Επιπρέσθετα επειδη διαβαζω καποια πραγματα αναφέρω .
Ολα τα μικρόβια εχουν αντιμετωπισθεί με αντιβιώσεις και εχουν εξαλειφθεί . Μην σας πιανει πανικός εαν παιρνετε αντιβίωση και συνεχίζουν οι ενοχλήσεις σας ή τα εντοπίζετε ξανα , δεν φευγει η προστατίτιδα με μια αντιβίωση . Εσας σας πιανει πανικός οτι δεν εκανε τιποτα η αντιβιώση αλλα στην ουσία εχει λειτουργήσει.
Διαβασα για την Augmedin , ο γιατρός μου την εδινε ως αλλαγη για να μην παιρνω την ιδια κατηγορία αντιβιώσεων δηλαδη tabrin , ciproxin κτλ .
Επίσης βλεπω οτι πολλά παιδιά εχουν να μπουν χρόνια τωρα, αυτο σημαινει οτι εχουν θεραπευτει γιαυτο και δεν μπαινουν . Πιστεψε με οτι εαν γινουν χάλια θα εμφανιστουν παλι στο μελλον.


Πριν δυο χρόνια ξεκίνησαν όλα με τη παρουσία εντερόκοκκου που δε καταπολεμηθηκε σωστα. Τον Μαρτιο του 2013 , εμφανίστηκαν έντονοι  πόνοι αρχικά στους όρχεις, αναταράξεις εντέρων, πόνο στο προστάτη , δυσκολία στο περπάτημα, πόνοι στη μέση. Οι εξετάσεις στην αρχή έδειξαν εντερόκοκκο και στη συνέχεια χλαμυδιο. Πήρα  διάφορες αγωγές εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο προστάτη, ενοχλητικό μπαλάκι και σφίξιμο στο περίνεο. Το χλαμύδιο ανιχνεύεται μόνο με κυτταρομετρία ροής και οχι με pcr. Πλέον δεν έχω ενοχλήσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπαίνεις ακόμα LUKAS, έστω και τόσο περιστασιακά. Προφανώς δεν είμαι νέος στο "''άθλημα", ίσως και να με θυμάσαι, καθώς στα ξεκινήματα της πάθησής μου αρκετά χρόνια πριν, με συμβούλευσες αρκετές φορές στο νήμα μου! Πλέον βέβαια έχω περάσει και εγώ στη απέναντι πλευρά της όχθης, διανύοντας μια φυσιολογική ζωή εδώ και περίπου 2 χρόνια, με κάποιες απόπειρες, κυρίως παλιότερα, να βοηθήσω και εγώ κάποια παιδία...
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν συμφωνώ, αλλά ούτε και διαφωνώ μαζί σου, χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω αντιπαράθεση. Θα σημειώσω μόνο, οτι σε κάποια απο τα παλαιότερα μηνύματα σου, είχες αναφέρει οτι εξακολουθείς να ανιχνέυεις μικρόβιο, αν θυμάμαι χλαμύδιο, αλλά χωρίς να δίνεις σημασία, ενώ όπως έχεις αναφέρει είσαι πλέον καλα...Αυτό και μόνο, αναιρεί την ένταση που υποστηρίζεις τον μικροβιακό παράγοντα.
Απο την άλλη σίγουρα θεωρώ και εγώ μαζί σου οτι κάποια συμπτώματα στην προστατιτιδα, οφείλονται σε μικρόβια.
Για να τα διαχωρίσω λοιπόν, και να το κλείσω χωρίς να περιαυτολογώ, θα πω το εξής απο την δική μου καθαρά εμπειρία.
Ό,τι έχει να κάνει με πόνους στο περίνεο και στην πυελό, είναι θέμα ΧΠΑ. Χρειάζεται φυσιοθεραπεία, μείωση στρες, διατάσεις, διαφραγματικές ασκήσεις για κινητοποίηση της πυελού κλπ κλπ, που αν κάποιες κάνει τον κόπο να ψαχτεί θα λύσει το περιβόητο μυστήριο και θα απαλαχτεί απο κάθε πυελικό πόνο...Αυτό όμως μόνο για τους πόνους...
Απο την άλλη, οτι έχει να κάνει με τσουξίματα, γδαρσίματα σε ουρήθρα κλπ, έχει να κάνει με μικροβιακό παράγοντα...Και ναι, εκεί πρέπει να ψαχτείς με εξετάσεις επι εξετάσεων, αντιβιογράμματα, σχήματα αντιβιώσεων και οτι χρειαστεί για να εξαλείψεις το μικρόβιο και συνάμα την ενόχληση...
Ίσως υπάρχει και κάποιο ενδιάμεσο θολό σημείο, όπου το ένα επιβαρύνει το άλλο, χωρίς όμως να είναι η βασική αιτία....
Προσωπικά, επειδή είχα και απο τα δυο συμπτώματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως ανέφερα είμαι καλά, ως προς τους πόνους. Είχα κάμποσα χρόνια πόνους στο περίνεο, αφόρητους και δισβάσταχτους...Οταν κατάλαβα οτι δεν έφταιγε κάποιο μικρόβιο για αυτό και αποφάσισα να επισκεφτώ κέντρο φυσιοθεραπείας, θεραπεύτηκα...Χρειάστηκαν μόνο 2 συνεδρίες για να μου δώσουν το κίνητρο, να καταλάβω πως λειτουργεί το πυελικό σύστημα, να ψαχτώ μόνος και να λύσω τον γολγοθά μου...
Απο εκεί και πέρα όμως, κάποιες ενοχλήσεις ακόμα και τώρα ουρηθρικές, τις έχω. Θεωρώ οτι οφείλεται σε μικρόβια που κατα καιρούς με επισκέπτονται, χωρίς όμως να τα δίνω σημασία. Έχω αποδεχθεί οτι είμαι επιρρεπής στα μικρόβια και η χλωρίδα μου επηρεάζεται έυκολα...Δεν με απασχολεί όμως. Ζω φυσιολογικά και όταν συμβαίνει, αντιμεπωπίζεται σαν μια απλή ουρολοίμοξη που μετά απο λίγες μέρες περνάει...Ίσως κάποια στιγμή μπω στο τρυπάκι να το ψάξω περαιτέρω, αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και υπομονή για να μπεις σε αυτό. Το σκεπτικό όμως είναι, οτι υπάρχουν άπειρα πράγματα στην καθημερινόητα μας που μπορεί να μας ενοχλούν. Σκοπός είναι να υπάρχει ποιότητα ζωής, και αν σε μας του προστατιδοπαθούντες, εξαλιφθούν τα βαριά συμπτώματα, οι ενοχλήσεις και μάλιστα περιστασιακές, είναι πτέσματα...Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ, καθώς έχασα πολλά χρόνια απο τη ζωή μου και δεν έχω σκοπό να χάσω περισσότερα...
Δεν είχα σκοπό να φλυαρίσω αν και το κατάφερα, ούτε να προσωποποιήσω την περίπτωσή μου. Θεωρώ όμως οτι ο καθένας θα το εκφράσει προς όφελός του και θα κρατήσει ότι θέλει.
Χαίρομαι που είσαι καλά και εύχομαι να παραμείνεις!

