Μπράβο και πολύ σωστά που ενημερώνεις, έτσι προσφέρεις γνώσεις στους ομοιοπαθείς που θα διαβάσουν τώρα ή στο μέλλον.
Φαίνεται ότι ο κ. Ζούμπος δεν είναι από τους γιατρούς που ψάχνουν ανθρώπους να τους 'βάλουν σε πρόγραμμα' ντε και καλά, αλλά πρώτα αξιολογούν. Στη δική μου περίπτωση όμως δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί το μυϊκά προκαλούμενο πυελικό άλγος είχε γίνει χρόνιο, με μηχανισμούς αυτοτροφοδότησης. Σωστά όμως έκανες την εξέταση, για να ξέρεις τι γίνεται.
Καλά φαίνεται ότι πας, αφού τα συμπτώματα σιγά σιγά αποχωρούν. Όπως βλέπεις είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, που θέλει μια διαχείριση.
Στη διαχείριση αυτή καλό είναι να βλέπουμε και ψυχολογικούς παράγοντες, χωρίς να εννοώ ότι οι άνθρωποι με πυελικό άλγος είναι 'ψυχωτικοί' κλπ. Απλώς έχω παρατηρήσει σε ανθρώπους που έχουν γράψει εδώ, μια αίσθηση πίεσης, ψυχολογικού στρες που λέμε, ή ακόμα και έλλειψη χαράς κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Παράθεση από: Revir στις 11 Φεβρουαρίου, 2013, 12:59:11 ΜΜ
Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισα να μην σκέφτομαι τίποτα και να ζήσω την ζωή μου όπως γουστάρω. Με ευχάριστες σκέψεις, έρωτα (χωρίς άγχη απόδοσης, ότι γίνει γίνει), ελαφριά γυμναστική, καλό φαγητό, καλό ποτό.... Τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν 95-97%.
Θεωρώ ότι τσιγάρο, ουσίες, πορνό, άγχος, έλλειψη διατροφής, έλλειψη άσκησης, έλλειψη πραγματικής ευχαρίστησης... = χρ.προστατίτιδα...
(Το καλοκαίρι του 2012 πήγα μετά από πολλά χρόνια ελεύθερο καμπινγκ με φίλους, αντροπαρέα, όπως παλιά. Επίσης έκανα και εκατοντάδες χιλιόμετρα με μηχανάκι, eduro..... Ήπια αρκετά και κάπνισα αλλά το βασικότερο πέρασα πολύ, πολύ ωραία.... Το αποτέλεσμα. ΜΗΔΕΝ συμπτώματα..... ακόμα και μετά από 600 χλμ μηχανής σε 3 ημέρες....)
Χωρίς να κάνω τον ειδικό ή τον έξυπνο, πιστεύω ότι καλό θα ήταν, ειδικά όταν βλέπουμε ότι πάει καλά το πράγμα, να μην πολυασχολούμαστε και το φέρνουμε συνέχεια στην επιφάνεια, αλλά να στοχεύουμε σε περισσότερη χαρά και ευχαρίστηση. Όπως τη βρίσκει ο καθένας. Την αξίζουμε άλλωστε, μετά από όσα τραβήξαμε :)
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

