Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Θέματα - Φαέθων

21
Lukas παρατήρησα ότι σε απασχολεί το θέμα της γονιμότητας καθώς έχεις ρωτήσει μια-δυο φορές γί αυτήν. Έχεις κάποιο θέμα γονιμότητας που το γνωρίζεις, η απλά αγχώνεσαι;
22
Εαν ο λοιμοξιολόγος σας παρά τις σωστές και πλήρεις μεθόδους που χρησιμοποιεί δεν βρισκει ποιο μικρόβιο σας έχει μολύνει και σας προκαλεί την μπροστατίτιτιδα, ζητήστε του να γίνει εξέταση και για χέλι στον κώλο σας ή ψάρι στην ουροδόχο κύστη σας
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/574561/einai-zodano-kai-zei-mesa-tous/
23
To forum έχει γίνει δημοφιλές. Συστηματικά υπάρχουν 20-30 χρήστες συνδεδεμένοι και διαβάζουν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που έχει πλέον συσσωρευτεί και που το καθιστά μακράν την μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό internet για την πάθησή μας.

Δυστυχώς, η δημοτικότητα και η ανάπτυξη δεν φέρνουν πάντα μόνο καλά...και στο internet που είναι ένας καθρέφτης του πραγματικού κόσμου, ανεξέλγκτο κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι. Troll, ψυχωτικοί, προβληματικοί, άτομα με μειωμένο εγώ. Ανά δύο-τρεις μήνες πλέον έχουμε το φαινόμενο να μπαίνει κάποιο νούμερο και να μας τα κάνει μαντάρα μέχρι να αποφασίσει να φύγει ή να τον σουτάρουν οι admins.

Θυμίζω το πουστάκι που είχε μπει να μας γράψει για τις σταγόνες που βγάζει το πουλί του και το πόσο του αρέσει η μαλακία ο οποίος τα άκουσε μια χαρά από τον hyper ban, τον άλλο που μπήκε να μας κάνει λάου-λάου διαφήμιση για τον προφήτη που θεραπεύει με κωλοδάχτυλα αλλά και άλλες περιπτώσεις σχιζικών οι οποίοι από το 10ο μήνυμα πριν προλάβουν να βγουν από το αυγό άρχισαν να τη λένε σε όλους μας, να δίνουν παραγγέλματα στους admins λες και αυτοί είναι εδώ για να ασχολούνται με τις ορέξεις κάθε τυχαίου και να εκμεταλλεύονται την ελευθερία λόγου του forum για να δυσφημίσουν το ίδιο το forum, από το οποίο μάζεψαν πρώτα τόσες πληροφορίες. Προσωπικά έχω βαρεθεί να τσακώνομαι με κάθε τέτοιον για να υπερασπίσω τη δουλειά που έχουμε κάνει και να παίζω τον ρόλο του μπάτσου.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι admins είναι υπερβολικά χαλαροί και διστακτικοί στο να σουτάρουν όποιον μπαίνει και μυρίζει ότι είναι περίεργος. Για πηγαίντε στο αμερικάνικο chronicprostatitis να δείτε τον webslave πως σουτάρει όποιον υπάρχει έστω και υποψία ότι πάει να το κάνει μπάχαλο. Στην ελλάδα βέβαια την δημοκρατία την έχουμε παρεξηγημένη και συχνά την εκλαμβάνουμε ότι καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι του καπνίσει. Ειδικά εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία καθώς πολλοί από τους παλαιότερους φάγαμε την λογοκρισία και τη φίμωση στο blog του ακατάν, εκεί για λόγους κερδοφορίας βέβαια.

Όμως το forum αντιπροσωπεύει πλέον πολύ κόπο πολλών χρηστών και στα μάτια μου είναι μια μεγάλη ελπίδα για οποιονδήπτε νέο ξεκινάει να ζει τον εφιάλτη των ακατανόητων συμπτωμάτων της "Χρόνιας Προστατίτιδας". Τι δεν θα έδινα προσωπικά για να υπάρχει αυτό το forum όταν η πάθηση ξεκίνησε σε μένα και δεν ήξερα τι μου συμβαίνει.

Η συμμετοχή στο forum λοιπόν δεν όμως αυτονόητο δικαίωμα του καθένα και μέχρι οι admins να πάρουν μπρος η ζημιά έχει γίνει: καυγάδες, κακό κλίμα, δυσφήμιση, αποθάρρυσνη νέων ασθενών οι οποίοι διστάζουν να γράψουν βλέποντας μαλλιοτραβήγματα. Το ξαναλέω: όποιος μπαίνει και υπάρχει η υποψία ότι είναι περίεργος πρέπει να σουτάρεται άμεσα. Πάνω απ'όλα οι admins είναι υπεύθυνοι για την προστασία του forum και της δουλειάς μας. Όποιος νομίζει ότι καταπατάται κάποιο δημοκρατικό του δικαίωμα ας πάει να κάνει πορεία στο σύνταγμα, ας πάει να γράψει αλλού και να πιει και μπόλικο ξυδάκι. Είπον.

υ.γ. αιτούμαι να γίνω admin για να βοηθήσω την κατάσταση
24
Ήθελα καιρό να ρωτήσω, γιατί η αλλαγή του nick σε Hyper Ban??? Με το άλλο έγινες διάσημος!  ;D
25
Διαγνώσεις - Εξετάσεις / True Health Labs
10 Ιουλίου, 2013, 10:15:34 ΜΜ
Ποστάρω την τελευταία μου "ανακάλυψη" που την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Αφορά έμμεσα την πάθησή μας και όλους όσους έχουν εκφράζει προβληματισμούς για την σύνδεση της με θέματα εντερικά, δυσανεξίας, αυτοάνοσα, καντιδίασης κ.ό.κ.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο κέντρο το οποίο παρέχει μια εκπληκτική ποικιλία ιατρικών εξετάσεων τις οποίες δύσκολα θα βρείτε να κάνετε στην Ελλάδα σε συμβατικά εργαστήρια. Από ανάλυση κοπράνων για κακή απορρόφηση τροφών μέχρι ότι μπορείτε να φανταστείτε. Όπως καταλαβαίνετε, τα δείγματα στέλνονται με courier και φυσικά κάποιες από αυτές τις εξετάσεις (ειδικά τις πολυεξετάσεις) κοστίζουν πανάκριβα. Δείτε τα τεστ που παρέχονται στο Europe.

http://www.truehealthlabs.com/
26
...κι η πούτσα του είναι μαύρη   :-X  ::)   :P   ;D   8)
28
Για όσους χάσανε επεισόδια, ο admin χθες ανακοίνωσε ότι μεταφέρει το forum σε άλλο server. Τα συνήθη προβλήματα συνδεσιμότητας που είχαμε με τον προηγούμενο provider και η μεταφορά σε άλλον είναι η αιτία που για δύο ημέρες είχε πέσει το forum. Τώρα πλέον θα βρούμε την ησυχία μας.

Απ'ότι βλέπω αν και ο admin συνεχίζει να φτιάχνει το interface, η μεταφορά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί δεδομένου ότι έσβησε πλέον την ανακοίνωση, οπότε πλέον φαντάζομαι μπορούμε να ξαναποστάρουμε.

Καλορίζικο.
29
... δεν κατανοούν το πρόβλημά σας όπως εσείς που το ζείτε και δεν θα αφιερώσουν το χρόνο που θα αφιερώσετε εσείς στον εαυτό σας...

ΠαράθεσηΤεστ για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος ανακάλυψε έφηβος

Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια
«Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά. Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας» είπε ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος ανακαλύπτοντας τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, που στοιχίζει πολύ λίγο και στηρίζεται σε μια ανάλυση αίματος. Αφορμή για την ενασχόληση του με αυτό αποτέλεσε ο θάνατος συγγενούς του από την ασθένεια αυτή.

Αφηγούμενος ο Τζακ Αντράκα, που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του, σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια (στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς) πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς «βάζοντας τα γυαλιά» στην ιατρική κοινότητα ανέφερε:

«Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά. Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς».

Ο Αντράκα είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια.

«Είναι πιο γέρικο και από τον πατέρα μου» αστειεύτηκε. «Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο», πρόσθεσε.

Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε «στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Wikipedia» και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί.

Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι «τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα».

Επιπροσθέτως, το τεστ αυτό είναι πάμφθηνο -στοιχίζει μόλις 3 σεντς- διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι αξιόπιστο 100%.

Ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής.

Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231237564
30
Μήνυμα προς το παιδί που έγραφε κάποτε (2 χρόνια πριν) με το nickname: "Μανιάτης".

Φιλαράκι ελπίζω να διαβάζεις τα νέα μας (αν και αμφιβάλλω γιατί θα είχες μάλλον εμφανιστεί από μόνος σου) και να είσαι καλά. Αν τυχόν διαβάζεις, φαντάζομαι θα χαμογελάς πονηρά καιρό τώρα, μέρα με τη μέρα με την δικαίωσή σου. Ήσουν πιθανά ο πρώτος που κατάλαβε τη μούφα και προσπάθησε να μας ανοίξει τα μάτια (ομολογουμένως με λάθος τρόπο σε κάποια σημεία)...και εμείς τυφλωμένοι τότε πέσαμε να σε φάμε μην τυχόν και....παρεξηγηθεί ο σωτήρας που τότε είχαμε κρεμαστεί όλοι πάνω του, απαρνηθεί τα πενηντάρικά μας και μας φύγει να πάει να γίνει ασκητής στο Άγιο Όρος. Κούνια που μας κούναγε. Από μεριάς μου σου ζητάω συγνώμη και σε παραδέχομαι. Παρά το κράξιμο που έφαγες συνέχισες απτόητος και ήσουν το πρώτο θύμα λογοκρισίας. Εαν σου λέει κάτι πάντως, η λογοκρισία που έφαγες χάρη στην επιμονή σου, για εμένα τότε ήταν το πρώτο πράγμα που με πονήρεψε και άρχισε να μου ανοίγει τα μάτια...μέχρι βέβαια που η κουρτίνα τραβήχτηκε πλήρως. Αν δεν υπήρχες όμως εσύ, θα είχε πάρει περισσότερο καιρό να δούμε που πάει το πράγμα.