niklop και εχω μικροβιακη προστατιτιδα εδω και ενα μιση χρονο,και εχω ανακαιρος εχω καποια τσουκιματα που μετα απο μια βδομαδα φευγουν μονα τους ή λιγοστεύουν,δεν έχει γίνει όμως πληρως καλα...μια ειμαι καλα μια δεν είμαι θεωρεις οτι μια ουρολοιμωξη μπορει να περασει και χωρις μικρόβια;;

lukas θα ήταν πολυ βοηθητικό για όλους πιστεύω αλλα και για μένα αν μπορόυσες να γράψεις ποία σχήματα αντιβιώσεν εχεις πάρει και σε βοήθησαν να γίνεις καλα..ευχαριστω εκ τον προτέρων

Cloud καλησπέρα. Όπως ανέφερα, η άποψη που εξέφρασα ήταν καθαρά προσωπική και πως αντιμετωπίζω εγώ την πάθηση μετά τόσα χρόνια. Ας μη θεωρηθεί πανάκεια και ας μην χρησιμοποιηθεί σαν πρότυπο για τον καθένα. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και υποκειμενική. Άλλωστε αυτό που ανέφερα είναι οτι αντιμετωπίζω τα περιστασιακά συμπτώματα, σαν μια ουρολοίμωξη. Δεν είπα ομως πως....
Εγώ προσωπικά, ξέρω μετά απο τόσα χρόνια και προσωπική εμπειρία, τι μπορεί και τι οχι να με ωφελήσει σε όλο αυτό. Προσωπικά έχω πάψει τις αντιβιώσεις τα 2 τελευταία χρόνια. Να ξέρεις γενικά οτι ο ανθρώπινος οργανισμός, έχει την ικανότητα της αυτοίασης (θα βρεις διάφορα για αυτό και στο κεφάλαιο νηστιοθεραπεία εδώ μεσα, χωρίς βέβαια να είμαι τρομερά υπέρμαχός της σε όλα). Αυτό όμως παίζει με πολλούς παράγοντες και κυριότερον ποσο υγιείς είσαι , ψυχικά και σωματικά, και τι τρόπο ζωής κάνεις. Εγώ ποτέ δεν ήμουν της κρεπάλης γενικά, αλλά ένα περισσότερα τα τελευταία 2 χρόνια μπορώ να πω οτι είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Υγιεινό φαγητό, γυμναστική, 0 junk food, 0 αλκόολ, οχι τσιγάρο κλπ...Αυτό και μόνο όπως καταλαβαίνεις, βοηθάει έναν οργανισμό να αυτόϊαθεί και σε μένα λειτουργεί άψογα.
Φυσικά, ένας νεος στην πάθηση, δεν μπορεί να προβεί σε κάτι τέτοιο ομως, χωρίς να κάνει πρώτα τις απαραίτητες εξετάσεις και έρευνες. Εγώ οδηγήθηκα σε όλο αυτό μετά απο κάμποσα χρόνια, ξέρω τι κάνω και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις συνέπειες των πράξεών μου. Εχω εμπειρία με γιατρούς, με αντιβιώσεις, σε τι με οφελούν αυτές και σε τι οχι, τι μου προκαλούν και αν με γιατρεύουν, ποια μικρόβια με ταλαιπωρούν και τι συμπτώματα μου δίνουν κλπ. Ολα αυτά όμως είναι χρόνια εμπειρία.
Συνεπώς δεν παροτρύνω κανέναν να μην προβεί σε εξετάσεις και σχήματα αντιβιώσεων αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Πάντα όμως με λογική και σύνεση. Και μια συμβουλή που έχω να δώσω είναι οτι για να γλιτώσει κανείς απο αυτή την πάθηση πρέπει να είναι αφοσιωμένος και αποφασισμένος. Αν ασχοληθείς με τον ευατό σου, δεις την κατάσταση ολιστικά, ψαχτείς, σκεφτείς, συλογιστείς τι σου φταίει και τι σε πειράζει, θα καταλήξεις να λύσεις το μυστήριο και να ζήσεις καλα. Αν όμως περιμένεις έτοιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις, άκρη δεν θα βρεις. Καθοδήγηση ναι, αλλά οχι έτοιμη τροφή. Και αυτό γιατί η πάθηση είναι πολυπαραγοντική και καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με κάποι άλλη.
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά. Κάποιες σκέψεις αποτυπώνω απλώς, με την ελπίδα να δώσω ένα κίνητρο σε όποιον το χρειάζεται.

