Συμφωνητικό εγγραφής

Πριν γράψετε στο forum μας, παρακαλούμε λάβετε γνώση των ακόλουθων απλών κανόνων:
( Η εγγραφή σας δηλώνει ότι συμφωνείτε με τα παρακάτω. )

1) Μην είστε προσβλητικοί απέναντι σε άλλους χρήστες. Ακόμα και αν διαφωνείτε τελείως με τις απόψεις τους, παρακαλούμε να διατυπώνετε την αντίθεσή σας ευπρεπώς και με επιχειρήματα -όχι με χαρακτηρισμούς. Σε τελική ανάλυση, οι ασθενείς με χρόνιο πυελικό άλγος δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους αλλά αντίθετα έχουν κοινό συμφέρον. Οι τσακωμοί δεν προσφέρουν τίποτα.

2) Για την νομική προστασία του ιστοτόπου αυτού αλλά και τη δική σας, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε σχόλια ή χαρακτηρισμούς όσον αφορά γιατρούς και άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να εγείρουν κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης. Μπορείτε να περάσετε το μήνυμά σας προς τους ομοιοπαθείς, αναφέροντας συγκεκριμένα γεγονότα που μπορούν να αποδειχτούν και όχι εικασίες και να τους αφήσετε να κρίνουν μόνοι τους. Αν παραθέσετε συμπεράσματα, προσθέστε ότι αυτή είναι η δική σας γνώμη και μόνο. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς.

3) Όλοι σχεδόν οι ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα / χρόνιο πυελικό άλγος γνωρίζουμε ότι είναι μια πάθηση την οποία δεν έχει φωτίσει ακόμα η επιστήμη και όπου η ιατρική αντιμετώπιση είναι συχνά αναποτελεσματική. Υπάρχουν γιατροί με μεγάλη άγνοια επί του θέματος και γιατροί που για οποιοδήποτε λόγο είτε αυτός είναι φιλότιμο είτε είναι προσωπικό ενδιαφέρον έχουν ασχοληθεί περισσότερο ή προσπαθούν να βοηθήσουν περισσότερο. Μπορείτε ελεύθερα να περιγράψετε την περιπέτειά σας δοκιμάζοντας διάφορους γιατρούς (πάντα τηρώντας τα όσα αναφέρθησαν στην παρ. 2) και να εκφράσετε την πικρία σας. Ωστόσο, θεωρούμε αντιπαραγωγικό το να εμμένουμε πολύ στο...γιατί οι γιατροί δεν μπορούν να μας βοηθήσουν σε ένα πρόβλημα που...απλά η ιατρική δεν έχει βρει λύση. Οι γιατροί στην πλειοψηφία τους ασκούν τις γνώσεις που αποκτήσαν (κάποιοι πιο φιλότιμα κάποιοι λιγότερο), προσπαθούν να βοηθήσουν βάση των όσων μάθανε, και δεν είναι υπεύθυνοι για την έρευνα ή για το ότι η έρευνα δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για όλες τις παθήσεις. Το να τους βάζουμε όλους στην μπούκα και να τους βρίζουμε γι'αυτό, είναι ίσως άδικο για κάποιους από αυτούς. Από την άλλη δεχόμαστε ότι οι γιατροί θα έπρεπε να τηρούν και οι ίδιοι έναν συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας και συμπεριφοράς -δεδομένης της αδυναμίας τους σε ότι αφορά αυτή τη πάθηση- τον οποίο κώδικα θα αναπτύξουμε σε ειδική ανάρτηση.  
 
4) Το forum αυτό αποτελεί κατεξοχήν βήμα των ασθενών. Η συμμετοχή ιατρών όμως όπως και άλλων επαγγελματιών του κλάδου της υγείας, όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά ενθαρρύνεται. Πιστεύουμε ότι γιατροί με πραγματικό ενδιαφέρον για την δουλειά τους και τους ασθενείς τους μπορούν να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες από τη συμμετοχή τους στο forum αυτό και την εμπειρία των ασθενών. Η συμμετοχή γιατρών όμως είναι εποικοδομητική και για τους ασθενείς, όταν οι πρώτοι δεν στέκονται μόνο στην διαφήμιση του ιατρείου τους και της δουλειάς τους αλλά συμμετέχουν όσο το δυνατόν με απαντήσεις και με παροχή ουσιαστικών πληροφοριών.

5) Δεν απαγορεύουμε μηνύματα που ενημερώνουν για προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την πάθηση ακόμα και από άτομα που έχουν οικονομικό συμφέρον από αυτά. Ωστόσο, παρακαλούμε τέτοιου είδους μηνύματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά σε αυτά που υπόσχονται. Επίσης, τέτοιου είδους μηνύματα να μην αναρτώνται επαναλαμβανόμενα.

