιτια  που την προκαλει  που ειναι  οι  ιδιες  του  οι νευρωσεις!

Θα αναφερθώ στη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με διάγνωση "Χρόνιας Προστατίτιδας" που στην ουσία πάσχουν  από Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους ή Πρωκταλγία ή Σύνδρομο Χρόνιου Περιναιϊκού Άλγους ή όπως αλλοιώς προσπαθεί η επιστήμη να ονομάσει αυτή την μυστηριώδη πάθηση. (Το post μου δεν αναφέρεται στους -ελάχιστους κατά τη γνώμη μου- που πραγματικά πάσχουν από Χρόνια Μικροβιακή Προστατίτιδα).

Υπάρχει όντως χαρακτηριστικό προφίλ των ανθρώπων αυτών; (επισημαίνω τη λέξη "νευρώσεις" που χρησιμοποίησε ο detox).

Αν θέλω να είμαι αντικειμενικός σχεδιάζοντας το δικό μου προφίλ, με θεωρώ σίγουρα έναν άνθρωπο με νευρώσεις: τελειομανία, στρες, φιλοδοξία, διάφορα τικ, νευρικότητα είναι κάτι που σίγουρα με χαρακτηρίζει.

Στο σαλονάκι του Ακατάν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς συμπάσχοντες ώστε να είμαι σε θέση τώρα να εκτιμήσω ένα γενικό προφίλ του "πάσχοντα από προστατίτιδα". Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε μετρήσιμο, ούτε αντικειμενικό...αλλά η υποκειμενική μου γνώμη. Και διαφορές μεταξύ των πασχόντων που γνώρισα υπήρχαν πολλές. Το ερώτημα είναι υπήρχαν ομοιότητες;

Πιστεύω πως ναι. Οι περισσότεροι που γνώρισα ήταν άτομα σχετικά νεαρά, θα λέγαμε πάνω στην πιο δημιουργική τους ηλικία όπου απασχολεί κάποιον η καριέρα, οι σπουδές, η δημιουργία οικογένειας. Οι περισσότεροι μου δώσαν την εντύπωση "καλών παιδιών", δηλαδή ατόμων ευαίσθητων και συνεσταλμένων. Θα μπορούσα να πω και μορφωμένων, όχι αναγκαστικά με την έννοια της ακαδημαϊκής μόρφωσης.

Οι Wise-Anderson τέλος ως παρατήρηση λένε:
ΠαράθεσηΈνα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους άνδρες αυτής της κατηγορίας πέρα από τα φυσικά τους συμπτώματα είναι η τάση κατάθλιψης, απογοήτευσης και καταστροφικών σκέψεων που φέρνει η αδυναμία βοήθειας από την ιατρική. Πολλοί γιατροί είναι αρκετά λιγότερο από "ενθουσιώδεις" όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ασθενείς αυτής της κατηγορίας γιατί γνωρίζουν ότι έχουν ελάχιστα να τους προσφέρουν. Αυτό συχνά οδηγεί τους ασθενείς να νοιώσουν ότι οι γιατροί δεν τους παίρνουν στα σοβαρά ή πως δεν τους αφιερώνουν το χρόνο που αξίζει το πρόβλημά τους.

Οι περισσότεροι άνδρες της κατηγορίας ΙΙΙ είναι από τη φύση τους άνθρωποι αγχώδεις


Ακόμα περισσότερο συχνό, είναι το να παρατηρεί κανείς υψηλά επίπεδα στρες σε άνδρες της κατηγορίας ΙΙΙ λόγω του φόβου τους ότι τα συμπτώματά τους κρύβουν καρκίνο ή κάποια άλλη καταστροφική αρρώστια που δεν έχει διαγνωστεί. Στην κλινική μας έχουμε δει ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε διουρηθρική προστατεκτομή ή σε αφαίρεση του προστάτη ή σε χρόνια ολόκληρα αντιβίωσης απλά και μόνο γιατί ένοιωθαν ότι έπρεπε "κάτι να κάνουν για το πρόβλημα".

Οι περισσότεροι άνδρες της κατηγορίας ΙΙΙ ως χαρακτήρες έχουν την τάση να είναι υπεύθυνα, πετυχημένα, ενεργά και δημιουργικά άτομα (high achievers)
18
Υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικές παθήσεις που ωστόσο τα ονόματά τους μοιάζουν πολύ και έτσι προκαλείται σύγχυση στους ασθενείς. Ανοίγω αυτό το topic προκειμένου να συζητήσουμε τις διαφορές τους και να να βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η σύγχυση:

Προστατίτιδα vs Μπροστατίτιδα

Προστατίτιδα.
Επιστημονική ονομασία: Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους. Παλαιότερη επιστημονική ονομασία: Χρόνια μη Βακτηριακή Προστατίτιδα.

Μπροστατίτιδα.
Επιστημονική ονομασία: Μπροστατίτιδα. Παλαιότερη επιστημονική ονομασία: Μπροστατίτιδα.


Προστατίτιδα.
Αιτίες που την προκαλούν: άγνωστες επακριβώς στην επιστήμη. Γίνονται εικασίες για νευρομυϊκό πρόβλημα.

Μπροστατίτιδα.
Αιτίες που την προκαλούν: είναι μόνο μικροβιακή. Πάντα οφείλεται σε μικρόβιο, ιό, χλαμύδια ή μύκητες.


Προστατίτιδα
Ανεύρεση μικροβίων στις καλλιέργειες: συνήθως δεν ανευρίσκονται συγκεκριμένα μικρόβια καθολικά και από όλα τα εργαστήρια σε επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Ακόμα όμως κι αν ανευρίσκονται αμφισβητείται αν σχετίζονται με την πάθηση.