Παράθεση από: niklop στις 22 Φεβρουαρίου, 2022, 06:15:44 ΜΜ
για να γλιτώσει κανείς απο αυτή την πάθηση πρέπει να είναι αφοσιωμένος και αποφασισμένος. Αν ασχοληθείς με τον ευατό σου, δεις την κατάσταση ολιστικά, ψαχτείς, σκεφτείς, συλογιστείς τι σου φταίει και τι σε πειράζει, θα καταλήξεις να λύσεις το μυστήριο και να ζήσεις καλα. Αν όμως περιμένεις έτοιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις, άκρη δεν θα βρεις. Καθοδήγηση ναι, αλλά οχι έτοιμη τροφή. Και αυτό γιατί η πάθηση είναι πολυπαραγοντική και καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με κάποι άλλη.

Πάλι έγραψες niklop .............................!

Καλησπέρα σας
Θα επανέλθω να σας απαντησω. Απλα μπερδευτηκα λιγο με μετακινησεις ιστορικών που εχουν γινει.
Πριν δυο χρόνια ξεκίνησαν όλα με τη παρουσία εντερόκοκκου που δε καταπολεμηθηκε σωστα. Τον Μαρτιο του 2013 , εμφανίστηκαν έντονοι  πόνοι αρχικά στους όρχεις, αναταράξεις εντέρων, πόνο στο προστάτη , δυσκολία στο περπάτημα, πόνοι στη μέση. Οι εξετάσεις στην αρχή έδειξαν εντερόκοκκο και στη συνέχεια χλαμυδιο. Πήρα  διάφορες αγωγές εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο προστάτη, ενοχλητικό μπαλάκι και σφίξιμο στο περίνεο. Το χλαμύδιο ανιχνεύεται μόνο με κυτταρομετρία ροής και οχι με pcr. Πλέον δεν έχω ενοχλήσεις.

#82 28 Φεβρουαρίου, 2022, 04:06:09 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου, 2022, 04:08:23 ΜΜ από LUKAS
Για σου Niklop

Πολυ σωστα το γραφεις. Πραγματικά με το χλαμυδιο δεν μπορεσα ποτέ να βγαλω ακρη. Αρκετοι ουρολογοι μου ελεγαν οτι το χλαμυδιο δεν κανει δυνατες φλεγμονές και ενοχλήσεις ( αυτο πραγματικά που το ξερουν? ) . Εγω το εβρισκα με κυταρομετρία ροης , οσοι κανετε εξειδικευμενες εξετάσεις καταλαβαινετε γιατι μιλάω ( δυο κεντρα το κανουν μονο), δεν το βρηκα ποτέ με καλιεργεια σπέρματος.  Τι πιστευω ? Οτι τις δυνατές ενοχλήσεις τις κανει ο συνδυασμος μικροβίων που οι περισσοτεροι λογικά βρίσκουν.
Οποτε στο χλαμυδιο δεν εδωσα μεγαλη σημασία ποτέ, εξαλου η vibramicyn και το zithromax που πηρα ηταν μεγάλη δοση για το χλαμιδιο και χτυπουσαν παράλληλα και τον εντεροκοκο .
Ακομα και ο φοβος που γραφουν οτι δημιουργεί υπογονιμότητα θα σας αναφέρω οτι εγω μετα απο 6 χρόνια αποκτησα ενα δευτερο παιδακι χωρις κανενα πρόβλημα ή δυσκολία.
Τι αντιβιώσεις εχω παρει ? Τις δυο που ανεφερα για το χλαμυδιο , tabrin , ciproxin που μου ειχε δώσει πολύ αρχικά ο Ακατανομαστος και που ο επόμενος ουρολόγος την διεκοψε κανοντας παραπονα γιατι την πήρα χωρις εξετάσεις. Επίσης πηρα 2 φορές Augmentin για 12 ημερες (κανονικά μου ελεγαν 14 ημερες) . Και πηρα και μια αντιβίωση για αναερόβια που δεν την θυμαμαι.
Δηλαδη μιλάμε για περιπου 14 μηνες επαιρνα αντιβιώσεις με διακοπη 40 ημερων εως δυο μηνών μεταξυ τους .
Ενδεχόμενα θα μου πειτε οτι με τοσες αντιβιώσεις που πηρες οτι μικροβιακες φλεγμονες ειχες φυσιολογικά τις εξαφανισες . Τοτε δεν υπηρχε γιατρος που να παρει το ρισκο και να μου πει '' παρε μια αντιβίωση και ασε τον οργανισμό σου τα επόμενα 2 χρονια να διαχειριστεί τις φλεγμονες σου'' . Οσο βρισκεις μικρόβια ειναι απιθανο να παρεις μια τετοια απόφαση. Με το που σταματησα να ανιχνευω εντεροκκοκο μου πηρε 2  μηνες για να μου φυγουν εντελώς οι μικρές ασημαντες ενοχλήσεις που ειχαν μεινει.
Εγω τσουκσιμο δεν ειχα ποτε , μονο πονους. Τσουκσιμο ειχα μονο στις 2 πρωτες ουρολημώξεις που επαθα μικρός και πήρα ciproxin.
Αυτη την ενδοιαμεση περιοδο που γραφεις που ερχοντουσαν και εφευγαν οι ενοχλήσεις την ειχα και εγω προς το τέλος αλλα μικρής εντασης και φυσικά δεν επαιρνα αντιβιώσεις για αυτες τις ενοχλήσεις, με γυμναστική και ζεστα ντουζ ηρεμουσα .
Συμφωνω οτι τελικά ολα ειναι συνδυασμος , δηλαδη αρκετές σωστες αγωγες στοχευμενες   και μετα διατροφη, ασκησεις και ζεστα μπανια.