#16 26 Ιανουαρίου, 2018, 12:29:15 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου, 2018, 10:11:54 ΜΜ από Φαέθων
Να κάνω και ένα uptodate για την περίπτωσή μου, αν και είχα σκοπό να γράψω αργότερα. Πρίν απο 10 μέρες περίπου έδωσε σπέρμα και ούρα για καλλιέργεια και PCR χλαμυδίων. Επίσης έγινε και καλλιέργεια για αερόβια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα όπου και στο ουρεόπλασμα βγήκα θετικός. Σήμερα παρέλαβα τα αποτελέσματα και έδωσα ξανά σπέρμα για να κάνω και ένα σπερμοδιάγραμμα. Δεν θυμάμαι στο ιστορικό μου να είχε ξανανιχνευθεί ουρεόπλασμα ή μπορεί να μην είχε γίνει η σωστή εξέταση για αυτού του είδους το μικρόβιο. Θα περιμένω τα αποτελέσματα και απο το σπερμοδιάγραμμα και θα επισκεφθώ και πάλι το γιατρό, ώστε να προχωρήσουμε κατάλληλα. Γενικά, θεωρείται ή γνωρίζετε αν απο ουρεόπλασμα έχουμε τέτοια συμπτώματα πόνου στο περίνεο, το οποίο όπως έχω αναφέρει ξανά είναι το βασικό και κυριότερο μου σύμπτωμα? Λογικά θα μου χορηγηθεί αντιβίωση βάση αντιβιογράμματος και θα πρέπει να πάρει και η κοπέλα μου την ίδια αγωγή?
Απο όσο ξέρω ο συγκεκριμένος παθογόνος μικροοργανισμός συμβιώνει ομαλά με τον οργανισμό χωρίς να προκαλεί προβλήματα, και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οταν δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν χορηγείται καν φαρμακευτική αγωγή για αυτό το μικρόβιο. Ισχυεί κάτι τέτοιο? Θα πρέπει ο γιατρός να πάρει κάποια απόφαση σε συνδυασμό και με το σπερμοδιάγραμμα ή είναι πανάκεια οτι αν έχεις ουρεόπλασμα παίρνεις αντιβίωση?
Θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα.

#17 12 Φεβρουαρίου, 2018, 03:31:26 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου, 2018, 08:36:53 ΜΜ από niklop
Παιδιά καλησπέρα. Κάνω ένα update της κατάστασης και της πορείας μου που δε με χαροποιεί καθόλου γενικά. Στο δια ταύτα.

Επισκέφθηκα τον κ.Ζούμπο μετά απο σκέψη και έχουμε κάνει δυο επισκέψεις. Παίρνω τα πράγματα απο την αρχή.

Στην πρώτη επίσκεψη συζητήσαμε γενικά για το πρόβλημα και έπειτα περάσαμε στο "εργαστήριο του πονου". Αστειεύομαι φυσικά. Κατόπιν ακουλήθησε υπέρηχος ανω και κάτω κοιλίας, όπου και δεν βρέθηκε τίποτα περίεργο. Είχε προηγηθεί και ουροδυναμικός έλεγχος και στον υπέρηχο δεν εμφανίστηκαν αποθέματα ούρων. Έπειτα περάσαμε στην δαχτυλική εξέταση για εσωτερικά TPs που διήρκησε κάπου στο 5λεπτο. Δυστυχώς και εκεί τίποτα πράγμα το οποίο αποκλείει και την εφαρμογή πρωτοκόλλου W-A στην περίπτωση μου όπως απεφάνθη κλινικά ο γιατρός . Σαν πρώτη επίσκεψη δεν βρήκαμε κάτι ενοχοποιητικό και στην συζήτηση που είχαμε με τον γιατρό έπειτα για το πως θα κινηθούμε μου είπε οτι η περιοχή μου είναι πολύ καλή και δεν παρουσιάζει εμφανή δισλειτουργία σε κανένα σημείο. Αν δεν υπήρχε ο πόνος που με ανάγκασε να τον επισκεφθώ, θα ορκιζόταν οτι είμαι εντελώς υγειής οργανισμός και μάλιστα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Μου έγραψε κάποιες εξετάσεις και μέσα σε αυτές και ένα σπερμοδιάγραμμα.

Οι εξετάσεις έγινε σε γνωστό μικροβιολογικό κέντρο και με το πέρας των ημερών και της παραλαβής των αποτελεσμάτων....Ιδου το αναπάντεχο. Αζωοσπερμία, τερατοσπερμία και τα σχετικά στα 27 μου....Μαζί και ουρεόπλάσμα.... Απλά έυχομαι σε κανέναν να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο..... Είναι οτι χειρότερο για τον άνδρα και μάλιστα στην ηλικία μου να συνειδητοποιεί οτι το άσπρο υγρό που εκτοξεύεται απο την ουρήθρα του, δεν είναι ικάνο να γονιμοποιήσει ούτε μυρμήγκι. Η απόλυτη ανδρική ξεφτίλα. Μαζέυω τα κομμάτια μου και παίρνω την απόφαση να κλείσω δεύτερο ραντεβού για να δούμε πως θα κινηθούμε πλέον.