6) Ασθενείς ή πρώην ασθενείς που ενημερώνουν για το ιστορικό τους, παρακαλούμε να είναι συγκρατημένοι στις περιγραφές τους όταν συστήνουν τεχνικές, προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των οποίων είδαν βελτίωση προκειμένου να αποφευχθούν λάθος εντυπώσεις σε άλλους ασθενείς. Κατανοούμε και συμμετέχουμε στον δικαιολογημένο ενθουσιασμό κάποιου του οποίου τα συμπτώματα υποχωρούν και είναι ελάχιστα για ένα διάστημα (π.χ. των τελευταίων 3 μηνών). Ωστόσο είναι σφάλμα το άτομο αυτό να πει ότι είναι "θεραπευμένος". Αυτό δεν σημαίνει πως πιστεύουμε ότι το χρόνιο πυελικό άλγος δεν θεραπεύεται. Απλά θα θέλαμε όταν κάποιος παρουσιάζεται ως θεραπευμένος ή ασυμπτωματικός να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμπτωμα ή υπόνοια συμπτώματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (το οποίο διάστημα καλό θα είναι να το προσδιορίζει στο μήνυμά του).

7) Παρακαλούμε προσπαθήστε να αναρτάτε τα κείμενά σας στα Ελληνικά (όχι Greeklish) και με πεζούς χαρακτήρες ώστε να είναι ευανάγνωστα.

8 Απαγορεύεται στο ίδιο φυσικό πρόσωπο να αναρτά μηνύματα από δύο ή περισσότερα διαφορετικά προφίλ ειδικά όταν αυτό γίνεται με σκοπό την "ανώδυνη" παραβίαση κάποιων από τους κανόνες που αναφέρονται εδώ.

9) To forum σας δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης / διαγραφής αναρτήσεών σας. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη δυνατότητα προσεκτικά ώστε να μην δημιουργούνται κενά στην λογική και την αλληλουχία μηνυμάτων σε κάποιο θέμα, πράγμα που μπερδεύει και δυσκολεύει τους αναγνώστες στην κατανόηση.

10) Μπορείτε να αναφέρετε στο ιστορικό σας κάποια μέθοδο θεραπείας που ακολουθήσατε και τα αποτελέσματά της αλλά όχι δημόσια το όνομα του γιατρού (εκτός αν πρόκειται για γιατρό ή κλινική του εξωτερικού). Όποιος αναγνώστης θέλει να μάθει το όνομα του γιατρού ή της κλινικής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας με προσωπικό μήνυμα. Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένο όνομα γιατρού ή κλινικής στο σκέλος του forum "Κλινικές και γιατροί" αλλά όχι να κάνετε θετικά ή αρνητικά σχόλια και παράθεση προσωπικών σας εμπειριών σχετικά με τον συγκεκριμένο γιατρό που αναφέρατε εσείς ή κάποιος άλλος στο σκέλος αυτό (εκτός αν πρόκειται για γιατρό ή κλινική του εξωτερικού). Αυτό γίνεται για να αποφύγουμε να χρησιμοποιηθεί το forum για διαφήμιση ή για δυσφήμιση συγκεκριμένων γιατρών.

11) To forum αυτό δεν εκπροσωπεί καμία θεωρία, προϊόν, σχολή ή συμφέρον σχετικά με την μυστηριώδη ακόμη πάθηση της χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού άλγους. Δημιουργήθηκε και συντηρείται από ασθενείς. Μας αρέσει η ελευθερία λόγου και όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες όταν τηρούν τους παραπάνω όρους και ειδικά όταν στηρίζονται σε επιχειρήματα. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε μέρος μηνύματος ή ολόκληρο μήνυμα που θεωρούμε ότι παραβιάζει τα παραπάνω, χωρίς αιτιολογία ή προειδοποίηση. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε από τη δυνατότητα αναρτήσεων ή ακόμα και να αποκλείσουμε από το forum χρήστες, οι οποίοι συστηματικά παραβαίνουν τους απλούς αυτούς κανόνες. Γενικά, οι αναρτήσεις σας στο forum μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν φάκελλο, να διαγραφούν ή και να χαθούν από τεχνικό πρόβλημα, χωρίς από αυτό να προκύπτει κάποια νομική απαίτησή σας έναντι του forum.

12) Ανάρτηση μηνύματός σας στο forum συνεπάγεται ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα όλα τα παραπάνω καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές όρων κρίνουμε στο μέλλον ότι χρειάζεται να γίνουν.

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.