Παράθεση από: niklop στις 21 Φεβρουαρίου, 2022, 08:06:49 ΜΜ
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπαίνεις ακόμα LUKAS, έστω και τόσο περιστασιακά. Προφανώς δεν είμαι νέος στο "''άθλημα", ίσως και να με θυμάσαι, καθώς στα ξεκινήματα της πάθησής μου αρκετά χρόνια πριν, με συμβούλευσες αρκετές φορές στο νήμα μου! Πλέον βέβαια έχω περάσει και εγώ στη απέναντι πλευρά της όχθης, διανύοντας μια φυσιολογική ζωή εδώ και περίπου 2 χρόνια, με κάποιες απόπειρες, κυρίως παλιότερα, να βοηθήσω και εγώ κάποια παιδία...
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν συμφωνώ, αλλά ούτε και διαφωνώ μαζί σου, χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω αντιπαράθεση. Θα σημειώσω μόνο, οτι σε κάποια απο τα παλαιότερα μηνύματα σου, είχες αναφέρει οτι εξακολουθείς να ανιχνέυεις μικρόβιο, αν θυμάμαι χλαμύδιο, αλλά χωρίς να δίνεις σημασία, ενώ όπως έχεις αναφέρει είσαι πλέον καλα...Αυτό και μόνο, αναιρεί την ένταση που υποστηρίζεις τον μικροβιακό παράγοντα.
Απο την άλλη σίγουρα θεωρώ και εγώ μαζί σου οτι κάποια συμπτώματα στην προστατιτιδα, οφείλονται σε μικρόβια.
Για να τα διαχωρίσω λοιπόν, και να το κλείσω χωρίς να περιαυτολογώ, θα πω το εξής απο την δική μου καθαρά εμπειρία.
Ό,τι έχει να κάνει με πόνους στο περίνεο και στην πυελό, είναι θέμα ΧΠΑ. Χρειάζεται φυσιοθεραπεία, μείωση στρες, διατάσεις, διαφραγματικές ασκήσεις για κινητοποίηση της πυελού κλπ κλπ, που αν κάποιες κάνει τον κόπο να ψαχτεί θα λύσει το περιβόητο μυστήριο και θα απαλαχτεί απο κάθε πυελικό πόνο...Αυτό όμως μόνο για τους πόνους...
Απο την άλλη, οτι έχει να κάνει με τσουξίματα, γδαρσίματα σε ουρήθρα κλπ, έχει να κάνει με μικροβιακό παράγοντα...Και ναι, εκεί πρέπει να ψαχτείς με εξετάσεις επι εξετάσεων, αντιβιογράμματα, σχήματα αντιβιώσεων και οτι χρειαστεί για να εξαλείψεις το μικρόβιο και συνάμα την ενόχληση...
Ίσως υπάρχει και κάποιο ενδιάμεσο θολό σημείο, όπου το ένα επιβαρύνει το άλλο, χωρίς όμως να είναι η βασική αιτία....
Προσωπικά, επειδή είχα και απο τα δυο συμπτώματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως ανέφερα είμαι καλά, ως προς τους πόνους. Είχα κάμποσα χρόνια πόνους στο περίνεο, αφόρητους και δισβάσταχτους...Οταν κατάλαβα οτι δεν έφταιγε κάποιο μικρόβιο για αυτό και αποφάσισα να επισκεφτώ κέντρο φυσιοθεραπείας, θεραπεύτηκα...Χρειάστηκαν μόνο 2 συνεδρίες για να μου δώσουν το κίνητρο, να καταλάβω πως λειτουργεί το πυελικό σύστημα, να ψαχτώ μόνος και να λύσω τον γολγοθά μου...
Απο εκεί και πέρα όμως, κάποιες ενοχλήσεις ακόμα και τώρα ουρηθρικές, τις έχω. Θεωρώ οτι οφείλεται σε μικρόβια που κατα καιρούς με επισκέπτονται, χωρίς όμως να τα δίνω σημασία. Έχω αποδεχθεί οτι είμαι επιρρεπής στα μικρόβια και η χλωρίδα μου επηρεάζεται έυκολα...Δεν με απασχολεί όμως. Ζω φυσιολογικά και όταν συμβαίνει, αντιμεπωπίζεται σαν μια απλή ουρολοίμοξη που μετά απο λίγες μέρες περνάει...Ίσως κάποια στιγμή μπω στο τρυπάκι να το ψάξω περαιτέρω, αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και υπομονή για να μπεις σε αυτό. Το σκεπτικό όμως είναι, οτι υπάρχουν άπειρα πράγματα στην καθημερινόητα μας που μπορεί να μας ενοχλούν. Σκοπός είναι να υπάρχει ποιότητα ζωής, και αν σε μας του προστατιδοπαθούντες, εξαλιφθούν τα βαριά συμπτώματα, οι ενοχλήσεις και μάλιστα περιστασιακές, είναι πτέσματα...Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ, καθώς έχασα πολλά χρόνια απο τη ζωή μου και δεν έχω σκοπό να χάσω περισσότερα...
Δεν είχα σκοπό να φλυαρίσω αν και το κατάφερα, ούτε να προσωποποιήσω την περίπτωσή μου. Θεωρώ όμως οτι ο καθένας θα το εκφράσει προς όφελός του και θα κρατήσει ότι θέλει.
Χαίρομαι που είσαι καλά και εύχομαι να παραμείνεις!
Πριν δυο χρόνια ξεκίνησαν όλα με τη παρουσία εντερόκοκκου που δε καταπολεμηθηκε σωστα. Τον Μαρτιο του 2013 , εμφανίστηκαν έντονοι  πόνοι αρχικά στους όρχεις, αναταράξεις εντέρων, πόνο στο προστάτη , δυσκολία στο περπάτημα, πόνοι στη μέση. Οι εξετάσεις στην αρχή έδειξαν εντερόκοκκο και στη συνέχεια χλαμυδιο. Πήρα  διάφορες αγωγές εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο προστάτη, ενοχλητικό μπαλάκι και σφίξιμο στο περίνεο. Το χλαμύδιο ανιχνεύεται μόνο με κυτταρομετρία ροής και οχι με pcr. Πλέον δεν έχω ενοχλήσεις.