Εάν διαβάζεις, σε προσκαλώ να ξαναμπείς εδώ που μιλάμε ελεύθερα. Θα χαρώ να σε ξαναδιαβάσω.
31
Όσοι έχετε δει την ταινία "Το πράσινο μίλι" έχετε προσέξει ότι ο θαυματουργός γιγάντιος μαύρος Τζων Κόφι θεραπεύει τον Τομ Χανκς από προστατίτιδα σε μία μόνο συνεδρία; Στη συνέχεια εκ του στόματος εκβάλλει όλα τα μικρόβια που περισυνέλλεξε: e-colli, μυκόπλασμα, χλαμύδια κλπ. Αυτά είναι κύριοι...και ούτε ένα blog αφιερωμένο στη χάρη του.
32
Εάν διαβάσετε το ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον άρθρο-μαρτυρία http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=683.0 θα καταλάβετε ότι τα προβλήματα ούρησης (δυσκολία στην ούρηση, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης κλπ) σε ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους μπορεί να δημιουργούνται από την υποσυνείδητη ένταση (σφίξιμο) στους μυς του πυελικού εδάφους. Με άλλα λόγια ο ασθενής δεν μπορεί να αφήνει αυτούς τους μυς χαλαρούς, ώστε να συντονιστουν με τις λειτουργίες του σώματος στις οποίες εμπλέκονται (ούρηση, εντερική λειτουργία, σεξουαλική πράξη).

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι γιατροί Dr.DeWolf και Dr. Das προς το τέλος του άρθρου: "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει όταν θες να ουρήσεις είναι να χαλαρώσουν οι μυς του πυελικού εδάφους. Εαν δεν μπορείς να τους χαλαρώσεις, δεν μπορείς να ξεκινήσεις την ούρηση....το πυελικό έδαφος σφίγγει αλλά η κύστη προσπαθεί να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από αυτό. Αυτό δημιουργεί υψηλή πίεση και –αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο- ασκεί υψηλές πιέσεις στον προστάτη επειδή η κύστη προσπαθεί βεβιασμένα να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από τον ουρηθρικό σφικτήρα. Να θυμάστε πως η ουρήθρα διέρχεται δια μέσου του προστάτη. Εαν αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, αυτό μπορεί να ερεθίσει τον προστάτη –τους όρχεις, το πέος το οποίο είναι προέκταση της ουρήθρας, το ορθο, την ηβική περιοχή ή την κύστη."

Στα πλαίσια αυτά, νομίζω έχουμε παράλληλα μια πολύ καλή εξήγηση για τα προβλήματα που προκαλεί η εξπερμάτωση σε πολλούς από εμάς (πόνους κατά τη διάρκεια αυτής, πόνους μετά, τσουξίματα κλπ). Όπως δεν μπορείς να ουρήσεις ή να ξεκινήσεις την ούρηση επειδή αργείς να χαλαρώσεις τους μυς του πυελικού εδάφους ώστε να αφήσουν τα ούρα να περάσουν, ομοίως φανταστείτε τον προστάτη σαν αντλία που ξαφνικά ετοιμάζεται να εκτοξεύσει με πίεση το σπέρμα και το προστατικό υγρό αλλά βρίσκει μπροστά του σφιγμένους πυελικούς μυς οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να συγχρονιστούν μαζί του.

Δεν είναι λογικό ότι είναι σαν να πυροβολείς με βουλωμένη κάνη; Δεν είναι λογικό ότι όλο το σύστημα βρίσκεται υπό πίεση και γαμιέται; Δεν είναι λογικό να σου βγαίνουν πόνοι και προβλήματα; Αυτό ίσως εξηγεί και την μειωμένη ποσότητα σπέρματος και μειωμένη δύναμη εξπερμάτωσης που παρατηρούν πολλοί.

Και μάλιστα έχω να προσθέσω ότι με την ούρηση έχεις την πολυτέλεια κάποιων δευτερόλεπτων να κάτσεις πάνω από τη λεκάνη και να χαλαρώσεις ώστε να συντονιστούν οι πυελικοί μυς και να ξεκινήσει η ούρηση...Με την εξπερμάτωση ωστόσο δεν έχεις τέτοια δυνατότητα αφού αυτή σου έρχεται στιγμιαία και δεν έχεις εκεί τον χρόνο να χαλαρώσεις ώστε να απελευθερωθούν οι σφιχτοί πυελικοί μυς και να αφήσουν το σπέρμα να περάσει ελεύθερα.


33
Για όσους έχουν προβλήματα ούρησης, παραθέτω αποσπάσματα από το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον άρθρο-μαρτυρία που δίνουν εξηγήσεις για τα προβλήματα αυτά (πολύ απλά ότι οφείλονται σε ασυνείδητο σφίξιμο των πυελικών μυών), όπως και συμβουλές. Εαν έχετε χρόνο διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο. Αξίζει τον κόπο. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=683.0

Παράθεση από: Phaethon στις 16 Φεβρουαρίου, 2013, 09:52:44 ΜΜ
Είπες ότι τα συμπτώματά σου επέστρεψαν τον Δεκέμβριο του 2008. Πώς ήταν οι ενοχλήσεις τότε;

JAMES: Ο πόνος δεν ήταν τόσο άσχημος όσο στο παρελθόν αλλά μου βγήκανε προβλήματα με την ούρηση. Επισκέφτηκα τον Dr. DeWolf δύο φορές επειδή δεν μπορούσα να ουρήσω. Πήγα ακόμα και στα επείγοντα επειδή ένοιωθα ότι έπρεπε να ουρήσω αλλά δεν μπορούσα. Ήταν τρομακτικό. Μου κάνανε υπέρηχο όμως και διαπιστώσανε ότι η κύστη μου ήταν άδεια.


Όταν η κύστη σου ήταν γεμάτη, μπορούσες να ουρήσεις;

JAMES: Αργότερα ναι. Αλλά μια μέρα δεν μπόρεσα να ουρήσω για 24 ώρες. Στο δρόμο μου για τον Dr. DeWolf πήγα στην τουαλέτα μερικές φορές. Ξαφνικά το σύστημα λειτούργησε και μπόρεσα να ουρήσω. Αλλά ο Dr. DeWolf έκανε κυστεοσκόπηση και ουροδυναμικό έλεγχο και δεν βρήκε κάτι στραβό. Ξανάδιέγνωσε Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους και μου σύστησε να δοκιμάσω την βιοανατροφοδότηση.


Τι εννοείτε Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους; Τι είναι το Πυελικό Έδαφος;

JΕΝΚΥΝS: Το πυελικό έδαφος είναι το οστεϊνο μπωλ που περιβάλει τα όργανα της πυέλου. Οι μυς του πυελικού εδάφους είναι οι μυς που σχετίζονται με την κύστη, την εντερική λειτουργία και την σεξουαλική λειτουργία. Περιλαμβάνουν τους levator ani, bulbospongiosus, ischiocavernosus, και superficial transverse perineus. Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους σημαίνει πως αυτοί οι μυς δεν δουλεύουν σωστά, προκαλώντας προβλήματα με τα έντερα, την κύστη ή την σεξουαλική λειτουργία.


Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον σαν τον André;

JENKYNS: Συχνά υπάρχουν σημεία στο ιστορικό του ασθενούς που μας υποψιάζουν για δυσκολίες στη χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους -δυσκολίες στην ούρηση ή στην κίνηση των εντέρων, για παράδειγμα. Στη περίπτωση του André, η συσσώρευση στρες, η συνήθεια του σφιξίματος των μυών του πυελικού εδάφους και λάθος συνήθειες στην ούρηση οδήγησαν σε υπερδραστήριο πυελικό έδαφος, αλλά υπάρχουν διαφορές από άτομο σε άτομο.

Στην περίπτωση του Andre, είχε πόνους στο περίνεο, τους επιφανειακούς μυς και τον ανελκτήρα του πρωκτού εξωτερικά καθώς επίσης πόνους από trigger points στον πρωκτικό σφικτήρα και τον ανελκτήρα του πρωκτού εσωτερικά. Δεν μπορούσε να χαλαρώσει τους μυς του πυελικού εδάφους μετά από ένα σφίξιμο ή όταν δούλευε. Αυτό είναι συνηθισμένο σε άνδρες με συχνοουρία, επιτακτική ούρηση και πυελικό άλγος.


Πως αντιμετωπίζεις τα προβλήματα συχνοουρίας και επιτακτικής ούρησης;

JENKYNS: Ζητάμε από τον ασθενή να καταγράψει την ούρησή του για τρεις ημέρες ώστε να δούμε πόσο συχνά ουρεί και, αν υπάρχει επιτακτική ούρηση, σε τι βαθμό.Οι περισσότεροι δεν ερμηνεύουν σωστά τα μηνύματα της ουροδόχου και ουρούν πολύ συχνά. Μόλις νοιώσουν κάποιο ερέθισμα από την κύστη σκέφτονται: «Πρέπει να πάω τουαλέτα». Πρέπει οι ασθενείς να καταλάβουν ότι αν δεν αφήνουν ποτέ την κύστη να γεμίζει πλήρως, μπορεί να αποκτήσει ευαισθησία στον όγκο ούρων και να χάσει διαχρονικά την ικανότητά της να κρατιέται. Η μέση συχνότητα ούρησης είναι πέντε με επτά φορές την ημέρα ή κάθε δύο με τρεις ώρες. Η κύστη πρέπει να συγκρατείται ώστε να επιτρέπει τον βραδυνό ύπνο αν και μία ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας θεωρείται φυσιολογική.

