Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Μηνύματα - Φαέθων

1
Γεια χαρά. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έχω πολύ καιρό να μπω.

Το forum το ανέλαβαν άνθρωποι με όρεξη και γνώσεις οπότε δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα και έτσι πήρα κι εγώ σύνταξη από διαχειριστής :)

Χαίρομαι πολύ που η "νέα γενιά" συνεχίζει να ενημερώνεται από τις γνώσεις που αποκτήσαμε σχεδόν μια δεκαετία πίσω.

Θα σας παρακολουθώ κατά διαστήματα.

2
Τουλάχιστον 9-10 μήνες. Και μάλλον έχει βρεθεί άνθρωπος να το αναλάβει, οπότε τα νέα είναι καλά.
3
Strvs να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οικονομικό. Το κόστος διατήρησης ενός site είναι μικρό σχετικά, πχ φαι σε μια καλή ταβέρνα για 4 άτομα ανά έτος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να το πληρώνει γιατί δεν τον νοιάζει. Εγώ πάντος θα ήμουν πρόθυμος να τα αναλάβω αν ήταν το μόνο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι χρειάζεται διαχείριση. Εγώ βαρέθηκα πια να την κάνω μόνος μου και δε έχω την διάθεση.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
4
Αγαπητοί φίλοι.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το forum αυτό διανύει πιθανότατα το τελευταίο έτος λειτουργίας του. Πάνε περισσότερα από εφτά χρόνια που μία παρέα φίλων αποφάσισε να το φτιάξει, ως απάντηση σε απόπειρα εξαπάτησης ομοιοπαθών στην οποία και η ίδια έπεσε θύμα (εκεί εξάλλου γνωρίστηκε).

Με ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουμε κάθε νέο συμπάσχοντα μοιραστήκαμε τη γνώση μας, τη γνώμη μας και την εμπειρία μας. Πήραμε δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα από παιδιά που είδαν φως ατο τούνελ. Δεχθήκαμε και πολλές επιθέσεις -γενικές ή προσωπικές (πρωτίστως εγώ που έγινα το κακό σπυρί στον κώλο ορισμένων). Εκτιμώ ότι ο κυριότερος λόγος γι αυτό είναι ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από την πάθηση.

Αν μη τι άλλο στο φόρουμ αυτό σπαταλήσαμε πολύ χρόνο και κάποιοι και χρήμα. Κανείς μας δεν έβγαλε ούτε σεντ του ευρώ. Ούτε καν από κάτι τόσο αθώο όσο οι διαφημίσεις google που θα ήταν ένας εύκολος τεόπος να βγάλει το φόρουμ τα έξοδά του τουλάχιστον.

Όμως έχουμε και ζωές. Ο κομπιουτεράς της παρέας που έστησε το φόρουμ σύντομα σταμάτησε να ασχολείται παρά μόνο πλήρωνε τα έξοδά του. Όλοι οι παλιοί σιγά-σιγά σταμάτησαν να ασχολούνται με το φόρουμ και αρχισαν να ασχολούνται ευτυχώς με τη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς έχοντας νικήσει την πάθηση. Το φόρουμ όμως χρειάζεται διαχείριση, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει εργαλείο στα χέρια αυτών των οποίων ακριβώς θέλαμε να γίνει αντίλογος. Οι προσπάθειες εξάλλου που έκαναν να περάσει η φωνή τους εδώ, πολλές...είτε φανερές είτε συγκεκαλυμμένες. Και έμεινα εγώ να τσακώνομαι και να υπερασπίζομαι το αρχικό μας όραμα. Ήξερα ότι αν σταματούσα σύντομα θα βλέπαμε κι εδώ μαρτυρίες "τεκμηριωμένων". Βαρέθηκα όμως φίλοι κι εγώ και κουράστηκα... Η θυσία χρόνου και χρήματος χωρίς οικονομική απολαβή έχει όρια από ανθρώπους που δεν έχουν την πάθηση ως μέσο βιοπορισμού. Και ο αλτρουΐσμός είναι ένα κίνητρο που φτάνει μέχρι κάποια όρια.