Παράθεση από: LUKAS στις 28 Φεβρουαρίου, 2022, 04:06:09 ΜΜ
Για σου Niklop

Πολυ σωστα το γραφεις. Πραγματικά με το χλαμυδιο δεν μπορεσα ποτέ να βγαλω ακρη. Αρκετοι ουρολογοι μου ελεγαν οτι το χλαμυδιο δεν κανει δυνατες φλεγμονές και ενοχλήσεις ( αυτο πραγματικά που το ξερουν? ) . Εγω το εβρισκα με κυταρομετρία ροης , οσοι κανετε εξειδικευμενες εξετάσεις καταλαβαινετε γιατι μιλάω ( δυο κεντρα το κανουν μονο), δεν το βρηκα ποτέ με καλιεργεια σπέρματος.  Τι πιστευω ? Οτι τις δυνατές ενοχλήσεις τις κανει ο συνδυασμος μικροβίων που οι περισσοτεροι λογικά βρίσκουν.
Οποτε στο χλαμυδιο δεν εδωσα μεγαλη σημασία ποτέ, εξαλου η vibramicyn και το zithromax που πηρα ηταν μεγάλη δοση για το χλαμιδιο και χτυπουσαν παράλληλα και τον εντεροκοκο .
Ακομα και ο φοβος που γραφουν οτι δημιουργεί υπογονιμότητα θα σας αναφέρω οτι εγω μετα απο 6 χρόνια αποκτησα ενα δευτερο παιδακι χωρις κανενα πρόβλημα ή δυσκολία.
Τι αντιβιώσεις εχω παρει ? Τις δυο που ανεφερα για το χλαμυδιο , tabrin , ciproxin που μου ειχε δώσει πολύ αρχικά ο Ακατανομαστος και που ο επόμενος ουρολόγος την διεκοψε κανοντας παραπονα γιατι την πήρα χωρις εξετάσεις. Επίσης πηρα 2 φορές Augmentin για 12 ημερες (κανονικά μου ελεγαν 14 ημερες) . Και πηρα και μια αντιβίωση για αναερόβια που δεν την θυμαμαι.
Δηλαδη μιλάμε για περιπου 14 μηνες επαιρνα αντιβιώσεις με διακοπη 40 ημερων εως δυο μηνών μεταξυ τους .
Ενδεχόμενα θα μου πειτε οτι με τοσες αντιβιώσεις που πηρες οτι μικροβιακες φλεγμονες ειχες φυσιολογικά τις εξαφανισες . Τοτε δεν υπηρχε γιατρος που να παρει το ρισκο και να μου πει '' παρε μια αντιβίωση και ασε τον οργανισμό σου τα επόμενα 2 χρονια να διαχειριστεί τις φλεγμονες σου'' . Οσο βρισκεις μικρόβια ειναι απιθανο να παρεις μια τετοια απόφαση. Με το που σταματησα να ανιχνευω εντεροκκοκο μου πηρε 2  μηνες για να μου φυγουν εντελώς οι μικρές ασημαντες ενοχλήσεις που ειχαν μεινει.
Εγω τσουκσιμο δεν ειχα ποτε , μονο πονους. Τσουκσιμο ειχα μονο στις 2 πρωτες ουρολημώξεις που επαθα μικρός και πήρα ciproxin.
Αυτη την ενδοιαμεση περιοδο που γραφεις που ερχοντουσαν και εφευγαν οι ενοχλήσεις την ειχα και εγω προς το τέλος αλλα μικρής εντασης και φυσικά δεν επαιρνα αντιβιώσεις για αυτες τις ενοχλήσεις, με γυμναστική και ζεστα ντουζ ηρεμουσα .
Συμφωνω οτι τελικά ολα ειναι συνδυασμος , δηλαδη αρκετές σωστες αγωγες στοχευμενες   και μετα διατροφη, ασκησεις και ζεστα μπανια.

