Χρόνια προστατίτιδα Χρόνιο πυελικό άλγος

Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους => Είδη Θεραπείας => Μήνυμα ξεκίνησε από: john στις 08 Δεκεμβρίου, 2012, 07:48:48 ΜΜ

Τίτλος: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: john στις 08 Δεκεμβρίου, 2012, 07:48:48 ΜΜ
Πριν απο λίγο είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με το φίλο maevious (οι παλιοί θα τον θυμούνται σίγουρα) ο οποίος είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ εδώ και 4 μήνες.
Η μέθοδος που ακολούθησε ήταν αυτή που περιγράφεται ώς "νηστειοθεραπεία" στο παρακάτω Link  :

http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Ο maevius μου υποσχέθηκε πως θα μπει και θα  γράψει ,μέσα στις επόμενες ημέρες,  για την εμπειρία του αλλα και θα μας αναλύσει το πως δουλεύει η όλη μέθοδος αφού έχει διαβάσει το βιβλίο που αναφέρεται σε αυτήν αλλα και έχει επισκεφθεί και τον γιατρό που την ανέπτυξε.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 08 Δεκεμβρίου, 2012, 10:11:23 ΜΜ
Ελα ρε φίλε! Φανταστικό νέο και ποστ...Τον θυμάμαι τον Maevious από τα πέτρινα χρόνια. Χαίρομαι που είναι καλά το παιδί και μάλιστα με τόσο προχω- μέθοδο.

Όταν ήμουν πολύ μικρότερος είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο του πατέρα μου για φυσικές μεθόδους θεραπείας που είχε μέσα την νηστειοθεραπεία αλλά και άλλες παραλλαγές (χυλοθεραπεία, φρουτοθεραπεία κλπ). Ίσως να είναι από τον ίδιο γιατρό. Το είχα βρει ενδιαφέρον αν και κράταγα πολλές επιφυλλάξεις σε κάποια πράγματα που έγραφε (π.χ. ότι μπορούσε να θεραπεύσει από όλες σχεδόν τις αρρώστιες συμπεριλαμβανομένων και καρκίνων κλπ). Δυστυχώς με αυτές τις εμπειρικές-παραδοσιακές μεθόδους 99% θα πέσεις σε μούφα και 1% θα βρεις το θαύμα.

Είμαι τρομερά περίεργος λοιπόν να διαβάσω την εμπειρία του maevious...
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 09 Δεκεμβρίου, 2012, 03:10:41 ΜΜ
Αρχικα χαιρετισμους σε ολα τα παιδια που υποφερουν απο το προβλημα μας και να ζητησω συγγνωμη απο ολους γιατι δεν εχω γραψει ακομα για μια μεθοδολογια που ακολουθω εδω και ενα διαστημα. Επισης θα γραψω μια μικρη ανασκοπηση της πορειας που εχω ακολουθησει, για οσους ειναι καινουργιοι στο θεμα και τωρα ξεκινησαν τον Γολγοθα τους (ελπιζω να μην ξεφυγω σε εκταση).

Τα συμπτωματα μου:Εδω και δεκα χρονια πονοι στη μεση, πρώορη εκσπερμάτωση, μυκητιασεις μια φορα το χρονο και παροδικα ουρολοιμωξεις.Χριστουγεννα του 2010:οτι πονος υπαρχει στην πυελικη χωρα, πονοι στους ορχεις, πονοι στην ουρηθρα, τσουξιματα, χλαμυδια στα ματια κτλ.

Ξεκινησα Μαρτιο του 2011 θεραπειες στον Ακατανόμαστο και ειδα κατευθειαν θεαματικη βελτιωση των συμπτωματων (οπως εχω γραψει και στο εκει blog).Και ενω στα 2 αυτα χρονια το προβλημα μου ειχε σαφεστατα βελτιωθει, καθε φορα μετα απο τις θεραπειες, μετα απο ενα διαστημα 2 περιπου μηνων ειχα καθε φορα καποια επαναφορα των συμπτωματων. Αυτο που λεμε με ολα τα παιδια δεν ημουν 100% καλα.

Ολο αυτο τον καιρο προσπαθουσα να σκεφτω για πιο λογο επαθα προστατιτιδα. Και κατεληξα οτι ολες οι εξηγησεις που εχουν δωσει τα παιδια και η βιβλιογραφεια ειχαν βαση (τουλαχιστον σε εμενα). Ειχα μικροβια (χλαμυδια και εντεροκκοκο αποδεδειγμενα) και νευρομυικα προβληματα (πονοι στην μεση συνεχεια).Ολο αυτο το διαστημα πραγματικα πιστευα οτι υπαρχει κοινος παρανομαστης πισω απο αυτα τα δυο και προσπαθουσα να βρω οχι γιατι ειναι προβληματικος ο προστατης μου, ουτε για πιο λογο τα μικροβια μπηκαν στον οργανισμο μου.
Εψαχνα να βρω γιατι δεν αντεδρασε και δεν τα αντιμετωπισε ο οργανισμος μου, οπως σε ολους τους "υγιεις ανθρωπους".Γιατι εγω το επαθα και καποιοι αλλοι οχι.

Μετα απο πολυ ψαξιμο καταλαβα οτι παιδια υπαρχει αυτος ο παρανομαστης. Λεγεται ΕΝΤΕΡΟ. Στο συμπερασμα αυτο κατεληξα απο δυο γεγονοτα και καθημερινη παρατηρηση του εαυτου μου:

Πρωτον για οσους γνωριζουν τον Τερι (a friend from America), ειχαμε κανει μια κουβεντα πανω στην διατροφη που πραγματικα με αφησε αφωνο περσι το καλοκαιρι (2011). Πχ ποσοι γνωριζουν οτι την χολυστερινη την παραγει ο οργανισμος για να ρεφαρει τα αυξημενα επιπεδα ινσουλινης? Οποτε αν καποιος εχει χολυστερινη (οπως ειχα εγω) δεν πρεπει να κοψει τα λιπη και ολα τα ακυρα που λενε οι τσοπανηδες-γιατροι αλλα να ελεγξει πρωτα την ζαχαρη που κυκλοφορει στον οργανισμο του (ζαχαρη πχ γινονται οι υδατανθρακες που τρωμε σε ποσοστο περισσοτερο απο αυτο που χρειαζομαστε).Απλα να σας πω οτι σε ελαχιστο διαστημα που απλα εκοψα τους υπερβολικους υδατανθρακες, ως δια μαγειας ειχα χολεστερινη 190 απο 240 που ειχα σταθερα εδω και 5+ χρονια.

Δευτερον.Εχω ενα γνωστο που ειχε φοβερο προβλημα στο εντερο (εβγαζε πολυποδες συνεχεια και ειχε κανει ενα καρο εγχειρησεις).Υπαρχει ενας παθολογος - διαιτολογος στην Αθηνα  http://www.bis.gr/nist/index.php και εχει γραψει 2 βιβλια πανω στο θεμα λειτουγιες του εντερου. Ο γνωστος μου με την μεθοδολογια του εγινε καλα και δεν εχει ξαναπαει σε γιατρο.. Οποτε μετα την τελευταια επισκεψη στον Ακατανόμαστο (μενω εκτος Αθηνας), πηγα και σε αυτον.

Περιληπτικα τι μου ειπε: (ps Στις περιγραφες και στις σκεψεις απλα αναπαραγω τις κεντρικες ιδεες, και ισως κατι να εκφρασω λαθος, οποτε μπορειτε απλα να δειτε τα βιβλια. Επισης ο γιατρος δεν εχει ιδεα οτι εγω κανω αυτα τα σχολια εδω και ισως επρεπε να τον ενημερωσω οτι postaro καπου την θεραπεια του, αλλα απλα κανουμε μια κουβεντα, ουτε διαφημιση ουτε τιποτα.)

Το ανοσοποιητικο το οριζει κυριως η λειτουργια του εντερου και σε τι κατασταση ειναι το εντερο. Αυτο γιατι εκει μεταβολιζονται οι τροφες. Μπορει να τρως πολυ παραπανω απο τις ουσιες που χρειαζεται ο οργανισμος αλλα αν δεν λειτουργει καλα το εντερο δεν τις μεταβολιζεις. Το αποτελεσμα ειναι χαμηλο ανοσοποιητικο, μολυνσεις , μηκυτες κτλ. Η διαδικασια επεξεργασιας της τροφης εχει δυο σταδια:το σταδιο της απορροφησης και το σταδιο της αποβολης. Στο πρωτο απορροφαει ο οργανισμος τις ουσιες που χρειαζεται, στο δευτερο αποβαλει τις ουσιες που δεν χρειαζεται (τοξινες).Καποιος που ειναι πολυ αδυναμος συνηθως εχει προβλημα στην απορροφηση, ενω καποιος που ειναι χοντρος εχει συνηθως προβλημα στο σταδιο της αποβολης (δηλ των τοξινων). Οι αλλοι? Οπως εγω? Μπορει και στα δυο.Δεν εχει καμια σημασια αν εισαι πολυ χοντος, πολυ λεπτος κτλ για ενα λογο. Αυτος λεγεται ιδιοσυγκρασια του ανθρωπου και ιδιατερα χαρακτηριστικα.

Ο συγκεκριμενος γιατρος προτεινει (μπορειτε να την δειτε στο site http://www.bis.gr/nist/index.php ή και στα βιβλια του που ειναι πολυ αναλυτικα). α)πληρη αποχη απο οποιοδηποτε φαρμακο β) μια ιδιαιτερη μορφη νηστειας σε 8-9 σταδια για αποτοξινωση του οργανισμου. πχ α) σταδιο λιγο φαγητο, β) πιο λιγο, γ) καθολου για 1,2 μερες, δ)παλι λιγο ) κτλ και στο τελος κανονικα γευματα (παντα μακρια απο τηγανιτα,αναψυκτιτα, ζαχαρη ktl) και κραταει 1 ως 3 μηνες αναλογα την περιπτωση και την δουλεια που κανεις.
Σε αυτη την περιοδο θελει απιστευτα πολυ υπνο και οσο λιγοτερα υγρα μπορεις. Ο λογος ειναι οτι με αυτη την μεθοδολογια θα "ξυπνησει" ο οργανισμος, θα αποτοξινωθει, και θα αντιμετωπισει μονος του τις μολυνσεις και τις φλεγμονες. Βασικο ειναι οτι ολη μα ολη η διαδικασια επαναφορας και αυτοδιορθωσης του οργανισμου γινεται το βράδυ όταν κοιμόμαστε και την κάνει ο οργανισμός. Η προσπαθεια του ασθενη θα πρεπει να ειναι σε μια κατευθυνση: Να χωνευει!οσο απιστευτο και απλο ακουγεται αλλο τοσο θαυματουργο ειναι. Μεγαλα διαστηματα αναμεσα στα γευματα, οχι υγρα πριν και μετα το φαγητο, οχι υπνο μετα το φαγητο και το βασικοτερο να εχεις ήδη χωνεψει πριν πας για υπνο το βραδυ. Επισης ο γιατρος εχει μια φοβερη αναλυση και σκεψη στο πως συνδεονται το πεπτικο με το νευρικο και το αναπνευστικο(!) συστημα. Ο οργανισμος ολη την μερα ασχολειται στο να ολοκληρωσει τα δυο στάδια επεξεργασίας τροφών: της απορροφησης και της αποβολης. Και σε αυτο συμμετεχουν ολα τα συστηματα: αν κατι δεν παει καλα στο ενα, επηρεαζει αμεσα τα αλλα. Πως θα καταλαβετε σε τι κατασταση ειναι το πεπτικο σας? Απλα παρατηρηστε τον εαυτο σας. Οταν τρωτε το βραδυ κοιμαστε ανετα το βραδυ? Το στομα σας ειναι σε καλη κατασταση (πχ αφτρες, βρωμαει κτλ)? Τα κοπρανα μυριζουν εντονα? Εχετε αιμοραιδες? Τοτε πιθανοτατα εχετε προβλημα στην επεξεργσια των τροφων και στο εντερο (και δικο μου σχολιο) και πιθανον να ειστε υποψηφιος προστατιτιδοπαθης.