Υπάρχει ιατρική έρευνα που να αποφαίνεται θετικά για τη χρήση της βιοανάδρασης σε ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους;

JENKYNS: Υπάρχει τεκμηρίωση σχετικά με την σύνδεση σπασμών-έντασης των μυών του πυελικού εδάφους με το πυελικό άλγος, τη συχνουρία και την επιτακτική ούρηση και κάποιοι ερευνητές χρησιμοποιούν τη βιοανατροφοδότηση σε ασθενείς με πυελικό άλγος.
Πιστεύετε ότι η συνήθεια σύσφιξης των πυελικών μυών ευθύνεται για τους πόνους στο πέος και τους όρχεις του Andre και για τις δυσκολίες του στην ουρηση;

JENKYNS: Ναι. Είναι δυνατόν ότι η συνήθεια σύσφιξης των πυελικών μυών οδήγησε σε μυικούς σπασμούς που προκάλεσαν τον πόνο και τις δυσκολίες στην ούρηση. Σχετικά με τις δυσκολίες στην ούρηση, οι μυς του πυελικού εδάφους πρέπει να είναι χαλαροί για να αδειάσει η κύστη. Η βιοανατροφοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία στάσεων για να βοηθήσει την χαλάρωση. Ο Andre βρήκε ότι όταν ξαπλώνει και χαλαρώνει πλήρως χρησιμοποιώντας διαφραγματικές αναπνοές και διαλογισμό μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του πυελικού εδάφους. Έχει όμως ακόμα δυσκολία να χαλαρώσει τους μυς όταν είναι όρθιος και προσπαθεί να ουρήσει αλλά εξακολουθεί να κάνει πρακτική. Μερικές φορές ίσως είναι χρήσιμο για τους άνδρες να ουρούν καθιστοί ώστε να βοηθούν περισσότερο αυτούς τους μυς να είναι χαλαροί.

DAS: Αυτό στην ουσία είναι ένα πρόβλημα με τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι τουαλέτες είναι βρώμικες, οπότε δεν θέλουν να κάτσουν για να ουρήσουν. Αντ'αυτού ισορροπούν πάνω από τη λεκάνη. Αλλά δεν μπορείς να χαλαρώσεις το πυελικό έδαφος επαρκώς όταν είσαι έτσι. Προσπαθούμε να τις πείσουμε να κάτσουν ή να κάνουν βαθύ κάθισμα. Το βαθύ κάθισμα είναι ok, αλλά δεν μπορείς να ισορροπείς μετέωρος.

Έχω δει ασθενείς με τόσο σφιγμένους πυελικούς μυς που ακόμα και το περπάτημά τους είναι περίεργο. Μπορείς πραγματικά να διακρίνεις την ένταση. Το να το αλλάξεις αυτό είναι δύσκολο καθώς είναι μια συνήθεια συσσωρευμένη με την πάροδο των ετών. Δεν μπορείς να απαλλαγείς από την μια μέρα στην άλλη.

JAMES:  Δεν μπορώ να εκφράσω με απλά λόγια πόσο πολύτιμες είναι οι διατάσεις. Πραγματικά βοηθάνε να χαλαρώσει το πυελικό έδαφος. Μετά από τις διατάσεις μπορώ να ουρήσω πολύ πιο εύκολα.


Τι ενέργειες κάνεις Andre σε καθημερινή βάση για να κρατήσεις τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα ούρησης σε νάρκη;

JAMES: Εκτός από τις περιοδικές συνεδρίες μου βιοανατροφοδότησης και απελευθέρωσης της μυικής περιτονίας, κάνω διατάσεις. Παίρνω ακόμα lorazepam. Και προσπαθώ να αποφεύγω το στρες. Το στρες για μένα είναι ξεκάθαρα ένας παράγοντας πυροδότησης των συμπτωμάτων.


Dr. Das, τι ρόλο παίξατε εσείς στην περίπτωση του Andre; Πως αντιμετωπίζετε ασθενείς με παρόμοια προβλήματα;


DAS: Βλέπω πολλούς ασθενείς με προβλήματα συχνοουρίας, επιτακτικής ούρησης καθώς και ασθενείς με δυσκολία στην ούρηση. Βλέπω αρκετές ακραίες περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που δεν μπορούν να ουρήσουν καθόλου και ασθενών που δεν είχαν επιτυχία με την βιοανατροφοδότηση ή με τους χειρισμούς μασάζ στο πυελικό τους έδαφος. Τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με απευθείας νευρική διέγερση. Αυτό σημαίνει ηλεκτρική διέγερση του νεύρου και του νωτιαίου μυελού.

[στη συνέχεια ο Das εξηγεί πως γίνεται αυτό με την εισαγωγή μιας μικρής βελόνας κοντά στην σπονδυλική στήλη η οποία επιτρέπει στον ασθενή να στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα]


Και αυτό το κάνετε σε άνδρες;

DAS: Ναι. Περίπου 10% των περιπτώσεων με τόσο σοβαρό πρόβλημα είναι άνδρες.


Ποιοι είναι τα συγκεκριμένα κριτήρια που συντελούν στο να γίνει εμφύτευση τέτοιου ηλεκτρικού διεγέρτη;

DAS: Τα τρία κριτήρια της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων [FDA] είναι συχνότητα – ασθενείς που πάνε περίπου 20 φορές την ημέρα στην τουαλέτα ή σχεδόν ανά ώρα, επιτακτικότητα- ασθενείς που όταν τους έρθει δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στην τουαλέτα και επίσχεση – ασθενείς που δεν μπορούν να ουρήσουν καθόλου.


Και οι λόγοι που δεν μπορούν να ουρήσουν;

DAS: Η θεωρία είναι ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς του πυελικού εδάφους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει όταν θες να ουρήσεις είναι να χαλαρώσουν οι μυς του πυελικού εδάφους. Εαν δεν μπορείς να τους χαλαρώσεις, δεν μπορείς να ξεκινήσεις την ούρηση.


Τι σας έδωσε την σοφία να παραπέμψετε αυτό τον ασθενή να δει έναν φυσιοθεραπευτή για βιοανατροφοδότηση, Dr. DeWolf?

DeWolf: Το ενδιαφέρον μου ξεκίνησε όταν έκανα ειδικότητα και άκουσα μια ομιλία από έναν διάσημο ουρολόγο τον Dr. Frank Hinman, για ψυχογενεσιουργό κατακράτηση σε παιδιατρικούς ασθενείς. Αυτά τα παιδιά φαίνονταν να έχουν πλήρη ουροποιητική φράξη αλλά οι εξετάσεις έδειχναν ότι δεν είχαν τίποτα το στραβό. Τελικά θεραπεύονταν με υπνωτισμό. Ο Hinman πίστευε πως υπήρχε απουσία συντονισμού μεταξύ εξωτερικού σφικτήρα και κύστης. Κράτησα αυτή τη σκέψη.

Κατόπιν, άρχισα να βλέπω ασθενείς με προστατίτιδα κατηγορίας ΙΙΙ, που είναι πυελικό άλγος χωρίς μόλυνση. Αυτοί μπορεί να έχουν ή να μην έχουν προβλήματα με την ούρηση. Εφαρμόζοντας αυτά που έμαθα από τον Dr.Hinman την δεκαετία του 70, άρχισα να σχηματίζω την υπόθεση πως αυτοί οι ασθενείς είχαν ένα πυελικό έδαφος που δεν συντονιζόνταν με τις λειτουργίες της κύστης. Έτσι το πυελικό έδαφος γίνεται αδιαπέραστο. Όπως ο Dr. Das είπε μόλις, η πρώτη ενέργεια ούρησης είναι χαλάρωση του πυελικού εδάφους. Εάν δεν μπορείς να το χαλαρώσεις, τότε η κύστη έχει πρόβλημα στο να απελευθερώσει τα ούρα. Αυτό είναι που ονομάζω Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους.

Υπάρχουν διάφορα σημεία που με υποψιάζουν ότι έχω να κάνω με έναν ασθενή που έχει πρόβλημα πυελικού εδάφους. Πρώτα απ'όλα ο ασθενής πιθανότερα θα είναι μάλλον νεότερος –κατά την εμπειρία μου οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεταξύ 35 και 50 όταν το πρόβλημα ξεκινάει. Δεύτερον, δεν θα βρίσκουμε τίποτα στραβό στις εξετάσεις του ασθενούς. Μπορεί να ουρήσει και δεν σηκώνεται πολλές φορές τη νύχτα για ούρηση. Δεν έχει κάποια μόλυνση του ουροποιητικού. Αλλά επειδή οι μυς του πυελικού εδάφους είναι σφικτοί, πονάει- και ο πόνος κάνει το πυελικό έδαφος να αντιστέκεται ακόμα περισσότερο στο να χαλαρώσει.