Παράθεση από: niklop στις 21 Φεβρουαρίου, 2022, 08:06:49 ΜΜ
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπαίνεις ακόμα LUKAS, έστω και τόσο περιστασιακά. Προφανώς δεν είμαι νέος στο "''άθλημα", ίσως και να με θυμάσαι, καθώς στα ξεκινήματα της πάθησής μου αρκετά χρόνια πριν, με συμβούλευσες αρκετές φορές στο νήμα μου! Πλέον βέβαια έχω περάσει και εγώ στη απέναντι πλευρά της όχθης, διανύοντας μια φυσιολογική ζωή εδώ και περίπου 2 χρόνια, με κάποιες απόπειρες, κυρίως παλιότερα, να βοηθήσω και εγώ κάποια παιδία...
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν συμφωνώ, αλλά ούτε και διαφωνώ μαζί σου, χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω αντιπαράθεση. Θα σημειώσω μόνο, οτι σε κάποια απο τα παλαιότερα μηνύματα σου, είχες αναφέρει οτι εξακολουθείς να ανιχνέυεις μικρόβιο, αν θυμάμαι χλαμύδιο, αλλά χωρίς να δίνεις σημασία, ενώ όπως έχεις αναφέρει είσαι πλέον καλα...Αυτό και μόνο, αναιρεί την ένταση που υποστηρίζεις τον μικροβιακό παράγοντα.
Απο την άλλη σίγουρα θεωρώ και εγώ μαζί σου οτι κάποια συμπτώματα στην προστατιτιδα, οφείλονται σε μικρόβια.
Για να τα διαχωρίσω λοιπόν, και να το κλείσω χωρίς να περιαυτολογώ, θα πω το εξής απο την δική μου καθαρά εμπειρία.
Ό,τι έχει να κάνει με πόνους στο περίνεο και στην πυελό, είναι θέμα ΧΠΑ. Χρειάζεται φυσιοθεραπεία, μείωση στρες, διατάσεις, διαφραγματικές ασκήσεις για κινητοποίηση της πυελού κλπ κλπ, που αν κάποιες κάνει τον κόπο να ψαχτεί θα λύσει το περιβόητο μυστήριο και θα απαλαχτεί απο κάθε πυελικό πόνο...Αυτό όμως μόνο για τους πόνους...
Απο την άλλη, οτι έχει να κάνει με τσουξίματα, γδαρσίματα σε ουρήθρα κλπ, έχει να κάνει με μικροβιακό παράγοντα...Και ναι, εκεί πρέπει να ψαχτείς με εξετάσεις επι εξετάσεων, αντιβιογράμματα, σχήματα αντιβιώσεων και οτι χρειαστεί για να εξαλείψεις το μικρόβιο και συνάμα την ενόχληση...
Ίσως υπάρχει και κάποιο ενδιάμεσο θολό σημείο, όπου το ένα επιβαρύνει το άλλο, χωρίς όμως να είναι η βασική αιτία....
Προσωπικά, επειδή είχα και απο τα δυο συμπτώματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως ανέφερα είμαι καλά, ως προς τους πόνους. Είχα κάμποσα χρόνια πόνους στο περίνεο, αφόρητους και δισβάσταχτους...Οταν κατάλαβα οτι δεν έφταιγε κάποιο μικρόβιο για αυτό και αποφάσισα να επισκεφτώ κέντρο φυσιοθεραπείας, θεραπεύτηκα...Χρειάστηκαν μόνο 2 συνεδρίες για να μου δώσουν το κίνητρο, να καταλάβω πως λειτουργεί το πυελικό σύστημα, να ψαχτώ μόνος και να λύσω τον γολγοθά μου...
Απο εκεί και πέρα όμως, κάποιες ενοχλήσεις ακόμα και τώρα ουρηθρικές, τις έχω. Θεωρώ οτι οφείλεται σε μικρόβια που κατα καιρούς με επισκέπτονται, χωρίς όμως να τα δίνω σημασία. Έχω αποδεχθεί οτι είμαι επιρρεπής στα μικρόβια και η χλωρίδα μου επηρεάζεται έυκολα...Δεν με απασχολεί όμως. Ζω φυσιολογικά και όταν συμβαίνει, αντιμεπωπίζεται σαν μια απλή ουρολοίμοξη που μετά απο λίγες μέρες περνάει...Ίσως κάποια στιγμή μπω στο τρυπάκι να το ψάξω περαιτέρω, αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και υπομονή για να μπεις σε αυτό. Το σκεπτικό όμως είναι, οτι υπάρχουν άπειρα πράγματα στην καθημερινόητα μας που μπορεί να μας ενοχλούν. Σκοπός είναι να υπάρχει ποιότητα ζωής, και αν σε μας του προστατιδοπαθούντες, εξαλιφθούν τα βαριά συμπτώματα, οι ενοχλήσεις και μάλιστα περιστασιακές, είναι πτέσματα...Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ, καθώς έχασα πολλά χρόνια απο τη ζωή μου και δεν έχω σκοπό να χάσω περισσότερα...
Δεν είχα σκοπό να φλυαρίσω αν και το κατάφερα, ούτε να προσωποποιήσω την περίπτωσή μου. Θεωρώ όμως οτι ο καθένας θα το εκφράσει προς όφελός του και θα κρατήσει ότι θέλει.
Χαίρομαι που είσαι καλά και εύχομαι να παραμείνεις!
Γεια σου LUKAS χαίρομαι που είσαι καλά και μπαίνεις να ενημερώσεις.Ηθελα να σε ρωτήσω μόνο ένα πράγμα.Τα χλαμύδια γράφεις ότι τα βρήκες μόνο με την κυταρρομετρια ροης.Τη εξέταση  αυτή την έκανες στο σπέρμα η στο προστατικό υγρό?Επίσης την έκανες στο διαγνωστικο στο Χολαργό που την κάνει?Την έχω κάνει και εγώ για αυτό σε ρωταω αλλά στο σπέρμα.Μονο για χλαμύδια είναι νομιζω.Στο προστατικό έκανα pcr Για χλαμύδια όταν έκανα την stamey meares.
Στυτική δυσλειτουργία και προωρη εκσπερμάτωση μετά από 7 μηνες φιναστεριδης τον Νοέμβριο του 2013.βελτιωση μετά από κάνα χρόνο  η οποία βελτίωση κράτησε λίγους μήνες και μετά από έντονη σεξουαλική ζωή  αρχίζουν καψίματα σε απροσδιόριστο σημείο κοντά στην λεκάνη.Παω σε γιατρό Ιανουάριο του 2016 και.μετα από εξέταση με μπατονετες στην ουρήθρα που μου βρήκε χλαμύδια και μου έδωσε 14 μέρες αντιβίωση η στύση μου χειροτέρεψε ξανα  αμέσως μετά την τρομερά επίπονη εξέταση και επανήλθε η πρόωρη εκσπερμάτωση που κρατανε ως σήμερα μαζί με  το κάψιμο στην περιοχή της λεκάνης που  δεν είναι συνεχές αλλά με πιάνει τακτικά και όταν με πιάνει είναι ελαφρύ .Τα χλαμύδια δεν ξαναεμφανίστηκαν σε καμοια εξέταση ούτε κάνα άλλο μικροβιο.Η ορμόνες μου είναι εντός φυσιολογικών ορίων και το τριπλές πέους δεν έδειξε κάτι παθολογικό.Το σπερμοδιαγραμμα είναι καλό εκτός από το ιξώδες που είναι πολύ αναιβασμενο το ph που είναι 8.5 αναιβασμενο και αυτό και μικρός όγκος σπέρματος 1.8.Η ηλικία μ είναι 30 χρόνων.