Η κατασταση μου και παρατηρησεις πανω στον ευατο μου: Πραγματικα πιστευω οτι ο λογος που επαθα προστατιτιδα δεν ειναι οτι πηγα με μια γυναικα και κολλησα μικροβια. Ειναι οτι το ανοσοποιητικο μου δεν λειτουργησε και δεν ηταν σε θεση να αντιμετωπισει τιποτα. Επισης νομιζω οτι οι μαλαξεις κανουν καλο και αντιμετωπιζουν μεν το προβλημα σε καποιες περιπτωσεις, αλλα μονο παροδικα και οτι μετα απο λιγο ξαναεμφανιζεται η προστατιτιδα. Ο λογος ειναι οτι ναι μεν εκεινη την στιγμη οι αντιβιωσεις κανουν δουλεια, αλλα ριχνουν τοσο πολυ το ανοσοποιητικο που στην ουσια προετοιμαζουν την επομενη προστατιτιδα.Γιατι το ριχνουν?Γιατι διαλυουν στην κυριολεξια την χλωριδα του εντερου. Το αποτελεσμα στο αμεσως επομενο διαστημα ειναι  πολυ ευαλωτο το ανοσοποιητικο και τσουπ καινούργια προστατίτιδα. Επίσης την συμπτωματολογία του κακού εντέρου περιττό να σας πω ότι την είχα όλη..

Οι αλλαγες που εχω κανει και παιδια οχι μονο ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, αλλα εχω επανελθει σε κατασταση που ημουν 18 χρονων. 1) Δεν τρωω το βραδυ.(Τελευταιο γευμα προσπαθω να ειναι μεχρι τις 19.00). 2) Οταν γυριζω το μεσημερι δεν τρωω, κοιμαμαι καμια ωρα και τρωω μετα (σε επιπεδο να μην νιωθω χορτασμενος, μειωσα δηλαδη τις μεριδες). 3) Εχω κοψει οσο μπορω την σαβουρα. 4) Το πρωινο μου εχει φρουτα. 5) Εχω μετριασει τον καφε (ειχα παρατηρησει εδω και καιρο οτι μου φερει διαφορα φαινομενα). 6) Επειδη ειναι βασικο οτι ολη η επαναφορα και αυτο ιαση γινεται οταν κοιμομαστε, προσπαθω απλα να κοιμαμαι οσο πιο πολυ μπορω.(κοιμαμαι νωρις- ξυπναω νωρις, και μια ωρα το μεσημερι υπνο) 7) Εχω βαλει το περπατημα και το ποδηλατο στην καθημερινοτητα μου και αποφευγω το αμαξι-γραφειο. (Νευρικο και πεπτικο συστημα πανε μαζι, αποφυγη της καθιστικης ζωης βελτιωνει και τα 2 και βελτιωση του ενος οδηγει σε βελτιωση του αλλου).

Το αποτελεσμα;Παιδια ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, και το πιο περιεργο ειναι οτι εχω την διπλασια ενεργεια!(Με την μιση ισως τροφη απο πριν) και επιπλέον ουτε μυκητες, ουτε τιποτα..! Δεν εχω κανει ακομα την μεθοδολογια του γιατρου (πρεπει να γινεται μονο σε διαστηματα που εισαι σχετικα χαλαρος) και θέλει πολυ υπνο, αλλα μονο αυτα που σας ειπα. Ειμαι πολυ περιεργος να δω και τα αποτελεσματα σε παιδια που ειχαν και αλλα προβληματα οπως πχ θεματα στυσης. Ενα σχολιο ειναι οτι η μεθοδολογια αυτη πιθανων να μην βρισκει σε ολους εφαρμογη γιατι μπορει να υποβοσκουν και περαιτερω παθολογικα αιτια,αλλα πραγματικα παρατηρηστε τον εαυτο σας και δωστε του μια ευκαρια να κανει αυτος την αυτοιαση του..

Πριν 2 χρονια δεν πιστευα οτι θα εγραφα οπουδηποτε οτι ειμαι ασυμπτωματικος απο την ιστορια της προστατιτιδας και οτι θα ημουν και ο πρωτος αναμεσα σε εκατονταδες  που ταλαιπωρουνται..Και παλι ειλικρινεις χαιρετισμους στα εκατονταδες παιδια που γνωρισα μεσα στο therapy group!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: john στις 10 Δεκεμβρίου, 2012, 07:34:17 ΠΜ
Maevious καλως ήρθες φίλε!

Καταρχην να δώσω ένα Link :
http://www.scribd.com/doc/86231075/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9D%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1 (http://www.scribd.com/doc/86231075/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9D%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1)

Είναι το βιβλίο για τη νηστειοθεραπεία που το βρήκα στο scribd.

Πολύ ενδιαφέρον το ιστορικό σου θα ήθελα να επισημάνω 1 σημείο στο οποίο δε συμφωνώ  και στη συνέχεια να συνεχίσουμε την κουβέντα ,περι νηστειοθεραπείας αποκλειστικά, σε αυτό το θέμα :

Η θεωρία των μικροβίων που "κρύβονται" στον προστάτη και δεν βγαίνουν αν δεν τα "σπρώξεις με το δάχτυλο" νομίζω έχει καταρριφθεί επιστημονικά απο καιρό. Τα σημερινά αντιβιοτικά είναι αρκετά ισχυρά (και με το παραπάνω) για να εισχωρήσουν στον προστάτη.

Απο κει και πέρα η θεωρία της νηστειοθεραπείας μου θύμισε μια φάση της ζωής μου που είχα καλυτερεύσει υπερβολικά χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί.
Εκείνο τον καιρό κοιμόμουν νωρίς (9-10) ,ξυπνούσα πρωϊ (6), πήγαινα για τρέξιμο και μετά έτρωγα 2 φορές τη μέρα μόνο (12:30 και 6:30) χωρίς να προσέχω το τι έτρωγα.
Τότε πίστεψα οτι η αιτία καλυτέρευσης ήταν το τρέξιμο (που όντως με βοηθάει) αλλα ποτέ δεν κατάφερα να ξανα-φτάσω σε αυτό το σημείο καλυτέρευσης.

Ερώτηση : Το πρόγραμμα νηστειοθεραπείας είναι για όλους ίδιο ή το ορίζει ο γιατρός ανάλογα με την περίπτωση (ασθένεια)  ?
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Hyper Ban στις 10 Δεκεμβρίου, 2012, 01:01:13 ΜΜ
Πραγματικά καταπληκτικά νεά .Να σε καλοσορίσω και εγώ φιλαράκι Maevius στην μεγάλη μας παρέα και  με την σειρά μου  ας τοποθετηθώ.
Ο Ιπποκράτης έλεγε ''η τροφή σου είναι το φάρμακο σου'' και βάση αυτού προχώραγε στις καινοτόμες για την εποχή του θεραπείες.Η σύγχρονη ιατρική σιγά , σιγα επιστρέφει σε αυτές τις βασικές αρχές της ιατρικής και σιγά σιγά μειώνει τις συνταγογραφήσεις επικύνδυνων και υσχυρών φαρμάκων για την αντιμετώπιση των ασθενειών .Αντι αυτών προτείνει διαιοτολόγια προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ασθενούς . Αυτο εκφράζεται πολύ όμορφα και απλά στην παρακάτω φωτογραφία :
(https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/63118_299263893522256_1130578520_n.jpg)
Η δίαιτα που προτείνεις φαντάζομαι αλλά και παρατηρώ πως απαιτεί πειθαρχία , κάτι που αν μη τι άλλο όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξαμε όλοι οι ομοιοπαθείς με τα θεραπευτικά σχήματα πάσης φύσεως όπου ακολουθήσαμε .Που να φανταστούμε(μπορούσαμε) εν έτη 2012 πως η λύση στο πρόβλημα μας ,κρύβεται πίσω απο το καθημερινό μας διαιτολόγιο...Θα μπορούσαμε να κάνουμε focus γύρω απο αυτό εξαρχής ,η θεωρία όμως των μικροβίων και οι γητευτές τους (δες ακατάν)μας έβγαζαν απο αυτήν την ιδέα και μας καταστούσαν πνευματικά και πρακτικά τεμπέληδες . Θέλει πρόγραμμα ,αποφαστικότητα,πειθάρχια .Απαιτούνται θυσίες!
Μου θυμίζει επίσης πολύ την ιστορία εκείνου του ανθρώπου που βρήκα απο το disable.gr ,όπου υπέφερε απο σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάφερε μέσα απο το διαιτολόγιο του να γίνει τελείως ασυπτωματικός  .Μια  πολύ σοβαρή ασθένεια που αφορά το νευρολογικό σύστημα του ανθρώπου ΑΜΜΕΣΑ .Θυμήθηκα επίσης έναν ομοιοπαθη που είχα γνωρίσει στον Ακαταν ,όπου είχε έρθει σε αυτόν  απο έναν άλλο γιατρό ,όπου του είχε πει πως ίσως να πάσχει απο σκλήρυνση κατά πλάκας .Κάτι το οποίο με είχε εξεπλήξει όταν το άκουσα !Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπορεί αυτά τα 2 (προστατίτιδα και σκλ.κ.πλ.)να συνδεονται μεταξύ τους , ως την ημέρα που έπεσε το άρθρο του συγκεκριμένου ανθρώπου μπροστά μου και εντόπησα γενικότερα  τις ΄΄ουρολογικές ομοιοτητες΄΄ με την πάθηση μας ...
http://www.disabled.gr/lib/?p=8474
απο αυτό το θέμα
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=641.msg1078#msg1078
Είμαι αρκετά καλά προσωπικά και δεν θα το δοκιμάσω ,είναι κάτι όμως το οποίο μελλοντικά θα ακολουθήσω μιας και είναι σε φυσιολογικά πλαίσια ,βατό ,προσβάσιμο ,οικονομικό μα πάνω απο όλα ωφέλιμο για την γενική υγεία του ανθρώπου  .
Έυχομαι κάθε επιτυχία και προσωπικά σε ευχαριστώ για αυτό το post σου θερμά ,γιατί θα ωφελήσει πολλούς συμπάσχοντες .
Οσο για αυτό που λες :
ΠαράθεσηΞεκινησα Μαρτιο του 2011 θεραπειες στον Ακατανόμαστο και ειδα κατευθειαν θεαματικη βελτιωση των συμπτωματων (οπως εχω γραψει και στο εκει blog).Και ενω στα 2 αυτα χρονια το προβλημα μου ειχε σαφεστατα βελτιωθει, καθε φορα μετα απο τις θεραπειες, μετα απο ενα διαστημα 2 περιπου μηνων ειχα καθε φορα καποια επαναφορα των συμπτωματων. . .
Συμφωνώ 100% , μιας και σε εμένα ακριβώς το ίδιο συνέβει τουλάχιστον 3 φορές .
Κλείνωντας να προσθέσω πως  οι εναλλακτικές όπως είχα πει κάποτε , ποτέ δεν τελειώνουν .
~~VeNcErEmOs~~~
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 10 Δεκεμβρίου, 2012, 02:05:16 ΜΜ
Maevius καλωσήρθες κι από μένα -απευθείας αυτή τη φορά- και δεύτερον σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι αυτό το απίστευτα ενδιαφέρον ποστ. Και πως να μην είναι;...μετά από σχεδόν 15 μήνες λειτουργίας του forum, είσαι η δεύτερη περίπτωση που αναφέρεται να είναι πλήρως απαλλαγμένη από συμπτώματα. Εξαιρετικά ελπιδοφόρο για όλους μας και όλους όσους έχουμε ακούσει ότι "η προστατίτιδα δεν θεραπεύεται" από χείλη ανθρώπων που συχνά δεν ξέρουν ούτε καν για τι πράγμα μιλούν. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσω ότι και στην δική σου περίπτωση όπως και του άλλου παλικαριού που είναι ασυμπτωματικός, η ολική αποκατάσταση δεν προήλθε από αντιβιώσεις και επίμονες συμβατικές θεραπείες, αλλά από απολύτως φυσικές μεθόδους ή τεχνικές ή αν θες μια αλλαγή-κλειδί στην καθημερινότητά σας.