Οπότε να τι συμβαίνει: το πυελικό έδαφος σφίγγει αλλά η κύστη προσπαθεί να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από αυτό. Αυτό δημιουργεί υψηλή πίεση και –αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο- ασκεί υψηλές πιέσεις στον προστάτη επειδή η κύστη προσπαθεί βεβιασμένα να σπρώξει ούρα να διέλθουν μέσα από τον ουρηθρικό σφικτήρα. Να θυμάστε πως η ουρήθρα διέρχεται δια μέσου του προστάτη. Εαν αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, αυτό μπορεί να ερεθίσει τον προστάτη –τους όρχεις, το πέος το οποίο είναι προέκταση της ουρήθρας, το ορθο, την ηβική περιοχή ή την κύστη. Η κύστη καταγράφει αυτό ως «επιτακτικότητα» και αναπτύσσει φλεγμονή. Συνηθίζω να συνταγογραφώ μυοχαλαρωτικά σε ασθενείς με ένταση στους μυς του πυελικού εδάφους.

Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση που να στηρίζει τη χρήση μυοχαλαρωτικών;

DeWOLF: Ο Frank Hinman's χρησιμοποίησε τον υπνωτισμό για να χαλαρώσει τους μυς. Μην ξέρωντας τι άλλο να κάνω, εγώ χρησιμοποίησα το φαρμακευτικό ισοδύναμο του υπνωτισμού. Αλλά πλέον παραπέμπω τους ασθενείς μου για βιοανατροφοδότηση και απελευθέρωση της μυικής περιτονία. Τους λέω ότι μπορεί να πάρει κάποιο καιρό για να αναστραφεί η διαδικασία αλλά πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης. Οι ασθενείς πρέπει να μάθουν πως να χαλαρώνουν το πυελικό έδαφος. Εάν χαλαρώσουν την ένταση στο πυελικό έδαφος, οι ενοχλήσεις φεύγουν και η κύστη μπορεί να αδειάσει φυσιολογικά.
34
Βρήκα το ακόλουθο απίστευτα ενδιαφέρον άρθρο στiς εκδόσεις της Ιατρικής Σχολής του Harvard.
http://www.harvardprostateknowledge.org/finding-help-for-pelvic-pain-a-patients-story

Το άρθρο υπάρχει ήδη από το 2009. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πω πολλά για το όνομα Harvard και την εγκυρότητα των όσων δημοσιεύει (για όσους όμως δεν γνωρίζουν θεωρείται μαζί με το Stanford το καλύτερο πανεπιστήμιο του πλανήτη).

Μου φάνηκε τόσος μεγάλος ο πλούτος των πληροφοριών που περιέχει που έκατσα και το μετάφρασα για όσους ομοιοπαθείς δεν γνωρίζουν αγγλικά. Τώρα που έκατσα να το ποστάρω δεν ήξερα σε ποιο θέμα του forum μας να το πρωτοποστάρω, αφού:

-Μιλάει για τη νευρομυική θεωρία. Όσοι νομίζουν ότι η νευρομυϊκή θεωρία βασίζεται μόνο στους δυο κλασσικούς τυπάκους που αναμασούμε συνέχεια εδώ τον Wise και τον Anderson και το δικό τους πρωτόκολλο θα καταλάβει ότι έχει μείνει πίσω.

-Μιλάει για τον ρόλο του στρες και της χαλάρωσης.

-Μιλάει για μεθόδους θεραπείας και χαλάρωσης όπως η βιοανατροφοδότηση, η απελευθέρωση της μυικής περιτονίας, οι διατάσεις

-Μιλάει και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για συγκεκριμένα συμπτώματα που λίγο πολύ τα έχουμε συναντήσει στα ιστορικά μας, όπως πόνο στους όρχεις και λέει πάρα πάρα πολλά για τα προβλήματα ούρησης όπως δυσκολία στην έναρξη, συχνοουρία, επιτακτική ούρηση, δισταγμό στο ξεκίνημα τους ούρησης (αφιερωμένα αυτά που λέει σε όσους πάνε σε χασάπηδες που τους κάνουν διανοίξεις με κατσαβίδι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά).

-Προιδεάζει γιατί πιθανά να συναντούμε παρομοίως ενοχλήσεις στην εξπερμάτωση.

-Δίνει το στίγμα του για τις προστατικές μαλάξεις.

Απολαύστε το....


Βρίσκοντας βοήθεια για το πυελικό άλγος. Η ιστορία ενός ασθενούς.

Την άνοιξη του 1996 ο André James βρισκόταν υπό την επήρρεια υψηλού στρες. Παντρεμένος και μια νέα οικογένεια υπό την ευθύνη του τελείωνε την ιατρική του εκπαίδευση στο νοσοκομείο μιας μεγαλούπολης και έψαχνε αγχωμένος για δουλειά. Μια μέρα ξαφνικά ένοιωσε έντονο πόνο στους όρχεις. Ήταν σαν κάποιος να έχει γραπώσει τους όρχεις του και να τους σφίγγει στη χούφτα του.

Τρομαγμένος, ο James επισκέφτηκε έναν ουρολόγο ο οποίος τον εξέτασε, του έκανε διάφορες εξετάσεις και αποφάνθηκε ότι δεν μπορούσε να βρει κανένα πρόβλημα. Αλλά παρατήρησε ότι είχε δει στην καριέρα του αστυνομικούς με τεράστιο στρες που παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα. Το στρες, είπε ο γιατρός, μπορεί να είναι που πυροδότησε τα συμπτώματα του James, αλλά καλού κακού του έγραψε μια αντιβίωση για την περίπτωση που οι εξετάσεις είχαν αποτύχει να βρουν μια μικροβιακή μόλυνση. Χρειάστηκαν δύο γύροι αντιβίωσης και αρκετές εβδομάδες αλλά τελικά ο πόνος έφυγε. Και όταν ο James βρήκε δουλειά σε άλλο νοσοκομείο, έφυγε επίσης και το στρες.

Ο James ξέχασε τελείως το πρόβλημα μέχρι το 2004, όπου του ξαναεμφανίστηκε πόνος στους όρχεις. Αυτή τη φορά όμως ο πόνος ήταν κάπως διαφορετικός. Μετακινούταν από τον έναν όρχη στον άλλο και τελικά εγκαταστάθηκε στην ηβική σύμφυση. Είχε συχνοουρία και όταν ουρούσε αισθανόταν [τσούξιμο] σαν να ουρεί καυτό νερό. Το πέος του πόναγε και ο πόνος δυνάμωνε μετά το σεξ. Επισκέφτηκε άλλον ουρολόγο ο οποίος του έκανε πλήρης εξετάσεις. Για μια ακόμη φορά όμως ο γιατρός δεν μπόρεσε να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα και τα μικροβιολογικά τεστ βγήκαν όλα αρνητικά. Ο γιατρός συμπέρανε πως ο James είχε Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους (CPPS), μια κατηγορία προστατίτιδας. Μία πιθανή εξήγηση ήταν υπερβολικό σφίξιμο στους μυς του πυελικού εδάφους (βλ. εικ.1).


Εικόνα 1: Η ένταση στους μυς που αποτελούν το πυελικό έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε πυελικό άλγος, συχνά επονομαζόμενο προστατίτιδα, και σε δυσκολίες στην ούρηση. Ο ροζ κύκλος αντιπροσωπεύει τον προστάτη ο οποίος βρίσκεται πίσω από τους μυς.

Ο γιατρός του έγραψε lorazepam (Ativan), ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά ως μυοχαλαρωτικό και αντιφλεγμονώδη. Το lorazepam δούλεψε καλύτερα - μόλις 1 milligram την ημέρα εξάλειψε τις ενοχλήσεις του James.

Ένα χρόνο αργότερα, ο πόνος επέστρεψε. Το lorazepam έμοιαζε να μην κάνει πια δουλειά και η ούρηση ήταν στην καλύτερη περίπτωση ενοχλητική. Ο James έκανε υπέρηχο, μαγνητική και κυστεοσκόπηση, μια εξέταση κατά την οποία ο γιατρός εισάγει ένα εργαλείο στην ουρήθρα για να την εξετάσει. Όλες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές. Ο γιατρός συμπέρανε ότι ήταν οι μυς του πυελικού εδάφους του James που δεν δουλεύαν σωστά, μια πάθηση την οποία ονόμασε Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους. Του σύστησε Βιοανατροφοδότηση, μια τεχνική που βοηθάει κάποιον να αντιλαμβάνεται ασυνείδητες σωματικές δραστηριότητες ώστε να μπορεί να τις ελέγχει.

Ο James επισκέφτηκε έναν ειδικό στην ιατρική μυαλού-σώματος αλλά ο ειδικός δοκίμασε μια διαφορετική τεχνική. "Έχεις αναπτύξει έναν αρνητικό κύκλο μεταξύ του εγκεφάλου και του πυελικού εδάφους" του είπε. "Είναι σα να αντιμετωπίζεις χρόνιο πόνο. Πρέπει να ξεχάσεις τα συμπτώματά σου. Βγάλ'τα από το κεφάλι σου. Όταν νοιώθεις πόνο πες στον πόνο να φύγει και συνέχισε να ζεις τη ζωή σου".

Ο James αποφάσισε να το δοκιμάσει. Ξανάρχισε το πρόγραμμά του στο γυμναστήριο. Ξανάρχισε επίσης να κάνει σεξ με τη γυναίκα του, πράγμα το οποίο απέφευγε. Όταν ένοιωθε πόνο, το έβγαζε από το μυαλό του. Και για δύο χρόνια κατόρθωσε να κρατήσει τα συμπτώματά του υπό έλεγχο.

Όμως ένα πρωϊνό του Δεκεμβρίου του 2008 ο James έκανε sex με τη γυναίκα του και αργότερα την ίδια μέρα άρχισε να πονάει και να έχει αίσθημα επιτακτικής ούρησης. Ξαναπήγε στον γιατρό και για άλλη μια φορά όλες οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και για άλλη μια φορά ο γιατρός συμπέρανε ότι ο James είχε Σύνδρομο Πυελικού Εδάφους.