Δεύτερη επίσκεψη στον γιατρό και τα όργανα ξεκινάνε. Πλέον αφήνουμε στην άκρη το πρόβλημα της προστατίδιας και κυνηγάμε να ανεβάσουμε το σπέρμα μήπως και καταφέρω έστω στα 30 μου να κάνω έναν απόγονο. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει τίποτα απο εμφανή δισλειτουργία ξαναλέω, και λέω δυστυχώς καθώς τίποτα απο τα προφανή δεν δικαιολογεί αυτά τα επίπεδα τερατοσπερμίασ και γενικά μορφολογία στο 97% με δισμορφία κεφαλής....
Χτυπάμε το ουρεόπλασμα ελεγχόμενα με vibramicyn για 12 μέρες γιατί ο γιατρός λέει δεν θέλει να πάρουμε ανεξέλεγκτα αντιβίωση γιατί είμαστε στην κόψη του ξυραφιού να επηρεάσουμε μαζί και το σπέρμα αρνητικά. Απο εκεί και πέρα σε PCR σπέρματος που κάναμε για χλαμύδια καθώς ήταν και τα πρώτα που μου είχαν διαγνωσθεί πριν 4 χρόνια, είπε οτι δεν είδε τίποτα και μάλιστα δεν είναι φυσιολογικό, γιατί αν έχεις προσβληθεί μια φορά απο χλαμύδια το PCR πρέπει να στο δείξει. Αυτό δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει....Υπήρχε περίπτωση να έγινε λάθος διάγνωση απο τον πρώτο γιατρό πριν 4 χρόνια? Δε νομίζω...

Στη συζήτηση που είχαμε με τον γιατρό, για την κατάσταση του σπέρματός μου δεν είναι υπαίτιο ούτε το ουρεόπλασμα ούτε κάτι προφανές. Μου είπε οτι είμαι μια πολύ σπάνια περίπτωση και δεν έχει ξαναδέι κάτι αντίστοιχο στην ηλικία μου. ΘΕωρεί οτι υπάρχει κάτι που υποβόσκει χρόνια τώρα απο παιδική ηλικία και μου δημιούργησε αυτή την αζωοσπερμία, και σίγουρα δεν είναι η προστατίτιδα. Μέσα στη ατυχία μας όμως, ίσως να είμαστε τυχεροι, καθώς οι πόνοι με φέραν στο κατώφλι του, και καταφέραμε να διαγνώσουμε την κατάσταση του σπέρματος τελείως τυχαία. Το άσχημο είναι οτι δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν κάποιο σπερμοδιάγραμμα και δεν μπορεί να υπάρξη σαφής πόρισμα.

Σε αυτή τη φάση είμαι σε διαδικασία αντιβίωσης οπου και περιμένω να τελείωσει για να πάω μετά απο 10 μέρες απο τη λήξη να πάρουμε προστατικό υγρό για επανεξέταση μαζί με άλλες εξετάσεις για Aids, HPV, ουρεόπλασμα, σπερμοδιάγραμμα κτλπ. Στο βάθος σκοτάδι για μένα, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί όλο αυτό και δυστυχώς δεν έχω και την οικονομική άνεση να το υποστηρίξω αλλά πρέπει να βρω τρόπο. Προσπαθώ να βρω κουράγιο και ψυχολογικό σθένος να το πολεμήσω, καθώς πλέον με τους φυσικούς πόνους έχω και τους ψυχολογικούς για ότι διαγνώσθηκε....

Εύχομαι οτι καλύτερο στον καθένα, θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα.


Niklop σα να βλέπω τον εαυτό μου. Διάβασε εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=899.0

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως μπορείς να έχεις ταυτόχρονα αζωοσπερμία και τερατοσπερμία. Αζωοσπερμία σημαίνει ότι δεν βρίσκουν κανένα σπερματοζωάριο. Για να βρουν τερατοσπερμία σημαίνει ότι βρήκανε κάποια σπερματοζωάρια. Άρα πιθανά να μην κατατάσσεσαι στην αζωοσπερμία αλλά σε μια ακραία ολιγοσπερμία, το οποίο είναι εξαιρετικά καλύτερο νέο από την αζωοσπερμία.