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω για τους τύπους πως η αντίληψή μου, η οπτική μου γωνία όσον αφορά την πλειοψηφία των περιπτώσεων που αποκαλούμε "προστατίτιδα" (δεδομένου του ότι δεν πιστεύω ότι όλοι με αυτή την ταμπέλα είμαστε ίδιες περιπτώσεις) σε πολλά σημεία έχει πλέον σημαντικές αποκλίσεις από την δική σου. Κατά συνέπεια σε αρκετά από αυτά που λες, θα έδινα προσωπικά μια διαφορετική ερμηνεία. Αυτό δεν το λέω για να μπούμε σε αντιπαράθεση, γι'αυτό και δεν προχωρώ σε ανάλυση...εξ'άλλου δεν θεωρώ τα συμπεράσματά μου κατ'ανάγκη σωστά ούτε είναι αυτό το θέμα του ποστ...αλλά το αναφέρω για να είναι καλύτερα κατανοητή σε σένα ή οποιονδήποτε τρίτο τυχόν ενδιαφέρει, η συνολική μου άποψη.

Το σημαντικότερο στο όλο ιστορικό που παραθέτεις και αυτό που μετράει είναι ότι πλέον είσαι καλά...το τι είχες και το πως ακριβώς έγινες καλά, έχει δευτερεύουσα σημασία. Όμως αξίζει να σχολιασθεί για κάποιον που θέλει από το ιστορικό σου να βγάλει ένα ωφέλιμο συμπέρασμα για την δική του περίπτωση, πως -εάν συμπέρανα ορθά από τα όσα γράφεις- στην ουσία δεν ακολούθησες την μέθοδο της νηστειοθεραπείας αλλά μερικές βασικές γενικές αρχές της, σαν να λέμε ένα 15-20%. Σωστά; Θα μπορούσε λοιπόν αυτό το οποίο ήταν κλειδί στην δική σου περίπτωση -κάνω μια εικασία- να ήταν η αύξηση και η βελτίωση του ύπνου, ένα από τα αρκετά που έκανες. Είναι γενικώς παραδεκτό, ότι ο ύπνος είναι θεραπεία από μόνος του για άτομα νευρικά και στρεσαρισμένα και ότι γενικά βοηθάει στην σίγαση ενός υπερδραστήριου ΚΝΣ. Ή θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο από τα βήματα που έκανες ή και όλα βέβαια σε συνδυασμό.

Ότι και να ήταν, για προσωπικούς μου λόγους η μέθοδος της νηστειοθεραπείας που αναλύεις μου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συμφωνώ με πολλά από τα σημεία που παρέθεσες. Θα δεις -αν ψάξεις- ότι με τον Super Ban είχαμε πιάσει κουβέντα (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=641.0) σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η γλουτένη σε ανθρώπους με την δυσανεξία που ονομάζεται "κοιλιοκάκη". Βάση κάποιων θεωριών, ακόμα και σε ανθρώπους χωρίς κοιλιοκάκη, η γλουτένη και γενικά οι υδατάνθρακες προκαλούν ορμονικές διαταραχές (πράγμα που αναφέρεις) αλλά και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (καλύτερα: leaky gut = έντερο με διαρροές, δηλαδή που αφήνει τροφές να εισχωρήσουν στον οργανισμό χωρίς να έχουν υποστεί την επεξεργασία που έπρεπε, γεγονός που προκαλεί υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού -το τρελαίνει- και συνεπώς αυτοάνοσα, αλλεργίες, φλεγμονή και γενικότερα πτώση του ανοσοποιητικού το οποίο είναι διαρκώς σε κατάσταση μάχης). Η παλαιολιθική διατροφή (paleo-diet) βάση αυτής της θεωρίας προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία ακριβώς αποφεύγοντας οποιοδήποτε σπόρο (δημητριακά, άλευρα κλπ) και γενικότερα υδατάνθρακες, δηλαδή διατροφικές εφευρέσεις του άνθρωπου μετά που πέρασε το στάδιο του κυνηγού-συλλέκτη (τρώω ότι μπορώ να πιάσω και ότι μπορώ να συλλέξω = παλαιολιθική διατροφή) και έγινε καλλιεργητής.

Η προσέγγιση του γιατρού που αναφέρεις έχει αρκετές κοινές οπτικές γωνίες ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον βρήκα τον συσχετισμό του πεπτικού με το νευρικό και το αναπνευστικό. Βέβαια, η νηστειοθεραπεία όπως την εξηγείς είναι ακριβώς αυτό -μια θεραπεία διάρκειας συγκεκριμένου χρόνου ενώ η παλαιολιθική διατροφή (και άλλες συγγενικές) είναι στάση ζωής και για μια ζωή. Δεδομένου ότι όπως λες δεν ακολούθησες ολοκληρωμένα την νηστειοθεραπεία αλλά στην ουσία κάποιες από τις αρχές της, θα ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω τα αποτελέσματα και γενικα΄την εμπειρία και άλλου ή άλλων συμπασχόντων και μάλιστα που θα την δοκιμάσουν πιο ολοκληρωμένα, παρακινημένα από την εμπειρία σου.

Αυτά τα σχόλια από μένα επί του παρόντος. Σου εύχομαι να παραμείνεις πάντα καλά.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 10 Δεκεμβρίου, 2012, 09:07:45 ΜΜ
Γεια σου Phaethon, η κατάσταση είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις, το μόνο που ίσως δεν εξέφρασα σωστά είναι ότι η νηστειοθεραπεία δεν είναι θεραπεία συγκεκριμένου χρόνου.Έχει ένα διάστημα που ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά από εκεί και πέρα για να είσαι καλά πρέπει να κάνεις/δεχτείς κάποιες αλλαγές εφόρου ζωής στον τρόπο/χρόνο/συνθήκες που τρως (που πάνω κάτω είναι αυτές που κάνω και σας περιέγραψα).

Ακόμα δεν έχω κάνει ακόμα την νηστειοθεραπεία ακολουθώντας ακριβώς την μέθοδο του γιατρού, αλλά μόνο κάνοντας τις αλλαγές που περιέγραψα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να γίνεται σε περιόδους που είσαι σχετικά χαλαρός και λόγο δουλειάς δεν μπορώ να την κάνω αυτή την περίοδο.Θα δοκιμάσω ελπίζω από Μάρτιο. Το περίεργο είναι πως και μόνο με αυτές τις αλλαγές της καθημερινότητας μου, πραγματικά η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή.

Στην ερώτηση του John αν ο γιατρός προσαρμόζει την θεραπεία ανάλογα την περίπτωση η απάντηση είναι πως ναι (ανάλογα το επάγγελμα και το πρόβλημα), αλλά η προσέγγιση παραμένει η ίδια. Νομίζω διαρκεί από 1 εως 3 μήνες (με κάποιες μέρες ξηρασίας κτλ), αλλά πέρα από αυτό το διάστημα η λογική του "δίνω χρόνο στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να χωνέψει" δεν πρέπει να αλλάζει.

Επίσης (ξανα)τονίζω και εγώ πως ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να μάθει τον εαυτό του γιατί οι καταστάσεις και το περιβάλλον/συνθήκες που λειτουργούμε είναι διαφορετικές..
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 11 Δεκεμβρίου, 2012, 12:45:06 ΜΜ
Maevius ήθελα να σε ρωτήσω ένα-δυο πραγματάκια ακόμα αν έχεις την καλοσύνη, επειδή με ενδιαφέρει...Δεν πρόλαβα να κοιτάξω ιδιαίτερα το βιβλίο που ξετρύπωσε η κουφάλα ο John ώστε να κρίνω μόνος μου, αλλά η ερώτηση είναι η εξής:
-Αν κάποιος θέλει να εφαρμόσει την νηστειοθεραπεία, αρκεί το διάβασμα του βιβλίου ή θα έπρεπε να επισκεφτεί τον γιατρό;
-Σε περίπτωση που θα πρέπει να επισκεφτεί τον γιατρό, πρέπει να τον βλέπει μια στο τόσο; Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω για να μην σε παιδεύω είναι το συνολικό κόστος που θα έχει κάποιος που θέλει να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο για μια δοκιμαστική περίοδο π.χ. 3-6 μηνών. Σε παρακαλώ απάντα στα παραπάνω αλλά μην γράψεις δημόσια για χρεώσεις. Στείλε μου αν θες προσωπικό μήνυμα (Προς όλα τα μέλη:  πιστεύω ότι είναι κάπως έλλειψη τακτ και εμπιστευτικότητας να αναρτούμε δημόσια στο internet πόσο χρεώνει συγκεκριμένος επαγγελματίας με ονοματεπώνυμο για τις υπηρεσίες του).

Σε ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: john στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 09:44:31 ΠΜ
Έχοντας σχεδόν διαβάσει το βιβλίο (διαβάστε το , αξίζει πιστεύω) θα έλεγα πως αρκεί το βιβλίο και 1 επίσκεψη στο γιατρό που θα καθορίσει το τι πρέπει να κάνει ο ασθενής και για πόσο καιρό. Πχ κάποιος θα πρέπει να κάνει μερικές μέρες "ξηρασία" ενώ κάποιος άλλος αρκεί  απλώς να περάσει μια περίοδο με μικρά γεύματα.
Ας απαντήσει βέβαια καλύτερα ο Maevious.

Επίσης Maevious αν μπορείς γράψε και το περιστατικό με το φίλο απο την Πάρο (ξέρουμε οι παλιοί) που μου είπες. Τι ακριβώς έκανε αυτός και πως είναι τώρα ?
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 10:36:20 ΠΜ
Γενικά κάτι που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως μιλάμε πάλι για μια ακόμα προτεινόμενη θεραπεία. Δεν σημαίνει ότι όποιος την εφαρμόσει θα γίνει καλά, δυστυχώς. Επίσης σίγουρα δεν είναι και κάτι που προτείνει μόνο  ο συγκεκριμένος γιατρός, πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι που προτείνουν παρόμοια πράγματα, απλά προσωπικά αυτόν γνωρίζω. Ο γνωστός με προστατίτιδα που του το πρότεινα, δεν έχει κάνει ούτε αυτός την θεραπεία απλά έκανε κάποιες μικρές αλλαγές στην διατροφή του και είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο (αλλά όχι τελείως καλά). Όμως επειδή κάνει παράλληλα και άλλη θεραπεία με μαλάξεις ίσως να μην μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, αν η σταθερότητα του προέρχεται από τον ένα ή τον άλλο παράγοντα.

Συμφωνώ ότι η ανάγνωση του βιβλίου και μόνο δίνει την κατεύθυνση και καταλαβαίνει από μόνος του κάποιος τι πρέπει να κάνει. Για πιο συγκεκριμένη βοήθεια, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε ειδικό νηστειοθεραπευτή περισσότερο ίσως για κάποιες παρενέργειες που ίσως έχει (ζαλάδες, ναυτία κτλ) και πως να προχωρήσει την θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις..





Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 11:10:26 ΠΜ
O Maevius έκανε τον κόπο να μου απαντήσει με προσωπικό μήνυμα σε όσα τον ρώτησα και τον ευχαριστώ πολύ. Κρατάω για τον εαυτό μου τα όσα μου είπε για το κόστος, και αναφέρω τις υπόλοιπες χρήσιμες πληροφορίες γιατί ίσως κάποιοι ενδιαφέρονται:

Παράθεσηεγώ προς το παρόν έχω κάνει μια επίσκεψη. Ο γιατρός μου είπε όλα αυτά που σας περιέγραψα, σημείωσε τις διαστάσεις μου, βάρος, ύψος, διάμετρο στήθους κοιλιάς κτλ και παρατηρήσεις του στυλ σκολίωση, μου έδωσε το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας και μου είπε απλά μόλις το κάνω να τον πάρω τηλέφωνο. Φαντάζομαι για να συζητήσουμε ενδεχόμενες παρενέργειες (ζαλάδες κτλ) που μπορεί να έχω κατά την διάρκεια της θεραπείας και να μου πει το καινούργιο πρόγραμμα. Οπότε δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί το θέμα επισκέψεις ακριβώς...Υπολογίζω σε ένα χρόνο να πάω 4,5 φορές ή κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν απαιτεί ούτε φάρμακα ούτε τίποτα.

Όπως σου είπα ακόμα δεν την έχω κάνει, αλλά διάβασα το ένα βιβλίο του "Παραβάσεις και νηστειοθεραπεία" και απλά έχω εφαρμόσει τις αλλαγές που σας είπα. Το άλλο βιβλίο έχει μέχρι και συνταγές. Μια ματιά που έριξα στο δεύτερο,εξηγεί μέχρι και συνδυασμούς φαγητών που πρέπει να αποφεύγουμε και για πιο λόγο. Επίσης έχει κατηγοριοποίηση τροφών όχι μόνο πόσο θρεπτικά είναι αλλά και πόσο δύσπεπτα. Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά πρώτα σε αυτά (τα πουλάει νομίζω και απευθείας από το ιατρείο του) και κάνε μια βόλτα μετά..

Γενικά η θεραπεία λέει για άμεσα αποτελέσματα (μέσα λίγους μήνες), οπότε νομίζω δεν θα είναι δύσκολο να την αξιολογήσουμε και να έχουμε στατιστικά πάνω στο δικό μας πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι..Μακάρι να έχει αποτέλεσμα σε όσους το δυνατόν περισσότερους.

Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 11:25:01 ΠΜ
Παράθεση από: maevius στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 10:36:20 ΠΜ
Γενικά κάτι που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως μιλάμε πάλι για μια ακόμα προτεινόμενη θεραπεία. Δεν σημαίνει ότι όποιος την εφαρμόσει θα γίνει καλά, δυστυχώς.

Maevius δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Έχει χιλιοειπωθεί και από εμένα κι από άλλους και είναι αν θυμάμαι καλά γραμμένο και στους όρους του forum ότι: κάτι που δουλεύει σε μια περίπτωση, δεν θα δουλέψει αναγκαστικά σε μια άλλη. Αυτό είναι χιλιοαποδεδειγμένο στην πάθησή μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιες περιπτώσεις. Ο καθένας γράφει με σκοπό να δώσει ιδέες, και οι υπόλοιποι διαβάζουν, κρίνουν και δοκιμάζουν για τον εαυτό τους...χωρίς καμία εγγύηση ή υπόσχεση.

Το μεμπτό είναι το να διαφημίζει κάποιος την μέθοδό του ως σίγουρη θεραπεία για όλους και να δίνει υποσχέσεις και τρελά ποσοστά επιτυχίας που δεν προκύπτουν από πουθενά. Τότε επιδιώκει να κερδοσκοπήσει και μένει έκθετος στην δικαιολογημένη κατακραυγή όσων ξυπνούν κάποια στιγμή και διαπιστώνουν την παραπάνω πικρή αλήθεια που είναι με μάυρα γράμματα.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: markelos στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 03:27:50 ΜΜ
Είναι οντως αρκετά ενδιαφέρον και έχει και μια αλφα λογικη καθως και σε εμένα το έντερο μου έχει αρκετα προβλήματα(συνδρομο ευερεθιστου εντέρου).Επίσης τα συμπτώματα μου χειροτερευουν οταν η διαταραχες ειναι αρκετα έντονες με διάροιες,φουσκώματα κλπ.Και μετα την αφόδευση η στυση πάει περίπατο για αρκετες ώρες!!!!!!!Θα διαβάσω το βιβλίο με αρκετο ενδιαφέρον,τωρα αν θα καταφέρω να το εφαρμόσω ειναι μια άλλη ιστορια.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 12 Δεκεμβρίου, 2012, 05:05:49 ΜΜ
Μαρκέλο μου αφού στο έχουμε ξαναπεί να κόψεις την πολύ μαλακία να βρεις την υγειά σου...    :P
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 16 Δεκεμβρίου, 2012, 10:34:20 ΜΜ
Παιδιά θέλω να διευκρινίσω κάτι, κυρίως για τους καινούργιους που ξεκινάνε τώρα (αν και γνωρίζω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτό που θα γράψω). Επίσης συγγνώμη για τις αργοπορημένες απαντήσεις, αλλά δεν προλαβαίνω λόγο δουλειάς να παρακολουθώ το blog.

Πρώτον στο πρώτο post που περιγράφω την διαδικασία στην φράση: "Ξεκίνησα Μάρτιο του 2011 θεραπείες στον Ακατανόμαστο και είδα κατευθείαν θεαματική βελτίωση των συμπτωμάτων (όπως έχω γράψει και στο εκεί blog)." δεν έγραψα Ακατανόμαστο αλλά το όνομα του γιατρού. Κακώς έγινε αλλαγή του ονόματος από τον administrator.

Δεύτερον, προσωπικά με τις μαλάξεις και τον συνδυασμό αντιβίωσης είδα τεράστια διαφορά προς το καλύτερο. Βασικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της κατάστασης μου πριν και μετά τις μαλάξεις. Και θέλω να είναι σαφές ότι την διαδικασία με το έντερο που περιέγραψα, την ξεκίνησα έχοντας ήδη μπει σε τρίμηνο τσεκ με μαλάξεις. Πραγματικά δεν γνωρίζω ποια θα ήταν η αντίδραση του οργανισμού μου όταν ήμουν σε εκείνο το χαοτικό στάδιο και δεν είχα κάνει μαλάξεις. Αν θα είχα δηλαδή τα σημερινά αποτελέσματα και σε πόσο χρόνο θα τα είχα.

Επειδή αναφέρομαι και στο post των ασυμπτωματικών (και καλός αναφέρομαι και μακάρι να είμαι για καιρό), για τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα είναι σημαντικό τα παραπάνω να διευκρινιστούν.

Αναφέρομαι σε όλους όσους ενδιαφέρονται. Η πορεία της αποθεραπείας μου ήταν ακριβώς η εξής:

1. Μέχρι Φεβρουάριο 2011: Επίσκεψη σε 5 ουρολόγους, 1 παθολόγο, 1 ρευματολόγο, 1 λοιμωξιολόγο, 2 αφροδισιολόγους. Αποτέλεσμα 0 και σε πολλές περιπτώσεις επιδείνωση. Συμπτώματα σχεδόν όλα.

2. Μάρτιο 2011: Ξεκινάω μαλάξεις σε συνδυασμό με αντιβίωση στον κ. Γεωργιάδη (παρακαλώ μην αλλάξετε το όνομα).
Παράλληλα ξεκινάω να προσέχω να μην τρώω σαβούρα και κόβω μαχαίρι ζάχαρη, γλυκά και εν μέρει το αλκοόλ.

4. Φοβερή βελτίωση στις πρώτες 20 μέρες και κάποια σκαπανεβάσματα μέχρι το τέλος της βασικής θεραπείας (περίπου 55 μαλάξεις).

5. Μηνιαίο έλεγχο (6 ή 7 μήνες): Σταθερά καλή κατάσταση, προς το τέλος κάθε μήνα είχα εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων (ενοχλήσεις, όχι πόνο σε καμία περίπτωση) 

6. Τριμηναιό έλεγχο: περίπου 2 μήνες κανένα απολύτως σύμπτωμα, στην αρχή του τρίτου μήνα πάλι κάποιες μικροενοχλήσεις.

7. Στη μέση του δεύτερου τριμηνιαίου ελέγχου ξεκινάω τις αλλαγές που περιέγραψα και είμαι περίπου από Αύγουστο τελείως ασυμπτωματικός.

Έκανα ακριβώς αυτά που περιγράφω και αφορούν αισίως διάστημα 2 χρόνων. Επειδή το διάστημα που είμαι εντελώς καλά ίσως να μην είναι αρκετό για να βγει ασφαλές συμπέρασμα, αν με ρωτούσε κάποιος που ξεκινάει τώρα τι να κάνει, πραγματικά θα του έλεγα:

"Αν διαφωνείς ή συμφωνείς πχ με τις μαλάξεις δεν έχω άποψη. Εγώ έκανα αυτά. Από το 1 μέχρι το 7, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.  Διάβασε πολύ προσεκτικά τι θεραπείες έχουν δοκιμάσει και τα υπόλοιπα παιδιά, (αναφέρονται με μεγάλη σαφήνεια σε αυτό το site) και αποφάσισε γνωρίζοντας ότι σε αυτό που έχεις είσαι ξεχωριστή περίπτωση. Το πιο βασικό είναι κάνε τα αδύνατα δυνατά να μάθεις τον εαυτό σου. Εγώ πάντως τον δικό μου δεν τον ήξερα..

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές.

Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 16 Δεκεμβρίου, 2012, 11:33:32 ΜΜ
Παράθεση από: maevius στις 16 Δεκεμβρίου, 2012, 10:34:20 ΜΜ
(γνωρίζω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτό που θα γράψω)....προσωπικά με τις μαλάξεις και τον συνδυασμό αντιβίωσης είδα τεράστια διαφορά προς το καλύτερο. Βασικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της κατάστασης μου πριν και μετά τις μαλάξεις.

Maevius δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτό που γράφεις.

Πρώτον, γιατί είναι κάτι που ισχυρίζεσαι εσύ για τον εαυτό σου και για να το καταρρίψει κάποιος θα έπρεπε να μπει στο μυαλό σου και να δει πως αισθάνεσαι.

Δεύτερον, κι ο Super Ban είδε τεράστια βελτίωση με την συγκεκριμένη μέθοδο και μάλιστα από τον ίδιο γιατρό και κανείς δεν τον αμφισβήτησε ή δεν τον κατηγόρησε ως ψεύτη. Σε αντιστάθμισμα βέβαια και για να μην δώσω εσφαλμένες εντυπώσεις, οφείλω να προσθέσω πως πάμπολλα άλλα μέλη που γράφουμε εδώ δεν είδαμε καμία ή είδαμε ελάχιστη διαφορά και κάποιοι έχουν καταγγείλει ότι είχαν μια πολύ κακή εμπειρία με τον συγκεκριμένο.

Τρίτον, από όσους έχουν γράψει εδώ για το θέμα των μαλάξεων στο αντίστοιχο topic (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=4.0) συμπεριλαμβανομένου και εμένα δεν βλέπω να προκύπτει κάτι που να δικαιολογεί την εντύπωσή σου ότι "πολλοί θα διαφωνήσουν". Συγκεκριμένα εγώ προσωπικά γράφω:
Παράθεση1) Οι μαλάξεις μπορεί να σας βοηθήσουν και θα άξιζε ίσως τον κόπο να πειραματιστείτε με αυτές. Με το να σας βοηθήσουν εννοώ ότι οι μαλάξεις ελαφρύνουν τα συμπτώματα άλλες φορές περισσότερο άλλες λιγότερο σε κάποιους ασθενείς, όχι όμως σε όλους.
Έχεις κάποια διαφωνία σε αυτό; Πιστεύω ότι αντανακλά και δικαιώνει και την δική σου εμπειρία αλλά και των άλλων που δεν είδαν καμία διαφορά.  Αν δεν έχεις, νομίζω συνεπώς πως στο θέμα των μαλάξεων είμαστε ξεκάθαροι και συμφωνούμε.