Ο James και η ομάδα περίθαλψής του πρόσφατα μίλησε για το τι έγινε μετά από αυτά, για την τρέχουσα αντιμετώπιση και για το τι μπορούν άνδρες με παρόμοια συμπτώματα να δοκιμάσουν για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά τους και να επαναφέρουν την ποιότητα ζωής τους. Η ομάδα περίθαλψης είναι η ακόλουθη:

•   William C. DeWolf, M.D., καθηγητής χειρουργικής στην ιατρική σχολή του Harvard και διευθυντής ουρολογικής στο ιατρικό κέντρο Beth Israel Deaconess. Ανάμεσα στις ειδικότητές του είναι οι παθήσεις του προστάτη και η ογκολογία του ουροποιητικού.Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ετήσιας Έκθεσης Παθήσεων του Προστάτη της Ιατρικής Σχολής του Harvard.
•   Patricia Jenkyns, P.T., φυσικοθεραπεύτρια στο πρόγραμμα γυναικείας υγείας στο Brigham και στο Women's Hospital. Έχει δουλέψει με πολλές γυναίκες κατά τα 25 τελευταία έτη αλλά με αυξανόμενο ρυθμό άνδρες ζητούν την εμπειρία της. Επίσης είναι εκπαιδεύτρια φυσικοθεραπείας πυελικού εδάφους.
•   Anurag K. Das, M.D., βοηθός καθηγητή χειρουργικής στην ιατρική σχολή του Harvard και διευθυντής του Κέντρου Νευρο-ουρολογίας στο νοσοκομείο Beth Israel Deaconess. Οι τομείς ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν την ακράτεια, την δυσουρία, την πυελική μετάθεση στις γυναίκες και την υπερπλασία του προστάτη (BPH).
35
Πολλοί νέοι συμπάσχοντες, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι τους συμβαίνει, ανακαλύπτουν αυτό το forum και αναρτούν ένα βιαστικό -συχνά κοινότυπο και συχνά ελλιπές- ιστορικό ρωτώντας στην συνέχεια αρκετά τετριμμένες ερωτήσεις και ζητώντας βοήθεια (και στις οποίες ερωτήσεις οι παλαιότεροι απαντάμε με αρκετά τετριμμένες απαντήσεις).

Οι απαντήσεις σε πολλές από αυτές τις ερωτήσεις συχνά προκύπτουν μέσα από τα διάφορα θέματα του forum. H ύλη του forum όμως μεγαλώνει, και ο νέος ασθενείς ψάχνει για γρήγορες απαντήσεις χωρίς να έχει τον χρόνο να "ξεφυλλίσει" όλο το forum στην πρώτη του επίσκεψη. Για τον λόγο αυτό σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το θέμα, κάτι σαν "οδηγό γρήγορης εκκίνησης" που συνοδεύει κάποια προϊόντα, ώστε να του γίνει μια γρήγορη ενημέρωση στα -κατά τη γνώμη μου- πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζει άμεσα, με παραπομπές στο που θα βρει μέσα στο forum περισσότερες πληροφορίες. Έτσι και το νέο μέλος βοηθιέται αλλά και τα παλαιότερα μέλη γλυτώνουν από την άχαρη δουλειά του να επαναλαμβάνουν συνέχεια τα ίδια βασικά πράγματα σε κάθε νέο μέλος ξεχωριστά.

Άπαξ και το νέο μέλος ενημερωθεί γρήγορα για τα βασικά σημεία που πρέπει να ξέρει ή που του δημιουργούν μπέρδεμα και προβληματισμό και εφησυχαστεί κάπως, έχει μετά στη διάθεσή του όλο το χρόνο για να κάτσει να ξεκοκαλλίσει το forum και να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες με την ησυχία του και την άνεσή του.

Αυτό που θα ήθελα -και που έχει αναφερθεί και από άλλα μέλη- είναι να παρακαλέσω το οποιοδήποτε νέο μέλος που έρχεται και διαβάζει, να καταλάβει ότι αυτό το forum είναι συλλογική προσπάθεια. Δεν θα υπήρχαν οι χρήσιμες πληροφορίες που βρίσκει δωρεάν αν κάποιοι παλαιότεροι ομοιοπαθείς δεν έδιναν λίγο ή πολύ από το χρόνο τους αφιλοκερδώς για να χτιστεί αυτή η βάση πληροφοριών.

Κάποια πράγματα από αυτά που θα βρεις μας πήραν πολλούς μήνες ψαξίματος και πολλά χρήματα μέχρι να τα διαπιστώσουμε / ανακαλύψουμε. Έτσι λοιπόν νομίζω είναι δίκαιο και ηθικό να σου ζητήσουμε κι εμείς με τη σειρά σου να συνεισφέρεις. Γράψε το αναλυτικό ιστορικό σου. Ανανέωνέ το όταν κάτι σε βοηθάει ή σε χαλάει. Μοιράσου κάτι που ανακάλυψες, ακόμα κι αν σου φαίνεται ασήμαντο.

Μετά από αυτόν τον μικρό πρόλογο ξεκινάω...




Για να είσαι εδώ, πάει να πει ή ότι έχεις κάποια συμπτώματα. Ίσως ήδη να έχεις επισκεφτεί κάποιον γιατρό που πιθανά σου διέγνωσε "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" ή κάτι παρεμφερές, ή ίσως ακόμα δεν έχεις πάει σε γιατρό αλλά τα συμπτώματα που εμφανίζεις, σε οδήγησαν να ψάξεις και να ρωτήσεις και να πέσεις επαναλαμβανόμενα στη λέξη "προστατίτιδα".

Τα συμπτώματα που έχεις, μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα από αυτά που περιγράφονται στο ακόλουθο ποστ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=258.0
και τα οποία μεταφέρω για ευκολία εδώ:
ΠαράθεσηΣυμπτώματα που αφορούν πόνους και ενοχλήσεις γενικότερα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) Ενοχλήσεις / πόνους στον πρωκτό και το παχύ έντερο (συχνά μοιάζει σα να έχετε μέσα ένα "μπαλάκι του γκολφ")
2) Το να κάθεστε πυροδοτεί η επιδεινώνει τον πόνο / ενοχλήσεις
3) Ενοχλήσεις / πονο / τσούξιμο στο πέος, στην βάλανο ή στον κορμό
4) Πόνος / ευαισθησία σε έναν ή τους δύο όρχεις
5) Πόνος / ενοχλήσεις κάτω από την κοιλιά εσωτερικά πάνω από το πέος (στην ηβική σύμφυση)
6) Πόνος / ενοχλήσεις στο περίνεο (η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού)
7) Πόνος / ενοχλήσεις στον κόκκυγα (γύρω από το οστό της "ουράς")
8 Πόνος / ενοχλήσεις χαμηλά στην πλάτη (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
9) Πόνος / τραβήγματα / ενοχλήσεις στη βουβωνική περιοχή, το εσωτερικό των μηρών, τους προσαγωγούς (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
10) Επιδείνωση ή ελάφρυνση των συμπτωμάτων μετά από κίνηση των εντέρων


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στη σεξουαλική δραστηριότητα
-----------------------------------------------------------------------------
11) Πόνος, ενοχλήσεις κατά τη σεξουαλική διέγερση
12) Πόνος, ενοχλήσεις, τσούξιμο κατά τη διάρκεια ή μετά από την εξπερμάτωση
13) Σπέρμα με αλλοιωμένο χρωματισμό (κίτρινο) ή υφή
14) Μειωμένη ποσότητα σπέρματος στην εξπερμάτωση
15) Μείωση της δύναμης εκτίναξης στην εξπερμάτωση
16) Δυσκολία στη στύση


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στην ούρηση
------------------------------------------------------------------------------------------
17) Συχνοουρία (ανάγκη να ουρήσετε σε διαστήματα μικρότερα των δύο ωρών)
18) Επιτακτική ούρηση (δυσκολία να κρατηθείτε άπαξ και σας έρθει ανάγκη για ούρηση)
19) Δυσουρία (πόνος ή τσούξιμο κατά την ούρηση)
20) Νυχτουρία (ανάγκη για συχνή ούρηση κατά τη νύχτα)
21) Μειωμένη ροή ούρων
22) Αίσθημα ατελούς ούρησης
23) Δυσκολία στο ξεκίνημα ή κατά τη διάρκεια της ούρησης


Ψυχολογικά συμπτώματα ή επακόλουθα
-----------------------------------------------
24) Άγχος για το sex
25) Μειωμένη libido (απώλεια ενδιαφέροντος για sex)
26) Άγχος γενικότερα
27) Κατάθλιψη
28) Κοινωνική απομόνωση και εξασθένιση των σχέσεων με το άλλο φύλλο
29) Πτώση αυτοεκτίμησης

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και δεν έχεις πάει ακόμα σε ουρολόγο. Τι θα πρέπει να γνωρίζεις κατά τη γνώμη μου:

Η πρώτη δουλειά ενός καλού και ορθολογικού γιατρού που θα επισκεφτείς, θα πρέπει να είναι να αποκλείσει την πιθανότητα τα παραπάνω να προέρχονται από κάποια γνωστή, κατανοητή, και με αντικειμενικά ευρήματα πάθηση (καμιά φορά σοβαρή, όπως π.χ. καρκίνος, καμιά φορά απλή όπως π.χ. αυτό που άκουσα πρόσφατα από κάποιον γιατρό όπου τα συμπτώματα του ασθενούς τα προκαλούσε ένα απόστημα στον πρωκτό). Για παράδειγμα εάν το πρόβλημά σου είναι στην στύση, χωρίς να έχεις κάποιο άλλο από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι νωρίς να υποθέσεις ότι είσαι ένας από εμάς. Προβλήματα στη στύση προκαλούν πολλοί παράγοντες όπως ορμονικοί, ψυχολογικοί, τσιγάρο κλπ. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα διερευνήσει ο γιατρός. Προκειμένου να γίνει αυτό θα σου πάρει ιστορικό και στη συνέχεια θα σε εξετάσει.

Κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα μοιάζουν και παραπέμπουν τους γιατρούς σε προβλήματα προστάτη, οπότε το πιθανότερο είναι ότι ο γιατρός στην προσπάθειά του να βρει άκρη, θα προσπαθήσει να δει γενικά ότι ο προστάτης σου είναι σε καλή κατάσταση. Γι αυτό το πιθανότερο είναι να σου κάνει δακτυλική ψηλάφιση του προστάτη μέσω του πρωκτού (προκειμένου να δει εάν τον αισθάνεται φυσιολογικό) και να σου κάνει κάποιον υπέρηχο, διορθικό (κάνει τον υπέρηχο μέσω του πρωκτού) είτε κοιλίας. Όλα αυτά μπορεί να είναι "άβολα" την πρώτη φορά που τα κάνεις αλλά δεν είναι κάτι το τρομερό.

Όταν τελειώσει κι αυτό θα μπορεί πλέον να αποκλείσει την πιθανότητα κάποιας σοβαρής ανωμαλίας ή πάθησης του προστάτη, όπως καρκίνος. Επίσης θα μπορεί να αποκλείσει την σχετικά σπάνια περίπτωση τα προβλήματά σου να προέρχονται από μια πάθηση που ονομάζεται "Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα" (βλ. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=252.0) δηλαδή μια οξεία προσβολή και λοίμωξη (μόλυνση) του προστάτη από κάποιο μικρόβιο. Λέω πως θα μπορεί να την αποκλείσει καθώς η πάθηση αυτή δίνει εύκολα στην διάγνωση (και στην δακτυλική εξέταση και στον υπέρηχο) αντικειμενικά ευρήματα (διόγκωση προστάτη, ανυπόφορο πόνο, πιθανά δημιουργία κύστης που φαίνεται στον υπέρηχο κλπ). Εξάλλου αν τυχόν πάσχεις από Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα θα είναι εύκολο και για σένα να το επιβεβαιώσεις καθώς τα συμπτώματά σου (τα οποία από όλα τα παραπάνω που αναφέρονται θα είναι τυπικά περιορισμένα σε δύο κυρίως: πόνο και δυσκολία στην ούρηση) θα είναι πολύ έντονα, σχεδόν θα υποφέρεις και πιθανά θα έχεις σηκώσει και πυρετό. Γενικά αυτή η πάθηση είναι επείγον περιστατικό (δηλαδή θα σε οδηγήσει άμεσα στον γιατρό) και θέλει άμεση αντιμετώπιση. Σημείωσε αυτή την διαφορά σε σχέση με άλλους ασθενείς που δεν έχουν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα όπως π.χ. εμένα που αν και είχα συμπτώματα που με ενοχλούσαν αρκετά, πήγα σε ουρολόγο 20 μέρες μετά που μου εμφανίστηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι τόσο βασανιστικό.

Στην σχετικά σπάνια περίπτωση αντίθετα που τυχόν δει ότι έχεις ενδείξεις οξείας βακτηριακής προστατίτιδας, τότε θα πρέπει να σου χορηγήσει άμεσα αντιβίωση. Προκειμένου να το πράξει αυτό θα πρέπει να σου κάνει μάλαξη του προστάτη ώστε να βγει προστατικό υγρό από το πέος, το οποίο υγρό θα στείλει για καλλιέργειες σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ώστε να δει ποιο μικρόβιο σε έχει προσβάλλει και σε ποια αντιβίωση είναι ευαίσθητο (αντιβιόγραμμα). Επειδή ο προστάτης, όπως και άλλα όργανα του σώματος, έχει ένα είδους φραγμού που δυσκολεύει την διαπερατότητά του από την αντιβίωση κάποιες κατηγορίες αντιβιωτικών τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες. Η συνηθέστερη κατηγορία που θα επιλέξει από αυτές που το μικρόβιό σου είναι ευαίσθητο είναι οι φθοροκινολόνες επειδή ακριβώς έχουν καλή διαπερατότητα του προστάτη. Μάλιστα επειδή όπως είπαμε η Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα είναι επείγουσα κατάσταση το πιθανότερο είναι ότι θα σου δώσει μια κατηγορία φθοροκινολόνης (π.χ.Ciprofloxasin) από το κεφάλι του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των καλλιεργειών και του αντιβιογράμματος οπότε πιθανά θα σου δώσει μια άλλη πιο κατάλληλη. Εάν όντως έχεις Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα τότε άμεσα με την χορήγηση αντιβίωσης τα συμπτώματά σου θα αρχίζουν να καταλαγιάζουν μέχρις ότου σβήσουν τελείως. Είναι σημαντικό προκειμένου η μόλυνση να καταπολεμηθεί πλήρως, το χρονικό διάστημα που θα πάρεις την αντιβίωση να είναι μεγάλο ακόμα κι αν ήδη τα συμπτώματά σου έχουν πλέον εξαλειφθεί. Συνήθως 4-6 εβδομάδες (όχι λιγότερο από 4 εβδομάδες!!). Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς μια Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα ενώ όπως βλέπεις είναι αρκετά ξεκάθαρη στην αντιμετώπισή της, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο περίπλοκη κατάσταση (αλλά και πάλι σπάνια σχετικά) που ονομάζεται Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα βλ. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=253.0 

Στην Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα ενώ νομίζεις ότι είσαι εντελώς καλά και "καθαρός" και δεν έχεις κανένα σύμπτωμα, κάθε μερικούς μήνες αρχίζεις και εμφανίζεις πάλι συμπτώματα ουρολοίμωξης. Παίρνεις κατάλληλη αντιβίωση, τα συμπτώματα περνάνε πάλι και εξαφανίζονται αλλά...πάλι μετά από μερικούς μήνες φτου κι απ'την αρχή.

Πάμε τώρα παρακάτω:
-αποκλείστηκε η πιθανότητα να έχεις κάποια άλλη οφθαλμοφανή (σοβαρή ή μη) πάθηση-πρόβλήμα που να δημιουργει τα συμπτωματα.
-Δεν δείχνεις να έχεις Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα
Εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα.

Με άλλα λόγια όλα δείχνουν φυσιολογικά...ωστόσο εσύ έχεις τα συμπτώματά σου και ο γιατρός πρέπει να σου κάνει μια διάγνωση. Όσο κι αν σε εκπλήσσει υπολογίζεται ότι περίπου 90-95% από όσους επισκεφτούμε έναν ουρολόγο με κάποια από αυτά τα συμπτώματα θα φτάσουμε εδώ. Είναι στατιστικά λίγοι αυτοί που έχουν μια άλλη πάθηση ή που έχουν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα.

Υπάρχουν λοιπόν οι εξής πιθανότητες:

α) Ο γιατρός σου να σου πει ότι δεν βρίσκει κάτι και συνεπώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει (πιθανόν να σου πει και ότι το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου, δηλαδή το φαντάζεσαι). Έχεις δυστυχώς πέσει σε γιατρό που δεν είναι ενημερωμένος (δυστυχώς είναι η πλειοψηφία όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο) και δεν είναι και μεθοδικός εφόσον πριν σου κάνει καλλιέργειες είναι νωρίς για να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

β) Ο γιατρός σου να σου πει ότι έχεις "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" και να σου δώσει αντιβίωση. Και πάλι έχεις δυστυχώς πέσει σε γιατρό που δεν είναι ενημερωμένος (δυστυχώς είναι η πλειοψηφία όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο) και ή δεν είναι μεθοδικός ή πάει να σε ξεφορτωθεί στα γρήγορα. Οι όροι αυτοί είναι γενικόλογα που δεν σημαίνουν τίποτα καθώς επιστημονικά δεν υπάρχει πάθηση με τέτοιο όνομα (υπάρχει όπως είδες Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα και πιθανά ο γιατρός σου εννοεί κάτι από αυτά τα δύο). Δεύτερον, αν εννοεί κάτι από αυτά τα δύο, μια τέτοια διάγνωση είναι αυθαίρετη και τελείως επισφαλής χωρίς να επιβεβαιωθεί μέσω καλλιεργειών!! Εάν πιστεύει ο γιατρός σου ότι έχεις μια τέτοια βακτηριακή πάθηση, οφείλει να σου κάνει καλλιέργειες για να το επιβεβαιώσει και να δει ποια αντιβίωση είναι καταλληλότερη για σένα. Εαν τυχόν εσύ όμως δεν έχεις στην πραγματικότητα μικροβιακή μόλυνση και φύγεις από τον γιατρό με αυτή τη διάγνωση και με συνταγογράφηση αντιβίωσης χωρίς να γίνουν καλλιέργειες, πιθανότατα θα περάσεις πολύ καιρό αποπροσανατολισμένος και με λάθος εντυπώσεις για το τι σου συμβαίνει. 