Πιθανολογώ ότι ο Ζούμπος θα σου ζητήσει εξέταση καρυότυπου κάποια στιγμή για να δει αν υπάρχει γενετικό πρόβλημα, το οποίο συνέβαινε σε μένα αν διαβάσεις το ιστορικό μου στο link που παρέθεσα παραπάνω.

Όπως και να έχει, θα δεις από τη δική μου ιστορία ότι τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα αλλά με πίστη και επιμονή όλα γίνονται. Μάλιστα είναι θετικό το ότι το ανακάλυψες αρκετά νωρίτερα απ'ότι εγώ.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

#19 13 Φεβρουαρίου, 2018, 06:54:20 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 13 Φεβρουαρίου, 2018, 06:59:22 ΜΜ από niklop
Φαέθων καλησπέρα. Εκτιμώ που απάντησες στο νήμα μου γιατί είσαι απο τα άτομα που έχω σε μεγάλη υπόληψη. Ναι διάβασα το ιστορικό σου μέρες πριν και ομολογώ οτι όχι απλά ταυτίστηκα αλλά έζησα μέσα απο την αναδρομή σου, όλες τις ανησυχίες, τις χαρές, τις λύπες, τις φρίκες που πέρασες, και πραγματικά χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερες να σπείρεις και εσύ αυτόν τον πολυπόθητο καρπό.

Έχεις απόλυτο δίκιο για την παρατήρηση σου σχετικά με την αζωοσπερμία και την τερατοσπερμία. Πάνω στην ανησυχία και στην μελαγχολία που με διακατέχει αυτές τις μέρες, διατύπωσα λάθος τα γεγονότα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.
Ξανα αναφέρω τις τιμές λοιπόν απο το σπερμοδιάγραμμα για να είναι ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Συγκέντρωση                         1,4x10^6/ml     με όριο     >15x10^6/ml
Ολικός αριθμός σπερμ/ριων     5x10^6             με όριο     >39x10^6
Κινητά σπερμ/ρια                    26%                 με όριο     >40%
Ολική προωθητική                  14%                  με όριο     >32%
Ζωηρή προωθητική                 -
Ζωτικότητα(Ζωντανά)             72%                 με όριο     >58%
Μορφολογία
Κανονικές μορφές                   1%                   με όριο     >4%
Ανωμαλίες κεφαλής                 97%
Ανωμαλίες αυχένα                   47%
Ανωμαλίες ουράς                     29%
Κυτ/κο υπόλλειμα                    2%
Δείκτης τερατοσπερμίας            1,76


Ο γιατρός μου είπε οτι αυτές οι τιμές δεν δικαιολογούνται απο το ουρεόπλασμα....
Εγω παιδιά θεωρώ οτι κάτι υποβόσκει όντως απο χρόνια αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Ισως είναι κάτι ορθοπεδικό και μου δημιουργεί κάποια στένωση κάπου και επηρεάζει τα νεύρα...Δεν ξέρω...

Θέλω να διατυπώσω και κάτι τελευταίο. Έπεσε στην αντίληψή μου κάποιο άρθρο σχετικά με την ισχιαλγία και συγκεκριμένα αναφερόμενο ως sciatica pelvic pain. Είδα κάποια βιντεάκια στο Youtube για sciatica pelvic pain and back pain relief με συγκεκριμένες διατάσεις τύπου γιόγκα, και ομολογώ οτι είναι η πρώτη φορά που όταν τις κάνω καταλαβαίνω οτι αυτό που εφάρμοσα μου εξαφάνισε τον πόνο....Αναδρομικά έφερα στο μυαλό μου αυτές τις μέρες, οτι μικρός υπέφερε απο πόνους χαμηλά στη μέση όταν καθόμουν πάνω απο μια ώρα όρθιος πχ στην εκκλησία τα πρωινα....15 χρονών τότε, έβλεπα τα παππούδια να στέκονται όρθιοι με τις ώρες, και σκεφτόμουν οτι ενώ είμαι τόσο μικρός κουράζομαι και πονάω και νιώθω επιτακτικά οτι πρέπει να καθίσω....
Παρατήρησα επίσης την καμάρα που δημιουργείται πίσω και χαμηλά στην μέση μου σαν τελικό S, κοινώς λόρδωση αλλά οχι σε τραγικά επίπεδα όπου να επιδέχομαι ορθοπεδικής επέμβασης. Επίσης παρατήρησα ακόμα οτι όταν πονάω εκεί κάτω, έχω και πόνο χαμηλά στη μέση (κάτω απο τα λακάκια του έρωτα) και στους γλουτιαίους μέχρι πίσω τον δικέφαλο και το ισχίο. Πόνοι που μέχρι τώρα δεν έδινα σημασία γιατί υποθάλπτονταν απο τον πόνο στο περίνεο.