Εφόσον απάντησα στις δικές σου αιτιάσεις νομίζω δικαιούμαι να σου κάνω κι εγώ μια απλή ερώτηση με την σειρά μου όσον αφορά τον γιατρό σου, του οποίου το όνομα θες να συστήσεις σε όσα μέλη μπαίνουν εδώ και διαβάζουν: ενστερνίζεσαι το 96% ριζικής και πλήρους θεραπείας που διαφημίζει; Τον συστήνεις λοιπόν ανεπιφύλακτα στα μέλη που μπαίνουν και διαβάζουν αυτό το forum ως στην ουσία την σίγουρη, απόλυτη, και ριζική θεραπεία της "Χρόνιας Προστατίτιδας" όπως ο ίδιος δηλώνει ή υπαινίσσεται; Σε παρακαλώ αν θελήσεις να απαντήσεις, να το κάνεις άμεσα και συγκεκριμένα, σε αυτό που σε ρωτάω (για το 96%) χωρίς ζικ-ζακ, και χωρίς να μου επαναλάβεις ότι εσύ έχεις δει τεράστια βελτίωση, πράγμα που όπως σου εξήγησα το δέχομαι και το πιστεύω.

Αν όμως θεωρείς κι εσύ ότι αυτό το 96% είναι ψέμα, τότε θα συμφωνήσεις ίσως μαζί μου πως καλά κάνει το forum και δεν βοηθάει στην παραπλανητική διαφήμιση σε βάρος ομοιοπαθών....και πίστεψέ με, τό ότι δεν αφήνει να φανεί το όνομά του είναι για καλό του, προκειμένου να μην δεις να δημιουργούνται και εδώ threads αφιερωμένα στο να τον ξεχέζουν.

Εξάλλου, μην ανησυχείς, δύο blogs έχουν αφιερωθεί στην χάρη του έως τώρα....με "τεκμηριώσεις" και μαρτυρίες μπροστά στις οποίες η δική σου ωχριά: φλεγμονές εξαφανιστήκανε, δαιμόνια καταποντιστήκανε, μικρόβια μιλήσανε, τυφλοί είδανε το φως τους, προστάτες συρρικνωθήκανε, χωλοί περπατήσανε...Αδικημένος δεν είναι, ούτε φιμωμένος όπως προσπάθησε να κάνει εκείνος σε άλλους και οι ταλαίπωροι ομοιοπαθείς που θέλουν να τον βρουν δεν θα δυσκολευτούν καθόλου. Δεν χρειάζεται να του αφιερώσουμε και τρίτο site....και πίστεψέ με και πάλι, είναι και για καλό του. Γι'αυτό -αν και θα μπορούσα να προσθέσω πάααααρα πολλά ακόμα, το κόβω εδώ. Εξ'άλλου όλα έχουν γραφτεί και έχουν ξαναγραφτεί και αναλωθεί στο blog του Κένταυρου.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 17 Δεκεμβρίου, 2012, 12:33:04 ΠΜ
Παράθεση από: maevius στις 16 Δεκεμβρίου, 2012, 10:34:20 ΜΜ
Ξεκινάω μαλάξεις σε συνδυασμό με αντιβίωση στον κ. Ακατανόμαστο (παρακαλώ μην αλλάξετε το όνομα).

...ΚΛΑΙΩ  ;D Maevius φίλε δεν στο αλλάζει ο admin το όνομα μάλλον. Προφανώς υπάρχει script που όταν γράψεις για τον ακατανόμαστο στο κάνει αυτομάτως Ακατανόμαστος...Σου έχω στείλει σχετικό μήνυμα. Sorry που γελάω αλλά δεν την πάλεψα.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: admin2 στις 17 Δεκεμβρίου, 2012, 09:08:07 ΠΜ
Παράθεση από: maevius στις 16 Δεκεμβρίου, 2012, 10:34:20 ΜΜστο πρώτο post που περιγράφω την διαδικασία στην φράση: "Ξεκίνησα Μάρτιο του 2011 θεραπείες στον Ακατανόμαστο και είδα κατευθείαν θεαματική βελτίωση των συμπτωμάτων (όπως έχω γράψει και στο εκεί blog)." δεν έγραψα Ακατανόμαστο αλλά το όνομα του γιατρού. Κακώς έγινε αλλαγή του ονόματος από τον administrator.

Σας υπενθυμίζουμε τους όρους του forum (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=5.0) τους οποίους δηλώσατε ότι κατανοήσατε και αποδέχεστε προκειμένου να εγγραφείτε:
Παράθεση από: admin στις 05 Σεπτεμβρίου, 2011, 05:06:25 ΜΜ
5) Μπορείτε -και θέλουμε- να αναφέρετε στο ιστορικό σας κάποια μέθοδο θεραπείας που ακολουθήσατε και τα αποτελέσματά της αλλά όχι δημόσια το όνομα του γιατρού (εκτός αν πρόκειται για γιατρό ή κλινική του εξωτερικού). Όποιος αναγνώστης θέλει να μάθει το όνομα του γιατρού ή της κλινικής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας με προσωπικό μήνυμα. Αυτό γίνεται για να αποφύγουμε να χρησιμοποιηθεί το forum για διαφήμιση ή για δυσφήμιση συγκεκριμένων γιατρών.


Συνεπώς εσείς κακώς προσπαθήσατε ήδη τρεις φορές να παραβιάσετε τον συγκεκριμένο κανόνα. Η αντικατάσταση του ονόματος με την λέξη "Ακατανόμαστος" γίνεται όντως αυτόματα προκειμένου να προστατευτεί το forum σε κάποιο βαθμό από απόπειρα παραβίασης.

Κρατάμε την πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι είδατε τεράστια βελτίωση μετά από μαλάξεις με αντιβίωση και στη συνέχεια απαλλαχτήκατε πλήρως από συμπτώματα με διατροφικές αλλαγές. Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή σας και οποιοσδήποτε αναγνώστης θέλει το όνομα του γιατρού σας, μπορεί πάντα να επικοινωνήσει μαζί σας με προσωπικό μήνυμα.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 17 Δεκεμβρίου, 2012, 10:00:21 ΠΜ
Παιδιά σόρυ για το όνομα δεν διάβασα τους όρους χρήσης και φυσικά δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση σε κανένα αλλά μόνο στην μεθοδολογία (το κατάλαβα εκ των υστέρων ότι είναι script  :P). Επειδή όμως πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι έκανα την μεθοδολογία της νηστειοθεραπείας και έγινα καλά, ίσως για κάποιους να είναι παραπλανητικό. Αυτό ήθελα να τονίσω. Λόγω της ιδιατερότητας ότι είμαι ασυμπτωματικός, πολλοί δεν θα το δουν σαν μια προτεινομένη θεραπεία, αλλά σαν την λύση. Συμφωνώ, προσωπικά μηνύματα για περαιτέρω απορίες είναι ότι καλύτερο. :)
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 17 Δεκεμβρίου, 2012, 10:54:01 ΠΜ
Κάτι που δεν απάντησα πριν στην ερώτηση του Phaethon, αν με ρωτούσε κάποιος για τις μαλάξεις και ήθελε μια απάντηση Ναι ή Όχι ρητά (πέρα από τα ποσοστά και τις χαζομάρες) θα του έλεγα ναι να δοκιμάσει. Το διάστημα που θα τις κάνει και πως θα το χειριστεί περαιτέρω νομίζω έχει υπεραναλυθεί ;)

Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 17 Δεκεμβρίου, 2012, 02:05:16 ΜΜ
Ευχαριστώ Maevius αλλά μάλλον κατάλαβες λάθος την ερώτησή μου  ;) Κάτι άλλο σε ρώτησα! Ας το κλείσουμε εδώ!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: 1312g στις 19 Δεκεμβρίου, 2012, 11:29:09 ΠΜ
Για παράδειγμα κάτι για το έντερο...Από τότε που έπαθα την crohn,έχω παρατηρήσει πως στη περίοδο που έχω δυσκοίλια η στύση μου γίνεται χαλαρή...Όταν περνάω περίοδο που ενεργούμαι κανονικά,έχω αυθόρμητες στύσεις και είμαι κομπλέ με τις γκόμενες...Μακάρι να εφάρμοζα κάποια στιγμή την νηστειοθεραπεία αν και είναι λίγο δύσκολο και φοβάμαι και κάπως επικίνδυνο για ασθενείς με νόσο που αν ξεφύγει τους γαμάει την ζωή...Η διατροφή είναι το παν...Από τότε που επανέφερα το ψάρι στην ζωή μου βελτιώθηκε κατά πολύ η υγεία μου π.χ..
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 15 Μάρτιος, 2013, 09:22:18 ΜΜ
Γεια σε όλους, τελευταία φορά είχα γράψει πριν από 3 μήνες ακριβώς..(απόλυτα τυχαίο ότι γράφω πάλι 17  :)). Παιδιά άλλοι 3 μήνες που είμαι τελείως ασυμπτωματικός. Οι αλλαγές, αυτές που σας έχω πει..Δεν τρώω απολύτως τίποτα μετά τις 7 το βράδυ και κρατάω μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα. Από τα υπόλοιπα έχω μειώσει το νερό στο αναγκαίο, έχω κόψει τα γαλακτερά στο ελάχιστο και αποφεύγω τα τηγανητά.  Γενικά είναι κάποιος άλλος που γενικά έχει ασχοληθεί με το θέμα της νηστειοθεραπείας για να κάνουμε συγκρίσεις?
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 16 Μάρτιος, 2013, 01:23:50 ΜΜ
Μπράβο Maevius. Πάντα καλά! Πειραματίζομαι κι εγω με τη διατροφή. Δες εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=609.msg1577#msg1577
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 16 Μάρτιος, 2013, 06:24:32 ΜΜ
Νομίζω η κεντρική ιδέα είναι η ίδια και στις δυο προσεγγίσεις, να επιβαρύνεις οσο το δυνατό λιγότερο το έντερο. Το έντερο είναι υπεύθυνο για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού οποτέ αν σπάσει αυτός ο κρίκος τότε νομίζω ξεκινάνε τα προβλήματα. Εδώ και μήνες έχω παρατηρήσει και εγώ αυτά που περιγράφεις (είχα ασχημάτιστα κόπρανα, δύσοσμα κτλ και τώρα δεν τα έχω! ). Πραγματικά βλέποντας και αλλαγές και σε άλλους τομείς (πχ περισσότερη ενέργεια και διάυγεια) πιστεύω πως η πηγή του κακού ήταν το έντερο και η προστατίδα ένα αποτέλεσμα..Phaethon νομίζω είσαι πολυ καλό δρόμο, εύχομαι την ταχύτερη ανάρρωση και περιμένω νέα σου!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 18 Μάρτιος, 2013, 03:47:53 ΜΜ
Να σαι καλά! Μου δίνεις την ευκαιρία να προσθέσω στην αναφορά μου για την παλαιολιθική διατροφή, το γεγονός ότι από τους ειδικούς θιασώτες της συστήνεται να μην υπάρχουν ενδιάμεσα γεύματα αλλά και η κατανάλωση των γευμάτων να γίνεται ενός συγκεκριμένου χρονικού ορίου μέσα στην ημέρα (συναντώ συχνά το 8 ωρο...δηλαδή π.χ. πρώτο γεύμα στις 8, τελευταίο στις 4!!!). Πράγμα που μοιάζει πάρα πολύ με την νηστειοθεραπεία που αναφέρεις εσύ.