γ) O γιατρός σου -πριν καταλήξει οπουδήποτε- να σου κάνει ούτως η αλλοιώς καλλιέργειες. Αυτό είναι και το επόμενο βήμα ενός μεθοδικού και ορθολογικού γιατρού. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι καλλιέργειες πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση! είτε γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η υποψία ότι υπάρχει κάποιο μικρόβιο που σου δημιουργεί το πρόβλημα, όπως ας πούμε ότι είσαι τελικά μια περίπτωση Χρόνιας Βακτηριακής Προστατίτιδας (γύρνα και διάβασε τι έγραψα γι'αυτήν την πάθηση προηγουμένως) ή τέλος πάντων για να αποκλειστεί τελείως αυτή η εκδοχή. Μαζί με τις καλλιέργειες, θα πρέπει να γίνει και μικροβιολογική εξέταση του προστατικού υγρού για ενδείξεις φλεγμονής (=σημαντικό αριθμό πυοσφαιρίων).  Εν πάση περιπτώσει, όποια και αν είναι η εμπειρία σου με έναν γιατρό ή με πολλούς γιατρούς ή αν ακόμα δεν έχεις πάει σε γιατρό θα πρέπει να ζητήσεις εσύ να σου γίνουν καλλιέργειες προστατικού υγρού για να αρχίσεις να ξετυλίγεις κάπως το κουβάρι του νήματος. Κάνεις λοιπόν τις καλλιέργειες προστατικού υγρού. Υπάρχουν οι εξής πιθανότητες:

γ1) Οι καλλιέργειες δεν σου βγάζουν τίποτα. Κανένα μικρόβιο, ελάχιστα ή λίγα πυοσφαίρια. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με τα συμπτώματα που θα φτάσει ως εδώ θα πέσει σε αυτή τη κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση πιθανόν ο γιατρός σου να σου αναφέρει ότι έγραψα και στην περίπτωση α παραπάνω: ότι δεν βρίσκει κάτι και συνεπώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει -τουλάχιστον όμως τώρα έχοντας κάνει καλλιέργειες. Αρκετά τίμιο.

Αν δεν είναι ενημερωμένος, πιθανόν να σου πει (όπως έγραψα και προηγουμένως για τον γιατρό που ούτε καν σου κάνει καλλιέργειες) ότι το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου, δηλαδή το φαντάζεσαι.

Εναλλακτικά, αν σε πιστεύει ότι κάτι έχεις ή δεν θέλει να σε βγάλει τρελό, αλλά δεδομένου ότι δεν έχει κάτι να σου πει όντας μπερδεμένος και ο ίδιος (θα πρέπει όμως να σου κάνει μια διάγνωση για να μην παραδεχτεί άγνοια), μπορεί να σου πει ότι έχεις "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" καθώς είναι το μόνο κοντινότερο προς τα συμπτώματα που του περιγράφεις και που του "κολλάει" καλύτερα. Ο γιατρός βγαίνει από τη δύσκολη θέση, όμως -όπως προείπα- αν το ψάξεις θα δεις ότι αυτό είναι ένα γενικόλογο που δεν σημαίνει τίποτα καθώς επιστημονικά δεν υπάρχει πάθηση με αυτό το όνομα και πιθανότατα θα σε αποπροσανατολίσει....Καθώς αν εννοεί Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα οι καλλιέργειες ήδη έχουν καταρρίψει μια τέτοια διάγνωση. Οπότε ο γιατρός σου είναι και ο ίδιος μπερδεμένος καθώς οι -ξεπερασμένες- γνώσεις του δεν συμβαδίζουν με το παράδοξο των αποτελεσμάτων της εξέτασής σου. Πολλοί ασθενείς που έφτασαν σε αυτό το σημείο άκουσαν επίσης από τον γιατρό τους να τους λέει "αυτό που έχεις δεν θεραπεύεται και θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό". Εάν το ακούσεις αυτό, σε παρακαλώ μην το πάρεις τοις μετρητοίς, απλά μετάφρασέ το στο κεφάλι σου ως: "Εγώ με αυτές τις γνώσεις που διαθέτω δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχεις και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ άλλο μαζί του".

Αν τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα ο γιατρός θα στο προσδιορίσει ότι έχεις "Χρόνια Μη Βακτηριακή Προστατίτιδα", έναν παλαιότερο επιστημονικό όρο για μια πάθηση-αίνιγμα, που έχει πλέον καταργηθεί ως λανθασμένος και που επίσης θα σε μπερδέψει.

Σπανίως -τέλος- αν πέσεις σε κάποιον ενημερωμένο γιατρό θα σου πει ότι έχεις "Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους" την νεότερη επιστημονική ονομασία και πιο ορθή, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη κατανόηση για το τι έχεις και τι στο δημιουργεί. Τουλάχιστον στην τελευταία περίπτωση είναι πιθανότερο ο γιατρός αυτός να έχει κάποιες πολύ βάσιμες υποψίες για το πως μπορεί να σε βοηθήσει.


γ2) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν κάποιο αθώο επιδερμικό βακτήριο σε λίγες αποικίες
γ3) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν κάποιο ή κάποια ύποπτα ουροπαθογόνο βακτήριο σε λίγες αποικίες
γ4) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν  κάποιο ύποπτο ουροπαθογόνο βακτήριο σε πολλές αποικίες και με έντονα σημάδια φλεγμονής (πολλά πυοσφαίρια)

Η άποψή μου στις περιπτώσεις γ3 και γ4 (ίσως και γ2) είναι να επαναλάβεις άμεσα την εξέταση σε άλλο διαγνωστικό κέντρο ακόμα και άλλες δύο φορές να δεις αν τα αρχικά αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν. Από την προσωπική μου εμπειρία τα αποτελέσματα των καλλιεργειών είναι επισφαλή και είναι συνηθισμένο να γίνει κάποια επιμόλυνση στο εργαστήριο. (Αν το ένα εργαστήριο σου βγάζει το ένα μικρόβιο, το άλλο σου βγάζει δύο άλλα μικρόβια και το τρίτο δεν σου βγάζει κανένα μικρόβια, το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι σωστό είναι αυτό που δεν σου βγαζει κανένα μικρόβιο και στα άλλα δύο έχει γίνει επιμόλυνση κατά τη διαδικασία. Επανέλαβε την εξέταση όπως έγραψα για να καταλήξεις τι είναι το πιθανότερο να συμβαίνει.)

Εάν επιβεβαιώνονται συστηματικά αποτελέσματα της κατηγορίας γ4, τότε αντιμετώπισέ το σαν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα (δες παραπάνω) ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα. Ζήτα από τον γιατρό σου να σου συνταγογραφήσει μια κατάλληλη φθοροκινολόνη στην οποία να είναι ευαίσθητο το μικρόβιο βάση αντιβιογράμματος και κάνε θεραπεία για όχι λιγότερο από 4 εβδομάδες και μέχρι 8.

Εάν επιβεβαιώνονται συστηματικά αποτελέσματα που επιμένουν ότι είσαι στην κατηγορία γ3 ή ειδικά γ2, είναι αρκετά πιθανό τα ευρήματα να είναι τυχαία και να μην είναι το μικρόβιο που βλέπεις στα αποτελέσματα η αιτία του προβλήματός σου. Πρόσφατες σχετικά μελέτες δείχνουν ότι σε μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων υπάρχουν μικρόβια ακόμα και ουροπαθογόνα τα οποία δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Δες εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0 Εν πάση περιπτώσει για να σου φύγει η ιδέα κάνε μια θεραπεία με αντιβίωση όπως γράφω παραπάνω και για την κατηγορία γ4 αλλά μια φορά μόνο στη ζωή σου. Αν φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά σου η θεραπεία θα στο λύσει τελείως, όπως συμβαίνει με την Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα. Αν όχι, τότε μάλλον δεν φταίει αυτό και μην μπεις στην ατέρμονη διαδικασία-τριπάκι να  χαπακώνεσαι για χρόνια με αντιβίωση μπας και γίνει κάποιο θαύμα και αλλάξει κάτι.

Ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία γ1 και οι καλλιέργειες δεν σου δείχνουν τίποτα, κάνε κι εσύ μια θεραπεία με αντιβίωση για να σου φύγει η ιδέα (ούτως η αλλοιώς πιθανά θα σε βάλει να το κάνεις ο γιατρός σου) αλλά όπως έγραψα και παραπάνω μια φορά μόνο στη ζωή σου.

Με άλλα λόγια η συμβουλή μου για κάθε νέο ομοιοπαθή είναι να κάνει μια θεραπεία με αντιβίωση αλλά κατόπιν καλλιεργειών και βάση αντιβιογράμματος!!!. Αν τυχόν έχει Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα αυτή είναι η μόνη και η ριζική λύση στο πρόβλημά του αν γίνει σωστά βάση αντιβιογράμματος. Αν τυχόν δεν φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά του (ή δεν φταίει μόνο μικρόβιο) για το πρόβλημά του και δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες τουλάχιστον θα του φύγει (ή θα πρέπει να του φύγει) η ιδέα από το κεφάλι.

Οι αντιβιώσεις δεν είναι παιχνίδι...Διαλύουν και σκοτώνουν το σώμα. Ήδη οι 4-8 εβδομάδες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην μπείτε στο τριπάκι να χαπακώνεστε επαναλαμβανόμενα για όλη σας τη ζωή αν δεν σας λύνουν το πρόβλημα....παει να πει ότι δεν είναι η λύση για εσάς γιατί πιθανότατα δεν σχετίζονται πλέον με τα συμπτώματά σας. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν σοβαρές ζημιές από υπερβολική χρήση αντιβιώσεων. Ήδη και για την αρχική θεραπεία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φθοροκινολόνες προκαλούν τενοντίτιδες και μπορεί να σας οδηγήσουν ακόμα και σε ρήξη τένοντα. Αποφύγετε έντονη εξάσκηση κατά το χρόνο της θεραπείας.