https://www.spine-health.com/conditions/spine-anatomy/all-about-l5-s1-lumbosacral-joint

Ρίξτε μια ματιά και στο παραπάνω και θα καταλάβετε πως ο τελευταίος σπόνδυλος της μέσης ασκεί πίεση στην βουβωνική περιοχή και χτυπάει εκεί κάτω....Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό δρόμο, αλλά κάνοντας εδώ και 3 μέρες τις διατάσεις είμαι πολύ καλά. Την αγωγή την ακολουθώ και τον γιατρό θα τον επισκεφθώ μόλις τελειώσω για να κάνουμε και προστατικό υγρό....

Θα κάνω όμως και μια ακτινογραφία πυελικής περιοχής/ λεκάνης/μέσης για να δω αν κάτι δισλειτουργεί. Να σημειώσω οτι μικρός είχα διαγνωσθεί με σκολίωση, όπου παρατηρώ οτι τελευταία έχει γίνει ελάχιστα εμφανής, ενώ παλαιότερα με γυμνό μάτι δεν φαινόταν.
Πραγματικά επειδή στην περίπτωσή μου δεν μπορεί να βρεθεί κάτι απο τα προφανή (Tps, κάποιο πρόβλημα στον προστάτη, κιρσοκήλη, κύστες, μικρόβιο που να δικαιολογεί αυτή την κατάσταση του σπέρματος), θα χαρώ πολύ αν το πρόβλημα μου τελικά είναι κάτι ορθοπεδικό....

Όπως και να χει θα σας κρατήσω ενήμερους μόλις έχω νεότερα.


Niklop σε ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά σου λόγια. Αμοιβαία η συμπάθεια.

Στο δια ταύτα: η περίπτωσή σου είναι άπειρες φορές καλύτερη από την αζωοσπερμία. Για να κάνεις εξωσωματική χρειάζεσαι 1,2 ή άντε 10-20 καλά σπερματοζωάρια. Αζωοσπερμία σημαίνει ΜΗΔΕΝ, ΤΙΠΟΤΑ, ΝΕΡΑΚΙ.

Εσύ εμφανίζεις 1,4 εκατομ. σπερματοζωάρια ανά ml δηλ. περίπου 4,2 εκατομ. ανά εξπερμάτωση. Αν τα κανονικά είναι 1% (42.000 ανά εξπερμάτωση) και τα ζωντανά και κινήσιμα το 26% αυτών (10.920 ανά εξπερμάτωση) είσαι υπερκομπλέ.  Φυσικά τα νούμερα αυτά είναι τραγικά σε σχέση με το φυσιολογικό σπέρμα αλλά, επαναλαμβάνω, για τεκνοποίηση με εξωσωματική είσαι υπεράνετος.

Τώρα βέβαια ίσως σου πέφτει βαρύ το να μαθαίνεις ότι θα τεκνοποιήσεις πιθανά μόνο με εξωσωματική, αλλά σκέψου ότι αν είχες αζωοσπερμία δεν θα είχες ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ την λύση.