Πραγματικά, ο πρωτόγονος άνθρωπος δεν είχε την ευχέρεια της συνεχούς πρόσβασης στην τροφή που έχει ο σύγχρονος, ο οποίος μπορεί να τσιμπολογάει ανά λίγη ώρα. Ο φυσικός τρόπος διατροφής ήταν: βρίσκω φαϊ, τρώω και μετά για μεγάλο χρονικό διάστημα μένω νηστικός οπότε το πεπτικό αναπαύεται.

Η συμβατική σκέψη των διαιτολόγων σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο. Στις δίαιτες συστήνεται η λήψη τροφής μέσω μικρών γευμάτων ανά λίγη ώρα ως ένας εύκολος τρόπος "να μην πεινάς" και να χάσεις κιλά. Η τροφή βέβαια σε αντίθεση με την παλαιολιθική αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από υδατάνθρακες και ζάχαρη. Έτσι ο οργανισμός, αντί να καίει το λίπος ως πηγή ενέργειας, τεμπελιάζει και ανατρέχει εύκολα στη γλυκόζη και ζάχαρη που κυκλοφορεί στο αίμα. Έτσι όλη μέρα το σώμα είναι σαν ένα τρενάκι του λούνα παρκ, με συνεχή πάνω και κάτω καθώς για να αποκτήσεις ενέργεια χρειάζεσαι να τρως συνέχεια υδατάνθρακες, οι οποίοι στη συνέχεια εξαντλούνται νοιώθεις πείνα, και πάλι από την αρχή.

Με το που ξεκίνησα την παλαιολιθική διατροφή, μου πήρε ένα σχεδόν μήνα μέχρι το σώμα μου να απαλλαγεί από αυτή την εξάρτηση και να μάθει να βασίζεται στις φυσικές πηγές λίπους. Καθώς αυτό συνέβαινε, έπαψα να έχω ανάγκη τα πολλά συχνά γεύματα για να μην νοιώθω εξάντληση και μπορώ πλέον να μείνω για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ανάγκη φαγητού.

Πραγματικά νομίζω ότι οι δυο προσεγγίσεις μοιάζουν...
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 19 Μάρτιος, 2013, 12:37:22 ΜΜ
Νομίζω ότι πιθανότατα να είναι οι ίδιες με διαφορετικό όνομα και η λογική είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις. Η διατροφή με υπερβολικούς υδατάνθρακες (και γενικά ουσιών που δεν μπορεί ο οργανισμός να τις διαχειριστεί λόγω υπερβολικής ποσότητας/συχνότητας), έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάσει η χημική ισορροπία με απίστευτα αρνητικά αποτελέσματα (πχ η αύξηση της χοληστερίνης για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ινσουλίνης, ή ανάπτυξη μυκήτων από λάθος ph του οργανισμού, φλεγμονές κτλ). Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που πάθαμε προστατίτιδα είναι αυτός (δίνω και μια πιθανότητα σε κάποιους που το έπαθαν από παθολογικά αίτια, αλλά νομίζω πρέπει να είναι ελάχιστοι).

Λόγω καθιστικού τρόπου ζωής και τελείως λάθος διατροφής έβαζα στον εαυτό μου ένα τεράστιο εμπόδιο στο να κάνει τις χιλιάδες χημικές ενώσεις που χρειάζονται για να είναι σε χημική/μηχανική ισορροπία. Και όταν λέμε λάθος διατροφή δεν αναφέρομαι σε αυτό που λέμε φαγητό σαβούρα αλλά και τελείως λάθος αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα, υπερβολικές ποσότητες φαγητού, έτρωγα βράδυ ενώ ο οργανισμός μετά τις 9 το βράδυ δυσκολεύεται αφάνταστα να χωνέψει, έπινα υπερβολικά πολύ νερό κτλ. Μην κολλάτε στην σαβούρα και πιστεύετε ότι αν φάτε πχ σαλάτες και κόψετε τα σουβλάκια είστε οκ.Επίσης κάτι που ποτέ δεν μας είπε κανένας από τότε που γεννηθήκαμε, είναι πως όταν αυτό που θα φας δεν το έχεις χωνέψει, αυτό σαπίζει στο έντερο.Ο οργανισμός κάνει μια απίστευτη προσπάθεια να αποβάλει ότι δεν χρειάζεται αλλά έχει και κάποια όρια. Απλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί..! Και όσοι νομίζετε ότι χέζετε μια χαρά (γιατί και εγώ έτσι νόμιζα, δεν ήμουν ευκοίλιος/ δυσκοίλιος) είστε σίγουροι ότι αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό σας? Προσωπικά παρατήρησα όλες αυτές τις αλλαγές που περιγράφει ο Phaethon (αίμα κάποιες φορές γιατί νόμιζα ότι είχα αιμορροΐδες, κόπρανα ασχημάτιστα, που λερώνουν, βρωμοκόπαγε το σύμπαν κτλ) και τώρα αυτά τα φαινόμενα δεν τα έχω.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πεπτικό και νευρικό σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένα και πως αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στο ένα σύστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο άλλο.

Κάτι ακόμα: η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει το φάρμακο/βοτάνι/μαντζούνι/ αντιβίωση που θεραπεύει την προστατίτιδα και όποιος προσπαθεί να το βρει, μην κάνοντας καμία άλλη προσπάθεια στο να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, απλά χάνει τον χρόνο του. Κανένα βοτάνι δεν πηγαίνει και ακουμπάει πάνω στον προστάτη και τον γιατρεύει, ούτε καμία αντιβίωση και έτσι και αλλιώς η επεξεργασία τους γίνεται αλλού (συκώτι, στομάχι, έντερο). Είμαστε χιλιάδες κόσμου που ταλαιπωρούμαστε και πραγματικά δεν πιστεύω ότι κολλήσαμε κάποια επιδημία ή πέσαμε στην βρωμιάρα γκόμενα που μας κατέστρεψε. Υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής σε όλους μας, όπως υπάρχει κοινός παρανομαστής στην τρομακτική αύξηση των καρδιακών και των καρκίνων. Νομίζω Phaethon είναι αυτός που περιγράφουμε.
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 19 Μάρτιος, 2013, 11:16:32 ΜΜ
Πολύ ωραίο ποστ maevius και πολύ διδακτικό...Συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ!!!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Hyper Ban στις 20 Μάρτιος, 2013, 01:08:47 ΠΜ
Και εγω...
ναι ,Ναι,ΝΑΙ !!!!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Φαέθων στις 20 Μάρτιος, 2013, 12:17:02 ΜΜ
 ;D
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: mavrilous στις 22 Μάρτιος, 2013, 06:28:31 ΜΜ
Χαιρετώ και όλους τους φίλους του φόρουμ,
και maevius είσαι οτι πιο hot κυκλοφορεί στο φόρουμ :).
Φίλε ερώτηση, πόσες φορές την ημέρα τρως; πως καταπολεμάς την πείνα τρώγοντας όπως λες λιγότερο;
ρε φίλε εμένα με ποιάνουν κάτι λιγούρες το βράδυ και δεν μπορώ να συγρατηθώ... και δεν είναι οτι τρώω λίγο.
Μάλλον έχει συνηθήσει έτσι ο οργανισμός μου και κάθε βράδυ χτυπάει μπιπ για χλαπακιασμα.

Βtw και σε εμένα η φτωχή σε υδατάνθρακες διατροφή βελτίωσε πολύ την ποιότητα των κενώσεων μου... καλοσχηματισμένα κόπρανα και κάτι ενδεικτικό που με ένοχλούσε πάντα, χωρις να χρειάζεται να σκουπιστώ όπως παλιά που ξόδευα χαρτί και χρόνο... τα μόνα θέματα που έχω πλεον είναι η δυσκοιλιότητα και μια φλεγμονή σε κάποιο σημείο του εντέρου γιατι κάποιες φορές βλέπω αίμα στα κόπρανα... υποψιάζομαι ότι αυτή η φλεγμονή είναι αιτία των συμπτωμάτων χ.π που έχω ακόμα.
Αυτά απο μένα, ώρα καλή!!

άσχετη ερώτηση προς διαχειριστές, μπορώ να αλλάξω nick;
   
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 23 Μάρτιος, 2013, 10:21:28 ΜΜ
Φίλε mavrilous αφού ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα σταριλίκια!

Το σημείο που κόλλησε το κεφάλι μου (εφόσον άρχισα να βλέπω βελτίωση) ήταν για πιο λόγο έγινε αυτό που έγινε και νομίζω αν δεν βρούμε την ρίζα του προβλήματος δεν πρόκυτε να έρθει ποτέ η τελική λύση. Πχ σκεφτόμουν Κληρονομικότητα και μάπα κατασκευή? (και ο πατέρας μου έκανε προστατίτιδα στα 60), σκεφτόμουν μια μια τις γκόμενες πια μπορεί να μου την έκανε (δεν ήταν και πολλές!), βρώμικες τουαλέτες? μικρόβια απο νοσοκομεία? (ειχα κλεψιέλα). Καθιστική ζωή? Τι σκατά μου την έκανε?

Για να μην σας πρήζω πιστεύω πλέον με απόλυτη βεβαίοτητα, διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το βιβλίο που σας είπα "Παραβάσεις και νηστειοθεραπέια" http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=1 και ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εδώ και 2 χρόνια, πως ο λόγος που την έπαθα είναι αυτός που σας έχω πει στα προηγούμενα post. Ότι οι οργανιμσοί μας είναι γενικά κλαταρισμένοι, με κλαταρισμένο ανοσοποιητικό και τελείως λάθος χημική/ μηχανική ισορροποία.

Κάποιος που εχει προστατίδια πρέπει να ξεκόλλησει το κεφάλι του από την ιδεά ότι πριν ρε γαμώτο ήταν σούπερ και την έπαθε από την κακιά στιγμή και να το δει τελείως σφαιρικά. Αν το σκεφτείτε κάθε δευτερόλεπτο γίνονται χιλιάδες χημικές ενώσεις με μέταλλα,ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κτλ. Και μόνο που σκέφτόμαστε ή γράφουμε σε αυτό το κωλοπληκτρολόγιο γίνονται χημικές ενώσεις, λειτουργούν νεύρα, λειτουργούν μυς.

Λοιπό επειδή είπα πολλά πάλι, οι αλλάγες που έχω κάνει:
1) γενικά προσπαθώ να ακολουθώ τον βιορυθμό μου δηλαδή ξυπναώ νωρίς (κατα τις 7.30) και κοιμάμαι νωρίς (κατα τις 12)
2) επειδή είναι καθιστική η δουλειά μου, έχω κόψει το αυτοκίνητο και παντού με ποδήλατο/ πόδια.
3) το μέσο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου είναι:

- Πρωι κατα τις 8: πράσινο ή μαύρο τσάι (γενικά πειραματίζομαι με τα τσάγια/βότανα) με μέλι, 2,3 φρούτα και 1 φέτα ψωμί με βούτυρο και μελι.
- Κατά τις 12 (αλλά όχι κάθε μέρα): ένα κουλούρι , πίνω και κανένα καφέ (προσπαθώ ελληνικό)
- Μετά ανάλογα: Αν φάω κατά τις 3 μεσημεριανό (οπωσδήποτε σαλάτα + φαγητό, χωρίς ψωμιά/τυριά),ίσως να φάω και κάτι κατά τις 7 (το μισό από το μεσημεριανό  ή κανένα γιαούρτι και πάντα χωρίς ψωμί). Επίσης ποτέ δεν κοιμάμαι μόλις φάω. Αν είμαι πτώμα και πεινάω, κοιμάμαι κανένα μισάωρο και τρώω μετα.
Αν φάω κατά τις 6 μεσημεριανό, δεν τρώω τίποτα για βραδινό (ούτε γιαούρτι).

Καμιά φορά νωρίς το βραδάκι πίνω και καμια μαυροδάφνη και thats it!