#84 01 Μάρτιος, 2022, 05:34:21 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 01 Μάρτιος, 2022, 05:36:07 ΜΜ από niklop
Αν μου επιτρέπετε να προλάβω τον LUKAS καθώς, αν μιλάμε για την γνωστή εξέταση, την έχω κάνει και εγω...Ο LUKAS αναφέρει οτι την κάνουν δυο κέντρα πανελλαδικα, και ναι, ένα εξ αυτών είναι αυτό στο Χολαργό. Το άλλο είναι Θεσσαλονίκη. Την έχω κάνει και εγώ πολλές φορές, είναι στο σπέρμα και είναι μόνο για χλαμύδιο όπως είπες. Προσωπικά όσες φορές έκανα, δεν θυμάμαι να με έβγαλε ποτέ τελείως αρνητικό, αλλά συνήθως ανέφερε "χαμηλό χλαμυδιακό φορτίο"...Κάποια στιγμή την έκανα ταυτόχρονα με PCR στο προστατικό, και ενώ η PCR βγήκε καθαρή, η κυτταρομετρία μου είχε δώσει πάλι αρνητικό αποτέλεσμα μεν, έτσι αναγράφει σαν συμπέρασμα, αλλά με "χαμηλό χλαμυδιακό φορτίο"...Προσωπικά δεν γνωρίζω την αξιοπιστία της συγκεκριμένης πατέντας, καθώς έτσι αναφέρετε απο τα 2 αυτά κέντρα και τις τελευταίες φορές την έκανα με επιφύλαξη....Πιστεύω πάντως οτι αν προσβληθείς μια φορά απο χλαμύδιο, δεν ξεμπερδέυεις...Προσωπική άποψη φυσικά...
Κάποια στιγμή η αλήθεια είναι είχα πάρει τελείως αρνητικό αποτέλεσμα, αυτό έγινε μια φορά μόνο (έχω πραγματοποιήσει την εξέταση 7-8 φορές), αλλά σε επόμενη επαναλληπτική μετά απο σύντομο σχετικά διάστημα, πήρα πάλι "χαμηλό χλαμυδιακό φορτιο"...Γενικά επειδή τότε ήμουν σε σχήμα αντιβιώσεων, με ξένισαν λίγο τα αποτελέσματα και για αυτό έχασα την εμπιστοσύνη μου στην συγκεκριμένη εξέταση...Και η αλήθεια είναι οτι δεν μπορείς να το διασταυρώσεις καθώς όπως αναφέρθηκε την κάνουν 2 μικροβιολογικά, ένα Θεσσαλονίκη, ένα Αθήνα...
Ίσως, μια τελευταία εξήγηση, είναι οτι μπορεί να ανιχνεύονται νεκρά κύτταρα που φέρουν πάνω ακόμα χλαμύδιο, αλλά δεν είναι ενεργά...Νομίζω είχε διατιπωθεί κάποτε εδώ στο forum οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά το λέω με επιφύλαξη...