Η συμβουλή μου είναι ΝΑ ΠΑΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΥΞΕΙΣ ΣΠΕΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΣΟΥ (καθώς τα πράγματα μπορεί να καλυτερέψουν στο μέλλον αλλά και να χειροτερεύσουν και να μην ξαναδείς αυτά τα νούμερα). Στη συνέχεια με την άνεσή σου μπορείς να ψάξεις τι σου δημιουργεί το πρόβλημα και να καλυτερεύσεις πιθανά το σπέρμα σου με διατροφές, αντιοξειδωτικά κλπ, αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

Για να έρθω στο θέμα του Χρόνιου Πυελικού Άλγους τα όσα γράφεις για τη μέση τα έχουμε συζητήσει ξανά εδώ μέσα και θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Συμφωνώ με όσα γράφεις. Υποφέρω από χρόνιους πόνους στη μέση εδώ και χρόνια και όταν ταλαιπωρώ τη μέση μου εμφανίζω συμπτωματάκια.   
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

#21 26 Δεκεμβρίου, 2018, 08:42:42 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 26 Δεκεμβρίου, 2018, 11:35:59 ΜΜ από niklop
Παιδιά καλησπέρα και Χρόνια Πολλά, με υγεία προπάντων για μας τους προστατιδοχτυπημένους και μια καλύτερη ζωή. Έχω καταλάβει μέσα απο αυτό το σύνδρομο, οτι δεν υπάρχει τελικά τίποτα ποιο σημαντικό απο την υγεία, για να μπορεί ένας άνθρωπος να απολαύσει τη ζωή του.
Έχω πολύ καιρό να γράψω για ευνόητους λόγος (κακή ψυχολογία, χαμένος στην ιστορία μου χωρίς νόημα για έρευνα κτλπ), παρόλα αυτά εδώ είμαι πάλι να αναλύσω τις εξελίξεις απο την τελευταία φορά που έγραψα.

Κάνω μια μικρή περίληψη απο τον Μάρτιο του 18'  και μετά, καθώς ήταν η περίοδος που είδα το θέμα ποιο ζεστά και επισκέφθηκα για πρωτη φορά τον Ζούμπο. Σε αρχική καλλιέργεια σπέρματος που κάναμε τότε βρέθηκε ουρεόπλασμα, το οποίο όμως κατα τα λεγόμενα του γιατρού δεν είναι υπεύθυνο για τους πόνους που με βασάνιζαν χρόνια τώρα. Θέλω να σημειώσω εδώ, οτι για αυτούς που έχουν διαβάσει και θα διαβάσουν ίσως κάποια στιγμή το νήμα μου, θα προσέξουν οτι πάντα ανέφερα οτι το κύριο, ίσως και το μοναδικό σύμπτωμά μου ήταν ο πόνος στο περίνεο. Μεγα λάθος και θα πω το γιατί....
Παίρνω αντιβίωση, Vibramicyn αν θυμάμαι καλά και μετά Ciproxyn για κάποιες μέρες, και όλως παραδόξως τα συμπτώματα μου έφυγαν για 2μιση-3 μήνες. Εκεί όμως αντιλαμβάνομαι οτι πέρα απο τον πόνο, σαφώς καλυτερεύει και η αίσθηση της ουρήθρας μου, η ούρησή μου, τα τσουξίματα και ο καύσος που τελικά είχα αλλά το θεωρούσα φυσιολογικό. Ήταν η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που ήμουν ασυμπτωματικός για τόσο μεγάλο διάστημα (Ναι, για μένα 2μιση μήνες ήταν κατόρθωμα να μην πονάω). χωρίς κανένα απο αυτά τα συμπτώματα.
Όσο περνούσε ο καιρός και εγώ άρχισα να ζω τη ζωή μου λοιπόν, άρχισα να χαλαρώνω γενικά, να το απολαμβάνω, να θεωρώ οτι όλα τελείωσαν και ξεκίνησα να κάνω σεξ με την κοπέλα μου ελέυθερα χωρίς προφύλαξη (να σημειώσω οτι για το διάστημα των 3 μηνών χρησιμοποιούσαμε προφύλαξη). Και ιδου....Τα αποτελέσματα ήταν να ξεκινήσουν και πάλι δειλά δειλά τα συμπτώματα.
Θέλω να πω οτι το 3μηνο που ήμουν καλα, έκανα και κάποιες ασκήσεις παράδοξης κατόπιν συμβουλής του γιατρού, όπως και κάποιες διατάσεις τυπου γιόγκα, και φυσικά οταν άρχισα να καλυτερέυω δεν ήξερα με σιγουριά τι με βοήθησε. Αντιβίωση ή παράδοξη?? Παρόλα αυτά δεν με ένοιαζε, εφόσον ήμουν καλα.
Συνεπώς δε ξερω αν τα συμπτώματα ξεκίνησαν επειδή ξανακόλησα μικρόβιο απο την κοπέλα μου ή έφταιγε οτι σταμάτησα την νευρομυική χαλάρωση, αν και πιστεύω με αυτά που θα αναλύσω παρακάτω θα καταλάβετε τι έφταιγε τελικά.