Μπροστατίτιδα
Ανεύρεση μικροβίων στις καλλιέργειες: υπάρχουν άπειρα μικρόβια διαφόρων ποικιλιών που έχουν προσβάλλει τον προστάτη. Ακόμα κι αν δεν ανευρίσκονται στις καλλιέργειες, είναι επειδή ξέρουν να κρύβονται καλά. Συνήθως αποκαλύπτονται αν γίνουν εξετάσεις σε συγκεκριμένο μικροβιολογικό μοναδικό ανά την υφήλιο.


Προστατίτιδα και φλεγμονή στον προστάτη
Στους περισσότερους ασθενείς (περίπου 2/3) δεν ανευρίσκονται στοιχεία φλεγμονής στον προστάτη μέσω της καθιερωμένης μεθόδου (πυοσφαίρια στο προστατικό υγρό)

Μπροστατίτιδα και φλεγμονή στον προστάτη
Όλοι οι πάσχοντες έχουν εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση φλεγμονών στον προστάτη. Αυτή δε, παραδόξως μεταμφιέζεται και δεν μπορεί να ανιχνευθεί μέσω της καθιερωμένης μεθόδου (πυοσφαίρια στο προστατικό υγρό) αλλά μπορεί να ανιχνευθεί ΜΟΝΟ με έγχρωμο υπέρηχο συγκεκριμένου ιατρού μοναδικού στην υφήλιο που διαθέτει συγκεκριμένο μηχάνημα μοναδικό στην υφήλιο και με κατάλληλες κινήσεις του ματσουκιού στον κώλο του ασθενούς.


Προστατίτιδα
Κατάσταση του προστάτη: αμφισβητείται κατά πόσο τελικά ο προστάτης ευθύνεται για τα συμπτώματα της πάθησης. Συνήθως ο ίδιος ο προστάτης δεν παρουσιάζει κανένα παθολογικό εύρημα

Μπροστατίτιδα
Κατάσταση του μπροστάτη: ο μπροστάτης έχει τα μαύρα του τα χάλια. Μέσα του κατοικούν μικρόβια, χλαμύδια, νυχτερίδες κι αράχνες. Τα μπροστατικά κανάλια έχουν φράξει από το πύον, ο μπροστάτης είναι υπερβολικά διογκωμένος.


Προστατίτιδα
Επιπλοκές πέραν των συμπτωμάτων: καμία.

Μπροστατίτιδα
Επιπλοκές πέραν των συμπτωμάτων: οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απώλεια στύσης, στειρότητα και καρκίνο

(συνεχίζεται)
19
Από το βιβλίο The Prostatitis Manual του Curtis Nickel (περισσότερα για το ποιος είναι ο Curtis Nickel εδώ: http://www.chrcrm.org/en/rotm/dr-j-curtis-nickel-md-frcsc )

Άλλοι μικροοργανισμοί

Τα βακτήρια δεν είναι οι μόνοι οργανισμοί που παρουσιάζονται στο κατώτερο ουροποιητικό. Τα Χλαμύδια (Chlamydia Trachomatis) και το Μυκόπλασμα (Ureaplasma Urealyticum) είναι υπεύθυνα για μη-ειδική ουριθρίτιδα στους άνδρες. Θα φαινόταν λοιπόν λογικό ότι οργανισμοί που προκαλούν φλεγμονή της ουρήθρας, θα μπορούσαν δυνητικά να παλινδρομήσουν προς τον προστάτη αδένα, και αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, να δημιουργήσουν ένα σενάριο για φλεγμονή στον προστατικό φλοιό και τους δίαυλους.

Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα, ειδικά εκείνοι με σαφή ευρήματα φλεγμονής του προστάτη αδένα, έχουν μεγαλύτερες συχνότητες εμφάνισης αυτών των οργανισμών σε δείγματα ουρηθρικών και προστατικών εκκριμάτων. Μελέτες βιοψίας του προστάτη και χρήση ειδικών μοριακών τεχνικών όπως η PCR έχουν επίσης ανακαλύψει ύπαρξη τέτοιων οργανισμών καθώς και άλλων ασυνήθιστων ειδών μικροοργανισμών στον προστάτη.

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα αυτά δεν ήταν καθολικά: άλλες καλοσχεδιασμένες και σωστά εκτελεσμένες έρευνες είτε απέτυχαν να βρουν την ίδια συχνότητα τέτοιων οργανισμών στον προστάτη, είτε βρήκαν αντίστοιχες εμφανίσεις και σε υγιείς, μη συμπτωματικούς άνδρες που αποτελούσαν ομάδα ελέγχου.

Και άλλοι μικροοργανισμοί, όπως ιοί και μύκητες έχουν θεωρηθεί κατά καιρούς ύποπτοι για το ξεκίνημα και την ανάπτυξη προστατικής φλεγμονής. Παρόλα αυτά αποδείξεις ότι τέτοιοι μικροοργανισμοί μπορεί να ενέχονται για χρόνια προστατίτιδα σε άνδρες χωρίς ανοσοκαταστολή (πάσχοντες από ιό HIV ή υπό ανοσοκαταστατική θεραπεία) είναι πολύ φτωχές.
20
Νεότερα και έγκυρα πιστεύω βιβλία που έχω διαβάσει λένε πως, βάση ερευνών, ίσως και το 95% των περιπτώσεων οφείλονται σε μη μικροβιακούς παράγοντες. Ωστόσο, διαπιστώνω πως οι περισσότεροι δυσκολεύονται να το αποδεχτούν και πιστεύουν ότι για την περίπτωσή τους φταίνε μικρόβια, χλαμύδια κλπ. Εσείς λοιπόν τι πιστεύετε για την δική σας περίπτωση; (κάντε κλικ στον τίτλο αυτού του μηνύματος για να δείτε την ψηφοφορία και να ψηφίσετε)