Έτσι, ο ιδρυτής προαφάτως δήλωσε ότι είναι τελευταίο έτος που ανανεώνει τη  λειτουργία του φόρουμ. Έχοντας ξοδέψει προσωπικά πολύ χρόνο, ψάχνω κάποιο τρόπο να μην πέσουν μετά από έναν χρόνο οι πληροφορίες αλλά να αρχειοθετηθούν. Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση που τώρα δεν μπορώ να δω.

Θα ήθελα ωστόσο να συμβουλέψω τον καθένα που έχει αναρτήσει η βρει πληροφορίες που θέλει να μείνουν ζωντανές να τις κάνει ένα copy-paste κάπου. Έχουμε μπροστά μας λιγότερο από 1 χρόνο για να βρούμε μία λύση για το φόρουμ και τη δίασωση του υλικού του.

Φιλικά,

Φαέθων
5
Παράθεση από: evans στις 08 Οκτωβρίου, 2018, 03:08:02 ΜΜ
'Καραγκιοζάκο' να πεις τον άντρα σου. Μαζί με αυτόν να συζητήσετε για ψωλές, πούτσες και λοιπά κοινά ενδιαφέροντα.

Τσιμπάει σήμερα...για λαβράκια πηγαίναμε, καρχαρία πιάσαμε.

Admin μου επιτέθηκε χυδαία άνθρωπος που δεν του απήυθυνα τον λόγο...Σβήστα σε παρακαλώ γιατί με προσβάλουν.

(να τρολάρω κι εγώ λίγο)
6
Εΐ καραγκιοζάκο «επιστήμονα»...ναι εσύ που εδώ και πολλά χρόνια μπαίνεις σαν την ψωλή και γράφεις μπηχτές και προσβολές μπας και ασχοληθούμε μαζί σου! Πάντα φωτογραφικά, όπως κάνουν οι γυναικωτοί αλλά ποτέ απευθυνόμενος επώνυμα...Που κατά τα άλλα όταν σου είπαμε μια κουβέντα παραπάνω άρχισες να κλαίγεσαι στον admin και όταν σε γράψαμε στα παπάρια μας από την άλλη δεν μπόρεσες να το ξεπεράσεις και επιζητάς την προσοχή σαν το παιδάκι που χτυπάει το κουδούνι και τρέχει. Στο υπενθυμίζω άλλη μια φορά: όσο και να χτυπιέσαι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις μαλακίες που γράφεις. Χαίρομαι που βρήκες το φως σου μέσα από μέθοδο που πρώτος ανέδειξα και σε ευχαριστούμε όλη η παρέα για το γέλιο που μας χαρίζεις. Σου εύχομαι να ξεπεράσεις και τα ψυχολογικά σου.

(Ακολουθώντας τη μέθοδό σου)

Με εκτίμηση, 8)

Φαέθων

Υ.Γ. Βλάκας είσαι και φαίνεσαι
7
Ιστορικό Αναγνωστών / Απ: Ιστορικό
10 Μαΐου, 2018, 12:04:36 ΠΜ
Χαίρομαι πολύ Strvs και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με το αντικείμενο και έχω μείνει επιστημονικά πίσω  ;D . Πολύ καλό το βίντεο που πόσταρες, σχετικά πρόσφατο, και αφορά δύο καταξιωμένους επιστήμονες, ίσως τους πιο ειδικούς στην πάθησή μας (μετά τις «κορυφές» δρ Song, Ακατάν και τον Μπάμπη τον Σουγιά βεβαίως βεβαίως,  ;D  ;D ).

Είδα τα πρώτα λεπτά. Το πιο ενδιαφέρον που (ξανα-)άκουσα είναι η επιβεβαίωση ξανά ότι συγκριτικά λίγοι ασθενείς (7 % ακούγεται στο βίντεο) έχουν πραγματικά μικροβιακή αιτία συμπτωμάτων. Και άλλα βέβαια ενδιαφέροντα, όπως το ότι το τεστ με μπατονέτες ουρήθρας συνήθως είναι περιττό. Κρίμα που λόγω γλώσσας λίγοι θα το παρακολουθήσουν και ακόμα λιγότεροι θα το καταλάβουν.
8
Που'σαι ρε φίλε....χαίροναι που σε ξαναδιαβάζω.