Να πω επίσης οτι είχα πάρει και κάποια αποτελέσματα σπέρματος τότε, τα οποία με καθήλωσαν.....Τα αποτελέσματα δεν εξηγούνταν για την καλή κατάσταση του προστάτη μου χωρις φλεγμονές κτλπ....
Να μη τα πολυλογώ, το άφησα για λίγο να περάσει το καλοκαίρι, όπου όπως ανέφερα πριν τα συμπτώματα είχαν επανέλθει κάπου τον Ιούλιο-Αύγουστο,  και μαυτά και με εκείνα ξανα κάνω καλλιέργεια να δω τι γινεται (Έχουμε φτάσει Οκώβρη πλέον). Να σου πάλι ουρεόπλασμα θετικό. Μου γράφει ο γιατρός αντιβίωση (Vibramycin για 16 μέρες και μετά Glimbax για άλλες 16), κάποια αγχωλητικά χάπια και μια κρέμα νιφεδιπίνης. Και φτάνουμε στο καλό.....

Του λέω παράλληλα να μου γράψει να κάνω ένα SPI για χλαμύδια γιατί να σημειώσω οτι εμένα όλο το ιστορικό μου ξεκίνησε πριν 5ετιίας λόγω χλαμυδίων απο μια πρωην μου. Ολα αυτα τα χρόνια πάντα πίστευα οτι το μικροβιο δεν μου έχει φύγει απλά βρίσκεται εσωτερικά της κυτταρικής δομής του προστάτη και δεν ανιχνέυεται. Στο δια ταύτα.
Συζητάμε με τον γιατρό λοιπόν για την SPI και τελικά όντως μου τη γράφει μετά απο παρότρυνσή μου καθώς ο ίδιος πίστευε οτι είμαι καθαρός επειδή καλλιέργεια και PCR για χλαμύδια που είχα κάνει το Μάρτιο ήταν καθαρές.
Δίνω δείγμα και αμέσως μετά ξεκινάω τις αντιβιώσεις για το ουρεόπλασμα....όπου και φτάνει η μέρα να πάρω τα αποτελέσματα. Παιδία, μετά απο 5 χρόνια ήταν η πρώτη εξέταση που με ξανάβγαλε θετικο σε χλαμύδια. Για μένα η προσωπική μου πεποίθηση είναι οτι ποτε δε τα ξεφορτώθηκα, είναι άτιμο μικρόβιο και θεωρώ τελικά οτι, όπως σας ανέφερα το Μάρτιο που μετά την αντιβίωση έγινα καλά ήταν επειδή τυχαία πάιρνοντας αντιβίωση για το ουρεόπλασμα μου καθάρισε και εν μέρη τα χλαμύδια. Απλα δε τα χτύπησε ριζικα γιατί τα έχω και 5 χρόνια και έχουν κάνει αποικίες προφανώς, και ξαναβγήκαν στην αφάνεια. Και επίσης τα χλαμύδια που κουβαλάω τοσα χρόνια μου χουν γαμήσει και το σπέρμα. Γιατί ενω όλα φαίνονται υγιή στην περιοχή του προστάτη μου και περιξ, και με το γιατρό που το συζητήσαμε δεν μπορούσε να καταλάβει για το σπερμοδιάγραμμα ήταν τοσο χάλια.... Αλλά προφανώς ιδού η αιτία.

