Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum, το οποίο αποτελεί μεγάλη ελπίδα σε όλους εμάς τους πάσχοντες.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εσείς που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της χρόνιας προστατίτιδας, στις γενικές ούρων που κάνετε δεν έχετε καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια (μικροσκοπική αιματουρία); Διότι εγώ συνεχώς έχω ένα χρόνο που δεν έχει σταματήσει. Σας παρακαλώ αναμένω τις απαντήσεις σας.

Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος είμαι πανικοβλημενος τις τελευταίες ημέρες.

Καλησπέρα εχω κι εγω φίλε μου το ίδιο... Θέλει διερεύνηση με πολλές εξετάσεις.. εγω μετά από πολλές εξετάσεις που φαίνεται ότι αποκλείουν την κακοήθεια καταλήγω, όπως και γιατροί που έχω επισκεφτεί δεν αποκλέιουν ότι είναι από από χρόνιες φλεγμονές του προστάτη... Αν ο προστάτης σου είναι και επιβαρυμένος από ασβεστώσεις (αποτιτανώσεις) και έχεις έστω και ελαφρά υπερτροφία και δυσκολία στην ούρηση (όπως εγώ που τα έχω όλα αυτά) τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις και μικροαιματουρία. Να απευθυνθείς αρχικά σε ουρολόγο που θα σε βάλει να κάνεις τις κατάλληλες εξετάσεις.

@zer0time καλησπέρα. Ηλικία? γενικότερα το ιστορικό σου? πως έφτασες να βρεις αυτό το αποτέλεσμα? Γιατί έκανες την εξέταση? είχες συμπτώματα? Πήγες σε ουρολόγο? Αν ναι, τι σου είπε?

Θα συμφωνήσω σε πρώτη φάση με τον @gchron και θα σου πω πριν τρελαθείς, κάνε ότι χρειάζεται. Όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές/αιματολογικές/απεικονιστικές εξετάσεις.

Ουρολόγο λοιπόν σε πρώτη φάση. Υπομονή και ψυχραιμία. Και αν θες, μια προσωπική εμπειρία, όσο τρελαίνεσαι τόσο χειρότερα τα κάνεις. Ψυχραιμία και καρφί στον ουρολόγο. ;)

@gchron γενικά διαφωνώ ότι οι αποτιτανω/ασβεστώσεις και λοιπά ευρήματα σημαίνουν κάτι το ιδιαίτερο. Ανιχνεύονται στους περισσότερους σεξουαλικά ενεργούς άντρες. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνουν κάτι αλλά νομίζω πολύ συχνά είναι μια εξήγηση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος δεν ξέρει/δεν θέλει/δεν μπορεί να δώσει μια καλύτερη εξήγηση.