Εγώ μια φορά την έκανα βγήκε αρνητική και δεν ξανασχοληθηκα.
Στυτική δυσλειτουργία και προωρη εκσπερμάτωση μετά από 7 μηνες φιναστεριδης τον Νοέμβριο του 2013.βελτιωση μετά από κάνα χρόνο  η οποία βελτίωση κράτησε λίγους μήνες και μετά από έντονη σεξουαλική ζωή  αρχίζουν καψίματα σε απροσδιόριστο σημείο κοντά στην λεκάνη.Παω σε γιατρό Ιανουάριο του 2016 και.μετα από εξέταση με μπατονετες στην ουρήθρα που μου βρήκε χλαμύδια και μου έδωσε 14 μέρες αντιβίωση η στύση μου χειροτέρεψε ξανα  αμέσως μετά την τρομερά επίπονη εξέταση και επανήλθε η πρόωρη εκσπερμάτωση που κρατανε ως σήμερα μαζί με  το κάψιμο στην περιοχή της λεκάνης που  δεν είναι συνεχές αλλά με πιάνει τακτικά και όταν με πιάνει είναι ελαφρύ .Τα χλαμύδια δεν ξαναεμφανίστηκαν σε καμοια εξέταση ούτε κάνα άλλο μικροβιο.Η ορμόνες μου είναι εντός φυσιολογικών ορίων και το τριπλές πέους δεν έδειξε κάτι παθολογικό.Το σπερμοδιαγραμμα είναι καλό εκτός από το ιξώδες που είναι πολύ αναιβασμενο το ph που είναι 8.5 αναιβασμενο και αυτό και μικρός όγκος σπέρματος 1.8.Η ηλικία μ είναι 30 χρόνων.

#86 02 Μάρτιος, 2022, 06:35:42 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 03 Μάρτιος, 2022, 05:38:54 ΜΜ από LUKAS
 " Ίσως, μια τελευταία εξήγηση, είναι οτι μπορεί να ανιχνεύονται νεκρά κύτταρα που φέρουν πάνω ακόμα χλαμύδιο, αλλά δεν είναι ενεργά"  .. Και εγω σε αυτο ειχα καταληξει , σωστα το γραφεις. Συμπερασμα μου δεν χρειαζεται αυτη η εξεταση και δεν χρειαζεται να πανικοβαλεστε με το χλαμυδιο. Εμενα δεν μου δημιουργησε καποιο προβλημα στο σπέρμα.

Παράθεση από: niklop στις 01 Μάρτιος, 2022, 05:34:21 ΜΜ
Αν μου επιτρέπετε να προλάβω τον LUKAS καθώς, αν μιλάμε για την γνωστή εξέταση, την έχω κάνει και εγω...Ο LUKAS αναφέρει οτι την κάνουν δυο κέντρα πανελλαδικα, και ναι, ένα εξ αυτών είναι αυτό στο Χολαργό. Το άλλο είναι Θεσσαλονίκη. Την έχω κάνει και εγώ πολλές φορές, είναι στο σπέρμα και είναι μόνο για χλαμύδιο όπως είπες. Προσωπικά όσες φορές έκανα, δεν θυμάμαι να με έβγαλε ποτέ τελείως αρνητικό, αλλά συνήθως ανέφερε "χαμηλό χλαμυδιακό φορτίο"...Κάποια στιγμή την έκανα ταυτόχρονα με PCR στο προστατικό, και ενώ η PCR βγήκε καθαρή, η κυτταρομετρία μου είχε δώσει πάλι αρνητικό αποτέλεσμα μεν, έτσι αναγράφει σαν συμπέρασμα, αλλά με "χαμηλό χλαμυδιακό φορτίο"...Προσωπικά δεν γνωρίζω την αξιοπιστία της συγκεκριμένης πατέντας, καθώς έτσι αναφέρετε απο τα 2 αυτά κέντρα και τις τελευταίες φορές την έκανα με επιφύλαξη....Πιστεύω πάντως οτι αν προσβληθείς μια φορά απο χλαμύδιο, δεν ξεμπερδέυεις...Προσωπική άποψη φυσικά...
Κάποια στιγμή η αλήθεια είναι είχα πάρει τελείως αρνητικό αποτέλεσμα, αυτό έγινε μια φορά μόνο (έχω πραγματοποιήσει την εξέταση 7-8 φορές), αλλά σε επόμενη επαναλληπτική μετά απο σύντομο σχετικά διάστημα, πήρα πάλι "χαμηλό χλαμυδιακό φορτιο"...Γενικά επειδή τότε ήμουν σε σχήμα αντιβιώσεων, με ξένισαν λίγο τα αποτελέσματα και για αυτό έχασα την εμπιστοσύνη μου στην συγκεκριμένη εξέταση...Και η αλήθεια είναι οτι δεν μπορείς να το διασταυρώσεις καθώς όπως αναφέρθηκε την κάνουν 2 μικροβιολογικά, ένα Θεσσαλονίκη, ένα Αθήνα...
Ίσως, μια τελευταία εξήγηση, είναι οτι μπορεί να ανιχνεύονται νεκρά κύτταρα που φέρουν πάνω ακόμα χλαμύδιο, αλλά δεν είναι ενεργά...Νομίζω είχε διατιπωθεί κάποτε εδώ στο forum οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά το λέω με επιφύλαξη...
Πριν δυο χρόνια ξεκίνησαν όλα με τη παρουσία εντερόκοκκου που δε καταπολεμηθηκε σωστα. Τον Μαρτιο του 2013 , εμφανίστηκαν έντονοι  πόνοι αρχικά στους όρχεις, αναταράξεις εντέρων, πόνο στο προστάτη , δυσκολία στο περπάτημα, πόνοι στη μέση. Οι εξετάσεις στην αρχή έδειξαν εντερόκοκκο και στη συνέχεια χλαμυδιο. Πήρα  διάφορες αγωγές εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο προστάτη, ενοχλητικό μπαλάκι και σφίξιμο στο περίνεο. Το χλαμύδιο ανιχνεύεται μόνο με κυτταρομετρία ροής και οχι με pcr. Πλέον δεν έχω ενοχλήσεις.

kαλησπέρα σε όλους μπορείτε να μ αναφέρετε τη ονομασία του κέντρου στο χολαργο που κάνατε αυτην την εξέταση;