Για μένα: ναι, να γράψεις το όνομα του γιατρού που πήγες αφού στο ζητάνε. (απαντάω σε ερώτημά σου στο chat)
9
Όλα καλά. Κανείς δεν θέλει αντιπαράθεση. Συγγνώμη και πάλι αν σε αποπήρα.
10
Αντί να μπαίνεις και να κουνάς το δάχτυλο, να λες ευχαριστώ που υπάρχει αυτός ο χώρος που σου άνοιξε τα μάτια και ο οποίος συντηρείται με χρήματα και εργασία άλλων. Όταν πήγαμε εμείς στον ακστανόμαστο πήγαμε σαν τα πρόβατα χωρίς καμία προειδοποίηση. Κι ας ψάχναμε οι υποψιασμένοι σαν τρελοί να βρούμε κάποιο στοιχείο για αυτόν.

Καμία υποχρέωση δεν έχουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ή κάτι παραπάνω, όπως ισχυρίζεσαι. Το κάνουμε καθαρά από λύπηση προς νέους ομοιοπαθείς φουκαράδες, να μην περάσουν τα ίδια με εμάς ή άλλους που γνωρίσαμε.

Εδώ και καιρό προσπαθώ να κρατήσω τον δημιουργό του να μην ρίξει αυτό το forum. Δεν βλέπει πλέον νόημα να ξοδεύει λεφτά και χρόνο στο να προσπαθεί να βοηθήσει το κάθε ένανπου θέλει έτοιμη μασημένη τροφή. "Ας σκάσουν 10.000 ευρώ και ας πάρουν 3 χρόνια αντιβίωση και όσοι είναι να καταλάβουν θα καταλάβουν", έχει καταλήξει. Για τον ίδιο λόγο πιθανά, όλοι οι "παλιοί" φίλοι μου αφού γράψαν και ξαναγράψαν τα ίδια και τα ίδια δεν μπαίνουν πλέον αλλά ζούνε τη ζωή τους. Είναι κι αυτό μια άποψη  στην οποία -αν και δεν συμφωνώ- πήγε το μυαλό μου όταν διάβασα το μήνυμά σου.

Εαν λοιπόν πέσεις στον Ακατανομαστο θα το καταλάβεις από αυτά που έχουμε γράψει, εάν φυσικά έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις. Αν θεωρείς ότι θα μπλέξουμε σε νομικές διαμάχες επειδη εσύ τα θες ακόμα πιο εύκολα μάλλον λανθάνεις.

Συγγνώμη για την αυστηρότητα της απάντησης χωρίς να έχουμε ξαναμιλήσει αλλά προφανώς πάτησες ευαίσθητο κουμπί και σε λάθος περίοδο όπως εξηγώ παραπάνω. Πιθανότατα χωρίς να το καταλάβεις. Καλωσήρθες κατά τα άλλα.

11
Ιστορικό Αναγνωστών / Απ: Ιστορικό
15 Φεβρουαρίου, 2018, 12:13:37 ΜΜ
Σταύρο καλωσήρθες
12
Niklop σε ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά σου λόγια. Αμοιβαία η συμπάθεια.

Στο δια ταύτα: η περίπτωσή σου είναι άπειρες φορές καλύτερη από την αζωοσπερμία. Για να κάνεις εξωσωματική χρειάζεσαι 1,2 ή άντε 10-20 καλά σπερματοζωάρια. Αζωοσπερμία σημαίνει ΜΗΔΕΝ, ΤΙΠΟΤΑ, ΝΕΡΑΚΙ.