Παίρνοντας τα αποτελέσματα λοιπόν, ήμουν ήδη στνν 8η μέρα Vibramycin και παίρνω τον γιατρό να δούμε πως θα κινηθούμε τελικά εφόσον πλέον είμαι θετικός στα χλαμύδια απο την SPI. Μου λέει συνέχισε το vibramycin και μετά αντι για glimbax το γυρνάμε σε Rulid. Αυτή τη στιγμή είμαι στην τρίτη μέρα Rulid εφόσον έχω τελείωσει με Vibramycin.Η πορεία μου έχει ως εξής.

Ξεκινάω Vibramycin και τις πρώτες 3-4 μέρες είμαι σε προφανή έξαρση. Πονάει αρκετά στην περιοχή του περίνεου και δεν ξέρω τι να κάνω. Συνεχίζω παρ αυτά γιατί θεωρώ οτι η αντιβίωση δουλεύει και κάνω υπομονή, και όντως μετά το πέρας των πρώτων ημερών τα συμπτώματα κοπάζουν αρκετά. Μέχρι να τελείωσω Vibramycin είμαι σαφέστατα καλύτερα. Τα συμπτώματα σε ουρήθρα έχουν φύγει, δε νιώθω κανένα τσούξιμο ούτε ευαισθησία οταν πατάω την ουρήθρα μου κάτω χαμηλά. Δυσουρία υπάρχει κάποιες φορές κάποιες οχι. Τώρα είμαι 3η μέρα Rulid με τα συμπτώματα του πόνου καθώς και της ουρήθρας να αρχίζουν να επανεμφανίζονται....
Μπορεί κάποιος να μου πει αν πρέπει να συνεχίσω vibramycin για αρκετό καιρό ακόμα? Νομίζω οτι η αλλαγή σε Rulid ήταν λάθος....
Εδώ θέλω να πω κάτι σχετικά με τον πόνο και την δυσουρία και θέλω τα φώτα σας. Εχω προσέξει οτι οταν υπάρχει δυσουρία και κάυσος, τότε παράλληλα έχω και τους πόνους. Οταν τα ούρα αποκτήσουν φυσιολογική ροή χωρίς καμία ενόχληση, φεύγουν και οι πόνοι στο περίνεο. Έχετε να προτείνετε κάτι για αυτό? Μπορεί όντως να συνδυάζονται αυτά τα δύο? Μήπως πρέπει παράλληλα με την αντιβίωση να πάρω και κάποιους α-αδρενεργικούς αποκλειστές τύπου Xatral OD? Νομίζω είχα διαβάσει στο νήμα του aaa ο οποίος πλέον αναφέρει οτι έχει θεραπευτεί, οτι όποιος παίρνει αντιβίωση πρέπει να την παίρνει συνδιαστικά με Xatral OD αλλιώς δεν κάνει τίποτα.

Τέλος θέλω να αναφέρω οτι αυτό που έχω προσέξει απο αναφορές πολλών παιδιών και δε νομίζω οτι είναι τυχαίο πλέον, είναι οτι όποιος παιδιά έχει χλαμύδια έχει και προστατίτιδα...Πολλά παιδιά (aaa, orbitaga, greg, xrhstaras) είχαν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα μεταξύ τους όπως και με μένα και στις εξετάσεις τους βγάζαν χλαμύδια. Αυτοί που τα ξεφορτώθηκαν (orbitaga, aaa, και xrhstaras o οποιός τα ξαναέβγαλε και ξανα άρχισε να πονάει), πιστεύω οτι λυτρώθηκαν και είναι καλά.

Θέλω να πω οτι στη δική μου περίπτωση τελικά, άρχισα πλέον να πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι μικροβιακό εν τέλη και οχι κατηγορίας ΙΙΙ. Θα ενημερώσω για την πορεία μου....

Αν γνωρίζει κανείς αν μπορώ να πάρω Xatral OD χωρίς συνταγογράφιση και δοσολογία ας μου πει να παω να πάρω μόνος μου απο το φαρμακείο και να παίρνω παράλληλα με το Rulid.

Πώς είσαι τώρα φίλε μου . Μην σταματάτε  να γράφετε όταν γίνεστε καλά βοηθάτε τους άλλους καπνοί σας βοήθησαν στην αρχή    ..
Βοηθήστε τους νέους