Σαν γενικές παρατηρήσεις, έχω κόψει τελείως το γάλα (αν θα φάω πολύ λίγο τυρί μέσα στην εβδομάδα και κανένα γιαούρτι το βράδυ),τελείως μαχαίρι τα αναψυκτικά και από τις τροφές αποφεύγω τηγανητά και σαβούρα. Επίσης με μέτρο το νερό, τέρμα τα μπουκάλια το ένα μετά το άλλο. Πίστεψε με όχι μόνο δεν πεινάω, όχι μόνο δεν είμαι πτώμα άλλα έχω την διπλάσια ενέργεια και διαύγεια!
Ειδικά για το βραδινο όχι μόνο δεν με πιάνει ληγούρα, αλλά αν βρεθώ σε κατάσταση με παρέα κτλ και φάω και πιω βράδυ, με χαλάει!

Προσωπικά, η περίοδος που είχα όλα μα όλα τα συμπτώματα της προστατίδας ήταν Χριστούγεννα του 2010 (λίγα τα είχα σποραδικά εδώ και 10 χρόνια), αλλά ο κακός χαμός έγινε εκείνα τα Χριστούγεννα. Για ένα περίπου μήνα πριν σκάσουν, είχα καθημερινά αίμα στα κόπρανα/σκούπισμα..Κανένας ουρολόγος προφανώς δεν έδωσε σημασία ούτε με ρώτησε ποτέ για συμπτώματα άλλα πέρα από τα γνωστά.
Το πρόγραμμα διατροφής που θα κάνει ο καθένας πρέπει να το αποφασίσει αυτός ανάλογα την δουλεία του και την καθημερινότητα του.
Οι "κανόνες" όμως και η λογική πρέπει να είναι η ίδια: επιβάρυνε όσο λιγότερο μπορείς το έντερο, μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα, ελάχιστο ως μηδέν βραδινο, όχι υπερβολικούς υδατάνθρακες, όχι αναψυκτικά, με μέτρο ο καφές , περπάτημα / άθληση όσο μπορούμε. Επίσης παρατηρήστε τι σας χαλάει και κόψτε το μαχαίρι. Και το πιο βασικό που λείπει σε όλους μας (και το λέω για να το ακούσω και εγώ) είναι η ηρεμία..!

(μια ερώτηση έκανε ο mavrilous και έγραψα έκθεση πάλι) 

Παιδιά καλό τρίημερο σε όλους! Η νίκη είναι κοντά!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: admin2 στις 26 Μάρτιος, 2013, 09:07:21 ΠΜ
Παράθεσηάσχετη ερώτηση προς διαχειριστές, μπορώ να αλλάξω nick;

Μπορείτε να αλλάξετε nickname από το menu: Προφίλ > Ρυθμίσεις Λογαριασμού > και στη σελίδα που σας πηγαίνει αλλάξτε το πεδίο "Όνομα
(Αυτό είναι το όνομα που θα εμφανίζεται στους επισκέπτες (επιτρέπονται ελληνικοί χαρακτήρες)".
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 30 Μάρτιος, 2013, 12:08:35 ΠΜ
Παιδιά κάτι πολύ βασικό που ίσως δεν έκανα και εγώ ξεκάθαρο από την αρχή, αλλά κάπου έπεσε το μάτι μου σε κάποια άλλα post οπότε πρέπει να το διευκρινίσω. Την περίοδο που κάνετε αυτού του τύπου την διατροφή α) δεν πρέπει να παίρνετε κανενός είδους φάρμακο και ιδιαίτερα αντιβίωση, αντιμυκησιακά, αντιφλεγμονώδη. β) να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε όσο πιο πολύ μπορείτε. Η κυρίαρχη λογική είναι να επαναφέρετε το έντερο σε καλή κατάσταση, το οποίο θα επαναφέρει και το ανοσοποιητικό σε καλη κατάσταση και ουσιαστικά θα αφήσετε τον οργανισμό σας να αυτοιαθεί. Προφανώς αυτή η διαδικασία δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Αν σε μια τέτοια περίοδο που ο οργανισμός σας δίνει μάχη να βρει ισορροποία, αλλάζοντας του συνήθεις χρόνων και εσεις πάρετε αντιβίωση έχετε αυτόματα καταστρέψει ολη την προσπάθεια γιατί η αντιβίωση διαταράσει απίστευτα την χημική ισορροποία του εντέρου. Οπότε τα αποτελέσματα όχι μόνο δεν είναι θετικά αλλά πιστεύω θα είναι χειρότερα από κάποιον που δεν κάνει μιας τετοιας μορφής δίαιτα. Η συμβουλή μου για όποιον προσπαθήσει να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο είναι να ξεχάσει μαχαίρι ή όλα τα φάρμακα ή την δίαιτα γιατί περισσότερο κακό θα του κάνουν παρά καλό.

Η ξεκούραση επίσης είναι πολύ βασική γιατί ο οργανισμός όλες τις επιδιορθώσεις σε ιστους, νεύρα, μυς κτλ τις κάνει όταν ξεκουράζεται και κυριώς το βράδυ.

Μια παρατήρηση για όσους κάνουν εξετάσεις και την μια βγαίνει το ένα μικρόβιο, την άλλη το άλλο. Υπάρχουν χιλιάδες είδη μικροβίων που μπορεί να έχουμε αλλά το πρόβλημα δημιουργείται όταν το περιβάλλον ευννοεί την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων σε σημεία του σώματος που δεν έπρεπε να είναι. Όταν το περιβάλλον ευννοεί αναπτύσσουν αποικίες και δημιουργούνται φλεγμονές και προβλήματα. Η ερώτηση μου είναι πως θα πολεμήσετε το προβληματικό περιβάλλον? με συνδυασμούς 1000 αντιβιώσεων? Με μπαζούκας? Δεν βλέπετε ότι δεν έχει αποτέλεσμα? Ότι φάρμακο πέρνουμε διαταράσσει απίστευτα την χημική ισορροποία και ναι μεν μπορεί να κάνετε εξετάσεις και την μια να μην έχετε εντεροκκοκο αλλά την άλλη να κάνετε και να έχετε. Δεν έγινε θαύμα και τον έχετε, ούτε μας κυνηγάνε τα μικρόβια. (εδώ αφήνω ένα μικρό ερωτηματικό για μικρόβια όπως τα χλαμύδια που αξίζουν παρακολούθησης). Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τους μύκητες. Είναι κλασσικό φαινόμενο λάθος ισορροπίας αφού το ph του οργανισμού δεν είναι αυτό που πρέπει.

Επίσης σας προκαλώ να μου απαντήσετε γιατί όταν έχουμε 40 πυρετό, γίνόμαστε καλά με πολύ λίγο φαί και ξάπλα. Ποιός έχει όρεξη να φάει μπριζόλα όταν ψήνεται στον πυρετό ή να φάει τον αγλαίουρα το βράδυ ή να πάει να πιεί ποτά? Κανένας φυσικά. Και ο λόγος που γινόμαστε καλά είναι ένας και απλός και δεν είναι τα ντεπόν. Ξεκουράζεται το έντερο με το λίγο φαί, ξυπνάει το ανοσοποιητικό και + ξεκούραση το σώμα γιατρευεται μόνο του. Ειλικρινά στεναχωριέμαι που κάτι τόσο απλό σαν σκέψη δεν πείθει τόσο κόσμο να το δοκιμάσει και ψάχνει να βρει την λύση με τρίπλες παρά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της προστατίτιδας στην ρίζα του. Ότι δεν ψηνόμαστε στον πυρετό δεν σημαίνει ότι είμαστε καλά ή ψιλοκαλά, ούτε φυσικά έχουμε μια κατάρα πάνω μας και είμαστε σε άγνωστη κατάσταση.

Επειδή αυτή είναι απλά μια μέθοδος που σε εμένα προσωπικά είχε αποτέλεσμα, αλλά φυσικά δεν είναι πανάκεια και δεν θέλω ούτε να επιμένω και να είμαι απόλυτος, είμαι πραγματικά περίεργος αν κάποιος κυρίως από τους παλιούς, αποφασίσει να την δοκιμάσει για ένα διάστημα πχ 2 μηνών, χωρίς απολύτως παραπάνω πειραματισμούς, και να μας πει τα αποτελέσματα..Κανονικά πιστεύω έπρεπε ήδη κάποιος να έχει δοκιμάσει.. (Mavrilous σε εσενα αναφέρομαι  :) )
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: mavrilous στις 30 Μάρτιος, 2013, 01:14:31 ΠΜ
Γιατί λες οτι δεν πείθεις φίλε maevius, εμένα προσωπικά με έχεις πείσει και εφαρμόζω πολλά απο αυτά που έχεις πει σχετικά με τη νηστειοθεραπεία...
Πάντως όπως είπες θέλει χρόνο ειδικά για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει παράλληλα και δύσκολες γαστρεντερικές παθήσεις ακόμα περισσότερο.
Δεν είμαστε όλοι οι οργανισμοί ίδιοι έτσι, είναι δεδομένο.. ο καθένας παίρνει πληροφορίες που γράφουμε εδώ, τα εφαρμόζει και εξατομικεύει τις διάφορες μεθόδους θεραπείας που προτείνονται. 
Τις τελευταίες μέρες παράλληλα με διατροφή και άσκηση, έχω εστιάσει στην ηλιοθεραπεία μιας και με αυτήν ο οργανισμός παράγει βιταμίνη D η οποία βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου... και δεν την παίρνεις εύκολα μέσω τροφών...προσοχή όμως με καπέλο και όχι υπερβολές. 
Σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο (μπρρρρ)!!!
Maevius με έχεις αγχώσει με τα χρονοδιαγράμματα σου να πούμε  :D ... σήμερα έφαγα αργά και μετά θα σκέφτομαι εσένα και δε θα μπορώ να κοιμηθώ απο τύψεις ;D
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 30 Μάρτιος, 2013, 11:10:27 ΠΜ
Οι τύψεις μετά το βραδινό είναι το πρώτο στάδιο, οπότε μόλις με έπεισες ότι προσπαθείς να την εφαρμόσεις! Φυσικά η γυμναστική των ματιών στις παραλίες ενδείκνυται ανεπιφύλακτα όλο το καλοκαίρι γιατί γίνονται άπειρες χημικές και μετά μηχανικές διεργασίες σε όλο το σώμα, όχι μόνο στα μάτια ;)! 

Επίσης μια πρόταση για τους admin, νομίζω κυρίως για τους νέους αλλά και για εμάς φυσικά θα βοηθούσε να υπάρχει ένα section μόνο με polls, πίνακες ή κάτι τέτοιο με συγκεντρωτικά στατιστικά πχ από συμπτώματα,μικρόβια κτλ και από θεραπείες/δοκιμές (sorry αν υπάρχει και δεν το είδα!)
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: maevius στις 30 Μάρτιος, 2013, 12:14:37 ΜΜ
Επίσης σόρυ για το ύφος καμιά φορά, εννοείτε δεν θέλω να επιμένω ότι είναι η λύση στην προστατίτιδα κτλ, και όλοι παίρνουμε ιδέες και ο καθένας τις εφαρμόζει όπως νομίζει. Μου φαίνεται έχω αγωνία αν δει και κάποιος άλλος αποτέλεσμα με αυτό για να με πείσει και εμένα ακόμα περισσότερο ότι είμαι στον σωστό δρόμο!
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: Parido στις 08 Απριλίου, 2013, 11:46:57 ΠΜ
Καλημέρα σε όλους και απο εμένα!
Το συγκεκριμένο thread είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον!
Να προσθέσω μερικά ευχάριστα νέα ότι ανανέωσα στο ιστορικό μου http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=610.msg877#msg877 (http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=610.msg877#msg877) και αναφέρω ότι μετά απο 3 μήνες, στον γιατρό που έκανε θεραπεία και ο βέρτης, οι εξετάσεις μου βγήκαν αρνητικές και σε 3 μήνες θα κάνω επανεξέταση να δούμε πως πάει
Και για να μην βγω εκτός τόπικ θέλω να αναφέρω, χωρίς να ξέρω αν έπαιξε ρόλο, ότι τους τελευταίους μήνες μαζί σχεδόν με την θεραπεία έκανα και διατροφή!