Εσύ εμφανίζεις 1,4 εκατομ. σπερματοζωάρια ανά ml δηλ. περίπου 4,2 εκατομ. ανά εξπερμάτωση. Αν τα κανονικά είναι 1% (42.000 ανά εξπερμάτωση) και τα ζωντανά και κινήσιμα το 26% αυτών (10.920 ανά εξπερμάτωση) είσαι υπερκομπλέ.  Φυσικά τα νούμερα αυτά είναι τραγικά σε σχέση με το φυσιολογικό σπέρμα αλλά, επαναλαμβάνω, για τεκνοποίηση με εξωσωματική είσαι υπεράνετος.

Τώρα βέβαια ίσως σου πέφτει βαρύ το να μαθαίνεις ότι θα τεκνοποιήσεις πιθανά μόνο με εξωσωματική, αλλά σκέψου ότι αν είχες αζωοσπερμία δεν θα είχες ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ την λύση.

Η συμβουλή μου είναι ΝΑ ΠΑΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΥΞΕΙΣ ΣΠΕΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΣΟΥ (καθώς τα πράγματα μπορεί να καλυτερέψουν στο μέλλον αλλά και να χειροτερεύσουν και να μην ξαναδείς αυτά τα νούμερα). Στη συνέχεια με την άνεσή σου μπορείς να ψάξεις τι σου δημιουργεί το πρόβλημα και να καλυτερεύσεις πιθανά το σπέρμα σου με διατροφές, αντιοξειδωτικά κλπ, αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

Για να έρθω στο θέμα του Χρόνιου Πυελικού Άλγους τα όσα γράφεις για τη μέση τα έχουμε συζητήσει ξανά εδώ μέσα και θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Συμφωνώ με όσα γράφεις. Υποφέρω από χρόνιους πόνους στη μέση εδώ και χρόνια και όταν ταλαιπωρώ τη μέση μου εμφανίζω συμπτωματάκια.   
13
Niklop σα να βλέπω τον εαυτό μου. Διάβασε εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=899.0

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως μπορείς να έχεις ταυτόχρονα αζωοσπερμία και τερατοσπερμία. Αζωοσπερμία σημαίνει ότι δεν βρίσκουν κανένα σπερματοζωάριο. Για να βρουν τερατοσπερμία σημαίνει ότι βρήκανε κάποια σπερματοζωάρια. Άρα πιθανά να μην κατατάσσεσαι στην αζωοσπερμία αλλά σε μια ακραία ολιγοσπερμία, το οποίο είναι εξαιρετικά καλύτερο νέο από την αζωοσπερμία.

Πιθανολογώ ότι ο Ζούμπος θα σου ζητήσει εξέταση καρυότυπου κάποια στιγμή για να δει αν υπάρχει γενετικό πρόβλημα, το οποίο συνέβαινε σε μένα αν διαβάσεις το ιστορικό μου στο link που παρέθεσα παραπάνω.

Όπως και να έχει, θα δεις από τη δική μου ιστορία ότι τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα αλλά με πίστη και επιμονή όλα γίνονται. Μάλιστα είναι θετικό το ότι το ανακάλυψες αρκετά νωρίτερα απ'ότι εγώ.
14
Παράθεση από: niklop στις 26 Ιανουαρίου, 2018, 12:29:15 ΜΜ
Παράθεση από: Pan στις 25 Ιανουαρίου, 2018, 12:54:38 ΠΜ
Παιδια από χρονια προστατιτιδα με εντετοκοκο κ ενω το διαχειριζομουνα βρεθηκα με μια περίεργη φάση γυναικας κ από στοματικο ακαπελωτος Την επόμενη μερα,φλογοση κάτω,γδαρσιματα,κάψιμο στον πρωκτό,τσιμπιες κ αντανακλαση σε όλο το σωμα σχεδον...Την Έχει περάσει την φάση κανενας από εδώ μέσα με κάποια λύση ίσως...