Ηλικία 33. Όλα ξεκίνησαν με προληπτικές εξετάσεις για τα νεφρά. Δεν είχα κάνει ποτέ. Αισθανομουν υγιέστατος. Πάω σε έναν ουρολόγο και μου γράφει εξετάσεις αίματος και γενικής ούρων. Τις κάνω. Του τις πάω. Τις βλέπει και κατευθείαν μου λέει έλα αύριο για υπέρηχο. Είδε την μικροσκοπική αιματουρία. 2-3 ερυθρά αιμοσφαίρια και 1 σταυρος αιμοσφαιρίνης. Πάω την άλλη μέρα για υπέρηχο. Συνεχίζω να αισθάνομαι υγιής αν και με έχει ήδη ανησυχήσει με τον τρόπο του. Κάνω τον υπέρηχο νεφρών κύστης προστάτη, κλινική εξέταση ψηλάφηση όρχεων και όλα καλά. Μου λέει δεν θα σε κουράσω άλλο και θα το παρακολουθούμε. Ξανακάνε αργότερα παλι μια γενική ούρων να δούμε για την αιματουρία. Του λέω τόσο σοβαρό είναι; Τον έβλεπα προβληματισμένο. Μου λέει πάντα υπάρχει μια αιτία. Μου λέει παίρνεις φάρμακα; Του λέω μόνον depon και algofren 600mg για τις ημικρανίες που έχω κληρονομικές. Μου λέει κόψε το algofren για 10 ημέρες και ξανακάνε γενική ούρων. Φεύγω. Έκοψα το algofren για 10 ημέρες και ξαναέκανα γενική ούρων. Η αιματουρία και η αιμοσφαιρινη παρεμεναν. Μέχρι τώρα δεν αισθάνομαι κανέναν πονο. Μετά από 2-3 ημέρες με πιάνει ξαφνικα δυνατός πόνος αριστερά στην πλάτη, πιο πάνω από το ύψος του νεφρού μέχρι τον αριστερό όρχη. Με το ζόρι περπατούσα. Πήγα κατευθείαν σε αυτόν τον γιατρό πάλι. Μου ξανακάνει υπέρηχο δεν βρίσκει τίποτα. Πυρετό δεν είχα. Συστροφή δεν είχα. Είχα τον πόνο αυτόν ο οποίος είχε ελαττωθεί και ένα βάρος γενικά στη βουβωνική χώρα και στον όρχη και πίσω στην πλάτη. Μου γράφει γενική ούρων, καλλιέργεια ούρων, αξονική κάτω κοιλίας. Για να δούμε αν ήταν καμιά πέτρα στα νεφρα. Ο πόνος ερχόταν και έφευγε σε μικρότερη ένταση. Κάνω τις εξετάσεις. Η αιματουρία παραμένει. Η καλλιέργεια ούρων αρνητική. Η αξονική σχετικά καθαρή. Ο πόνος ποτέ ερχόταν ποτέ έφευγε. Αυτό το αίσθημα βάρους και ενόχλησης στη βουβωνική χώρα και στο όσχεο. Μου λέει δε θα σε κουράσω άλλο και μετα από 3 μήνες δώσε ξανά ουρα. Φεύγω. Δεν έχω καταλάβει τι έχω. Πάω σε νεφρολογο. Κάνω εξετάσεις. Μου λέει δεν έχεις κάτι με τα νεφρά. Πάω σε χειρουργό μήπως έχω καμία κήλη στη βουβωνική χώρα. Με εξετάζει μου λέει δεν έχεις καμία κήλη. Πάω σε 2ο ουρολογο. Του λέω το μέχρι τότε ιστορικό και του δείχνω και τις μέχρι τότε εξετάσεις μου. Με εξετάζει με υπέρηχο, ψηλαφηση, ουρομετρηση. Μου γράφει καλλιέργεια σπέρματος για χλαμύδια, μυκοπλασμα και λοιπά. Βγαίνω θετικός σε ουρεοπλασμα.

@zer0time
@zer0time ξαναλέω :)
@zer0time δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Φαίνεται όμως ότι μια συμβουλή χρειάζεσαι, όχι να στην δώσουν απαραίτητα, αλλά να την ακολούθησεις σίγουρα. ΗΡΕΜΗΣΕ.

Και θα στο ξαναπώ μέχρι να το χωνέψεις. ΗΡΕΜΗΣΕ. Πριν από αυτό ότι και να σου πεί ο οποιοσδήποτε δεν έχει καμιά σημασία.

Φαίνεται ότι ο γιατρός σου έκανε αυτό που έπρεπε. Εδώ ΔΕΝ είμαστε γιατροί, και αυτό που εννοώ, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι χωρίς την "κλινική εικόνα" δεν μπορούμε να ξέρουμε. Όχι ότι κι αν σε εξετάζαμε θα μπορούσαμε να πούμε πολλά.

Άρα στα ευρήματα:
1. Δεν πονούσες καθόλου πριν πάς στον ουρολόγο για προληπτικές εξετάσεις νεφρών.
2. Βρέθηκε μικροσκοπική αιματουρία. Την σημασία της, την αιτία της ακόμα δεν την έχεις βρει.
3. Σχεδόν όλες οι αιματολογικές, ούρων και απεικονιστικές είναι καθαρές. Βρήκες μόνο: την αιματουρία που είπαμε, την αιμοσφαιρίνη, και ουρεόπλασμα.

Σωστά?

Τί εννοείς ότι η αξονική ήταν σχετικά καθαρή?

Το θέμα με τον πόνο, σκόπιμα δεν το βάζω στην κουβέντα. Γιατί μπορεί να ήταν κάτι μπορεί και να μην ήταν. Θα δείξει.

Για απάντησέ μου, και επαναλαμβάνω: ΗΡΕΜΗΣΕ

Και μια επιπλέον ερώτηση: Μπορείς να μου γράψεις ακριβώς τις εξετάσεις που έκανες σε λίστα? 1,2,3 κλπ. Ακριβώς όμως τις εξετάσεις όπως τις γράφουν τα αποτελέσματα που πήρες. Έκανες κάποιου είδους αιματολογικές για πρωτεινες κλπ? Alpha-fetoprotein (AFP), Human chorionic gonadotropin (HCG), Lactate dehydrogenase (LDH)?Εκανες κάποια εξέταση σε σπέρμα?