Επίσης ένα πολύ ισχυρό "φάρμακο" για όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου τους είναι το κεφίρ. http://delicieuses.forumotion.net/t1854-topic (http://delicieuses.forumotion.net/t1854-topic)
Επειδή το έχω ξεκινήσει και το πίνω μερικές ημέρες βλέπω ιδιαίτερα αποτελέσματα σε εμένα!

Αυτά το ολίγα
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: john στις 25 Σεπτεμβρίου, 2013, 09:56:32 ΠΜ
http://stopalimentarius.wordpress.com/2013/03/24/ippokratis_oles_oi_asthenies_proerxontai_apo_to_entero/ (http://stopalimentarius.wordpress.com/2013/03/24/ippokratis_oles_oi_asthenies_proerxontai_apo_to_entero/)

Νομίζω είναι σχετικό....
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: john στις 05 Οκτωβρίου, 2014, 02:25:34 ΠΜ
"Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC)."

http://enallaktikidrasi.com/2014/06/pos-i-oliki-nisteia-epanaferei-to-anosopoiitiko-systima-kai-voitha-tous-karkinopatheis/ (http://enallaktikidrasi.com/2014/06/pos-i-oliki-nisteia-epanaferei-to-anosopoiitiko-systima-kai-voitha-tous-karkinopatheis/)

To original αρθρο εδώ :

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/10878625/Fasting-for-three-days-can-regenerate-entire-immune-system-study-finds.html (http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/10878625/Fasting-for-three-days-can-regenerate-entire-immune-system-study-finds.html)
Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: mavrilous στις 23 Φεβρουαρίου, 2015, 11:39:57 ΜΜ
Χαιρετώ τα νέα μέλη και τους παλιούς φίλους του φόρουμ...
έχω καιρό να γράψω είναι η αλήθεια και αφορμή γι'αυτό στάθηκε το ότι μετά από πάρα πολλές δοκιμές φαρμάκων και θεραπειών αισθάνομαι ότι έχω καταλήξει κάπου.
Η πρόσφατη ιστορία μου είναι η εξής: πριν ένα τετράμηνο παθαίνει εγκεφαλικό ο πατέρας μου (ευτυχώς είναι καλά τώρα), δέκα πολύ δύσκολες μέρες στο νοσοκομείο και για αυτόν και για μένα (όσοι το έχουν βιώσει καταλαβαίνουν).  σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του νοσοκομείου που απαιτεί μεγάλη υπομονή, για μένα ήταν μεγάλη δοκιμασία. στρες, στεναχώρια, κακή διατροφή (στα κυλικεία των νοσοκομείων δεν τρως και τα πιο υγειινά πράγματα κ σε ότι να ναι ώρες)...χαρακτηριστικά θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίσκω παρηγορια στα γλυκά και τους καφέδες. εκείνη την περίοδο άρχισαν έντονες ενοχλήσεις όπως αυτές που έχω αναφέρει στο ιστορικό μου και επιπλέον μετά απο μερικές μέρες μου έσκασε έξαρση στο έντερο (ελκώδης κολλίτιδα). πριν συμβούν όλα αυτά τα σκηνικά έτυχε να ερευνώ το βιβλίο του παπαγιανόπουλου "ελαφρά γεύματα και θεραπείες ασθενείων" για την θεωρία του οποίου είχα μάθει από τον φίλο maevius σε αυτό εδώ το thread. για να μην μακρηγορώ την έξαρση την πέρασα με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, χωρίς φάρμακα. παράλληλα έσβησαν και οι πυελοουροποιητικές ενοχλήσεις.
μετά λοιπον από την μελέτη της θεωρίας αυτής αλλά και από την προσωπική, εμπειρική παρατήρηση κατέληξα στα εξής:   
η τροφή που δεν χωνευεται σωστά και που δεν απορροφάται από τον οργανισμό (π.χ. να γίνει λίπος στο σώμα) γίνεται τοξική με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να διοχετεύονται σε διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσα σε αυτά και το ουροποιητικό. παράλληλα η σήψη της αχώνευτης τροφής δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο στο έντερο ο οποίος συντηρείται με κακή διατροφή. εκδηλώνεται δηλαδή με έντονη πείνα για λιπαρά φαγητά και γλυκά, δυσκοιλιότητα, να έχεις φάει πολύ φαγητό χωρίς να χορταίνεις κ.α. (αναφέρω πολύ χονδρικά... η αναλυτικότερη θεωρία του Παπαγιαννόπουλου έχει πολύ ενδιαφέρον). Το χρόνιο πυελικό άλγος είμαι πεπεισμένος ότι είναι αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου που προκαλεί η τοξική λειτουργία του εντέρου...
έχει αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ η σύνδεση του Χ.Π.Α με το έντερο και υπάρχουν γενικότερα και άλλες επιστημονικές αναφορές και έρευνες.
προσωπικά έδωσα έμφαση στα εξής (θα αναφέρω περιληπτικά,έχουν ειπωθεί πολλές φορές και απο τον αδελφό maevius ): α)ώρες γευμάτων: απόσταση 4-5 ωρών ανάμεσα στα γεύματα, τελευταίο νωρίς το απόγευμα(όχι μετα τις εφτά, παράληψη γεύματος όταν είσαι κουρασμένος + όταν δεν πεινάς μην τρως με το ζόρι. β) ποσότητα φαγητού :πιστέψτε με ο οργανισμός ειδικά σε εμάς που κακά τα ψέματα κάνουμε καθιστική ζωή δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις φαγητού. προσωπικά με βοήθησαν πολύ οι αναλογίες στις ποσότητες των γευμάτων που έχει το βιβλίο. μια καλή συνήθεια είναι να σταματάμε το γεύμα ακόμα και αν δεν έχουμε χορτάσει πλήρως (ξέρω είναι δύσκολο άλλα παιδιά αξίζει γιατί μετά από λίγο η πείνα φεύγει και επιπλέον νιώθεις τόσο ανάλαφρος σαν να μην έχει φάει καθόλου). γ) ποιότητα φαγητού: δεν έχει καμία σχέση με εμμονές σε βιολογικά κ.τ.λ. απλές τροφές (ψωμί, αυγά, γάλα, πατάτες, λαχανικά, φρούτα κ.α) μαγειρεμένες σε όχι υψηλές θερμοκρασίες όπως σε τηγάνισμα, τσιγάρισμα κ καβούρδισμα (σύμφωνα με το γιατρό το μαγείρεμα σε λάδι πάνω απο τους 200 C προκαλεί τοξικές χημικές αντιδράσεις).  δ) τρόπος λήψης τροφής: αργά, ήρεμα, με μικρές μπουκιές και πολύ καλό μάσημα ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί σωστά ο μηχανισμός χώνεψης του οργανισμού.
Προσωπικά με βοήθησε και η ξηρασία(όχι νερό και φαγητό) για μια μέρα ή οποία έχω πειστεί ότι είναι πολύ δυνατό reboot του εντέρου... 36ωρη όμως δηλ. τρως το βράδυ και ξανατρώς μεθαύριο το πρωί.

και ένα link λίγο πιο αναλυτικά

http://pantanasa.gr/2013/07/11/494/

Πάντως θέλω να πω ότι χρειάζεται μεγάλη θέληση για όλα αυτά γιατί είναι δύσκολα, ιδιαίτερα στην αρχή. και γω όταν τότε μας τα έλεγε ο maevius ήμουν διστακτικός. με έφερε όμως ο δρόμος και εμβάθυνα, τα εφάρμοσα σωστά και είδα αποτελέσματα.
αυτά ρε παίδες, απλά ένιωθα ότι έπρεπε να τα μοιραστώ.
όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο ας μου στείλει pm.

πολλούς χαιρετισμούς στους παλιούς φίλους! και ιδιαίτερα στον maevius!


Τίτλος: Απ: Νηστειοθεραπεία
Αποστολή από: GP στις 03 Μάρτιος, 2015, 01:13:51 ΠΜ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο MAVRILOUS ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΣΧΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ !!
ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ MAEVIOUS ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΑΥΤΗ !!
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΕΑ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ , ( ΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΙΤΑ, ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΕVIUS ,   ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΑ !!

ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ (Τ0 3ΗΜΕΡΟ ) ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΑΙΠΑΛΗΣ, ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ , ΕΞΟΔΟ  KAI  ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΡΧΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ... ΔΕΙΛΑ...ΔΕΙΛΑ !!
ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ  ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ  ΑΡΚΕΤΗ  ΠΟΛΥΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΣΙΑ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑ  ΙΟΓΕΝΗ  ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ (Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ , ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ) ΜΕ  ΕΜΕΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ  ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ , ΟΤΙ Η ΙΩΣΗ ΜΟΥ, ΗΤΑΝ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ  ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ  ΣΕ ΦΑΓΗΤΟ  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ !!
ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΗΜΕΡΑ, ΗΤΑΝ  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ : ( ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ, ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ, ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ, ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ, ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ  ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗ), ΚΑΙ  ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟ  ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ !!
ΑΡΧΙΣΑ ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ  ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ  ΔΙΑΙΑΤΑ ΤΟΥ  ΜAEVIOUS .
META AΠΟ  3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ  90% ΚΑΛΥΤΕΡΑ !! ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ  ΚΑΙ Η ΟΥΡΗΣΗ !

ΚΑΙ  ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ :
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  ΡΙΖΙΚΗ (ΟΛΙΚΗ ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ ΛΟΓΩ CA ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ  ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ !
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΝΤΕΡΟΥ- ΠΡΟΣΤΑΤΗ ,  ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΣΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΑΛΓΟΣ ( ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ) ΠΡΙΝ 25-35Β ΧΡΟΝΙΑ !!! ( ΤΟΝΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΩΝ !!!!)
ΟΜΩΣ  ΟΠΟΤΕ  ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ 15-20  ΗΜΕΡΕΣ  ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΓΠΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ  ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ " ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ"  ΑΠΟ  ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ !
ΤΟ ΙΔΙΟ  ΚΑΙ ΟΤΑΝ  ΕΚΑΝΕ  ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ !
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ  ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ   ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΕΣΗ  ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΝΤΕΡΟΥ- ΠΡΟΣΤΑΤΗ.
ΟΠΟΤΕ  ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ, ΕΝΤΕΛΩΣ  ΜΑΓΙΚΑ  ΤΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ !!

ΣΤΑ 68 ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ  ΤΗΝ  ΡΙΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ ( ΠΑΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ !!)
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ 10 ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΗ !!!! , ΟΠΟΤΕ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ  : ΚΑΥΤΕΡΑ, ΚΥΝΗΓΙΑ,  ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΑΡΚΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΤΑ ΞΙΝΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ 'Η ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  ΚΡΑΣΙ   , ΤΑ  ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ  ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ  ΘΥΜΙΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΤΟΤΕ.... ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΗ....ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ !!!!
ΤΑ  ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ  ΟΜΩΣ  ΟΤΙ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ !!!
Υ.Γ.
Ο  ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ  ΟΞΥΔΕΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ !!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ  ΠΛΕΥΡΑ, ΕΓΩ ΠΟΥ  ΕΙΜΑΙ ΙΑΤΡΟΣ  ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ  ΤΟΥ MAEVIUS , ΤΟΥ  MAVRILOUS ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΣΥΧΕΤΙΣΗ  ΕΝΤΕΡΟΥ - ΠΡΟΣΤΑΤΗ !!!,  ΚΑΙ  ΑΣ ΕΙΧΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΠΑΡΕΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΥΡΟΛΟΓΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΤΟΥ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΣΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΣΤΟ SITE  ΑΥΤΟ!!!
ΕΙΣΤΕ  ΠΟΛΥ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΟΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ  ΒΙΒΛΙΑ  ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ !!!!