Pan, δε το λέω γιατί με ενοχλεί εννοείται, απλά καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα thread δικό σου και να παραθέσεις τις απορίες σου, για να μπορεί να υπάρχει και ιστορικό της περίπτωσής σου, ώστε να μπορεί κάποιος να ανατρέξει και να βγάλει κάποιο συμπέρασμα για την δική του περίπτωση που πιθανόν μπορεί να σχετίζεται.
Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου τώρα, λες χρόνια προστατίδα απο εντερόκοκκο. Τον είχες καταπολεμίσει με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι εξετάσεις στείρες? Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα σου έχει να κάνει με οξεία κατάσταση απο την τελευταία σου επαφή και θα πρέπει να επισκεφθείς άμεσα γιατρό. Κόλησες πιθανόν κάποιο μικρόβιο το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί οσο ακόμα είναι νωρίς, άσχετα απο την χρόνια κατάσταση που είσαι. Με τέτοια συμπτώματα η πρώτη κίνηση είναι να πας σε γιατρό άμμεσα.

[Από διαχείριση: βάλαμε το ιστορικό του Pan σε νέο αυτόνομο thread]
15
http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1500193403

ΠαράθεσηΕιδικό εξωτερικό ιατρείο χρόνιας προστατίτιδας και χρόνιου πυελικού πόνου τέθηκε σε λειτουργία από την αρχή του 2018 από την Α' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Στο ιατρείο αυτό μπορούν να απευθύνονται όσοι έχουν διαγνωσθεί με χρόνια προστατίτιδα και ιδιαίτερα αν υποφέρουν από πόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού (περίνεο).

Όπως διαβεβαιώνει η επιστημονική ομάδα, πρόκειται για πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 963 398 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00- 13:00.

«Η ανάγκη για τη δημιουργία του ειδικού αυτού, εξωτερικού ιατρείου, δημιουργήθηκε από την ίδια τη φύση της πάθησης. Επειδή τα αίτια είναι πολλά και τα συμπτώματα διαφέρουν σε κάθε ασθενή, δεν υπάρχει μία και μοναδική θεραπεία για όλες τις περιπτώσεις. Έτσι χρειάζεται συνεργασία επιστημόνων ώστε να αντιμετωπιστεί», αναφέρει ο διευθυντής της Κλινικής καθηγητής Ουρολογίας, Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου, είναι μια πάθηση που απασχολεί πολλούς νέους άντρες 20-50 ετών. Για τη διάγνωσή της, πρέπει να αποκλειστεί κάθε άλλη πάθηση. Είναι μια χρόνια κατάσταση που ταλαιπωρεί τον ασθενή και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του. Αλλά και για το ουρολόγο είναι μια νόσος που προϋποθέτει εμπειρία στην αντιμετώπισή της, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στη διαχείριση του ασθενή. Σε αυτό συμβάλει  το γεγονός ότι η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα  δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εργαστηριακά (οι εξετάσεις αίματος, ούρων και οι υπέρηχοι έχουν φυσιολογικές τιμές).

Επειδή δεν είναι γνωστά τα αίτια που την προκαλούν, δεν υπάρχει μια και μοναδική θεραπεία για όλες τι περιπτώσεις. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Συχνά, κάποιοι από αυτούς, παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις, ενώ τα αίτια που μπορεί να πυροδοτήσουν την επανεμφάνιση της είναι διαφορετικά για τον καθένα. Όλα αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, επηρεάζουν την ψυχολογική του κατάσταση ενώ δεν είναι σπάνιο να του προκαλούν άγχος και κατάθλιψη. Η θεραπεία, συνήθως, είναι μακροχρόνια και συνοδεύεται από αλλαγές στον τρόπο ζωής του ασθενούς.

«Αυτή η πολύπλοκη οντότητα απαιτεί εμπειρία από το ουρολόγο, ο οποίος θα πρέπει να εξατομικεύσει και να προσαρμόσει τις διάφορες θεραπείες που υπάρχουν στον κάθε ασθενή. Συχνά χρειάζεται συνδυασμός θεραπειών, που στόχο έχουν να μετριάσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο χρόνιο πυελικό πόνο, όσο και εκπαιδεύοντας τον ασθενή να χαλαρώνει το πυελικό του έδαφος. Επίσης η συνεργασία ψυχολόγου βοηθά στην ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος», προσθέτει ο κ. Χατζηχρήστου.