36
Το αμερικάνικο portal και forum www.chronicprostatitis.com ένας θησαυρός ύλης. Σχετικά με το forum μπορείτε να δείτε δωρεάν μερικά σημαντικά μηνύματα αλλά για να το δείτε στο σύνολό του απαιτείται μια μικρή εφ'άπαξ συνδρομή. Στηρίζει ανοιχτά μεταξύ άλλων το Wise-Anderson protocol από το οποίο και έχει διαφημιστικά έσοδα μέσω banner καθώς επίσης και από άλλα προϊόντα / υπηρεσίες (Farr Labs, prostaQ κλπ).
37
Επίσης ένα ελληνικό blog αφιερωμένο στην χρόνια προστατίτιδα / Χρόνιο Πυελικό Άλγος

http://prostatitida.blogspot.gr/
38
Eλληνικό blog για τη χρόνια προστατίτιδα, αφιερωμένο πλέον στην μεθοδολογία συγκεκριμένου γιατρού

http://pyelikoalgos.blogspot.gr/
39
Βάση της νευρομυϊκής θεωρίας περί χρόνιας προστατίτιδας, οι ανισορροπίες και τα συμπτώματα που παρατηρούμε προέρχονται από συσσώρευση της έντασης και του στρες στους πυελικούς μυς. Με απλά λόγια "σφιγγόμαστε" ανεπαίσθητα. Αυτό προσωπικά το έχω παρατηρήσει σε εμένα, δηλαδή ότι σε περιπτώσεις έντασης σφίγγω τον σφικτήρα του πρωκτού.

Σε συζητήσεις μου με αρκετούς ομοιοπαθείς, παρατήρησα να αναφέρεται αρκετά συστηματικά πρόβλημα αιμορροϊδων. Οι αιμορροϊδες είναι ένα πρόβλημα το οποίο μου ξεκίνησε κι εμένα -ευτυχώς σε ελαφρά μορφή- την περίοδο περίπου που μου ξεκινήσαν τα συμπτώματα.

Στη συνέχεια στο πολύ ενδιαφέρον ιστορικό του φίλου Revir διάβασα το εξής που μου έκανε κλικ:

ΠαράθεσηΈχω υποβληθεί στο παρελθόν σε εγχείρηση για ραγάδες πρωκτικού δακτυλίου. Ο τόνος των σφιγκτήρων μου ήταν υπερβολικά υψηλός και σε συνδιασμό με την τότε κακή εργένικη δίαιτα δεν άφηναν την ραγάδα να επουλωθεί μόνη της. Έτσι υποβληθηκα σε έσω σφυγκτηρο-εκτομή με εξαιρετική επιτυχία δόξα τον θεό. Το αποτέλεσμα αυτής της εγχείρησης είναι να μειώνει τον τόνο των σφιγκτήρων. Αποδεδειγμένα δηλαδή (και σύμφωνα και με τον τότε γιατρό μου) είμαι ένας άνθρωπος που συσωρεύει όλη την ένταση και το άγχος του στην περιοχή αυτή.

Τέλος προσφάτως βρήκα ένα επίσημο ιατρικό άρθρο περί αιμορροϊδων στο οποίο μεταξύ των αιτιών που προκαλούν αιμορροϊδες αναφέρεται επακριβώς:

ΠαράθεσηΓια την εμφάνιση της νόσου των αιμορροΐδων ενοχοποιούνται διαφορετικοί μηχανισμοί, οι οποίοι δεν αλληλοαποκλείονται, όπως:
-μηχανική θεωρία (δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους),
-αιμοδυναμική θεωρία (παρουσία αναστομώσεων μεταξύ αρτηριών και φλεβών στον πρωκτό),
-προβλήματα του σφιγκτήρα (αυξημένος τόνος του πρωκτικού μηχανισμού).

Κατά συνέπεια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν πάσχετε από αιμορροϊδες, υπάρχει πιθανότητα η αιτία που σας τις δημιουργεί να είναι η ίδια αιτία που σας δημιουργεί και τα συμπτώματα της προστατίτιδας.
40
Αντιγράφω εδώ τη λίστα των συμπτωμάτων της Κατηγορίας ΙΙΙ (Συνδρόμου Χρόνιου Πυελικού Άλγους), όπως παρατίθενται στη βιβλιογραφία αλλά και από τη προσωπική μου εμπειρία και συζητήσεις με συμπάσχοντες. Μπορείτε λοιπόν να υποπτευθείτε ότι πάσχετε από Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους αν εμφανίζετε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα τα οποία δεν μπορούν να αποδοθούν σε άλλη παθολογική αιτία. Προσοχή στο ότι κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα από αυτά εμφανίζονται και σε άλλες κατηγορίες προστατίτιδας (κατηγορίες Ι ή ΙΙ), αν και εκεί τα συμπτώματα είναι πιο ομοιογενή και συγκεκριμένα και δεν παρουσιάζουν την ποικιλότητα της κατηγορίας ΙΙΙ μεταξύ ασθενών.

Πέραν τούτου, ειδικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την κατηγορία ΙΙΙ από τις άλλες δύο είναι ότι:
-Τα συμπτώματα στις κατηγορίες Ι και ΙΙ είναι κυρίως μόνο τα συμπτώματα από τα παρακάτω που εμφανίζονται σε μια ουρολοίμωξη.
-Τα συμπτώματα στην κατηγορία ΙΙΙ δεν εξαλείφονται μακροχρόνια με την αντιβίωση. Στις άλλες δύο κατηγορίες η αντιβίωση συνήθως μέσα σε 4-6 εβδομάδες είτε σβήνει τα συμπτώματα τελείως και μόνιμα (κατηγορία Ι) είτε σβήνει τα συμπτώματα συνήθως τελείως αλλά για έναν κύκλο κάποιων μηνών (κατηγορία ΙΙ).
-Τα συμπτώματα στην κατηγορία ΙΙΙ δεν ακολουθούν την λογική ενός αυξανόμενου πληθυσμού μικροβίων όπως στις κατηγορίες Ι και ΙΙ. Στις κατηγορίες Ι και ΙΙ εάν δεν αντιμετωπισθούν με αντιβίωση, τα συμπτώματα ραγδαία χειροτερεύουν, γίνονται ανυπόφορα και συνήθως θα καταλήξουν να συνοδεύονται από πυρετό. Στην κατηγορία ΙΙΙ τα συμπτώματα μπορεί να καλυτερεύουν ή να χειροτερεύουν από μόνα τους (μάλλον από άλλους παράγοντες όπως στρες, κρύο, καθισιό, ιππασία, σεξουαλική δραστηριότητα) ανεξάρτητα από το αν λαμβάνεται αντιβίωση ή όχι.
-Τα συμπτώματα στην κατηγορία ΙΙΙ είναι μεταβαλλόμενα ακόμα και στον ίδιο τον ασθενή: μπορεί ο ίδιος ασθενής να ξεκινήσει με ένα ή δύο από τα παρακάτω συμπτώματα και διαχρονικά συνέχεια αυτά να μεταλλαχθούν σε κάποια άλλα ή να προστεθούν νέα.


Συμπτώματα που αφορούν πόνους και ενοχλήσεις γενικότερα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) Ενοχλήσεις / πόνους στον πρωκτό και το παχύ έντερο (συχνά μοιάζει σα να έχετε μέσα ένα "μπαλάκι του γκολφ")
2) Το να κάθεστε πυροδοτεί η επιδεινώνει τον πόνο / ενοχλήσεις
3) Ενοχλήσεις / πονο / τσούξιμο στο πέος, στην βάλανο ή στον κορμό
4) Πόνος / ευαισθησία σε έναν ή τους δύο όρχεις
5) Πόνος / ενοχλήσεις κάτω από την κοιλιά εσωτερικά πάνω από το πέος (στην ηβική σύμφυση)
6) Πόνος / ενοχλήσεις στο περίνεο (η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού)
7) Πόνος / ενοχλήσεις στον κόκκυγα (γύρω από το οστό της "ουράς")
8 Πόνος / ενοχλήσεις χαμηλά στην πλάτη (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
9) Πόνος / τραβήγματα / ενοχλήσεις στη βουβωνική περιοχή, το εσωτερικό των μηρών, τους προσαγωγούς (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
10) Επιδείνωση ή ελάφρυνση των συμπτωμάτων μετά από κίνηση των εντέρων


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στη σεξουαλική δραστηριότητα
-----------------------------------------------------------------------------
11) Πόνος, ενοχλήσεις κατά τη σεξουαλική διέγερση
12) Πόνος, ενοχλήσεις, τσούξιμο κατά τη διάρκεια ή μετά από την εξπερμάτωση
13) Σπέρμα με αλλοιωμένο χρωματισμό (κίτρινο) ή υφή
14) Μειωμένη ποσότητα σπέρματος στην εξπερμάτωση
15) Μείωση της δύναμης εκτίναξης στην εξπερμάτωση
16) Δυσκολία στη στύση


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στην ούρηση
------------------------------------------------------------------------------------------
17) Συχνοουρία (ανάγκη να ουρήσετε σε διαστήματα μικρότερα των δύο ωρών)
18) Επιτακτική ούρηση (δυσκολία να κρατηθείτε άπαξ και σας έρθει ανάγκη για ούρηση)
19) Δυσουρία (πόνος ή τσούξιμο κατά την ούρηση)
20) Νυχτουρία (ανάγκη για συχνή ούρηση κατά τη νύχτα)
21) Μειωμένη ροή ούρων
22) Αίσθημα ατελούς ούρησης
23) Δυσκολία στο ξεκίνημα ή κατά τη διάρκεια της ούρησης


Ψυχολογικά συμπτώματα ή επακόλουθα
-----------------------------------------------
24) Άγχος για το sex
25) Μειωμένη libido (απώλεια ενδιαφέροντος για sex)
26) Άγχος γενικότερα
27) Κατάθλιψη
28) Κοινωνική απομόνωση και εξασθένιση των σχέσεων με το άλλο φύλλο
29) Πτώση αυτοεκτίμησης